לאחר שעברה שבוע מוצלח בליגה, ריאל רוצה לחזור לתת בראש במפעל האהוב עליה - ליגת האלופות, והיא חייבת ניצחון בכורה כשברוז’ תגיע להתארח (מחר ב-20:00). הזאר הודה שלא עמד בציפיות בינתיים והוא לא יכול לחכות לפרמיירה הביתית באירופה. מרסלו ישחק?
סטטוס ריאל:
ריאל מדריד השיגה שבע נקודות משלושת משחקיה האחרונים בליגה ולמרות תחושת ההחמצה מהתיקו בדרבי (0:0), הצליחה לשמור על הפסגה ולהשוות את המאזן מעונת האליפות האחרונה - לחובבי הסטטיסטיקות, ובעיקר להיראות כמו קבוצה לאחר אסון פריז. ועכשיו, המטרה היא להתפנות למפעל האהוב עלינו - ליגת האלופות, ולהשיג ניצחון בכורה נגד ברוז’ (מנגד, הפסד ישווה את השיא השלילי של 1981), ואם אפשר אפילו גוליאדה. רבות דובר על משחק ההגנה היציב של הקבוצה לאחרונה והמספרים לא מותירים מקום לספק - שלושה משחקים ללא ספיגה ורק בעיטה אחת למסגרת. וזה אחלה - אבל מה בנוגע להתקפה? ריאל כבשה רק 12 שערים מפתיחת העונה. גוליאדה אחת יכולה לפתוח את הצ’קלקות של שחקני ההתקפה הרדומים, בעיקר מצד אדן הזאר שעדיין ללא שער או בישול במדריד. וזו הסיבה שהזאר צריך לשחק ולא לקבל מנוחה.
השחקן עצמו שחולם על פרמיירה נוצצת באירופה במדי ריאל מדריד, דיבר בכנות לקראת המשחק ואמר: “אני יודע שמצפים ממני להרבה וזה מובן, אוהדים ראו אותי בצרפת, בצ’לסי וגם בנבחרת בלגיה. גם אני מצפה מעצמי ויש לי ביקורת גדולה, אבל צריך סבלנות. אני לא יכול לכבוש שלושה שערים בכל משחק, הגולים יגיעו”. הזאר דיבר על “הופעת בכורה מעולה של הקבוצה” וניצחון עם שער שלו כמשאלת לב, והודה שהוא השאיר את הפציעה מאחוריו והוסיף: “אני עדיין לא גלאקטיקו, עליי להוכיח את עצמי, כמו שאמרתי בהצגתי לתקשורת. אני מודע למשמעות של החולצה מספר 7 במועדון הזה”. זידאן לא הותיר מקום לספק: “ציפינו ממנו ליותר והוא יודע את זה אך חשוב לתת לו שקט נפשי”, והוסיף אנקדוטה מאיטליה - “הייתי גרוע מאוד בשלושת החודשים האחרונים ביובה”. מסיבת העיתונאים המלאה של הזאר וזידאן - לחצו כאן
זידאן נשאל האם היציבות ההגנתית כביכול פוגעת בהתקפה ואמר חד משמעית: לא. לגבי המשחק - “אנחנו חייבים לנצח אחרי מחזור הפתיחה, אמרתי לשחקנים שלי שכל משחק הוא שונה”. הצרפתי ניסה להלהיט את הקהל: “הקהל שלנו חשוב, אנחנו רוצים שיהיו איתנו ונעשה הכל כדי להחזיר לאוהדים כי מגיע להם”. כמובן שהשנה שעברה היא סיפור אחר לגמרי אך ריאל הפסידה שלושה משחקי צ’מפיונס בברנבאו, דבר שלא קרה כבר זמן רב, ויחד עם הטעם המר מהמשחקים נגד יובנטוס ובאיירן בעונת הזכייה ב-2017/18 - נראה שצריך להתחיל לייצר רצף חדש. ריאל ניצחה בכל ארבעת משחקי הבית האחרונים שלה נגד יריבות בלגיות וכבשה 20 שערים.
