מחזור 2: פותחים את עונת 26/27 עם 5:0 קליל על אלצ'ה בחוץ (כבשו: ראפיניה 2X, אדיימי, פרמין 2X. בישלו: ראפיניה, גורדון 2X, אספארט)

לפי בארסה מאניה ההרכב נראה ככה:

הרכב רשמי:

ז׳ואן גארסיה.
צ׳אבי אספאר, אריק, כריסטנסן, ג׳רארד מרטין.
ברנאל, גאבי.
לאמין, פרמין, ראפיניה.
אדיימי.

ויסקה בארסה!

משהו שחשבתי הרגע,

הגיל הממוצע של השחקנים על המגרש 23.5

תנו לזה לחלחל רגע.

קטע, “תנו לזה לחלחל רגע” דומה למוטו של כריסטנסן.

אם זה אכן ראפיניה ומרטין באגף שמאל, אז בהחלט מדאיג.

לדעתי אדיימי ואספרט יעבוד יותר טוב.

נ.ב.

ספורט:

העתיקו ממארקה.
אבל פליק אמר את מה שאריאל ציטט.

אגב, לאמין היחיד בהרכב שאשכרה שיחק במונדיאל. גאבי ואריק כמעט ולא שיחקו. זה יכול להסביר את ההרכב הקצת מוזר הזה, ואולי גם מוקדם מדי להספיד את קונדה.

מי שתהה איפה כל הקשרים ישחקו אחרי החתימה של רודרי, כנראה אוהד ברצלונה יומיים.

מחצית ראשונה במשחק הראשון בליגה וכבר פציעה.

מצאת לך את המקום איפה אוהדים את בארסה רק יומיים.
אז יש כבר 2 קשרים פצועים, נשארו רק 5.

מחצית משמימה של בארסה.
אלצ’ה מניעה את הכדור מדהים, ובארסה נוגעת פחות, לא מצליחה לגרום להם לאבד את הכדור, ומנגד לא ממש יעילה כשזה אצלם.

מעבר לעניין הקבוצתי, העייפות, ההגנה וכו’, הזרקור על גאבי שכבר הספיק להיפצע אבל לא עשה כלום עוד לפני. הוא קיבל את המשבצת שממנה בדר’‘כ מנהלים את המשחק בבארסה ופשוט לא עשה כלום.
בפעם היחידה שראו אותו הצליח לרדת לגליץ’ שכנראה יגמור לו את השלישי הראשון של העונה(במקרה הטוב).
מחצית מאכזבת ביותר שלו.

חולה על כדורגל בלי חלוץ, עם המון תנועה ככה שכל פעם מישהו אחר נכנס לעמדה. וייב של שתי האליפויות של פפ בסיטי אחרי שזרק אגוארו ולפני שהביא הלאנד - התקופה שהם שיחקו לטעמי את הכדורגל הטוב ביותר שלהם. פעם ברנרדו היה חלוץ, פעם קווין, פעם פודן, פעם גונדו, פעם סטרלינג, פעם מאחרז…

1. אין מה לקחת מהמשחק הזה, חוץ מאת 3 הנקודות, ואת זה שאיזה יופי שבקבוקי הקטשופ של אדיימי וגורדון נפתחו בשלב מוקדם מאוד. משחק מבולגן, חלוד, ולא מתואם, שזה בסדר גמור. זה בסדר גמור כי משחק ראשון לעונה, כי אוגוסט, כי לפני שנייה נגמר המונדיאל, כי הרכב חסר, וכי קדם העונה היה עם חצי סגל ומשחקי ג’ימבורי בלי חוקים.
  2. איך זה יעבוד במשחק קשה יותר מול יריבה שלא תשחרר שטחים כאילו אין ראפיניה/פרמין/לאמין/גורדון/אדיימי בעולם? לא יודע. מצד שני, אז אמורים להיות לנו גם 100% פדרי, רודרי, אולמו וקובארסי, שידעו למסור לכל הפלאשים האלו.
  3. רחמים על גאבי, שהיה באמת גרוע במחצית ששיחק, אבל מקווה שתהיה לו אפשרות להשתפר במהלך העונה ולא ששוב יתחיל מאפס.
  4. ראפיניה לא רק שיחרר את בקבוק הקטשופ שלו, אלא ריסק אותו. הברזילאי פתח את העונה עם מבערים על צינור הנייטרו, ונכון שלא בכל משחק הוא ייתן צמד ובישול, אבל כמה חשוב שהוא התחיל את 26/27 בביטחון הזה של הקפטן.
  5. שף גורדון ראמזי לא רק מהיר בצורה פסיכית, הוא גם גבר רצח. אפשר לראות מקילומטרים מה פליק מצא בו.
  6. אני אוהב אותך פרמין. אולי הכי חלוץ שיש בסגל, והגול השני שלו היה עוד הוכחה לזה.

