זמן גביע: פוגשים את אלקויאנו | בעת משבר, אחרי הדחה מהסופרקופה ותקופה גרועה בליגה - ריאל מדריד תתארח הערב במסגרת שלב 32 האחרונות בגביע אצל אלקויאנו מהליגה השלישית, אותה פגשה גבר ב-2012-13 והדיחה אותה עם ניצחון כפול 1:4 בחוץ ו-0:3 בבית. בנזמה, אגב, הבקיע צמד. ריאל תשחק בהרכב רוטציוני כמובן כשקרבחאל הפצוע היה מקבלים מנוחה בין כה. סביר שגם הזאר לא ישחק ומעבר לכך זו תהיה ההזדמנות של מרסלו לתקן את מאזן האימים שלו. בתקשורת מדברים על כך שאולי אפילו אנדרי לונין שחתם לפני למעלה מ-900 ימים אך טרם שיחק - יערוך בכורה רשמית והיסטורית. מיותר לציין כי זה התואר היחיד שחסר לזידאן, כשהפאשלות הגיעו אגב דווקא בברנבאו (“זידאן, ניסיון רביעי בגביע: הטורניר הארור שלו והתואר היחיד שעומד בפניו”). ויקטור צ’וסט ואנטוניו בלאנקו הם הצעירים שנכללו בסגל . מודריץ’ מקבל ורפאל ואראן קיבלו מנוחה, גם הקפטן ראמוס בחוץ. מרטין אודגור לא זומן משום מה על אף שלא נטען על פציעה כלשהי. פדה ואלוורדה “המבוזבז הגדול ביותר” של הזמן האחרון, כך לפי הגדרת התקשורת, יפתח במרכז השדה. גם מריאנו ישחק. בקיצור “הגביע פותח דלת והזדמנות לשכוח עבור זידאן, הזמן של האחרים”, כפי שהגדירו ב-AS.
זידאן קיים את מסיבת העיתונאים וכמובן נשאל על הרבה “מסביב” כמו דויד אלאבה, קיליאן אמבפה ואחרים וגם פרגן ללוקה יוביץ’ ואמר שהתחרות בריאל מדריד קשה והוא שמח על הצמד שלו [מסיבת העיתונאים המלאה - בפייסבוק שלנו]. בקשר למשחק, זידאן אמר: “אני לא יודע למה יש לנו רצף רע בגביע המלך. צריך להיות מוכן כי אין קבוצות קלות ומדובר במשחק בודד. אנחנו תמיד רוצים לנצח ולזכות בתארים גם אם לא תמיד זה קורה”. על ההרכב: “אני אבחר 11 כמו תמיד, כולם מוכנים”.
על הזאר: “התהליך שלו ארוך וכבד. אני לא מטיל בו ספק ולו לרגע. הוא מוכן לסבול ויודע שהוא צריך לקבל ביקורת. הוא מתאמן היטב ויישאר אותו שחקן. בקרוב נראה אותו”. האם הוא עייף מהביקורות: “בין אם כן ובין אם לאו - זה יימשך. אבל לא רק מי שמנצח הוא טוב. יש הרבה דברים מאחורי הקבוצה - לא רק המאמן. ביקורת לא תשנה את עבודתי, זה כבר קרה לנו בעבר. ריאל תמיד מגיבה וננסה לעשות זאת שוב”.
הרכב משוער: אנדרי לונין| אלברו אודריוסולה, אדר מיליטאו, נאצ’ו, מרסלו| קאסמירו, פדה ואלוורדה, איסקו| מרקו אסנסיו, אדן הזאר ומריאנו דיאס
ובהקשר זה: חוסה רודריגס נזכר באלקויאנו| זוכרים אותו? חוסה רודריגס ייצפה במשחק הגביע מחר בין אלקויאנו לריאל. הקשר, כיום במכבי חיפה, לא ישכח לעולם איך בגיל 17 נכלל בסגל הקבוצה הראשונה למשחק הגביע ב-2012/13. “זה שינה את חיי, אחד מהרגעים הטובים בקריירה שלי. אייטור קראנקה היה איתי בקבוצות הצעירות, התאמנתי פה ושם עם הבוגרים. יום לפני המשחק הוא אמר לי ‘תתכונן - אתה הולך לשחק’. כשנכללתי בסגל, התקשרתי למשפחה שלי. מוריניו? זו הרגשה מיוחדת”.
הילד עלה מהספסל בדקה ה-46 ובדקה ה-67 בעט בסיבוב לרשת. “הגעתי למגרש ולא האמנתי שאשחק, חשבתי שאולי חמש דקות. אני זוכר שזה לא היה רק השער אלא תחושה נהדרת באופן כללי”. הוא שיחק בהמשך גם דקה אחת בדרבי, שלושה ימים לאחר מכן 18 דקות נגד אייאקס וגם פתח בגומלין. ככה חוגגים יום הולדת 18. “שמרתי הכל מהבכורה שלי. שמתי הכל בשקית. כולם מחאו לי כאפיים כשהגעתי לחדר ההלבשה. אתה בבועה כצעיר, אתה לא מבין את הזכות שנפלה בחלקך. שיחקתי עם בנזמה וכריסטיאנו שהם האלילים של הילדים שלי. אבל זו התחושה הכי מיוחדת שמוריניו הבחין בך. למחרת הכירו אותי בכל ספרד”.
הוא סיפר שמוריניו שוחח איתו לפני המשחק בין טוטנהאם ומכבי חיפה - “הוא התעניין אם הכל בסדר אצלי בחיי האישיים ואמר לי שבמשחק אין לנו סיכוי”. על הקריירה: "ברור שלא עמדתי בציפיות, החלפתי סוכנים וטעיתי אבל יש לי עוד הרבה זמן בכדורגל, אולי עשר שנים.
אלקויאנו סיימה אשתקד במקום הראשון בליגה הרביעית עם הפסד בודד ב-28 מחזורים והעפילה לליגה השלישית שם תפסה את המקום השלישי. במאזנה ארבעה ניצחונות, ארבע תוצאות תיקו ושני הפסדים. אחרי פתיחת עונה לא טובה חלה התעוררות עם שלושה ניצחונות רצופים, רצף שנקטע עם ה-0:0 נגד הרקולס לפני שלושה ימים. בדרך למפגש היוקרתי נגדנו היא גברה על לארדו מהליגה השלישית 1:4 וגם הדהימה את הואסקה עם שערים של החלוץ מוראד אל גזואני והקשר חורחה מולטו שעלה מהספסל וכבש חמש דקות לסיום.