הדבר היחיד שיותר גרוע מתצוגת הכדורגל של ריאל הערב, זה שגיא כהן. בלתי נסבל פשוט.
אם קורטואה בריא, לא ברור לי מה זיזו עושה עם החילוף של אראולה. ביזבוז מוחלט של חילוף וקבורת חמור לאגו של קורטואה. אם כל כך חשובה סדרת החינוך שיחכה לליגה.
לא נראינו כל כך רע בהגנה בצ’מפיונס מאז שסטיבן ג’רארד ולהקתו אנסו אותנו באנפילד.
טוב שאראולה נכנס, אני וכל הברנבאו יותר רגועים…
לא אכפת לי אם פציעה או סדרת חינוך אבל קורטואה פשוט לא בא טוב הן ברמה המקצועית ואישית (מבחינתי לפחות).
לפי המארקה קורטואה הוחלף בגלל כאבי בטן וסחרחורת אבל עם כל זה שאני לא אוהב אותו, אם מדובר בסיפור כיסוי אז אני לחלוטין לא בעד משפט שדה כזה, היה טוב אם היה מסופסל בשבוע הבא וזהו-זה, וגם אם הוא ספג שער מצחיק זה מעבר לכך, אין פה קבוצה. מודריץ’ הגיע למצבים והוא מתעקש לבעוט נורא מאוד, מסרב לקבל את זה ששחקן ברמתו עושה הכל הפוך מול השער. אדן הזאר מאכזב, העבירה שעצרה מתפרצת בתוספת הזמן - זה היה המהלך הכי טוב שלו במשחק (וזה היה נכון ששיחק 90 דקות). לא מבין את הבריחות האלה של בנזמה לצד כל הזמן כשאין כבר את רונאלדו.
זה בדיוק כמו שנה שעברה - כי אתה מסתכל על ההרכב וזו אותה הקבוצה מהשנה שעברה פלוס הזאר שלא התחבר. הבלוק הזה באמצע, פקק שלא תורמים כלום (למה שקרוס בסדר גמור), היו לי סיוטים מהמשחק נגד אייקס (וגם האמת מהמשחקים נגד יובה ובאיירן שספגנו כל כך מוקדם). ויניסיוס לא יהיה המושיע, אתה מתעצבן על לוקאס כשהוא משחק ואחר כך ויניסיוס עולה ועל כל פעולה טובה עושה אחת לא טובה.
ראמוס מצד אחד נותן גול כל כך אופייני ששחקני ההתקפה שלנו לא יכולים, הוא האמין, הוא דחף קדימה ומצד שני כל כך הרבה מסירות ליריב, זה בלתי נסבל. וזה לא שהפעילו עליו לחץ, זו לא ליברפול, אלא שאננות וחוסר ריכוז. ניצלנו בנס מהפסד ואני לא מאמין שאני שמח בתיקו זה מראה כמה הקבוצה הזו אומללה.
שגיא כהן עדיין בטוח שוורמר לקח את הכדור ולא את הקרסול של ויניסיוס… איזה פרשן ביזיון.
גם על ה-VAR שאישר לנו את הגול הוא לא הפסיק להתלונן. פתאום הוא לא מאמין בטכנולוגיה אחרי שפיאר אותה בלי הפסקה אחרי הגול שאושר לברוז’.
לא יודע מה הסיבה שהחליפו את קורטואה, אבל אני בטוח שאיתו היינו נקברים. באשמתו או לא באשמתו, כרגע הוא מנחוס מהלך, במיוחד שההגנה וראמוס תופסים יום כזה. זו ההגנה המסורתית של הקבוצה הזו, לכן איקר קאסיאס היה כל כך ענק. אראולה נותן ביטחון וגם לקח גול בטוח, וזה לגמרי מספיק כרגע.
בלי חאמס ובייל אין לקבוצה מה למכור בהתקפה. כל הסכנות באו מהרמות ונגיחות של חוטבי עצים. שום סכנה לא נוצרה מכדורגל של החלוצים על הרצפה כמעט.
וזה הכי חמור, כי זאת אותה בעיה מהעונה שעברה. על הזין ההגנה, היו לנו 45 דקות להפוך ונראנו כל כך עקרים.
הזאר אכזבה עצומה כרגע.
גם הוא מסרב לקבל את זה, אבל הוא רק בן 34 אולי זה עוד יגיע והוא ילמד לבעוט. בלי קשר הוא בירידה תלולה כבר שנתיים וכיום, בלי יכולות פיזיות ואולי גם בלי רצון, אין לו מקום בריאל מדריד. הכי חלש בקבוצה הערב. מילאן מחכה.
