משחק השלמה: סוגרים סיבוב עם 2-0 על ולנסיה

לקראת ולנסיה| לאחר התיקו נגד סוסיאדד שעצר את התנופה והרחיק אותה משמעותית מהפסגה - ריאל מדריד רוצה לפתוח ברגל ימין את חודש פברואר האימתני ואסור לה למעוד כאשר העטלפים, חייה פצועה - מגיעים לבקר במקדש מחר (חמישי, 22:00). קמאבינגה ימשיך כמגן שמאלי, טשואמני צפוי לפתוח. אנצ’לוטי: "הטוב ביותר עוד לפנינו. הכל לקראת המשחק - כאן

image

הפעם הקדמה כללית שקשורה ליריבה ולימים אחרים. ההתדרדרות של ולנסיה פשוט לא נפסקת כפי שתקראו בפריויו. תראו את התמונה הזו, זינדין זידאן נאבק בקורו בסנטיאגו ברנבאו במשחק הליגה ב-2001/02. אותה ולנסיה שהייתה אימפריה לכל דבר, ששיחקה נגדנו בגמר ליגת האלופות ב-1999/00 וזכתה בשתי אליפויות ב-2001/02 וכעבור שנתיים שוב עם רפא בניטס. לעתים אני מתגעגע לתקופה היותר תמימה של הכדורגל הספרדי שכללה מאבקי אליפות כאלה - ריאל מדריד של הגלאקטיקוס מול ולנסיה והגנת הברזל. גם דפורטיבו לה קורוניה הייתה חלק בזמן שברצלונה חיפשה את עצמה. הימים האלה שבהם היה כמעט בלתי אפשרי לחלץ נקודה במאסטייה וזיזו היה זוכה לשמירה אישית קשה מצד דויד אלבלדה ורובן בראחה. הפעם האחרונה בה ולנסיה באמת הייתה ‘רלוונטית’ הייתה בעונת 2006/07. עם דויד ויאה, עם חואקין, עם פרננדו מוריינטס, עם דויד סילבה, הייתה במאבק האליפות עד לשלבים המוקדמים של הסיבוב השני. כואב לראות מועדון כה מפואר באשפתות.

סטטוס אלופת אירופה:

ריאל מדריד מגיעה למשחק אחרי שיצא לה האוויר מהמפרשים כשדווקא במומנטום טוב ובאחד ממשחקיה הטובים העונה היא סיימה רק ב-0:0 נגד ריאל סוסיאדד ועשתה צעד עצום במאבק האליפות. עם כל הכבוד לכל הקלישאות של קרלו אנצ’לוטי על כך שנילחם עד הסוף – הפער עומד על חמש נקודות וריאל עלולה להגיע למשחק אף בפיגור גדול יותר כשברצלונה שוב משחקת לפניה. ריאל כבר איבדה נקודות בשלושה משמונת משחקיה הליגה שלה בסנטיאגו ברנבאו (גם נגד אוססונה וג’ירונה) וכך זה לא יכול להימשך, בדיוק כמו הקיפאון של חודש ינואר כשהסגל כמובן לא חוזק (“לא פעלנו כי אנחנו מתכננים בקיץ ואם אתה מבצע עבודה טובה אז אין צורך. חשבנו שהסגל בסדר”). אז בואו נאמר שהמצב בטבלה מדכא כמו מצב הסגל. לפי דיווחים ‘לא רשמיים’, נקרא לזה ככה, קרלו דווקא כן לחוץ לקראת המשחק ואמר לשחקנים שזה צריך להיות ‘משחק השנה’ שלהם. אין מקום לטעויות.

המאמן הבטיח שהקבוצה תמשיך להשתפר ברמת הכדורגל שלה. “ביום ראשון שיחקנו טוב נגד סוסיאדד וחזרנו על המחצית השנייה מול אתלטיקו מדריד ו-ויאריאל. הקבוצה משתפרת בכל ההיבטים, פיזית וטקטית וגם באינדיבידואל. בפברואר, שהוא חודש חשוב מאוד – הקבוצה תשתפר עוד יותר”. המאמן הודה כי הקבוצה נכשלה בכמה משחקים אך “הקבצה של העונה שעברה חזרה. ברצלונה מצליחה אבל אנחנו בטוחים שנילחם עד הסוף. הטוב ביותר עוד לפנינו”. המאמן שיבח את הקבוצה על השיפור שהפגינה בהגנה ולראייה שער חובה אחד בשלושה משחקים. “אנחנו עומדים טוב כי יש לנו שחקנים ורסטילים כמו נאצ’ו שמכסה מספר עמדות. היינו סולידיים. הקבוצה מגיבה יפה”. בתקווה להמשיך במגמה, קרלו מקבל בחזרה כרגע את דני קרבחאל שעושה רושם שימשיך על הספסל, וכן את אורליאן טשואמני שנעדר מתחילת החודש. “הם מוכנים לשחק והם במאה אחוז”, אמר, כשנראה שהצרפתי יפתח במקומו של טוני קרוס.