הקפטן סרחיו ראמוס חוזר לשחק באירופה וזו סיבה למסיבה. ההשעייה בשל הצהוב המכוון נגד אייקס כבר מאחוריו ועדיף לא להזכיר את מאזן האימה בלעדיו. “ראמוס ישחק, לא כי אין לו מחליף אלא כי הוא הקפטן שלנו, והוא זקוק למנוחה אך בפעם אחרת”, הבהיר זידאן. חדשות טובות הגיעו מכיוונו של מרסלו שהשלים אימון מלא ועשוי לחזור להרכב. כאב הראש של זידאן היה אמור להיות במרכז השדה: כשכולם בריאים לפתע יש צרות של עשירים: טוני קרוס וקאסמירו היציבים הם באנקר, וחשבנו שלוקה מודריץ’ שעלה מהספסל בדרבי ולא ממש נכנס לעונה הנוכחית מסיבות כאלה ואחרות, יתחרה עם חאמס על המקום ב-11 כשהקולומביאני מוסיף גיוון התקפי, אלא שחאמס נותר מחוץ לסגל בגלל פציעה קלה וגם בייל לבסוף לא זומן. איסקו חוזר לסגל אך מעמדו בהיררכיה נמוך יותר. קאסמירו נשחק עד התום במשחקים האחרונים של ריאל מדריד ונבחרת ברזיל וישנן הערכות שיסופסל מחר לטובתו של ואלוורדה שהוכיח שיש על מי לסמוך.
ריאל מדריד - הרכב משוער: טיבו קורטואה| דני קרבחאל, סרחיו ראמוס (C), רפאל ואראן, מרסלו| קאסמירו (פדה ואלוורדה), טוני קרוס, לוקה מודריץ’| ויניסיוס, אדן הזאר וקארים בנזמה
מה המצב ברוז’?
ברוז’, סגנית אלופת בלגיה (גנק סיימה ראשונה), זכתה בשתי אליפויות בחמש השנים האחרונות (2015/16, 2017/18) והיא דולקת אחרי עוד אליפות. היא פתחה את העונה המקומית בצורה מצוינת עם שישה ניצחונות ושתי תוצאות תיקו בשמונה משחקים כשהיא מציגה את ההתקפה וההגנה הטובות בליגה - יחס שערים 3:21, ובאמת שאין תלונות מבחינתה. במארקה הגדירו אותה כ"המאסטר של הכדורגל הבלגי החדש". במחזור האחרון הביסה 0:5 את מכלן (אמביה דיאנה כבש צמד, שעריו הראשונים במועדון) במשחק החוץ והיא טרם הפסידה העונה בכל המסגרות, גם לא בדרכה הארוכה המפותלת באירוםה: בדרך לשלב הבתים היא עברה את דינמו קייב (ניצחון 0:1 בבית ותיקו 3:3 בחוץ) והתגברה בפלייאוף על לאסק האוסטרית. במחזור הפתיחה של הצ’מפיונס סיימה בתיקו מאופס נגד גלטסראיי, כשבעונה שעברה סיימה במקום השלישי אחרי אתלטיקו מדריד ובורוסיה דורטמונד. את הנקודות שלה אספה בעיקר נגד מונאקו (ארבע מתוך חמש, כולל ניצחון 0:4 ענק). בכל מקרה, היא כבר לא מתרגשת רק מעצם ההופעה והשמעת ההמנון המצמרר.