עוד ביזיון הגנתי שאחרי השבוע האחרון אי אפשר שלא לייחס לראש. זה לא יכולת ולא טקטיקה, כשהם רוצים הם יכולים. קורטואה פח אבל אין מצב שברוז׳ מגיעה 6 פעמים לאחד על אחד בברנבאו והתיק נופל עליו.
אם גלטסראי מנצחת את פ.ס.ז’ קשה לי לראות אותנו מסיימים מקום שני.
האשם העיקרי היום הוא זידאן. מאמן יותר עקשן ומקובע ממרקו בלבול. כמה אפשר עם אותה שלישיית קישור שלא מתפקדת כבר שנתיים. עם לוקאס שאמנם משקיע אבל פה זה מסתכם. שיטת משחק שכולה כדורים לאגפים והגבהות כאילו הכדורגל נתקע בשנות ה-80. אז כן כבשנו היום בשתי נגיחות, אבל עצוב שזה כל מה שאנחנו שווים מול קבוצה בסדר גודל של ברוז’.
זידאן צריך להיפטר מהקיבעון על השחקנים המועדפים שלו ולבחור את ההרכב על סמך כשרון, יכולת וכושר משחק.
והנה תמונה של וורמר לוקח את הקרסול של ויניסיוס. איך שגיא כהן יכול להתלונן על זה?..
אני אהיה האופטימי פה ואגיד שלפחות התיקו הגיע באלופות. ככל הנראה לא נסיים ראשונים את הבית, וכדי לסיים במקום השני לא צריך יכולת מיוחדת מידי.
מעדיף את הכאפה לקבל בשלב הבתים באלופות, אשר בו התיקו לא יפגע בנו יותר מידי.
ויניסיוס גורם לי לעצבים כל פעם שהוא הולך ראש בקיר. כולם יודעים שיש לך דריבל, תשתמש בו בחוכמה, מרגיש לי שיותר חשוב לו לצבור קליפים ליוטיוב. והמסירה שלי ברמה גבוהה יותר.
הזאר לא מביא את האקסטרה וזה חסר.
אגב, מודריץ לא טוב זה נכון, אך איסקו רק חזר מפציעה (ומדובר באיסקו כן, לא בדה ביינה), וחאמס פצוע, וולוורדה הגנתי.
בהינתן זה שחאמס ובייל אינם כשירים, ומרסלו רק חוזר מפציעה, אני לא חושב שאפשר באמת לבוא לזידאן בתלונות על ההרכב. מיליטאו וויניסיוס במקום וראן וואזקס לא היו באמת משנים הרבה.
האמת היא שריאל לא הייתה מאוד רעה היום, וסבלה מהמון המון חוסר מזל. מבחינת יכולת על המגרש לא היה הבדל גדול בין המשחק הזה לבין הימים בהם ניצחנו משחקים כאלה 3 ו-4 אפס. ברוז’ עשתה 2 גולים מ-2 בעיטות לכיוון השער, וריאל בעיקר בעטה החוצה. ישבנו עליהם והייתה תחושה שננצח את המשחק. אני גם חושב שיש סיכוי שהיינו מנצחים אותו אם ויניסיוס הטמבל לא היה נכנס.
אני כן חושב שזידאן טעה בחילופים. קורטואה כמה שראוי להיזרק לספסל לא שווה חילוף במשחק כזה (פשוט בזבוז, אלא אם כן באמת הייתה שם איזו פציעה), והכניסה של ויניסיוס גמרה לנו את המשחק. מדובר בשחקן האחרון שאני רוצה שייכנס כאשר המומנטום בצד שלנו ואנחנו יושבים על היריבה. היה מקום הרבה יותר להכניס את איסקו או יוביץ’. מעבר לזה, שוב, בעיקר חוסר מזל. אין לי ספק שנסיים במקום השני, אני רגוע.
חרא אבל לפחות לא חרא יתר על המידה.
כואב לי הלב לראות את מודריץ’, גם אם יש לו תירוץ שהוא חוזר מפציעה זה כבר לא זה.
בלי בייל ובלי חאמס הרבה יותר קשה לנו להבקיע, וקיוויתי שיוביץ’ יכנס ולא וניסיוס.
ראינו היום שהגנה זה קודם כל בראש, ואנחנו מגיעים למשחקים האלה כשברגים בראש לא מספיק מחוזקים וחבל.
למרות שרוב השחקנים שלנו הסריחו את המגרש שגיא כהן לבטח היה הכי חלש במשחק הזה.
