משחק השלמה: סוגרים סיבוב עם 2-0 על ולנסיה

אוהדי ברצלונה טענו שחיל מנזאנו דופק אותם.
חאבייר רוחאס: ״hold my beer״

ביזיון של שיפוט. שחקן וולנסיה תפס את בנזמה בכוח ובנזמה השתחרר. חייבים להתחיל להעניש את שחקני ההגנה שתופסים ככה את החלוצים מבלי שהחלוצים יכולים להלחם חזרה

אני לא מתפלא, מאז פרשת הסופרליג כל שריקה שיש בה ספק נשרקת נגדנו.

אוי לא,עכשיו יהיו לקרלו תירוצים לעוד תיקו מאופס בברנבאו.

ברגע ששחקן שלהם נפל הייתי בטוח שיפסלו את הגול ולא משנה מה היה, בלי צורך בשום הילוך חוזר, מספיק שבנזמה היה עובר לידו והיו פוסלים.
אפילו לא נגע בו, שחקן ההגנה נתלה בבנזמה ונפל.

עזבו נו, הגענו למצבים רק בגלל טעויות שלהם כשהם מסרו לנו את הכדור, גם הקרן הזו לא הייתה צריכה להיות. אנחנו לא משחקים כדורגל, כמעט אף פעם, לא משנה אם זה בית או חוץ ונגד איזו יריבה - ולנסיה במצב שהיא פשוט מסכנה. אי אפשר ‘לתרץ’ את הספסול של רודריגו מטעמי מנוחה כי הוא צעיר ו’שור’ כמו ויניסיוס וצריך לשחק, יכול לשחק כל הזמן. אם אסנסיו היה משחק כקשר שלישי באמצע זה היה מתקבל בברכה. הקבוצה הזו באמת מייאשת ו-ויניסיוס כמראה שלה - עשרה איבודי כדור במחצית הראשונה וזה מוגזם אפילו בסטנדרט שלו.

אין שום לחץ גבוה והכל איטי הרי אם משהו “עבד” משחק קודם אז בואו נשנה ונחליף. חילוף ראשון שהוא לא כפוי - דקה 70.

בשבוע שעבר לה-נורמנד שיחק ג’ודו עם רודיגר וקיבל רק אזהרה בפעם השלישית, לא מספיק שהקבוצה מייאשת אז מייאשים אותנו יותר עם השיפוט.

אנצ׳לוטי חייב לפתוח את המחצית השניה במערך אחר.
הייתי אפילו עושה חילוף משולש, מכניס את רודריגו, פדה וטשואמני כדי שיהיה קו הגנה של 2 קשרים אחוריים כשרודריגו מעליהם.

שהמצבים שלנו לא יבלבלו אף אחד, הם כולם הגיעו מאיבודי כדור שטותיים של וולנסיה בהגנה. לא הצלחנו לייצר שום דבר ללא עזרתם, למעט הקרן אבל שם השחקן ה12 שלהם הציל.
באמת שלא מבין מה מצפים מבנזמה, השחקן אשכרה חיבק אותו ולא נתן לו לזוז, מה בנזמה אמור לעשות, לבקש ממנו יפה?

https://twitter.com/madridxtra/status/1621253558392717316?s=46&t=pBd1rPj7q_T0z6XIoeV3VQ

כנראה שבאמת אתה מקורב של אנצ׳לוטי

כל כך מכיר את הלפני הבעיטות האלה של אסנסיו שהיה ברור שזה גול

ויני בבקשה שים עוד אחד.

תיעוד נדיר של אנצ’לוטי ג’וניור מוציא מהקפאה את יכולת ההבקעה שלנו:

וגם - הוכחה שגם כדי לתת כיף ממטר, ויני צריך 2 הזדמנויות כדי להצליח:
ezgif-1-28803c3a44

שיחקנו טוב אחרי הגול, אבל זו לא חוכמה.
מקווה שהחזרה של טשואמני תחזיר איתה הרכב אתלטי יותר בקישור, וכמובן שמקווה שמי שיפנו את מקומם יהיו קרוס ומודריץ׳ ולא סבאיוס או פדה.

קאמבינגה כמגן שמאלי זה בינגו.
גם קרבאחל נכנס טוב אבל קשה לשפוט.

וולנסיה שיחקו מגעיל והגיע להם לחטוף עוד כמה גולים. חבל שנרגענו והורדנו רגל

אני רק שאלה: עוד מישהו שם לב לשיפור ההגנתי המשמעותי מאז פציעתו של אלאבה?

היפותזה מופרעת: זה לא מקרי.