די ברור שאדוארדו קמאבינגה ימשיך כמגן שמאלי שכן דויד אלאבה עדיין לא מתאמן (אמור להיות כשיר למשחק נגד מאיורקה או לאחר מכן לגביע העולם במועדונים) ופרלאן מנדי כמובן בחוץ לחודשיים. “הוא נכנס היטב לעמדה בזמן חירום. אנחנו מכוסים בעמדה הזו כי גם נאצ’ו שיחק שם היטב וכמובן יש את אלאבה. כרגע הוא משחק שם וזה יעזור לו ללמוד עוד יותר את המשחק”, פסק המאמן. קרלו דיבר על מספר שחקנים כביכול ‘מקופחים’ בסגל ומבלי לציין שמות. “אני ידוע את התפקיד שלי וזה לא לתת דקות לשחקנים מסוימים. התפקיד שלי הוא שריאל תנצח בכל המשחקים. הייתי רוצה שכולם ישחקו כי כולם רציניים ומקצוענים. אבל אני לא המאמן האישי של אף אחד”. על דני סבאיוס אמר: “הוא שחקן בעל אותם מאפיינים כמו לוקה מודריץ’ ומצבו הגופני אופטימלי. הוא משחק עם ביטחון ואישיות ויכול להחליפו”. סבאיוס הוא ההפתעה הנעימה של העונה ככל הנראה, וכמו שקרלו אוהב להגיד – במרתון המשחקים הזה הקבוצה צריכה את כולם. היכונו לעשרה משחקים ב-34 ימים. “אנחנו לא נוותר על כלום כי ככה המועדון הזה. אין לנו ימי מנוחה, אבל אנחנו מאוד נרגשים לקראת חצי הגמר נגד ברצלונה, שמינית גמר ליגת האלופות נגד ליברפול. השחקנים אוהבים את זה ואנחנו צריכים לקחת כמה שפחות סיכונים”. קשה לראות את אנצ’לוטי מוותר על צמד הוותיקים, אז אולי סבאיוס שוב יתחיל על הספסל.

המאמן בחר בהרכב התקפי יחסית נגד סוסיאדד וההנחה היא שרודריגו שהיה טוב ישמור על מקומו, פדה ואלוורדה באמצע ובקיצור שלושה שחקני התקפה מובהקים. פדה אמנם רחוק משיאו אבל הוא תורם לקבוצה בלחץ הגבוה, אלמנט שעבד יפה נגד סוסיאדד וצריך להמשיך בו. סביר להניח שוויניסיוס ג’וניור מרגיש שיש לו חוב לקבוצה לאור ההחמצות הרבות במשחק האחרון. ואם הייתה חסרה לו מוטיבציה, חלילה, אז קבלו את זה – הברזילאי ירשום ציון דרך ענק עם משחקו ה-200 במדי ריאל מדריד בגיל 22 וחצי בלבד, וכל זה לעיני הקהל הביתי – איזו חגיגה. השער הבא שלו יהיה השער ה-50 (ויש לו גם 48 בישולים). אשתקד הוא התעלל בוולנסיה עם שער ובישול בניצחון במאסטייה (1:2) וצמד בסנטיאגו ברנבאו (1:4). הברזילאי יצטרך גם להישמר מפני כרטיס צהוב חמישי שיימנע ממנו לשחק במשחק הבא. אולי זה לא רק בנזמה של 2021-22 מול בנזמה הנוכחי – מה שמבדיל את הקבוצה מהעונה שעברה, אלא גם ויניסיוס שמחטיא ממצבים שהיה כובש אשתקד.

השער ה-50 בהופעה ה-200? ויניסיוס רוצה תמונות אחרות בהשוואה לסוסיאדד.

ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| נאצ’ו פרננדס, אדר מיליטאו, אנטוניו רודיגר, אדוארדו קמאבינגה| אורליאן טשואמני, דני סבאיוס (לוקה מודריץ’), פדה ואלוורדה| רודריגו, ויניסיוס ג’וניור וקארים בנזמה

מה המצב ולנסיה?

