מחזור 2: הופכים ל-3:2 מול לבנאטה בסיואדד דה ולנסיה (פדרי, פראן, אלגזאבל [ע])

דימה אתה מפספס, אם זה אותו שופט באותה מסגרת שתי פנדלים (והפנדל של צומאני היה יותר פנדל מהיום)

שתי שריקות על עבירת יד ברחבה והוא סתר את עצמו .

לברצלונה הוא שלל את הפנדל אבל הפנדל של לבנטה נגד ברצלונה הוא שרק. זה אותו שופט. זה לא הגיוני…

זה שערוריה.

אם הוא שלל את הפנדל של צומאני הוא היה צריך לשלול גם את הפנדל של לבאנטה ואם הוא אישר את הפנדל של לבנטה הוה היה צריך גם לאשר את הפנדל ההוא. אין פה אפשרות שלישית.

כמה דברים בקצרה כי ברמת קרה פה המון, וגם בהתאם לתגובות פה:

1. ציפיתי לניסויים של פליק. הוא לא קיבל פתרונות בקיץ למעט ז’ואן גרסיה ועל כן לא ציפיתי שנראה משהו שונה בהגנה. כל היתר הם ניסויים להוציא יותר ממה שיש לנו.
  2. לאמין קיבל שיעור גדול על כפיית משחק, 8/18 דריבלים מוצלחים ועוד כאלו שהסתיימו בגול צריכים לסמן לו מהר יותר מתי לו הולך. לא כל דשא יהיה לו נוח ולפעמים ההגנה תתמודד איתו, בסוף ניצחנו על מסירה שגם עם אפצ’י בזוית הנכונה היה מביא לשער. הוא עדיין אחד מהשחקנים הכי חשובים שלנו, צריך לנתב אותו.
  3. אפשר להפסיק עם השקר שראפיניה טוב כעשר? לא רק שזה לא עבד, הוא אחר ניסה לתפקד כמו שהוא מכיר דרך אמצע עמוס. הוא לא טכני מספיק להתמודד עם הבלוק לאמצע כי הוא שחקן של שטח לא טכניקה. כעשר אולי הוא טוב בלידס, לא אצלינו.
  4. קובא במשחק אישי רע, ואראוחו עדיין מוגבל. מלכודת ההבדל איתנו כי הבלמים שלנו לא באמת מספיק טובים להתמודדות מול חלוצים מהירים מהם.
  5. אולמו הוא שחקן שנותן לנו הרבה ממה שחסר לנו. הוא תיאורטית הפיתרון שלנו לתלות בפדרי והיכולת שלנו לדחוף את המשחק מהאמצע שפדרי חנוק. אין לנו הרבה שחקנים טכניים, בועטים טוב, מוסרים טוב וחכמים. הוא פשוט צריך להישאר כשיר.
  6. לא הבנתי את כאבי על קאסאדו, חילוף מהבית. אהבתי את מה שקאסאדו נתן, בטח את החטיפה למוראלס ליד השער במחוזות שבהם פרנקי אפילו לא נמצא קושר שרוכים.
  7. אני מעריך ניסויים כאמור, אבל את מה שקרה בסוף לא הבנתי. הרחקת עוד יותר את ראפיניה מהשער, הפכת את פראן לעשר והיה סוג 3-4-3 או 3-5-2 לא ברור, כשהיחיד שיכל לבלוט בו, באלדה, לא היה בדשא. לא הבנתי מה קרה וגם השחקנים נראו אבודים. בסוף המשחק נוצח לא בזכות השינויים שפליק עשה, אלא על הרבה רוח, מזל ואיכות אישית. כמו שלמדנו אצל פליק, הוא כנראה כבר אוכל את עצמו על זה.
  8. מלכודת המשבר נשברת טוב יותר נגדינו עם כדור ארוך לאגפים, שם השחקנים פחות ערים. אולי זו הסיבה למעבר לשלושה בלמים?

איך אמרתי לאבא שלי אחרי הניתוח מעקפים: “אולי כדאי שהשנה לא תראה בארסה?”

נ.ב

מי אנחנו בלי פדרי?

מה פיספסתי?
השערוריה היא הפנדל שהוא לא נתן נגד צ’ואמני, לא הפנדל של היום.
אתה דורש שאם הוא עשה טעות פעם אחת, הוא חייב לעשות את אותה הטעות עד סוף הקריירה?
שופט חרא אנטי בארסה, אבל הפנדל הזה חוקי.

הוא לא הודה שהוא טעה … אתה היית צודק אם אחרי המשחק הוא היה מודה בטעות שלו.

אם הפרשנות שלו אז היתה שזה לא פנדל אז גם היום היא היתה צריכה להיות זהה. החוק של היד לא השתנה מאז…

שתי המקרים זה פנדל אבל אם הוא היה לא נותן להם פנדל אז הייתי אומר הוא שומר על אחידות… אפילו הייתי מחמיא לו.

אסור לתת לו לשפוט יותר משחקים של ברצלונה. עלה למקום הראשון מבחינתי. שונא אותו.

לא הגיע ללבאנטה פנדל. הכדור פגע במפרק, וכל התמונות שצצות ברשת זה מעצירה של שנייה או שתיים לפני הפגיעה של הכדור בבאלדה. בפועל זה לא משנה, אמרתי את זה כבר שנה שעברה - השיפוט נגדנו ובעד ריאל יהיה השנה על סטרואידים. אין מצב שפלורנטינו יעבור בשקט על זה שהפכנו אותו לסמרטוט רצפה שנה שעברה.

טוב, זה השנקל שלי.

• אני לא הבנתי למה קסאדו הוחלף. השלמתי עכשיו את המחצית הראשונה שפספסתי והוא היחיד כמעט שהגיע למחצית הזאת. לא צריך להביא את החילופים מהבית כל פעם, זה בסדר גם להחליף שחקנים שבאמת לא היו טובים.

• גאבי זה מלך. אחרי היתרון שלנו היה קטע שהוא תיקל שם שחקן ומנע מצב מסוכן וחגג כאילו זה גול. זה פשוט שחקן שנלחם בשביל הסמל, שירק דם על המגרש וזה ההבדל בין בארסה לוזרית שהייתה מאבדת נקודות לבין ברסה ווינרית שלא נופלת בסוף על שטות. גאבי שיאכל את הדשא ויחגוג. הוא מבין כמה התאקלים האלה חשובים.

• אהבתי דווקא את ראשפורד, היו לו כמה דריבלים מוצלחים. אני מתרגש לראות אותו בהמשך.

כל ארסנל הקללות שלי הלך על פליק במשחק הזה. נמאס לי מהבחירות הפרסונליות הלא נכונות שהוא עושה. אבל עוד יותר נמאס לי מהבחירות הטקטיות.

החיפוש אחר 10 כשאף שחקן בסגל לא עונה להגדרה (חוץ מימאל) וגם אין בזה בכלל צורך. תן לשלישיית קשרים לשחק קרוב אחד לשני ויהיו קסמים.

שימוש היתר במלכודת הנבדל גורם לבלמים ולמגינים שלנו להיות מאחרים סדרתיים.

אסאדו היה מעולה. גאבי ואולמו לא הביאו תועלת. הקשר ההתקפי משחק רחוק מידיי מהקישור וזה מנתק אותו. לא סתם 3 שחקנים כבר נכשלו בשני המשחקים האחרונים בדיוק על אותה נקודה - זה לא הם זה פליק.

ראשפורד נראה כמו אחלה שחקן למשחק מעברים מהיר. בבארסה לא נראה שיש לו מה לחפש. אבל נחכה ונראה אולי אני טועה.

אני חושב שפליק בוחר להריץ שם את אריק כבר בתחילת העונה, ככה שאם במאני טיים שוב תהיה לנו פציעה של קונדה אנחנו נהיה מכוסים בעמדה ע״י מגן מחליף מנוסה.