זה בעיקר נובע מהשיפור של רודיגר שהתיאום שלו עם מיליטאו השתפר מאד והוא מתחיל להתאקלם לליגה ולקבוצה וכן ברור שהצמד הזה עדיף על אלאבה ומיליטאו.
בגדול די ברור שאלאבה צריך לשחק את המגן השמאלי אבל לא בא לו אז…

ממשיכים לרדוף| תוצאה טובה בניגוד ליום ראשון ומשחק כדורגל הרבה פחות טוב נגד יריבה יותר חלשה מן הצד השני - ולנסיה פשוט מעוררת רחמים והיא לא רק קבוצה גרועה אלא גם מועדון שנמצא בתהום. לא הסתנוורתי מההחמצות במחצית הראשונה, גם אם היו שתיים-שלוש כאלה זה לא מספיק ובכלל - ולנסיה מסרה לנו את הכדורים בעצמה. ההרכב של קרלו אנצ’לוטי בסוף סיפק את הסחורה אבל הוא גרם לאיטיות גדולה ולחוסר אפשרות להפעיל לחץ גבוה, אני בכלל פנטזתי על ארבעה שחקנים מקדימה. אז כן חטפנו כדורים - פשוט ולנסיה הייתה מרושלת מאוד. אני רוצה לציין דווקא לרעה את ויניסיוס ג’וניור על איזה עשרה איבודי כדור במחצית הראשונה כבר, זה היה מוגזם. דריבל-שניים לא הולך זה בסדר, אולי גם איזה עקב או מסירה אחת שמתפקששת, אבל הוא עשה שכונה כאילו הוא בפלייסטיישן או בברזיל והמאמן צריך להעיר לו על זה.

אני שמח שהוא כבש במשחק ה-200 שלו, דחף את הכדור קדימה במהירות מדהימה למעשה והפעם גם קיבל החלטה נכונה, ובעיקר שהוא לא נפצע מפאול הנינג’ה של פאוליטסה המגעיל. אני מקווה שמכאן יבוא השינו והשופטים בספרד קצת יגנו עליו יותר, אבל זה לא מהווה תירוץ לחלק ממה שקורה איתו. הוא עדיין גורם לנו להרבה מאוד תסכול, משוכנע שאני לא היחיד. קו הגנה הגבוה של ולנסיה פתאום ככה לא קשור למציאות בדקה ה-50 - עזר לנו מאוד. צד שמאל, התקפית, עם קמאבינגה שתוקף בחוכמה - עם פוטנציאל הרבה יותר גדול, גם נראה שהם נהנים לשחק ביחד.

את השיפור ההגנתי שלנו נבדוק נגד קבוצות קצת יותר טובות. במחצית השנייה נגד ויאריאל בקופה דל ריי - שזה מדד טוב יותר - אפשר להשתמש במילה טובה. לא נגד קבוצה בלי חלוץ או נגד חצי ריאל סוסיאדד. אני לא חושב שהסיבה היא היעדרותו של דויד אלאבה, אנטוניו רודיגר חיבר את הבורג שהיה חסר או משהו כזה, גם נאצ’ו הוסיף הרבה מאוד שקט.

מה שקרה עם דני סבאיוס מאוד מרגש, זה אירוע מאוד לא שכיח מצד הקהל שלנו ומגיע לו, אומרים שהסנטיאגו ברנבאו מפונק. היה פחות טוב, לזכותו ייאמר שהוא עובד כמו מטורף על המגרש, חושב קדימה, עם מוטיבציית שיא, אולי זה יכול לקרות רק כשאתה משחק כל כך מעט קודם לכן וכשאלו החודשים האחרונים שלך אולי בקבוצה. מבחינתי שימשיך כי יש לו כוח, ואולי גם כדי להעיר את האחרים. מבחינתי אורליאן טשואמני לא ‘חייב’ להיכנס להרכב, לא חשבתי בהבדל גדול איתו או בלעדיו. זה המבחן של הצרפתי אחרי שהקבוצה נאלצה לאלתר בלעדיו ועוד לפני המונדיאל הוא היה חלש מאוד.

זה היה ה-משחק לשים את מרקו אסנסיו באמצע ולא ‘לפגוע’ ברודריגו אחרי משחק מעולה, רודריגו צריך לשחק כמה וכמה משחקים ברציפות כמו ויניסיוס בעונה שעברה ורק ככה אולי התפוצצות טובה תגיע, ככה משחק ההתקפה שלנו יהיה מגוון, יחי ה-4:2:3:1 נגד יריבות כאלה וכמובן כשאחד הוותיקים בחוץ. אסנסיו ראוי למילה טובה, הוא הגיע למצבים ובשורה התחתונה אין סיכוי שהוא יכבוש רק אחד אם יגיע שוב לאותה הכמות. הלוואי שהוא היה מהיר יותר אבל זה סוג השחקן שהוא. וכמובן תוקע את הגול ממצב מוזר וייפשל ממטר. זה ממש לא מספיק טוב אבל הליגה עדיין לא לפרוטוקול, תיזהרו לא ליפול לשנ"צ נגד מאיורקה ביום ראשון. האללה מדריד!