ולנסיה מגיעה למשחק בכאוס גדול וחבל שהצרות לא נשארו על כר הדשא בלבד. אין מילים, כמה שזה עצוב - מהמועדון המפואר הזה כנראה נשאר רק השם. במחזור האחרון ולנסיה נכנעה 1:0 לוויאדוליד מהתחתית, היא בכושר מזעזע כשהשיגה נקודה אחת מ-12 לאחר החזרה מפגרת המונדיאל והייתה חסרת אונים בקופה דל ריי כשהודחה לעיני הקהל הביתי עם הפסד 3:1 במאסטייה, אבל זה לא הכל. ולנסיה מדורגת במקום ה-14 (לא טיפסה העונה באף מחזור מעל המקום השביעי), לכאורה אבל היא ממש חלק מהבלאגן – רחוקה נקודה בלבד מקאדיס שמתחת לקו האדום. העטלפים לא מצליחים להרים את הראש ואי היכולת, או הרצון, תלוי את מי שואלים – מצד ההנהלה לחזק את הקבוצה, הביאו את ג’נארו גאטוסו הלוחם הגדול להרים ידיים. ההודעה לתקשורת דיברה על ‘פרידה משותפת בהסכמה הדדית’, ובוא נגיד שאף אחד לא קונה את זה.

המנהל הספורטיבי וורו הוא זה שהופקד על המשימה הקשה להכין את הקבוצה לקראת המשחק בברנבאו, וזו הפעם השמינית בשבע העונות האחרונות בה הוא ממלא את המקום, ולראשונה מאז מחזורי הסיום בעונת 2020-21. “אני מצטער על מה שקרה, יש לו עבודה קשה מאוד”, אמר גאטוסו. מאות אוהדי ולנסיה שמרגישים חסרי אונים, הגיעו למשרדי המועדון כדי להפגין כשהם עם שלטים " ‘Lim go Home’". ושחקני העבר יוצאים מדעתם ותוקפים את פיטר לים שהוא חייב למכור את הקבוצה. “אלה שלא יודעים כלום עדיין בשלטון”, אמר מריו קמפס. סנטיאגו קניזארס זעק להפעיל לחץ כדי ‘לגרש’ את פיטר לים. “גאטוסו הוא הקורבן האחרון של הסיוט הזה של להיות מאמן ולנסיה תחת לים”, נכתב במארקה. מיגל אנחל קורונה, מנהל המועדון, אגב, טען שהאיטלקי לא עזב בשל העדר ההחתמות ושהמועדון ראה שהרבה שחקנים שהגיעו בינואר בעונות כאלה ואחרות לא העלו את הרמה של הסגל שקיים. כביכול לוולנסיה במשחק הזה אין מה להפסיד אבל קשה להתנתק במאה אחוז ממה שקורה למועדון.

במשחק הסופרקופה ראינו את ולנסיה נלחמת ומסבה גאווה לאוהדיה וכעת זה בטח לא המצב. תוך חודש ממצב של חמש נקודות מאירופה היא נקודה מירידה. היא ניצחה רק פעם אחת העונה בשמונה משחקי חוץ. דווקא בנובמבר היא סיימה ב-1:1 עם ריאל סוסיאדד והביסה את בטיס 0:3 אך זה היה יוצא מן הכלל שלא מעיד על כלום. בשלושת משחקי הליגה האחרונים אדינסון קבאני נתקע (שבעה שערים בכל המסגרות), לא הבקיע והרי התוצאה. בצד ימין משחק סמו קסטלניו ובצד שמאל סמואל לינו, שכבש נגדנו בסופרקופה, כשג’וסטין קלייברט מחליף ובינתיים לא כשיר במאה אחוז ובקבוצה מחכים לראות מה קורה איתו ועם תיירי קוראה. ניקו גונזאלס עדיין פצוע. הקפטן חוסה גאייה הוחלף שמונה דקות לסיום בדמיטרי פולקייר אך סביר שיהיה כשיר למשחק, והאחרון יוסט לעמדת המגן הימני. הוגו גיאמון עשוי לרענן את מרכז השדה של העטלפים. גיורג’י ממרדשווילי מציג עונה טובה בין הקורות, ולנסיה אמנם שמרה רק שלוש פעמים על שער נקי אך ספגה 21 שערים בלבד שזה לא רע לקבוצה במצבה.

