מחזור 19 בפריימרליג :: מעיפים את הדלי לירח עם 2-2 אצל לסטר (מאטה עם צמד)

מנצ’סטר יונייטד נגד לסטר סיטי
תאריך: יום שבת 23/12/17
שעה: 21:45
שופט: ג’ון מוס

אנחנו מגיעים לאחר שהופתענו ע"י בריסטול סיטי בגביע הליגה והודחנו מהמפעל, אם היינו עולים היינו מקבלים את סיטי בחצי כך שהדעות חלוקות לגבי סיום דרכנו בגביע המשני הזה.
מוריניו בינתיים לאחר המשחק הספיק לומר שהיה לבריסטול מזל בשער הסיום ולא התייחס ליכולת ההתקפית המזעזעת שהצגנו מול יריבה נחמדה אבל כזאת שקבוצת טופ מפרקת אותה גם בהרכב משני.
המיוחד טען גם למוטיבציה יתרה אצל היריבה כשאצל שחקניו זה היה “עוד יום במשרד” ובירך את בריסטול על יום גדול עבורם.
עכשיו כשגביע אחד מאחורינו נותר להתרכז בתחרויות המשמעותיות שם אף אחד לא “יחליק” למוריניו על הדחה בטח שלא ע"י קבוצה הרבה פחות טובה.

מה המצב אצלנו?

מגיעים אחרי ניצחון חוץ חשוב נגד ברומיץ’ והרבה דפיקות לב במשחק מותח, הפער מהסיטי ממשיך לעמוד על 11 :sweat: כשיש לנו פער של משחק מהשלישית בטבלה צ’לסי. ארסנל וליברפול יפגשו לקרב מרתק כך שזו הזדמנות להתרחק מהטופ פור.
מבחינת פציעות, באיי וולנסיה יעדרו בוודאות כאשר קאריק,פלאייני ומאטיץ’ בספק אחרי שהשניים הראשונים בחוץ כבר תקופה והשלישי נפצע קלות מול ברומיץ’.
מוריניו יעדכן על כך במסיבת העיתונאים לקראת המשחק מאוחר יותר היום.

הרכב משוער:
דה חאה
שואו-סמולינג-ג’ונס-יאנג
מאטיץ’-פוגבה
מרסיאל-לינגארד-מאטה
לוקאקו

מה המצב אצל לסטר ?

לסטר משתפרת אחרי פתיחה רעה תחת קרייג שייקספיר כאשר מי שעומד על הקווים הוא מאמנה לשעבר של סאות’המפטון קלוד פואל , היא ניצחה 5 מעשרת המשחקים האחרונים שלה, סיימה בתיקו בשניים והפסידה שלושה מהם כולל מותחן משוגע מול סיטי שהגיע לפנדלים אחרי שער שיוויון של ורדי בדקה ה-97 !!
השועלים ממוקמים במקום ה-8 בטבלה עם 26 נקודות, 5 נקודות מתחת לשביעית טוטנהאם כך שמצפה לנו משחק מאתגר כחלק משגעון הקריסמס שבא עלינו לטובה.
לסטר תחסר את בלמה רוברט הות’ ואת אקס יונייטד מאתי ג’יימס בשל פציעות.

הרכב משוער:
שמייכל
צ’ילוול-מקגוויר-מורגן-סימפסון
נדידי-איבורה
גריי-אולברייטון-מאחרז
וארדי

מפגשים העונה ובעבר :
העונה ניצחנו את לסטר בבית 2-0 משערים של ראשפורד ופלאייני כאשר מאזננו מולם הוא 64 ניצחונות , 28 תוצאות תיקו ו-33 הפסדים.
בעונה שעברה ניצחנו את לסטר בחוץ 3-0 משערים של מחטריאן,זלטאן ומאטה ועוד נתון מעודד הוא שתחת מוריניו יונייטד ניצחה את כל משחקיה נגד לסטר ( אני מפסיק לנחס אותנו :expressionless: ).

שיהיה בהצלחה וחג שמח לכל השדים האדומים בישראל

המשחקים מול לסטר נוטים להיות קשים, ואני מצפה לעוד משחק קשה מחר. אני שמח שמאטיץ׳ ופוגבה ישתפו פעולה במרכז השדה.