מסכים עם Gev טוב שזה הגיע במשחק הזה, נעלה מהמקום השני בלי הרבה בעיות לדעתי והסיכוי שנעבור את פסז גם ככה נמוך אחרי ה3-0, ככה שהנזק מהמשחק הזה הוא לא כזה גדול.
רונאלדו הברזילאי פי 3 יותר שמן מהזאר היה החלוץ המהיר בעולם.
אנשים לא קוראים פה תגובות של אחרים, לפי המארקה קורטואה סבל מסחרחורת וכאבי בטן. אני חושב שויניסיוס עם המהירות יכול לתת משהו ולייצר מצבים וזה לא שהוא נכנס על המחצית, אבל לוקאס למשל היה היום בלתי נסבל והטעות היא שהוא פתח בהרכב, הייתי מעדיף אפילו את איסקו כשהזאר מקדימה.
אם אתה חושב שהמשחק היה לא רע או משהו אז הסטנדרט פשוט ירד, רוב המצבים שלנו היו בעיטות מרחוק שבמקרה התלבשו טוב ככה לקאסמירו וקרוס. מודריץ’ החמיץ מצב יפה בכניסה לרחבה וזהו, אין כדורגל. משחקים כאלה היו נגמרים ב-0:3 או 0:4 גם בעונות החשוכות של שמינית הגמר. ומצטער זה לא כזה וודאי שנהיה שם, לא קל לשחק בטורקיה - אגב, זה קורה לפני הקלאסיקו, רק אומר.
ויש לנו בעייה בהתקפה מפתיחת העונה. אז אמרו אחרי אתלטיקו שפגשנו יריבה חזקה, והפיחואן גם משחק לחוץ, בשורה התחתונה 14 גולים ב-9 משחקים.
ואם ההגנה עושה את הטעויות האלה שוב ושוב ושוב אז זה לא רלוונטי שזה רק בראש. אני דווקא עצבני בדרך כלל על ואראן והיום אין לי תלונות לגביו, וגם לא לנאצ’ו. רוב המשחקים בעונה הם ברוז’ כאלה אם אני משווה ליריבות מספרד ולא מוד רבע גמר צ’מפיונס\קלאסיקו\דרבי. גם עצם זה שהשחקנים אומרים שוב את המשפטים האלה “הם הגיעו פעמיים לשער והבקיעו פעמיים” זה מוכיח שהבעייה עדיין קיימת. הם הגיעו יותר מפעמיים והגיעו למצבים של מיליון אחוז שער, לא כמו טבלת האיומים המשקרת שהראתה שגירדנו את ה-20 איומים. כשקאסמירו בועט מ-25 מטר ומתלבש לו מעולה כי אין לנו משהו אחר להציע - זה לא מעודד אותי.
הגנתית יש הסכמה שמודריץ’ נחלש משמעותית, הוא חלש פיזית ואני לא בטוח שלעבור את חאמס היום זו משימה קלה יותר בהשוואה אליו, מבחינתי אין סיבה שישחק יותר אלא אם כן השחקנים האחרים נחים, אני מדבר על 75% מהמשחקים העונה שהם לא קלאסיקו.
נשמע לי כמו חירטוט. אלא אם השריקות גרמו לסחרחורת, אם הוא הרגיש אותה לפני המשחק אין סיבה לזידאן להסתכן ולעלות איתו מול יריבה כזו.
אני יודע שזה לא פופולרי אבל אין לויניסיוס שום יתרון על לוקאס חוץ מחוצפה וישירות שלפעמים יוצרים בלאגן ובדרך כלל מסתיימים באיבוד כדור. השליטה בכדור של לוקאס הרבה יותר טובה, גם קבלת ההחלטות וכמובן שהמסירה וההרמה. הבעיה הגדולה שלו היא שהוא פשוט צנון חסר יצירתיות שמפחד מהשער.
היכולת של ויניסיוס מתדרדרת עוד יותר כשיש לחץ כמו היום, @dkaro צודק. כמו שזה נראה כרגע עד סוף העונה יהיו עוד הרבה שחקנים שיועדפו על פניו.
מסכים, בקבוצה עם סגל רפואי (שלא חסרה לו עבודה לצערי) והשחקנים עוברים בדיקות כל שבוע כמעט ככה שקשה להאמין שחיידק מסתורי התפרץ לקורטואה במחצית הכי גרועה שלו עד כה.