וורו הפגין ביטחון גדול לקראת המשחק ואמר שהוא לא שוחח עם לים אבל גם אין צורך בכך. “לאחר המונדיאל הקבוצה הייתה קרובה להשיג תוצאות טובות אך המטבע נפל צד השני. המועדון אמר לי שהוא סומך עליי שאצליח לייצב את המצב. יש 20 משחקים וזה המון זמן. אני כן כדי לעזור למועדון. אני כן רואה מחויבות ורצון להצליח, וזה נותן לי אנרגיה רבה. ראיתי את כל המשחקים מבחוץ, אין ‘מה לתקן’ מבחינת חדר ההלבשה, כולם היו עם המאמן. אני לא מפחד מכלום”. בהתייחסות ליריבה אמר וורו: “זה משחק קשה אבל גם אטרקטיבי, היינו יריב שקול בסופרקופה. אנחנו מגיעים לברנבאו עם התלהבות רבה ובתקווה להקשות עליהם. כולם רוצים לקחת צעד קדימה במשחקים האלה”. הוא עוד אמר שיש לו כבוד מוחלט לאוהדים ושהוא בטוח שהם יהיו עם הקבוצה בעת משבר כמו עכשיו, והזכיר את עונת 2007-08. “נותרו חמישה משחקים לסיום והיינו במרחק נקודה מהירידה. האוהדים היו לידנו כל הזמן”.

אוהדי ולנסיה מוחים. נמאס להם ובצדק

ולנסיה – הרכב משוער: גיורגי ממרדאשווילי| דמיטרי פולקייר, אראיי קומרט, סנק אוזקקר (גבריאל פאוליטסה), חוסה גאיה| אנדרה אלמיידה, יונוס מוסא, הוגו גויאמון| סמו קסלייחו,סמואל לינו ואדינסון קבאני

היסטוריה ומפגשי עבר:

הידעתם? הלכנו ממש-ממש אחורה וגילינו שריאל מדריד ניצחה את כל שמונת משחקי הבית הראשונים שלה נגד ולנסיה בליגה. זה התחיל עם 1:4 במפגש הראשון במקדש בפברואר 1932, עשרה חודשים אחר כך זה נגמר ב-0:6 (שהוא עד היום הניצחון הביתי הכי גבוה של ריאל נגד ולנסיה) והייתה שישייה נוספת גם בדצמבר 1940. רצף שחור של שישה משחקים ללא ניצחון על ולנסיה, שנפתח בהפסד הבכורה וכלל ארבע תוצאות תיקו רצופות של 1:1 – הגיע מיד לאחר מכן. בממוצע, ולנסיה מנצחת בברנבאו אחת לעשור, והיא עשתה את זה בפעם האחרונה בעונת 2007-08 עם אריס אריזמנדי הממזר שהערים על איקר קסיאס. באותו משחק ריאל נראתה נהדר, ראול כבש פעמיים מול צמד של דויד ויאה אבל טימו הילדבראד הגרמני נתן הצגה אדירה בין הקורות. זה, ו-1:2 בעונת 2005-06, היו הניצחונות היחידים של ולנסיה בברנבאו בעשרים השנים האחרונות או ה-22 האחרונות אם נדייק. ב-87 משחקי הבית בהם אירחה ריאל את ולנסיה היא ניצחה ב-64 (74%), 14 משחקים הסתיימו בתיקו (16%) והיא הפסידה תשע פעמים (10%), עם יחס שערים 82:203 לטובת ריאל כמובן.

הרצף הנוכחי שלנו עומד על ארבעת ניצחונות רצופים בנבאו על ולנסיה שסחטה 2:2 מול המופע של מרקו אסנסיו ב-2017-18. בעונת 2018-19 שער עצמי של דניאל וואס ואחד של לוקאס גאל אותנו מייסורינו, ה-0:2 חזר על עצמו כעבור שנתיים עם שערים של בנזמה וקרוס והיו גם משחקים כיפיים. 0:3 בעונת האליפות עם זינדין זידאן כשליגה חודשה ביוני לאחר הקורונה, עם שער ענק של בנזמה ובעיקר רגע מרגש של אסנסיו שחזר אחרי פציעה ארוכה וכבש מיד. בעונה שעברה ריאל ניצחה 1:4 עם צמדים של בנזמה ו-ויניסיוס כאשר גונזאלו גדש כובש שער מצמק בין-לבין. רצף ארבעת הניצחונות האלה הוא אמנם הטוב ביותר בשנות ה-2000 אבל לבטח לא מעבר לכך. הקינטה דל בויטרה החלה רצף של עשרה ניצחונות בית בין 1984-85 ועד 1994-95 כולל מאניטה ב-1985-86 עם שלושער של מיצ’ל שכבש צמד ב-2:6 בעונת 1989-90) ובשנות ה-50-60 אף היה רצף של 12 ניצחונות רצופים. כמעט שכחנו אך בתחילת העשור הקודם ולנסיה הייתה סוג של מנחוס במקדש. 0:0 בעונת 2011-12 כשהכדור לא רצה להיכנס, 1:1 מוזר במחזור הפתיחה של העונה העוקבת כשפפה התנגש באיקר קסיאס ושער יתרון של היגואין לא הספיק, 2:2 מורט עצבים בעונת הדסימה כשעקב של כריסטיאנו רק מונע הפסד, וכעבור עונה ריאל פיגרה 2:0 וחזרה רק ל-2:2 מול דייגו אלבס הגדול – פפה הבקיע בנגיחה ואיסקו סובב גולאסו לרשת.