מחצית ראשונה בסימן גאבי, מחצית שנייה בסימן פדרי.
משחק אחר לגמרי.

צ’אבי אספרט היה נהדר. טכני, חכם, קר רוח.
די בטוח שזו פעם ראשונה שלו כמגן שמאלי. מסוג השחקנים שפפ שולף מהנוער ומשחק איתם ב-8 עמדות שונות ו-20 תפקידים שונים.

גורדון ואדיימי מיישמים את השיטה של פליק בצורה שראשפורד ובארדג’י לא היו מסוגלים.

פרמין חייתי בלי הכדור, קילר ברחבה.

הפוטנציאל של הסגל העונה די מפחיד.

שיטה שמוכיחה את עצמה כל פעם מחדש.

שחקן שהוא טנק ברחבה ו/או מסוגל לכבוש מצב של סיכוי נמוך הוא בעל השפעה מאוד נמוכה על רוב הזמן המשחק. לפעמים בעל השפעה שלילית גם. צריך אחד כזה על הספסל, אבל בטווח הארוך אנחנו נהיה כל-כך יותר טובים בצורה הזו שבה משחקים עם שחקנים שיודעים איך לתרום למשחק השוטף.
אידיאלית נביא את חוליאן ונקבל את הטוב משתי העולמות.

תרשו לי לחלוק עליכם.

היה פה הדיון על זה בעבר ולא אפתח אותו מחדש רק בתקציר, בשורה התחתונה להצליח בלי חלוץ זה קשה מאוד.

לא סתם ברצלונה נתנה את השנים הטובות ביותר שלה (כולל זכיה באלופות) כשהיה לה את אטו, וייה וסוארס וחלוצים מחליפים.

חלוץ לא חייב להיות טנק ברחבה. יש גם אפשרויות אחרות כמו למשל זה ששרקו לו בוז מוקדם יותר במדריד.

גם ריאל התקשתה משמעותית שנה שעברה בלי חלוץ והיה לה הרבה יותר קל עם חוסלו.

גם הדוגמא שאנדר הביא עם פפ, הוא לא הצליח לתרגם את ההצלחה לאירופה.

בסוף משחק אחד מול אלצה לא אמור לסמן לנו שחלוץ מיותר.

לדעתי אתה מנתח את הדוגמאות שלך לא נכון.

סיטי שאנדר ציין, הגיעה לגמר ליגת האלופות שם הפסידה למועדון אחר ששיחק ללא חלוץ.
עונה אחר כך הייתה דקות בודדות מעוד גמר.

ריאל של חוסלו זו אותה ריאל ששיחקה לאורך כל העונה ללא חלוץ ועשתה את זה מצוין וזכתה גם בליגת האלופות בסוף.

וייה לא שיחק אצלנו חלוץ, ואטו היה שחקן התקפה מגוון בפני עצמו. יחד עם ההצלחות של בארסה של אטו וסוארז, היו גם הצלחות של בארסה של מסי ולאודרופ.

צריך לעשות את ההפרדה הנכונה בין סיומת, חוש מיקום ותרומה למשחק, והצורך בכל אחד מהדברים האלה בזמן המשחק.
המשחק מול אלצ’ה בסה’'כ מחזק דבר שהוכח לא מעט פעמים בעבר. יש סיבה שרוצים חלוץ שיכול להשתלב בדיוק בסגנון הזה.

צריך לקחת בחשבון שאלצ’ה משחקת די פתוח ותוקפת, מה שמשאיר שטחים לשחקני היריבה. ספיציפית אתמול לא הורגש החוסר בחלוץ כי קל היה להגיע למצבים.

מול קבוצות שסוגרות יותר, או חארם-בול כמו חטאפה, כן נצטרך חלוץ שמסוגל לשים גול מחצי מצב.

הערה לא קשורה ושטותית: חזרה של פרנקי תהווה בעיה לראות את המשחק בטלוויזיה מרחוק. היה לי קשה להבין מי זה גורדון, מי זה אולמו, פרמין או פדרי עם כל הבלונד.