דיוויד אוקרקה, החלוץ הניגרי בן ה-22, פתח את העונה בסערה עם שישה כיבושים וגם הקשר האנס ונאקן (בן 27) שהבקיע כמות שערים זהה ויש המופתעים שהוא פותח עוד עונה בקבוצה על אף היכולת הנפלאה שלו (משחק בברוז’ מאז 2015) - בולט מפתיחת העונה. הקשר רשם עונה גדולה אשתקד כשסיים כמלך הבישולים בליגה עם 16 ותרם עוד 14 שערים. או, בקיצור: השחקן הטוב ביותר בבלגיה - ה-MVP. הרכש המעניין של הקבוצה הקיץ היה בין הקורות - סימון מיוניולה, שוערה השני של ליברפול, חזר למולדתו ומפגין יכולת מצוינת. עמדת השוער היא כבר לא עקב האכילס של ברוז’ שהתקשתה להתגבר בזמנו על עזיבתו של מתיו ראיין. הקשר רוד וורמר ההולנדי, קפטן הקבוצה, וכן החלוץ סימון דלי - מסוכנים אף הם. הבלם מאטיי מיטרוביץ’ שרשם העונה שמונה הופעות הוא הפצוע היחיד בסגל
על הקווים נמצא פיליפ קלמנט, שהוביל את גנק לאליפות בעונה שעברה, מה שמראה על הכוח של המועדון. ברוז’ לא ניצחה מעולם ב-12 משחקיה על אדמת ספרד (שמונה הפסדים וארבע תוצאות תיקו) והשיגה רק שלושה ניצחונות ב-19 משחקיה האחרונים בליגת האלופות. יחסי הכוחות ברורים אבל אל תעירו אותם מחלום הברנבאו. מיניולה העלה נשכחות: “אני עוד זוכר את הניצחון של ברוז’ על מילאן (2003) כשהייתי ילד, זה זיכרון ענק ואנחנו רוצים שיהיה לנו עוד אחד כזה, אנחנו הולכים כדי לנצח, יש אמונה גדולה בקבוצה. נצטרך לשחק ביחד. יש לנו מהירות בהתקפה, אנחנו מאמינים באיכויות שלנו. לריאל מדריד יש האבה איכות אינדיבידואלית אך אם נציג את הרמה של השבועות האחרונים אז בהחלט נוכל להשיג משהו”.
המאמן אמר לקראת המשחק: “אני מאמין בשחקנים שלי למרות שרק מיניולה שיחק ברמה הזו, נראה איך הם יגיבו לאתגר נגד ריאל מדריד. בדרך כלל אנחנו פייבוריטים ויש לנו רק מה להפסיד והפעם זה הפוך - יש לנו המון מה להרוויח”. על ההפסד של ריאל בצרפת אמר: “הייתי מופתע, הצרפתים היו יעילים מאוד והכריעו את המשחק, אבל ריאל מדריד הסיקה מסקנות מהר וחזרה לנצח, יש לה קבוצה טובה עם שחקנים חדשים שזקוקים לזמן”. המאמן הוסיף על הטקטיקה שלו: “כשאתה נגד ירידה עדיפה מאוד אתה מחפש תכונות אחרות אבל לא נציב את האוטובוס, עלינו לשחק טוב כקבוצה”.
קצת היסטוריה . הקבוצות נפגשו רק פעמיים בעבר - במסגרת שלב שמינית הגמר בעונת 1976/77. לאחר תיקו מאופס בסנטיאגו ברנבאו, ריאל נכנעה 2:0 בבלגיה והודחה והמאמן מילאן מיליאניץ’ ראה את סוף דרכו מתקרב. קרלוס סנטיאנה שפתח בהרכב לא היה יכול לעזור.
היריבה הבלגית אותה פגשה ריאל יותר מכל אחת אחרת היא אנדרלכט, מולה רשמה חמישה ניצחונות, תיקו ועוד ארבעה הפסדים בעשרה משחקים סה"כ, יחס שערים 15:23. אנדרלכט הדיחה את ריאל בסיבוב הראשון בגביע אירופה ב-1962/63 כשניצחה 0:1 לאחר תיקו 3:3 בספרד, ובחלוף שלוש שנים הגיעה הנקמה של ריאל ברבע הגמר. ב-2001/02 נערך המפגש האחרון - ריאל ניצחה 1:4 בברנבאו עם אותו שער נפלא של ראול בהקפצה, והשלימה דאבל במשחק הגומלין. במסגרת שמינית גמר גביע אופ"א ב-1984/85, בדרך לזכייה ראשונה במפעל, ריאל עברה את אנדרלכט ברמונטדה מדהימה כשניצחה 1:6 לאחר תבוסה 3:0 בבלגיה.
חג שמח ושנה טובה, אני אוהב אתכם