אמרתי שבשנתיים האחרונות באמת התחלתי לחבב אותו ובשנה שעברה הוא היה צריך גם למסור וגם לבשל ורשם עונה טובה מאוד להוציא בצורת קלה בסביבות פברואר. מצד שני זה מעבר לכך שמצב כזה או אחר הוחמץ. הוא איבד המון כדורים ברשלנות, לא ניצח באף מאבק פיזי, הוא הולך לצד שמאל על אוטומט. למה הוא לא ברחבה? הרי משחק הראש שלו טוב ויהיה כזה גם בגיל 40. גם ככה הקבוצה מרימה אינספור כדורים לרחבה. לוקאס מרים בסדר, גם מנדי וקרוס לעתים. אגב גם המצב במחצית הראשונה שהוא עצר בחזה ובעט החוצה - חלוץ ברמה גבוהה אמנם לא מבקיע משם לחיבור אבל כן בועט למסגרת וסוחט קרן. יש לו יותר מדי ימים שזה מרגיש לשחק בעשרה שחקנים. אני מקווה שהוא יתנצל בפני ויני (לא בהכרח בפומבי).
אגב לגבי ‘מחנות בחדר ההלבשה’ שהזכירו פה, אני לא הלכתי כזה רחוק, רק משהו שהפריע לי, דווקא בגלל הקשר בין השחקנים האלה. אני חושב שעונת 2012/13 נחרבה בעיקר בגלל בעיות בין מוריניו לשחקנים ולא זה עם זה עם כל הכבוד לארבלואה ואיקר קסיאס.
אני קצת לא מבין. ויניסיוס ילד, משקיע, מתאמן, מקבל את ההזדמנויות שלו ואי אפשר להגיד שהוא לא משתדל במשחק. בנזמה חלוץ מתבגר שלא נאמר מבוגר, לא רק שלא תורם יותר מויניסיוס במהלך המשחק, נראה שהוא גם מתאמץ פחות, מחפש טרמפים לצאת מנבדל, לא זוכר מתי הוא הצליח לעבור שחקן, באנקר בכל הרכב כל הזמן, הקפטן השלישי ועכשיו הוסיף את האמירה האומללה הזאת על שחקן בקבוצה שלו שרק אומר עליו דברים טובים כל הזמן. ועדיין על וינסיוס כל היום נאמרים פה דברים כמו “הוא לא לרמה”, “צריך להשאיל אם לא למכור”, “מתאים לקבוצות דרג ב” ובנזמה מקבל הנחות, על מה? כמה מסירות הוא מבזבז במשחק? כמה כדורים הוא מאבד בשלומאליות? כמה בעיטות מסכנות הוא מוציא ממצבים שחלוצים צריכים לפחות לבעוט למסגרת? מודריץ’ היה מוכן להמשיך להטעות את השוער של ברצלונה עד היום ולא למסור לבנזמה. הואלא מגבה את הבחירות בו בכלום, הוא לא מגבה את הטייטל “קפטן שלישי” בשום דבר. הוא עדיין מפנה שטחים לכריסטיאנו שממשיך לכבוש בטורינו. למה שהאלאנד/אמבפה/לבדנבוסקי/אגוארו/סוארז/קבאני או כל חלוץ שהיינו מתים להחתים ב12 שנה האחרונות ירצו להגיע לפה כשהם יודעים שהם יהיו מחליפים של חלוץ שלא כובש! לא מגיע לו ההנחות וההקלות שהוא מקבל מכם על אמירה כזאת. זהו. הוצאתי את זה.
בנזמה יחד עם ראמוס הביא אליפות עונה שעברה, הוא עם 20 שערי ליגה לעונה מאז שרונאלדו עזב בריאל מדריד נוראית.
אם הזאר יחזור לשחק ויגיע עוד כישרון בנזמה ישתף איתם פעולה בצורה מושלמת.
וניסיוס? שילמד קודם לעצור כדור.
כל כך מכעיס. לא כי זה לא נכון בהכרח (ובעיניי זה לא נכון), אלא כי ההתנהגות היא כזו מגעילה.
כואב על ויניסיוס שצריך לראות את זה. ילד שעובד קשה.
ברתומיאו עזב, מותר לפנטז שעזיבת הקציצה תקרה…
ולחשוב שלבנדובסקי היה יכול להגיע לפה בשנות השיא של כריסטיאנו.
בנזמה פה כבר 11 שנים, כמה מהזמן הזה הוא כן שיחק איתנו? למה בדיוק מותר לו לדבר על ויניסיוס? מה הוא עשה אתמול במשחק?
