גומלין רבע הגמר נגד ארסנל: מתבזים גם בברנבאו עם הפסד 2:1 (ויניסיוס כבש). נפרדים מהכתר

אני מסכים שהוא זכה לליטוף יתר, אבל ליטוף היתר הגיע מלמעלה. המאמן חייב ליישר קו עם המועדון. בלתי אפשרי שהמועדון יגבה את השחקן בצורה כל כך קיצונית וחסרת תקדים והמאמן ייבש אותו. כל מאמן שהיה עושה את זה היה מוצא את עצמו בחוץ.

לא מסכים עם זה, אם גווארדיולה מייבש את האלאנד הוא עף כי האלאנד הוא הפנים של סיטי?
אם לקרלו היו ביצים הוא היה מייבש אותו ועוד איך, הבנאדם קיבל קרדיט בלתי נגמר מההנהלה מתחילת העונה, לא חושב שייבוש ויניסיוס היה שובר את גב הגמל…

הלאנד וויניסיוס ייצורים שונים. ויניסיוס אישיות בעייתית ובריאל מדריד בחרו לעמוד מאחריו בכל מצב וכך להתמודד עם זה. בינתיים, נראה שזה לא עובד. המאמן הוא דג קטן בסיפור הזה.

• הציפיה היחידה שלי הייתה שהתקשורת תפתח אש על פרז, על אנצ’לוטי ועל השחקנים אחרי משחקי נפל אך כלום לא קורה.

• פמפמו לנו אנטנסיביות ולחץ גבוה כל השבוע ובסוף ארסנל רצה 116 ק"מ לעומת 107 שלנו.

• עם כל הכבוד לאין שיטה של אנצ’לוטי, יש שחקנים שצריך לזרוק לפני מחשבה על מחליף. מודריץ’ וואסקז כבר בדרך החוצה, מקווה לשמועות בהמשך על אלאבה, מיליטאו ומנדי.
    לא אבכה על מעבר של ילד הקקה לסעודיה או החזרת פראן לראיו.

• עוד שתי בושות ותיגמר העונה המסויטת הזו.

כולם מחפשים את ויני בגלל תקופה לא טובה וזה מובן אבל הוא לדעתי יותר ווינר מאמבפה באופי. אני אישית לא מתרשם מאמבפה עד כה, אומנם מספרים יפים לעונה ראשונה אבל הוא לא מרגיש לי החלוץ המתאים לריאל מדריד, קצת חלבי, לא לוחץ שצריך אקסטרה ומשחק הראש החלש שלו מאוד בולט שצריך עוד נוגח חוץ מהכניסות של בלינגאהם לרחבה וזה מקשה על גיוון בהתקפות על ידי הרמות מאגפים.

אני חושב שההשפעה של אנצ’לוטי בקבוצה מוגבלת מאוד גם בגלל ראיית העולם שלו וגם בגלל האמצעים שיש לו במועדון. הליטופים לויניסיוס זה המועדון, שבחר גם לתת לו את הספרה 7. היעדר מחליפים ומגנים זה המועדון שבחר לא להביא רכש.
ברור שקרלו יכל לעשות יותר אבל הוא התמודד עם עונה שבה נפצעו לו שני בלמים שהוא מחזיק מהם, מגן ימני ומגן שמאלי. הוא מאלתר יחסית טוב. הוא יכול לעשות יותר, בין אם ברמה הטקטית ובין אם בקידום שחקנים מהנוער, אבל ידענו מה אנחנו מקבלים איתו מראש.
אני חושב שהשחקנים די זורקים עליו כרגע. גם התבטאויות של ג’וד ושל טיבו, גם ויני בהיותו ויני וגם שפת הגוף של קרלו ששונה מאוד ממה שאנחנו רגילים ממנו. הוא משדר הרבה יותר חוסר שקט בהשוואה לעבר.

מעבר לזה כרגע אני בוחר להודות לו על המהפכים המשוגעים והלא נורמליים שהיו תחתיו בליגת האלופות. עצם המחשבה שיש לנו סיכוי למהפך הייתה בגלל מה שעשינו בשנים האחרונות במפעל הזה ויש לו חלק בזה, לטוב ולרע. הוא עזר לבנות הילה של בלתי שבירים במועדון ועל זה אני מעריך אותו ומאחל לו בהצלחה בנבחרת ברזיל, בתקווה שסיימנו עם ההתבזויות לעונה הזו.

רק שיהיה ברור - איך שהעונה הזאת נראית, זה בדיוק איך שהייתה אמורה להיראות כל אחת מהעונות האחרונות, בניצוחו של אנצ’לוטי. 9 מכל 10 עונות שהיו מתנהלות כמו שהתנהלנו, עם רמת ה(אין) כדורגל וה(אין) אינטנסיביות שבה שיחקנו, הייתה נגמרת כפי שהולכת ונגמרת העונה הנוכחית. העונה שעברה היא חתיכת חריגה סטטיסטית שלא מעידה על כלום כמעט, כמו גם צ’מפיונס הרמונטדות שנתיים לפני כן.