Líder absoluto: Real Madrid venció Valencia con dobletes de Benzema y Vinicius | DEPORTE-TOTAL | EL COMERCIO PERÚ
חוגגים את ה-1:4 מהעונה שעברה. חותמים על זה גם הפעם.

בעונת הדאבל 2016-17 שום בלוק היה יכול לעצור את ריאל, וגם לא שער שוויון של דני פארחו בדקה ה-82. זה היה קשה אבל גם מרגש ודרמטי כשמרסלו כבש שער ניצחון יקר ברגל ימין בדקה ה-86, ניצחון חשוב במסגרת המחזור ה-35. עשור קודם לכן עם פאביו קאפלו על הקווים, סרחיו ראמוס כבש שער ניצחון בנגיחה מבישול של בקהאם כשההילייט העיקרי היה “שער העונה” עם הוולה של ואן ניסטלרוי אחרי איזה 15 מסירות והרמה של מיגל טורס. אבל הכדורגל האמיתי שוחק בעונת 2002-03, אז בימי זידאן השחקן היה ממש כיף. הגלאקטיקוס רקדו על הדשא מול האלופה היוצאת עם 1:4. זידאן כבש, בישל לרונאלדו את הראשון והדובדבן שבקצפת היה הבישול האלוהי שלו לחאבייר פורטיו. עוד קודם לכן גוטי הבקיע את השער השלישי. נזכיר כי עידן הגלאקטיקוס יצא לדרך עם ניצחון 1:2 בליגה על ולנסיה שעוד הוליכה בדקה ה-77 אבל ראול (בחצי מספרת) ופיגו הפכו. בסה"כ משחקי הליגה, 174 עד עתה: ריאל מובילה 46:91 בניצחונות.

האם כל העונה נשחק אחרי ברצלונה ? מה הקטע ?

זה משנה? האליפות הזו רשומה על שם פלורנטינו שבחר פשוט לתת מתנה ללאפורטה על נאמנותו לעניין הסופרליג,אין לי רעיון אחר להפקרות הזו,את התלונות יש לשלוח אליו.

-8,בקור הזה אי אפשר אפילו ללכת לים.

כותרות העיתונים הבוקר עם ויניסיוס ג’וניור והערב החגיגי שלו:

image

שער המארקה: “200 פעמים ויניסיוס” - הברזילאי בן ה-22 מככב בציון דרך חדש שמשתווה לאגדות אחרות של המועדון הלבן| הוא השאיר את חותמו בריאל מדריד בכל המפעלים| בצד שמאל על המשחק הערב כמובן: “לאחר שברצלונה ‘לא נכשלת’ כפי שכתוב למעלה - ריאל ללא מקום לטעויות במשחק הבית נגד ולנסיה בה וורו שוב לוקח פיקוד וחוזר לספסל בעת צרה”.

בפריויו במארקה נכתב: “קלאסיקה של הליגה (בעבר) ופער של 22 נקודות”. ינואר היה יקר מאוד עבור ריאל מדריד שאיבדה את מעמדה בליגה, ו-ולנסיה גם היא במשבר גדול וג’נארו גאטוסו כבר איננו. המצ’אפ העיקרי שנבחר הוא קארים בנזמה (תשעה שערים) מול אדינסון קבאני (חמישה) כמובן. ההרכב המשוער? הם הולכים על פדה ואלוורדה בצד ימין, אורליאן טשואמני מתקאמבק ורודריגו ודני סבאיוס על הספסל, “משלמי המחיר”. נאצ’ו עדיין בצד ימין ובצד שמאל ברור לכם| תחזית המשחק: חוסה לואיס קאלדרון מהמר על 1:3 לריאל. "רק אם יהיה מקרה חירום, ריאל תשמיט נקודות. היא פייבוריטית ברורה לאור מה שקורה בוולנסיה, קיים אצלה שיפור ואם תשחק כמו נגד ריאל סוסיאדד, על אף שלא הצליחה לנצח - ולנסיה לא תוכל להפתיע.