ההתנהגות הזו מגעילה במיוחד כשהיא מגיעה משחקן שהעונה תרם כלום ושום דבר עד עכשיו.
הוא שיחק תחת כל המאמנים, אז כנראה עשה משהו טוב.
ברוב הזמן שיחק כאופציה שלישית בהתקפה ונתן מספרים סבירים, מאז שהוא אופציה ראשונה הוא נותן מספרים טובים בקבוצה גרועה שכמעט לא מייצרת מצבים.
והוא צדק בכל שאמר על וניסיוס, ויש הרבה דיבורים כאלה במהלך משחק רק שהם לא מתפסים במצלמה, זה לא שבנזמה בראיון אחרי המשחק אמר את זה, הוא דיבר מתיסכול לחבר בקבוצה בשיחה פרטית.
מזכיר שגם לא ממש מסובך לשחק לצד כריסטיאנו רונאלדו שמעסיק רוב הזמן את ההגנה, שהיו לבנזמה עונות של שבעה שערי ליגה, ושרונאלדו בישל לו המון גם כן. הרבה פעמים הגיע למצבים והחמיץ כשהיינו הכי זקוקים לו. היה תקדים ששחקן נהנה ממתנות כאלה כמו שהוא נהנה בגמר וגם בחצי גמר ליגת האלופות באותה עונה? קצת תחרות, כמו שהייתה עם היגוואין - לא הייתה מזיקה לנו, ממש לא. לגבי העונה שעברה, שוב - אין לי תלונות. ב-2018/19 הוא כבש רק נגד ולנסיה מבין המשחקים הקשים בליגה, כשל נגד ברצלונה בחצאי הגמר…המספרים שלו שיקרו.
קראתי חלק מהראיונות ומה שהשחקנים פרסמו ברשתות החברתיות, ומה אני אגיד לכם, לרגע שחשבתי שניצחנו אתמול, שיחקנו מול ליברפול וזכינו בגביע. מילים כמו “אופי”, “מלחמה” ושלל קלישאות עפות לאוויר ללא היכר. כשאתה מסריח בכדורגל, אתה מתחיל להשתמש בטרמינולוגיה של בני יהודה.
מנוחה, לא מנוחה, כל דקה שקרוס על המגרש ומודריץ’ על הספסל היא פשע.
בנזמה ומנדי: הנכשל הקבוע של הכיתה מרכל עם הנכשל החדש על נכשל חדש אחר. סביר להניח ששחקנים מדברים על חבריהם לקבוצה מאחורי הגב בלי סוף ומה שאנחנו חווים דרך הטלוויזיה הם חווים בחיים האמיתיים. שום דבר מפתיע, בסה"כ עוד מקרה של בנאדם ששכח באיזה עידן אנחנו חיים.
עוד פעם בנזמה יורד לנהל את המשחק משל היה ערן לוי בזמן שאנחנו נואשים לגול ואני צריך טלוויזיה חדשה.
להזאר יש יותר כישרון ותכליתיות ברגליים משאר שחקני ההתקפה ביחד, רק שישאר בריא יותר מרבע שעה. גם בחצי כוח הוא שווה זהב במצב הנוכחי.
חצי מהשערים שאנחנו סופגים הם על הראש של ראמוס. הבעיה היא שאנחנו ממשיכים לקבל פנדלים והוא ממשיך להבקיע אותם.
רק לא ליגה אירופית. את מה שנשאר מהכבוד שלנו אנחנו עוד עלולים להשאיר בלודוגורץ.
אחרי כל משחק יש את ה"ממשיכים" “נשתפר”, בספרדית זה נשמע יותר טוב. גם אני חושב ששלל ההתבטאויות סביב המשחק מביכות מצד כולם, אני מקווה שבחדר ההלבשה זידאן אומר דברים אחרים, רצוי, הוא חייב. שנה שנייה שאנחנו עם הגב אל הקיר ובסכנת הדחה - אשתקד זה היה בית קל, והשנה עדיין לא פגשנו את היריבה החזקה על הנייר וזה הפך לעניין שבשגרה להתבזות באירופה.
בנושא אחר, לטעמי אתה צריך לשחרר קצת מראמוס, עזוב שזה לא החודשים שלו בשנה. הוא לא בשיאו, מסכים. קורטואה הדף היישר לרגליים של טורהאם בשער השני, ואראן אשם פעמיים בשער הראשון. בכמה גולים ואראן אשם השנה? איך תמיד הכדור עובר בין הרגליים? ראמוס גם הציל גול נגד קאדיס בגליץ’ אם זכור לך. ראית גם ראית את ההגנה שלנו בלעדיו? מעבר לזה שאתה מקבל התקף לב כל פעם שואראן עם הכדור וכך גם מנדי (מהיר, או.קיי, ועושה את אותו תרגיל של להעביר לרגל ימין). אפילו כשקאסמירו עם הכדור אני לא שקט. גם הכדורים שמוסרים לו הם נוראיים. לא מצליח להבין את הנטייה לזלזל בו.