אחרי התיקו בין ארסנל וליברפול היום, ניצחון מחר ישים את יונייטד במרחק 10 נקודות מארסנל ו-9 נקודות מליברפול. זה יהווה הפרש נהדר מהמקום הרביעי. בשלב זה, חשוב שנמשיך להנות מהקבוצה ולשמור על המקום השני (או לפחות השלישי) על מנת לעלות ישירות לליגת האלופות. על זכיה באליפות, בשלב זה לפחות, אין טעם לדבר!

אחרי שליברפול וארסנל בעטו בדלי ביחד אתמול המחשבה היחידה שעלתה לי היא איזה מזל שיש לנו את דה חאה בשער, 2 טעויות טיפשיות ל-2 השוערים במשחק גדול. שריאל יקנו כבר את קפה ויעזבו אותנו ואת דה חאה בשקט ( ושמישהו כבר יתן לשחקן הכי טוב שלנו חוזה חדש ומתגמל ).
הגרדיאן מספר לנו הבוקר על התעניינות במגנה השמאלי בן ה-17 של פולהאם ראיין ססניון ועל אפשרות שנגיש הצעת פתיחה של 25 מיליון פאונד כשפולהאם מקווה ל-30 , ברקע ממשיכות השמועות ששואו יעזוב בינואר לקבוצה בפריימרליג.

דעתי על כך היא שאני מעדיף ששואו ישאר ואולי יראה כבר את היציבות שכולנו מצפים לה מאז שהגיע, אם אפשרי להביא גם רכש לעמדה זה מבורך בטח כשמדובר במגן צעיר,מוכשר ששיחק בנבחרות הצעירות של אנגליה ומושך עיניים של לא מעט סקאוטים.
אמנם 3 שחקנים על עמדה זה הרבה אבל אני לא מצפה שיאנג ימשיך לפתוח שם שנה הבאה והוא יכול לשחק גם מגן ימני.

לא פחות חשוב לינואר לקנות קשר אחורי- אין לנו גיבוי מאחורי מאטיץ’ ולמרות שהררה נוטה לשם תחת מוריניו אני לא סומך עליו שם כשזו לא העמדה הטבעית שלו, כרגע האופציות בעיתונים מדברות על קשרה של לאציו סאביץ’ ועל וייגל מדורטמונד.

ולנסיה כמובן פצוע, אז לינדלוף פותח בעמדת המגן הימני.
החלטה מעניינת לפתוח עם מאטה. איש חביב, שחקן מצוין, אבל בין האחרונים שאני שם בהרכב במשחק חוץ קשוח. רק נזכר ברכות שלו מול האדרספילד ומתעצבן. נקווה שלא יגיע למצבים כאלו הערב.

מחצית מרתיחה.
מגיעים למשחק חוץ קשה ומוריניו מחליט לעשות את זה קשה יותר : לינדלוף מגן ימני ( wtf ) ומאטה באותו אגף כלומר אין לנו משחק מצד ימין היום, מאטיץ’ ופוגבה למשחק חוץ זה לא מספיק מבחינה הגנתית וראינו את זה במתפרצת הראשונה כשסמולינג הצדיק היחידי שעשה חיים קשים למאחרז וכמובן שזה לא הספיק .
לא ברור לי למה יאנג לא זז ימינה ושואו הולך שמאלה, אני עדיין שואל מה התכנית של מוריניו לליגת האלופות כי כשנקבל קבוצה עם קיצוני מהיר וטכני יאנג ממש לא יספיק.

זהו זה , שיחקנו טוב אבל זה הגיע לנו למען האמת.
ברכות לפפ על עונה גדולה בלי שום קשר לחולשה של הליגה.

שני משחקים שאנחנו נענשים ממש בסוף המשחק, מדהים.

ביקשנו תיקו, התחננו לתיקו, עשינו כל מה שרק אפשר כדי שחלילה לא ננצח ויהיה תיקו, ובאמת בסוף זה הגיע.
לא זוכר משחק עם כל כך הרבה החמצות נוראיות כאלה, זה היה צריך להיגמר 5-1, אבל גם מרסיאל גם לינגארד וגם ראשפורד פשוט הביכו.
מסכן לוקאקו, חילק מסירות אומן רק כדי לראות אותן מתבזבזות ככה ברשלנות.
איזו החמצת הזמנות להגדיל את הפער במקום השני אבל החלטנו לבעוט לא בדלי, אלא בעשר.