עוד על ויניסיוס, רק ראול, איקר קסיאס ומנואל סאנצ’יס הגיעו לציון הדרך הזה מהר ממנו כלומר בגיל צעיר יותר. בכתבה הציגו את הגרף של כל העונות שלו עם שערים-בישולים-דקות משחק. נכתב כמובן על רגע השיא כמו השער בגמר ליגת האלופות ועל כך שהוא חסין מפני פציעה, טפו-טפו-טפו. פרט להיעדרות הארוכה יחסית בחודש מרץ והפציעה הטראגית בגומלין נגד אייאקס ב-2019 - ויניסיוס החמיץ רק שלושה משחקים בגלל ‘פציעות’ - בעיה במעיים גרמה לו להיעדר ממשחק אחד והוא פספס עוד שניים בגלל נגיף הקורונה. הנה הגרף

שער ה-AS: “ויניסיוס סופר עד 200” - הברזילאי יגיע היום למספר המשחקים המיוחד הזה, בגיל 22 בלבד, במשחק נגד ולנסיה| אזכורים למספרים שלו: 48 שערים ו-49 בישולים (הטעות במקור)| התייחסות לוולנסיה כשוורו בפעם השמינית יהיה ממלא מקום על הקווים.

בפריויו ב-AS נכתב: “וורו מתחיל בעלייה קשה” והתייחסו לכך שאיש המועדון חוזר לתפקיד ‘כבאי השריפות’ במגרש בו 11 מאמני ולנסיה האחרונים לא הצליחו לנצח. “ולנסיה מגיעה למשחק במצב רע הן בטבלה והן באקלים די קיצוני”. עלינו נכתב כי קרלו אנצ’לוטי מתחיל לשחזר חיילים, פתרון וגם בעיה בו זמנית. המאמן דורש יכולת דומה למשחק נגד סוסיאדד. ההכבים? שם הלכו על התקפה עם רודריגו בימין, צמד הוותיקים באמצע וסבאיוס או פדה (לא נח מזמן) בעמדה האחרונה באמצע

“כשהסנטיאגו ברנבאו רצה לראות את אלפרדו די סטפאנו מפסיד”. כן, כותרת מפתיעה. במארקה צללו עמוק בהיסטוריה. אגדת ריאל מדריד התמנה למאמן ולנסיה ב-1970 ורצה הגורל - משחקו הראשון כמאמן העטלפים היה דווקא במקדש, המקום שהיה ותמיד יהיה הבית שלו. ריאל ניצחה 0:2 כשפירי כובש כבר בדקה הרביעית ומשלים צמד במחצית השנייה. די סטפאנו בזמנו לא הסתכל אפילו על משך החוזה ולא על הכסף, הוא ישר חתם. “בואו נסכם על עונה אחת, זה גם טוב, ואם נהיה אלופים - נמשיך יחד”, אמר. אף אחד לא האמין בוולנסיה אבל היא סיימה את הליגה כאלופה הגאה - לראשונה מאז 1947. בעוד ריאל הייתה רק רביעית. הרומן של די סטפאנו בוולנסיה נמשך עד 1974. בריאל מדריד אהובתו, לצערו, הוא לא זכה באליפות.

אני שם בצד כרגע את מאבק האליפות הדי אבוד, מתמקד רק בריאל מדריד ומקווה ליהנות מכדורגל לשם שינוי. יש עונות שלא לוקחים בהן תואר (תואר גדול) אבל יש הנאה מסוימת והעונה זה לא זה ולא זה. והערב, משחק בית, אתם יודעים, נגד קבוצה מפורקת שבמשבר ענק. כמובן שאני מצפה למוטיבציית שיא ושהרצון לנצח ולהישאר בתמונה יאפיל על “משקולות על הרגליים”. אפילו אני התעייפתי ואני יותר ‘קצר’ היום.

במשחק נגד ריאל סוסיאדד שיחקנו עם שלושה שחקני התקפה, זו כבר התקדמות, זה אמור להיות מובן מאליו. צריך לפתוח את המשחק טוב יותר ולשמר את הלחץ הגבוה. נגד סוסיאדד רוב המצבים הגיעו במחצית השנייה. עדיין היינו מנומנמים. שהקבוצה כן תציג התקדמות ולא נדנדה. הייתי שמח לראות אפילו, ואני שנייה בפוטבול-מנג’ר - את ריאל משחקת עם עוד שחקן התקפה קרי מרקו אסנסיו במרכז השדה יחד עם שני צעירים נמרצים, למשל ואלוורדה וטשואמני (במקרה הזה סבאיוס הוא המפסיד הגדול והייתי בעד ספסול של פדה אבל הוא הראה ניצוצות של חזרה למוטב נגד סוסיאדד). 4:2:3:1. אסנסיו במעט דקות על המגרש סיפק מסירות טובות, הוא יכול גם לבעוט מרחוק, זה עוד כלי התקפי שהיריבה לא מצפה לו וצריך ללכת עם כל מה שיש נגד ולנסיה. אדוארדו קמאבינגה יכול לדחוף קדימה גם כן כמגן שמאלי ולעתים להניע כדור כמו קשר.