אלצה שיחקה כדורגל חיובי ונאיבי אבל אם תמשיך כך אני מקוה שהיא תשאר בליגה

החילוף של לאמין מעניין, לא זוכר אותו מוחלף כל כך מוקדם ללא פציעה…

גורדון קנה אותי בבישול השני, פירגון מושלם אולי אפילו מוגזם לפרמין

הדיבור על חלוץ כן או לא יסתיים ברגע שנפגוש קבוצה מהסוג של אתלטי, אבל היי תמיד יהיה אפשר להאשים את השופט

אני חושב ש-0:5 במחזור הראשון במשחק חוץ זה וואו ושאר הפרטים קצת פחות רלוונטיים. כמה זמן היה לברצלונה כבר לתרגל הרכב כזה בלי חלוץ אמיתי? הרי השחקנים חזרו בפיקים שונים בגלל ההישגים השונים במונדיאל. זה כן הרכב מאוד מאולתר, פדרי לא פתח והתחושה היא שנגד רוב הקבוצות בליגה זה לא באמת משנה איך ברצלונה תרכיב את ה-11 שלה - היא תבקיע שערים בקלות ותרשים, אז שאפו. אלה הופעות הבכורה הכי טובות שקארים אדיימי ואנתוני גורדון יכלו לבקש, ככה צוברים ביטחון. אצלינו בפורום של ריאל אמרנו לפני המשחק (בעיקר אני אבל לא הייתי היחיד) העיקר הנקודות והשאר זה בונוס :slight_smile:

זה מזכיר לי את עונת 2013-14, ריאל מדריד פתחה נגד בטיס ועשינו מפגש צפייה בטיילת, ברצלונה שיחקה נגד לבאנטה לפניכן. אני באתי וציפיתי להצגת כדורגל, החבר’ה התאספו קצת לפני וראינו את ברצלונה מתעללת בלבאנטה וקיילור נאבאס עם 0:7 עצום. אחר כך ריאל עלתה לשחק וגירדנו 1:2 לא מרשים על בטיס אבל לפחות איסקו הבקיע בבכורה שלו.

כואב על גאבי, תחושת בטן שזה המניסקוס בכנות, אבל גם כאב לי על איך שראינו בקישור איתו ועם ברנאל. כולם רוצים שגאבי ישחק, כולם רוצים את ברנאל הפירוט, אבל כמו שזה נראה אתמול זה לא יקרה. אומנם שניהם אחרי פציעה קשה, ועוד את המקסימום שיחזרו כמו שצריך, אבל המועדון הוא הישגי, והם חייבים לעמוד ברמה הנדרשת. עדיף להגיד את זה בסימפתיה עכשיו ולא כשפדרי חפצי חלילה מעומס ונהיה עם שניהם ורודרי תלוי כשירות. המון שחקנים העונה, ובטח אחרי אשתקד חייבים לעשות Step up ולהתראות שהם תואמים למה שבארסה שואפת אליו. בארסה תמיד תקדם צעירים, אבל המציאות היא שהרוב לא יכולים להיות בטופ האירופי.

פרמין רעב מאוד, וניכר בו התסכול של פיספוס המונדיאל, אז הוא גם לחוץ להוכיח את עצמו עם בארסה. הוא שיחק לא טוב, ומי להכניס אותו בסוף זה אנתוני גורדון שאני אוהב כל רגע שהוא נוגע בכדור.

על היתר אין הרבה מה לדבר. כאמור, זה היה ניצחון קל בלי הרבה שינויי מגמות ובשורות.

התחנה הבאה- בילבאו

שאלה של תם, אם יש שחקן שכל פעם שהוא וכל פעם שהוא נפצע זה פציעה קשה , בקיצור פציעה חוזרת, מלמד שזה כבר יותר מסתם מזל רע …או שאפשר עם טיפול אחר לפתור את הבעיה.

מודה שלפני שפליק הגיע כמעט והרמתי דגל לבן לגבי פדרי, ושמח לאכול את הכובע אז השאלה אולי לא צריכים לותר כל כך מהר על גאבי ולשנות משהו בשיקום או בטיפול שלו בחזרה מהפציעה…

קבלו חדשות טובות

אני לא רוצה שהוא ישחק. אני רוצה שהוא יימכר לאתלטיקו מדריד. גאבי וצ’ולו זה יהיה סיפור אהבה.

גאבי שחקן בית, נותן הכול ואני מעריך את זה, אבל הוא פשוט לא טוב מספיק כדי להיות קשר בברצלונה.

מעדיף עליו את פרנקי כל יום כל היום.

אף אחד לא מושלם :joy: