מחזור 2: הופכים ל-3:2 מול לבנאטה בסיואדד דה ולנסיה (פדרי, פראן, אלגזאבל [ע])

ראיתי היום וידאו של אוהד ברצלונה שאומר שזה פחות האשמה של לבנטה אלא של תנאי מזג אויר שהיו שם לפני המשחק.

איך אתם מסבירים את זה שההנהלה לא יוצאת נגד זה באופן פומבי? אפילו באופן פלילי?
מה רק אוהדי ברצלונה רואים את זה? או רק אוהדי ברצלונה בישראל רואים את זה?

איך על כל שריקה נגד מדריד, הטלויזיה שלהם באטרף, ההנהלה שלהם באטרף, השחקנים והמאמן מדברים על זה, מגישים תלונות בכל בית משפט אפשרי, מאיימים על שופטים, ומה לא.
אבל בצד של ברצלונה כשזה קורה וזה ברור שזה קורה כבר ברמה פלילית, אין שום תגובה או פעולה.

כי אנחנו מועדון שמכבד את עצמו. אנחנו ברצלונה, לא ריאל מדריד.

בנושא השיפוט כן. בנושאים כלכליים לעומת זאת…

אם זה קורה מידי פעם, אני מסכים, אין מה לצאת נגד זה,
אם זו החלטה גבולית, כן מסכים
אם זה ליגות שונות, בסדר
אם זה פעם בעדינו פעם נגדינו, סבבה

אבל זה על כל החלטה בעדינו, 10 נגדינו.

ונשים את כל זה בצד, יש כאן שופט שברור לכולם שהוא מכור, זה לא כזה כבוד גדול לשתוק, זה טיפשות.
הפעם יצאנו מזה עם נצחון, בפעם הבאה יהיה פה מקרה אתלטיקו מדריד 2.
חייבים לפסול אותו מלשפוט אותנו, המועדון חייב לעשות משהו.

אי אפשר כל פעם לפסול שופט שלא בא לנו בטוב. אתה במועדון כדורגל שמקבל הכי הרבה כסף מזכויות שידור, יש לך הכי הרבה אוהדים בספרד אולי, אתה לא יכול להתנהג כמו מועדון קורבן וקטן.

אני חושב שכן צריך לפעול לאחידות. לא לבכיינות ולהגיד שמחפשים איתנו או להצטייר כקורבן. זה מביך כשאתה פאקינג ברצלונה.

לאפורטה בכה או התלונן (תלוי איזה נקודת מבט על זה) על זה מספיק שנה שעברה.

אני לא בטוח שיש לברצלונה לעשות משהו נגד זה , כל עוד שאר המועדונים בליגה לא עושים שום דבר נגד זה. זה חוסר אונים.

שופטים הם מונופול. אין אירגון מתחרה של שופטים שאפשר לעבור אליו.
אין שום מנגנון לענישת שופטים. יש את ההתאחדות, שמגינה על השופטים , לא משנה מה הם עשו . ככה זה גם באופ"א.
העונש הכי כבד שלהם זה פסילה משיפוט במחזור הבא.
השופטים טועים נגד כולם. בטלויזיה של ריאל מוצאים טעויות שיפוט נגדם אצל כל שופט, ומתעלמים מטעויות נגד בארסה או לזכות ריאל. קבוצות קטנות בוכות כל הזמן שדופקים אותן מול הגדולות.
כל עוד אין תחרות וענישה מעשית, רמת השיפוט תישאר כפי שהיא.
הפתרון האולטימטיבי הוא AI, אבל כדורגל יהיה הספורט האחרון שיאמץ את זה. האנשים שם למעלה לא רוצים שום חידושים.

לדעתי זה כנראה עיניין של עד כמה היד מרחיבה את הגוף.

אני לא מסכים. אם הייתי אוהד ברצלונה הייתי מאוד רוצה ש"יהפכו שולחנות" כשהשיפוט הוא בבירור נגדם כמו שריאל יודעת לעשות יפה מאוד (אפילו איימו להחרים משחק!).
למשל בפנדל הכי ברור בעולם של רודיגר על פראן הייתי דורש הסבר רישמי מדוע לא היה פנדל. לא מדובר באיזו טעות שקשה היה לראות בואר או משהו כזה. ממש מכל זוית חוזרת היה אפשר לראות שרודיגר גורר לו את הרגל ומפיל אותו.
לפני איזה שנתיים ליברפול דרשה את ההקלטות של הואר ווואלה באמת קיבלה, זה המינימום (לדעתי הן צריכות להיות נגישות תמיד).

לדעתי אין פה שום דבר בכייני כשהאמת היא לצידך.

אנחנו לא ריאל.

זה ממש לא “חוכמה גדולה” שאתה יודע שלא תחטוף עונש על התעלול הזה.

כל קבוצה שלא קוראים לה ריאל מדריד שתנסה לעשות את אותו תרגיל ערב גמר גביע תחטוף על זה עונש שיגרום לה מידית אפילו מלחשוב לעשות שוב את התרגיל הזה…

מניח שנגעתם בזה לגבי המשחק - הגול של פדרי היה וואו. הזכיר לי קצת את גמר הגביע נגדינו, עצם התעוזה לבעוט מרחוק (כמובן שלאמין ימאל הניח לו יפה), מחוץ לרחבה, זה לא היה כשברצלונה מובילה 0:3 ואז כל אחד מקבל תיאבון אלא לקחת אחריות, ואחלה דרך לפרוץ בונקר ולשנות מומנטום. פדרי עם בעיטה מצוינת, והחצים האלה מחוץ לרחבה הן לא מה שאפיין אותו בעבר או מזוהה איתו נניח כמו פדה ואלוורדה. מרגיש שהוא מנסה קצת יותר וזו בשורה

אני לא אומר ללכת רחוק כמו ריאל (שלדעתי הם יוצאים בדיחה כי בסופו של דבר השיפוט לרוב לטובתם), אבל כן לדרוש הסברים/הקלטות.

הדבר היחיד שיכול לעזור זה עמידה אחידה של כל המועדונים ובמיוחד הבכירים מול איגוד השופטים.

כלל אצבע לחיים: כשאתה משתמש במילה “לדרוש”, תמיד תנסה לענות לעצמך על השאלה “ומה אם יסרבו לדרישה שלי?”