ריאל תמיד ידעה לכבוש שערים במצבים נייחים ובכלל בנגיחות והשנה זה די חסר, זו מגמה שהחלה כבר בשנה שעברה למרות רגעים אייקונים כמו קארים נגד צ’לסי או רודריגו נגד מנצ’סטר סיטי. אני עדיין חושב גם שאין מספיק חילופי מקומות בהתקפה כמו רודריגו למשל לצד שמאל פה ושם ושהשחקנים מנסים תמיד להיכנס דרך הבטן, מהאמצע, עם העקבים המעצבנים האלה. גם בכנף ימין רודריגו יכול לנצח מגינים באחד על אחד.

בערב חגיגי כמו הופעה 200 שלו במועדון, ורצוי שיגיע השער ה-50, ויניסיוס מתבקש להתעסק רק בכדורגל - חסינות על הפרק. שימשיך עם החיוך, יהנה מהמשחק ולא יתחכם מול השער. לא משנה מול מי יהיה המצ’אפ שלו באחד על אחד וגם אם שחקני ולנסיה יילכו לו על הרגלים והשופט יחוס עליהם בהתחלה. זה רק פוגע בו. מסירה טובה עדיפה לפעמים על דריבל שהמועדון יעלה למחרת בחשבון האינסטגרם שלו (די מגוחך). האללה מדריד

כבר כתבתי בניחוח הנוסטלגיה שאני מתגעגע לעתים לכדורגל של לפני 20 שנה - לוולנסיה הנושכת והמרביצה והזו עם הגנת הברזל וכל מיני קניזארס-אז’אלה-אלבלדה-בראחה-איימאר, שכל משחק חוץ בספרד היה בבוץ עם עינויים, אליפות של 75 נקודות ליגה וכן הלאה. יש לי כבוד עצום לוולנסיה, מקווה שהמועדון ישוב למסלול אבל לא נגדנו.

מתחיל להרגיש לי שמשחקי הליגה שלנו הם לפרוטוקול בלבד.
בארסה לא מאבדת נקודות גם במגרשים קשים.

כמה הודעות היו פה בקיץ על הקריסה של ברצלונה ואיך חוסר התחרות איתם יפגע בנו… בסוף הם משייטים לאליפות והשפילו אותנו בסופרקופה. מי שמרחם על אכזרים וכו’

מקווה לפחות שנוכל להנות מכדורגל טוב עד סוף העונה גם אם לא נזכה באליפות.

מי ריחם על ברצלונה? כבר באמצע העונה שעברה הם חזרו לעצמם ובקושי איבדו נקודות.

הפער הוא של שני משחקים, שאחד מהם יכול להיות הקלאסיקו, כשעוד חצי עונה לפנינו. לא מבין את הספורט הזה של ויתור והנמכת ציפיות בהגזמה.

לא חסר. הופתעתי שהיו פה אוהדים שלנו שממש דאגו לבארסה ולתחרותיות במקום להנות מהבלגאן (הזמני).
לבארסה היו כמה ליצנים בתור נשיאים אבל איכשהו הם תמיד היו חזק בעניינים. התקופה היחידה שהם ממש היו בקרשים, מאז שאני עוקב זה אחרי שגנבנו להם את פיגו. הם עשו כמה עסקאות גרועות מפאניקה.

בקשר למשחק היום איך יוצא שקבוצות מחליפות מאמן דווקא לפני שהן פוגשות אותנו? נקווה שזה לא יעיר את ולנסיה. בסופרקופה נראנו רע מולם.

לא מבין למה ויתרו פה על האליפות…אם קרלו יוותר על הוותיקים והמשעממים יש סיכוי טוב לאליפות, אם ימשיך להתעקש על השחקנים הגמורים אז לא תהיה אליפות, הבעיה שאני בטוח מה קרלו יבחר.
בתחילת העונה כשניצחנו בקלות דרשתי משחק יותר אינטנסיבי אתלטי ומהיר, היה דיון למה לשנות אם מספיק לנו רבע שעה טובה אחרי שהיריבה מתעייפת כדי לגמור משחק, אמרתי כבר אז מה יקרה אם נגיע למצב שאנחנו לא מצליחים לנצל את הרבע שעה הזאת להכריע משחקים ?
כדורגל משחקים 90 דקות ויש לנצל כל דקה ודקה להבקיע, ללחוץ על הדוושה כבר מההתחלה ורק להגביר.
יש לנו סגל שיכול לשחוט מבחינה פיזית כל קבוצה בליגה כולל את ברצלונה, רק שקרלו ממשיך בשלו, בנזמה נראה גמור פיזית ופדה כבר לא הפתעה ויודעים לסגור אותו, ככה שאין שערים, נשאר רק וניסיוס ושומרים עליו 3 שחקנים כל המשחק, ובנתיים קרוס ומודריץ’ מבזבזים 60-70 דקות כל משחק על כדורגל שלא מביא מצבים, נשארים עם מצב וחצי, שזה 10% מסך המצבים שויני צריך כדי להבקיע.