נראינו מצויין בתחילת המשחק, וספגנו. עלינו ליתרון מוצדק ויכולנו להגדיל את התוצאה ל 1-4 או 1-5, אך מארסיאל, לינגארד וראשפורד החמיצו. לסטר ירדה לפיגור מספרי, וזה היה הרגע בו תוכנית המשחק שלנו התפקששה לחלוטין.

לוקאקו עם 3 מסירות שהיו צריכות להיגמר עם אסיסטים. היה נהדר היום גם אם לא כבש.

עוד יום בהיסטוריה של (פוסט-פרגי) מנצ׳סטר יונייטד.

ראשפורד עבר כל גבול. משחק יהיר יותר מראיונות של זלאטן.
סוף סוף נתנו תצוגה התקפית ראויה לשמה, והחמצות שלא יאומנו בנוסף לגישה שאני לא מבין מאיפה ילד בן 19 מרשה לעצמו לאמץ, חירבו לנו את המשחק. אם למקטריאן הגיעה סדרת חינוך, אני לא יכול להבין איך ראשפורד יעבור את המשחק הזה בלי תקופה זהה ביציע.

השער הגיע ללסטר, ולנו לחלוטין הגיע לספוג אותו. כל הכבוד לשועלים שלא הפסיקו לנסות לתקוף גם ב-10 שחקנים, זיהו את הפציעה של סמולינג ותקפו אותו נקודתית.

מה שכן מאטיץ נתן משחק מעולה.

אנחנו פשוט לא יודעים לסיים מצבים ודווקא היום שיחקנו כדורגל טוב. העונה הזאת גם ככה הייתה כמעט גמורה לגמרי אחרי הדרבי, עכשיו זה פשוט סגר את הסיפור, מקום שני יהיה הישג גדול עבורנו. ההגנה שלנו בלי באיי מביכה ברמות היסטריות וצמד משחקים שבו אנחנו מפסידים עם השריקה יכול להיות כדור שלג מאוד שלילי, קבוצות יזהו את השיקיות הזאת ויפעילו מכבש שיגרום לנו לעשות שטויות כאלה.

מתחפשים לליברפול זה הכי קרוב שאני יכול לתאר את היום, ראינו אין ספור הזדמנויות ובכל זאת השחקנים לא יהיו חכמים ויניעו כדור מול 10 שחקנים של לסטר אלא ימשיכו לתקוף - אם לא הייתי יודע שמוריניו המאמן הייתי חושב שקלופ על הקווים.
ראשפורד,לינגארד ומרסיאל צריכים להתחיל לעבוד באימונים על סיומת מול שוער מבחינתי 1000 פעמים עד שידעו איך סוגרים משחק.
שבוע מסריח, 2 תחרויות הלכו להם סמולינג בטח בחוץ לחודש ואנחנו נשארנו עם הגביע האנגלי וליגת האלופות.

לא רואה בעיה עם זה שהמשכנו לתקוף. היינו צריכים לכבוש חמישייה, באמת במקרה הטוב עבור לסטר. מה שראשפורד עשה בסוף, עם ה’פנדל’ של שמייקל ועצירת המשחק ההזויה הזו במצב של 4 נגד 2 זה לא יאמן. ביום רגיל, בלי יהירות מוקצנת של שחקני ההתקפה, היינו מסכמים כאן את המשחק בו כבשנו הכי הרבה מאז שפרגי עזב.

אני חושב שביונייוד קצת חולים במחלה של הספרדיות. המחשבה שכל צעיר שמשחק אצלן הוא הכוכב הבא.
מצטער אבל מרסיאל ורשפורד שחקנים עפ אחךה של פוטנציאל אבל זה רחוק מלהיות הרמה של שחקני טופ אירופי. חסרה המון יציבות ופשוט הם לא מספיק טובים עדיין, וההוכחה היא שעדיין נראה שלינגארד הוא שחקן ההתקפה המוביל בהיררכיה.
לטעמי יונייטד צריכה להמשיך ברכישות החכמות שלה כי סך הכל נראה שמבינים שם מה חסר, ובקיץ הביאו קשר אחורי וחלוץ שהיו ממש צריכים וקלעו יפה, וגם בלם שפשוט בנתיים לא מראה אץ מה שיודע.
שיביאו בקיץ הקרוב מגן טוב או 2, קשר 50:50 ושחקן התקפה ולטעמי יש להם מה שצריך כדי להלחם בסיטי ובכללי לחזור לגדולתה