איפה ראית שתי טעויות של וראן בשער הראשון? רק אל תגיד לי הכדור שעבר לו בין הרגליים. יצאה לו נגיחה רכה שבטח לא מחפה על המסירה הרעה של קרוס וחוסר היכולת של ראמוס להתמודד עם שחקנים טיפה מהירים שזועקת לשמיים כבר שנים. ראיתי גם את ההגנה שלנו עם ראמוס במשך 15 שנה. 3 חודשים החלטנו לשחק בונקר ופתאום הוא שר ההגנה. לראמוס יש לא פחות איבודי כדור קריטיים מוראן ברזומה שלו.
זה אמור להרגיע אותי שאלה לא החודשים שלו בשנה? 3 נק’ באוקטובר שוות כמו 3 נק’ במאי. ועכשיו גם אין מקום לטעויות באלופות.
ראמוס המנהיג של הקבוצה ו-וראן יותר רגוע כשהוא לידו. מה ששלו שלו. אבל בסופו של דבר צריך להביא גם יכולות מסוימות למגרש. ובזמן שראמוס ממשיך לראות גב של חלוצים ולהשאיר אחריו שטחים לחכירה, וראן (וקרבאחל) הם שחקני ההגנה הכי טובים ויציבים שלנו.
מעניין כמה פעמים תסלח לואראן ומה היית אומר אם ראמוס היה עושה טעויות כאלה נגד מנצ’סטר סיטי ומבשל לה פעמיים. על הטעויות של ואראן לא מדברים. הוא טועה לא פחות. “נגיחה רכה”, משחק רך, תמיד אלגנטי ועדין מדי. מהירות, פיזיות ורגליים ארוכות הן לא הכל. אני ממש לא חושב שהוא יציב לא ייתכן כשראמוס לא לידו הוא נראה ככה פעם אחר פעם זה לא מקרי. כשראמוס בא כילד הוא שיחק בעונה הראשונה עם ליצנים, אחר כך חשבנו שקנבארו ‘יחנוך אותו’ ובסוף ראמוס היה אחד התותחים שלנו כבר באליפות הראשונה בגיל 21 כשזוכה כדור הזהב עשה הרבה טעויות והתקשה להסתגל לסכנון בליגה הספרדית. גם אני “ראיתי את ההגנה שלנו 15 שנה”, הכל בסדר. שים את קייליני בהיפקרות המסורתית של ריאל מדריד וגם הוא לא נראה לך עילוי. מה שאמרתי על ראמוס לגבי ‘החודשים שלו’ נאמר כבדיחה כמובן. הוא בן 34 וכבר לא מהיר, לגיטימי מאוד. גם לא אמרתי שהוא מעולם לא איבד את הראש.
הציפיות שלך מראמוס הן X, מואראן הן חצי מזה. קראתי שוב את מה שכתבת, אז מה אתה מציע, שהוא לא ישחק? זה גם לא נכון ש"חצי מהשערים שקיבלנו הם על הראש שלו". לא קרוב לזה. לא מתחילת העונה שעברה. ו…לעולם. וכן אם תשאל אותי הוא אחד הגדולים בהיסטוריה גם על סמך היכולות ההגנתיות בלבד.
אם בנזמה היה חכם הוא היה מעלה לסטורי תמונה שלו עם ויני, וכותב שגם במשפחות הכי טובות יש ריבים וכו’.
במקום לגמד את הסיפור ולמזער נזקים, הוא מעלה תמונה של עצמו חוגג שער, וכותב הכלבים נובחים…
אגב, בסרטון רואים את ויניסיוס ליד בנזמה ומנדי, ואת קורטואה שמבין צרפתית, נבוך. אבל זה באמת קצת לא נעים בשביל הילד שעומד בצד ושומע אותם מתלחששים בינהם שלא יבין.
הוא שיחק תחת כל המאמנים בגלל רונאלדו לא בגלל שהוא עושה משהו כל כך טוב.
בנזמה לא חלוץ גרוע, אבל הוא גם לא חלוץ שמתאים לריאל מדריד.
בקבוצה שהוא שחקן ההתקפה היחיד שיכול לכבוש בה שער לא כל כך קשה להגיע לקצת מספרים, על כל משחק אחד טוב שלו אני אראה לך 10 שהיה בהם גרוע, כולל אתמול.