נשמע יותר כמו תירוץ של ילד שלא בא לו ללכת לביה"ס אז הוא מעמיד פני חולה, ומבחינתי? שישאר חולה, אראולה נראה כמו מישהו שרוצה לשחק בקבוצה הזאת ומדבר הרבה פחות שטויות מהבלגי החצי מוכח הזה.
אגב על הבלגי השני אני מפסיק לדבר כי…אין על מה לדבר, הוא עוד לא הגיע למדריד מבחינתי ועדיין בקדם עונה מבחינת יכולת.
ה- expected goals שלנו להיום עומד על 2. נגד אתלטי זה 0.38. לא חושב שזה היה מהמשחקים שבהם הכדור פשוט לא נכנס, אבל בהחלט היה ברור שאם המשחק נמשך עוד עשר דקות אנחנו ב 3:2, נחמה לא רעה.
הוא אבל רק ב2 לא מהסיבה שלא הגענו עם הכדור למצבים מסוכנים אלא שפקששנו את מסירה האחרונה.
יש 2 סוגי עקרות, הראשונה היא שהכדור לא מגיע למצבים מסוכנים, והשנייה היא שהוא מגיע, אך המצב לא מתפתח למצב בעיטה אלא מסתיים בכדרור או ניסיון העברת רוחב כושל.
היום אנחנו ממוקמים בחלק השני, לא שזה מנחם מידי אבל זה כן עדיף על לכדרר רחוק מהשער והכל
אני לא אמרתי שלוקאס נגר ולא השתמשתי בביטויים כאלה אף פעם, אני חושב שבעבר היה לו הרבה כדורגל והתרומה שלו לא הסתפקה בהגנה או להרים כמו עיוור, הוא היה מבשל כמות יפה של שערים בכל עונה (גם אם זה נכון שהוא היה מעין השחקן ה-12 ושיחק המון-המון), שחקן שכן סמכתי עליו כשחקן רוטצייה. אבל הוא בכושר הגרוע ביותר שלו וגם חסר ביטחון, שום דבר לא הולך לו, משחקים שלמים שהוא לא מייצר כלום והמשחק הקודם נגד אוססונה דווקא עם המסירות ליוביץ’ היו מעין סטיית תקן.
ויניסיוס עלה לשחק בדקה ה-66 שזה לא מוקדם מדי כך שלא הייתה לי בעיה עם החילוף הזה. כמובן שהציפיות משניהן לא גבוהות. האכזבה היא הזאר.
עצם זה שזה עולה כאן לדיון וכביכול משפיע על האם מנצחים את ברוז’ בבית או לא - מי השחקן שלנו בכנף ימין - זה עצוב בעיניי. זה פשוט, יש לנו סגל לרוחב נטול איכות וכשחאמס ובייל לא פה אני מרגיש שאין סגל ואין שחקן שיעלה מהספסל ואני באמת סומך עליו שיציל את המולדת.
אגב לכל אלה שחותמים על המקום השני וכדומה - זו הפתיחה הגרועה ביותר של ריאל מדריד בצ’מפיונס איי פעם [שלב בתים ראשון - כבר פתחנו עם 1 מ-6 אבל זה היה בשלב הבתים השני]. אני כן חושש שלא נהיה בשמינית הגמר.
אם בכל משחק בית בשנה וקצת האחרונה יש תחושה שהשערים באוויר והכדור לא נכנס, התחושה משקרת. לא יהיו מספרים מרשימים מהסגל הזה וזה לא חדש, אז על אחת כמה וכמה צריך להפסיק לספוג גולים של ילדים ב’.
בעיטות של קרוס ומודריץ’ מ15-20 מטר נותנות תחושה טובה וממלאות תקצירים אבל גולים לא יוצאים מזה. גם הרמות של קרבחאל ממצבים טובים זה כבר 1 ל50.
גם עד כה זה מוזר. לא מתאים לזידאן לשלוח שחקן מפוזר כל כך בפיגור. ויניסיוס הוא האחרון שצריך להעלות בשביל לפצח בונקר.
כרגע אנחנו משוועים לשחקנים שיודעים מה לעשות עם הכדור ברחבה. יוביץ’ צריך לשחק יותר, וכמובן חאמס כשהוא בריא.
זידאן יכל להריץ יותר את רודריגו וברהים במקום לוקאס ואסקס (וויניסיוס), ואולי היו לנו עכשיו כלים על הספסל שיודעים מה לעשות עם הכדור. כרגע חובה חובה חובה ששחקנים שיודעים לתת גול יהיו בעדיפות עליונה. ואסקס, מודריץ’, וויניסיוס בחוץ. חאמס, בייל, יוביץ’/רודריגו בפנים.