כמובן שאין לי בעיה עם הנסיון שלנו לגמור את הסיפור מהרגע שכבשנו את השני אבל אני מצפה מהשחקנים להבין את המצב קצת טוב יותר ב-5 דקות האחרונות כשהבנו שלכבוש לא הולך לנו כל כך ספציפי היום אז להניע את הכדור מול קבוצה ב-10 שחקנים שלא יכולה ללחוץ אותנו ולסיים את הסיפור במשחק חוץ עוין. במקום המשכנו בהתקפות גלים גלים וכמובן שללסטר אין מה להפסיד אז היא שלחה את כולם למעלה בהגבהה האחרונה, מה שאני טוען זה שמלכתחילה לא היינו צריכים לאפשר ללסטר את ההזדמנות האחרונה הזו.
מאמין שגם מוריניו מבין את זה היום ומתחרט על כך.

ואם מוריניו היה מושך זמן אז הייתם אומרים למה הוא לא גמר משחק נגד קבוצה ב10 שחקנים.
יונייטד פעלה נכון ולצערה סבלה מביש מזל וקבלת החלטות נוראית של שחקנים.

לרוב אני מסכים עם מה שכתבת ואני בהחלט משבח את השחקנים על נסיונות לגמור את הסיפור ולא לעשות לנו התקפי לב אך מבחינה רציונלית אתמול לא הייתה סיבה מול עשרה שחקנים ב-2 דקות האחרונות להסתכן ולתקוף אלא להיות חכמים ולקחת את הנקודות כמו קבוצה גדולה, להניע כדור דאבל פסים בטח עם ראשפורד רענן וגם ללכת לדגל הקרן זו לא בושה - ראינו את סיטי עושה את זה בדרבי אמנם בצורה מוקצנת ואין שום סיבה לא לשות זאת במשחק חוץ.
אמנם האליפות גמורה אבל עכשיו גם שביב של תקווה לא נשאר, התיקו הזה רע לנו לא רק כמותית אלא גם מנטלית לא לנצח גם כשהיינו הקבוצה הטובה יותר ומפה יכול להיווצר גם כדור שלג שלילי.

אהבתי איך שמרסיאל פתח את המשחק. הוא היה אגרסיבי וכל הזמן חיפש לתקוף את ההגנה של לסטר, בין אם בדריבל או במסירה. הישירות זו האיכות הכי גבוהה שיש בסגל ומרסיאל עשה את זה נהדר אתמול.
לוקאקו היה מצוין. מתחילת העונה הוא השחקן הכי חשוב שלנו ושהכי מאפיין את הקבוצה הזו. הוא עדיין צעיר ולא תמיד רץ למקום הנכון אבל הוא כל הזמן משתפר. ממשחק למשחק אני מתאהב בו יותר ויותר.
השניים האלה בהחלט יכולים להרכיב את הבסיס של ההתקפה שלנו בשנים הקרובות.

פוגבה לא דומיננטי מספיק וכמובן שלא מחויב מספקיק לעקרונות הטקטיים שלנו. במידה והוא באמת יעשה קפיצת מדרגה - זה חייב להתחיל משם. הוא שחקן קישור ולא חלוץ/קיצוני, הוא חייב להתחיל להבין שתרומה שלו לעוצמה הטקטית שלנו תשרת גם אותו ואת המטרות שלו.

מאד התרשמתי מלינדלוף, אני חושב שהוא הולך להיות שחקן חשוב בעתיד ואחד שאפשר לסמוך עליו. גם יאנג היה טוב ומראה למה מוריניו סומך עליו כל-כך. התרומה לקולקטיב מצוינת.

חבל על השער בסוף, אבל כל התגובה של הקבוצה לפציעה של סמולינג הייתה שייקית ואם הלקחים יופקו - זה יעשה יותר תועלת מאשר נזק.

הפקת הלקחים הזאת לא הייתה צריכה להתרחש מכיוון שאין יותר הגיוני מלזרוק את סמולינג לעמדה קידמית ולהוריד קשר לעמדת הבלם. מוריניו לא הגיב לפציעה הזאת וזה עלה לנו ב2 נקודות מאוד יקרות, לא במאבק על האליפות אלה בשמירה על המקום השני. אני אדגיש - לסיים מקום שני בעונה שבה יש קבוצה כל כל דומיננטית מעיד על 2 דברים אנחנו אלופי אנגליה וסיטי עשתה קפיצה לרמה העולמית.