בונוס ממני לסיום: שימו לב לשחקנים שלקחו צעד קדימה - דקות בחודש ינואר:
נאצ’ו: 693 דקות (מתוך 1,117 בסה"כ)
סבאיוס: 562 דקות (מתוך 771 בסה"כ)
קמאבינגה: 702 דקות (מתוך 1,341 בסה"כ)
אסנסיו: 457 דקות (מתוך 883 בסה"כ)

מסכים. אלאבה כדורגלן נהדר לדעתי, אך לא טוב באמת באף עמדה, קטע מוזר איתו. אולי זה נובע מחוסר ״התמקצעות״ באף מקום. שיחק בהמון עמדות לאורך הקריירה וזה ייצר שחקן כדורגל מגוון ומרשים ועם זאת אחד שבגיל 30 לא מכיר מספיק ומחזיק בסט הכישורים הנדרש לעמדת הבלם, להיות מגן שמאלי הוא כבר לא רוצה וגם בפעמים ששיחק שם לא הרשים, לשחק קשר אחורי הוא לא ברמה לריאל מדריד.

לגבי המשחק באופן כללי נחמד לנצח בניחותא בהילוך שני לא קורה לנו הרבה לאחרונה. ואני מבין את ההתרשמות של כולם מסבאיוס הבנאדם נמצא כרגע בפיק פרפורמנס ומשחק כדורגל מעולה. אבל זה בדיוק העניין הוא משחק את הכדורגל הטוב בחייו וזה רמה של יום נחמד של לוקה. במהותו דני הוא למלמ, גאגו טייפ כזה. יש לו ריצה טובה של משחקים והכול אבל בכושר ״רגיל״ אין לו מה לחפש בריאל מדריד. אם גילה איזשהי רמה חדשה שתחזיק ככה עד סוף העונה אז כן שווה להשאיר אותו בתור גיבוי מהספסל.

מרגיש לי יותר שהשיפור הוא מאז הפציעה של מנדי.

לגבי ההגנה - ללא ספק חל שיפור משמעותי, אבל יש יותר מידיי משתנים כדי להצביע על הסיבה המדויקת שהביאה לשיפור הזה: ההיעדרות של אלאבה, ההיעדרות של מנדי, השיפור האישי של מיליטאו (שסביר בהחלט שתלוי בעצמו ביתר המשתנים), הרציפות של רודיגר בהרכב הפותח, החזרה של נאצ’ו להרכב כתוצאה מההיעדרויות. התשובה האמיתית היא כנראה שילוב של כל הנ"ל.
[אגב, התפקוד הכל-כך מוצלח של קמאבינגה בעמדת המגן השמאלי, מאירה באור עוד יותר מגוחך את מנדי.]

אבל, הנקודה הזאת של ההגנה היא רק סימפטום של הבעיה - של המאמן שלנו. קצת כמו ילד מתקשה, אנצ’לוטי נזקק לאיתני הטבע שיבואו ויפצעו לו את השחקנים הנכונים, כדי להגיע על דרך השלילה אל ההרכב הנכון. הבעיה, שברגע שיש לו את ההזדמנות - הוא חוזר מהר לסורו, בדיוק כמו בהרכב אתמול. וכך גם יקרה עם ההגנה, ברגע שכולם יחזרו לכשירות.
הצרה, שמשחקים מהסוג של אתמול “מוכיחים” לאנצ’לוטי שהוא צדק (ההסתמכות על הקישור המזדקן, האמון הבלתי-מוגבל בוויניסיוס ובנזמה), במקום שיסיק את המסקנות הנכונות (היציבות בהגנה בהרכב הנוכחי, האופציות שאסנסיו מוסיף בהתקפה, היכולת של רודריגו (גם על חשבון ויני/בנזמה), האמון המתבקש בקמאבינגה).
אנצ’לוטי משתדל ללמוד, אין ספק. הבעיה שזה לא מספיק מהיר, ולא מספיק עקבי. וכשברצלונה בקצב צבירה של 100 נקודות בעונה - זה פשוט לא מספיק.

בקיצור אנחנו צריכים שכל האופציות של מגן ימני לא יהיו זמינות כדי “לגלות” גם את פדה כמגן ימני

אתמול סבאיוס נתן יותר כדורי עומק לויניסיוס מאשר קרוס נתן לו בעונה שלמה.
את המהירות של ויני צריך לנצל בדיוק בצורה הזאת, ולא רק לתת לו כדור באגף כששומרים אותו 3-4 שחקנים.
קרוס מעדיף להניע כדור לאגף וזה קצת מנטרל את יתרון המהירות של ויני.
סבאיוס מחפש כדור לשטח בין שחקני ההגנה וזה מושלם עבורנו. גם בנזמה נתן כדור כזה בשער השני.
ויני רק ירוויח אם את קרוס ומנדי יחליפו קשר ומגן שמשחקים לעומק. כרגע סבאיוס וקמאבינגה מאפשרים לו את זה.

אגב, בטח שמתם לב שאתמול קרוס לא לקח את הקרנות. אפילו הצלחנו להבקיע (זמנית) באחת מהן.