@titi_camara התחלת את הפוסט עם “לא מבין למה…” והמשכת אותו עם כל הסיבות למה לא ניקח אליפות.

אף אחד לא סומך על קרלו שיקבל את ההחלטות הנכונות.

הן מסתכלות על לוח המשחקים ורואות מתי יש משחק מול ריאל ועפ"י זה הן מחליטות מתי לפטר את המאמן.
שום דבר לא יעורר את הקבוצה הזאת עם הבעלים הפח אשפה האלו.

סופרקופה הוא לא דוגמא לכלום ושום דבר, אנחנו ננצח היום לפחות 0-3.
(:slight_smile:

גם אם אנחנו מרכיבים מהפורום פה 11 ועולים לברנבאו אני לא בטוח שאנחנו סופגים 3 מריאל הנוכחית.

אנחנו מתלוננים הרבה על זה שאין הצטרפות להתקפה מקו שני, והקשרים שלנו לא נכנסים לרחבה.
היום אני אנמיך ציפיות ואקווה שלפחות החלוץ שלנו ייכנס לרחבה.

שמע, זה פשוט יגיד שאנחנו יותר טובים מבארסה, אלצ’ה וסלטיק[יסלחו לי שאר הקבוצות שחטפו 3+, זה פשוט היחידות שעלו לי אוטומטית בראש] מבחינת הגנתית.

ביכולת שלנו מאז שחזרנו מהמונדיאל? לאיזו קבוצה הבקענו 3?
גם אני מאמין שננצח היום אבל לקבוצה שלנו קשה מאד לשים שער 1, 3 נשמע בדיוני כרגע עם כל הצער.

כל הניסים והנפלאות שריאל מדריד עשתה הן בליגת האלופות, בליגה יש נס אחד אולי - עונת רמונטדת עם פאביו קאפלו ב-2006/07. אנחנו לא טובים בזה מה שנקרא. אני יכול לחשוב על הרבה יותר עונות שדי פספסנו - 2003/04, 2014/15, 2017/18 (לגבי העונה האחרונה - מה שחשבנו שיהיה), מאשר על ‘הפתעות’. הפער כרגע שמונה נקודות, אף אחד לא אמר שריאל מדריד תנצח היום.
מעבר לכך, ברצלונה כבר פגשה את רוב הצמרת במשחקי החוץ, היא גם מארחת את הקלאסיקו. אולי בעידן ליאו מסי ובמקביל כשלנו היה יותר נוח לבוא ‘לסגור’ בקאמפ נואו היו תוצאות שונות שהן סטיית תקן אבל בגדול לאורך ההיסטוריה הקבוצה המארחת מנצחת ב-50% מהקלאסיקוס וקבוצת החוץ באיזה 20%. הלחץ עלינו עצום לפני כל משחק ואנחנו לא רעבים. מעבר לכך אני לא חושב שאנחנו כאלה ‘מפלצות פיזיות’ בפער כל כך גדול מהיתר. כמעט חצי הרכב לא מפלצת פיזית.

אנצ’לוטי כהרגלו בוחר את ההרכב הכי איטי ופחות אתלטי האפשרי.

נקווה שבנזמה יהיה פחות מנומנם ומפוזר מבמשחקים האחרונים ושהבעיטה של ויני תפגע במישהו וישנה כיוון וככה יש סיכוי שיבקיע.

בעבר הייתי סובל עם ריאל ומקבל פיצוי מליברפול, העונה קשה להחליט איפה אני סובל יותר.

קורטואה.
קמאבינגה,רודיגר,מיליטאו,נאצ׳ו.
קרוס,סבאיוס,מודריץ׳.
ויניסיוס,בנזמה,אסנסיו.

:man_facepalming:t2::man_facepalming:t2::man_facepalming:t2:

רודריגו בתקופה טובה בספסל,קרוס ומודריץ׳ יחד.

דקה 10, ויניסיוס כבר עם 4 איבודי כדור ובנזמה עדיין לא נכנס לרחבה פעם אחת.

מילא לפסול גול על הליטופון הזה אבל לקנח בצהוב? אפשר לקפל את הליגה הזאת.

וזה למה תמונות קפואות והילוכים חוזרים במהירות 0.001 כל כך מטעים. במהירות של בני אנוש זו התחזות, בהילוך איטי זה מרפק ואגרוף.