מבחינתי ה-נתון של אתמול בערב, הוא העובדה הבזיונית שבמשחק שבו אנחנו עם הגב לקיר, אחרי תבוסה משפילה במשחק הראשון, וכשאנחנו אצלנו בבית בברנבאו - בכל זאת רצנו פחות מהיריבה. ואין שום תירוץ של “היינו במתקפה, זה בד"כ ככה שהקבוצה המתגוננת רצה יותר” - מעבר לזה ש"היינו במתקפה" זה תיאור מאוד מאוד מחמיא למה שהיה אתמול בחלקים נרחבים מהמשחק, בשבוע שעבר, שאז אנחנו היינו במגננה - גם אז הצלחנו לרוץ פחות מהיריבה.
ומה שכן - זה לא מפתיע בכלל. א"ב של מנהיגות, שמלמדים אפילו צוערים ילדים בני 19 בבה"ד 1, זה לנטוע במונהגים שלך תחושה של מסוגלות ויכולת - לצד העמדה מתמדת של סטנדרטים גבוהים שבהם המונהגים צריכים לעמוד. אם כל השנה אנצ’לוטי נותן לשחקנים שלו לזרוק, שלא יצפה שביום פקודה פתאום הם ילמדו להילחם ולהשקיע. קל באימונים, קשה בקרב.
לצד זאת, כמובן שזה גם לא מוריד מהאשמה של השחקנים עצמם, שהיו חייבים לתת מעצמם יותר - ולו בשביל מיליוני האוהדים שדוחפים אותם בכל העולם.

אגב, ואפרופו הטענה שלי בתחילת ההודעה שככה בדיוק הייתה אמורה להיראות כל עונה שלנו - הלכתי לבדוק את משחקי הנוקאאוט בשנה שעברה, גם אז רצנו פחות מהיריבות, בכל משחק ומשחק. הכתובת לא סתם הייתה על הקיר, היא כתובה באותיות ענק בכניסה לאצטדיון.

מסכים מאד, אבל לי פחות איכפת מהקילומטרז׳ ויותר מהעובדה שלא הצלחנו ליצר בעיטה נורמלית אחת למסגרת חוץ מהמגה פוקס של ויני ועוד קרן ישירה. אין לנו כדורגל.

בעונה שעברה היינו הרבה יותר מאוזנים, עם קרוס שניווט את המשחק, ויני שהיה במצב רוח טוב, קרבחאל בעונת פריים, זה אפשר גם לשחקנים כמו ברהים חוסלו ואפילו גולר לעלות מהספסל ולכבוש לכיף שלהם. העונה הזאת אפילו אמבפה וויניסיוס לא פוגעים. בעונה שעברה דברים עבדו, אמנם לא בצורה חלקה, אבל עבדו. בשבוע האחרון ספגנו את אותה כמות הפסדים שספגנו לאורך כל העונה שעברה.

לא מסכים בכלל עם הגישה הזאת שהעונות שהסתיימו בזכיה באלופות היו נטו מזל.
שנה שעברה אני נהנתי מכדורגל. אשכרה ממהלכים, ממוטיבציה, מהספסל. מהכל! ואף דיכאון שגרמה לי העונה הנוכחית לא ישכיח את זה. אישתי מחבבת כדורגל. היא לא תשב לראות 90 דק’ משחק ליגה אבל היא מבינה וצופה מידי פעם במשחקים גדולים. ואני זוכר את עצמי קורא לה ומראה לה מהלכים שפשוט התענגתי עליהם.
אז להגיד עכשיו שהכל היה בלוף זה בעיניי ממש ללכת רחוק עם המיאוס (המובן) מאנצ’לוטי.

אז כן 2022 היתה חריגה מאוד בתחום המזל.
אבל שנה שעברה לא נפלנו בכלל מסיטי הגדולה בבית ובחוץ עשינו בונקר מפואר שעבד.
לא נפלנו בכלל מבאיירן לא בבית ולא בחוץ. והיינו מוחצים אותם (בלי קיין ובלי מוסיאלה בהארכה) גם אם השער המוזר ההוא שנפסל להם.
ובגמר פשוט טיילנו מול דורטמונד.

אני לא נהניתי מהכדורגל לא העונה ולא עונה שעברה, ההבדל הגדול הוא שמשחקי חרא עונה שעברה הסתיימו בדחיקות של ג’וד בדקה האחרונה והעונה בדחיקות לצד שלנו, ,ליגה זה הבדל של יותר מ 12 נקודות וזה בונה ביטחון שהראינו לקראת סוף העונה.

באלופות זה נראה חרא, אבל במצב רגיל רייס לא שם 2 חופשיות מהסרטים אחרי 35 החמצות רצופות וזה מסתיים ב 1-0 או 1-1 ועוברים בגומלין.

בקיצור, תחת אנצ’לוטי תמיד שיחקנו חרא רק שהמזל והתארים קצת ריכחו את הביקורת של הבדיעבד, כעובדה לפני 2 עונות גם שיחקנו חרא וגם עם קרוס וגם אותם תוצאות כמו עכשיו.
כדורגל חרא מריח פחות מסריח כשהוא מנצח, גם עונה שעברה התחננו שקרלו לא ימשיך למרות הדאבל, אם היה כדורגל באמת טוב לא היינו עושים זאת.

זאת דעתי לפחות.

אם יש משהו שאני לא יכול להפסיק לראות ולצחוק זה את העמוד הזה בפייסבוק. מה שהוא עושה שם מ-ויני, קרנבל.
זה התגובה אחרי המשחק אתמול:

Vinicius