פליק לא ירצה לאבד עוד תואר בגלל העמדה הזו, וכמו שאריק שיחק שם אתמול וכמה שחגגו עליו, פליק כנראה צודק. אם אריק הוא המחליף שלנו לעמדה אז אנחנו חייבים ללמד אותו איך משחקים בה.

אמש הוא היה גרוע הגנתית והרבה מהמבוכות קרו בגללו.

אבל הוא גרוע גם התקפית שם. שום תחכום בסיסי עם ימאל משהו שכבר יש לקונדה שהוא נגר התקפית. לא ייתכן שהאגף יהיה תלוי על ימאל האמור לעבור 3 שחקנים בדריבל.

הפודקאסט של וואן נדב לסיכום המשחק אתמול -

ראפיניה לא היה גרוע כי הוא לא טוב כ-10 (הוא בפועל משחק כעשר גם כשעל הנייר הוא בשמאל)
ראפיניה פשוט לא טוב עקבית במשחקים צפופים נגד יריבות מתבנקרות. הוא שחקן של משחק מעבר, והיה הרבה יותר נכון לפתוח עם אולמו היום.

כמו כן, קובארסי ואראוחו זה לא צמד בלמים שמתאימים לקו גבוה. פליק צריך לשחק עם כריסטיאנסן או להחליף שיטה.

קשר הגנתי איכותי וחכם יעזור (מת שברנאל יחסור כבר)

אריק לא מספיק טוב. אבל אני לא מחדש פה כלום לאף אחד.

לאמין צריך כאפה.

אוי פראן. עד מתי אני אסבול ממך?

לא הבנתי.
היסטוריית הפציעות של אריק יותר ארוכה מזו של קונדה, למרות שאריק יותר צעיר.
קונדה עד הפציעה שלו שנה שעברה סגר איזה 100 משחקים רצופים. הוא נס רפואי.
אם כבר לשמור בכפפות משי על שחקן, זה אריק, לא קונדה.

לאמין ימאל יכול להיות 10 מושלם. יש לו הכל - ראית משחק, דריבל, מסירה, בעיטה, ולאחרונה גם כוח פיזי.
אם רוצים להכניס את ראשפורד להרכב, אז הוא צריך להיות ה 10 וראפיניה קיצוני.
עם פדרי מאחוריו, שעושה עבודת הגנה מעולה בנוסף להכל, זה יכול להיות מעניין.

אני מסכים חלקית. היה מעולה כשהכדור אצלינו. אבל יש בעיה עם המהירות שלו. אתמול זה היה בולט במיוחד כי לבנטה לא ניסו להחזיק בכדור, וקסאדו לא מספיק להגיב להתקפות בזק.

אני קצת מודאג מקוברסי. לא יודע אם זה העזיבה של איניגו, העמדה החדשה, או סתם צירוף מקרים, אבל הוא נראה פתאום בלם מתחיל בן 18 ולא המבוגר האחראי של לפני כמה חודשים.

ראיתי את התגובה שלך, אתה יכול לנתח את ראפינייה יותר טוב ממני כמובן, אני רק רוצה להוסיף, דווקא למשל על המשחק הקודם ובאופן כללי - ששמעתי הרבה פעמים גם בעונה שעברה שראפינייה לא טוב, שהוא מעצבן, שהוא “נגר” (לא אומר שאתה אמרת), שהוא מבקיע אבל חוץ מזה לא עושה כלום. הוא מספק מספרים זה חשוב! מעבר לכך לדעתי התנועה שלו בלי כדור מדהימה, למשל הגול נגד מאיורקה. לאמין ימאל שם לו כדור ברמה של ליאו מסי ועדיין הגיחה הזו מצד שני מאחורי ההגנה זה באמת וואו.

באופן כללי על המשחק, ניצחון גדול שלכם כשהכל הלך נגדכם בשלב מסוים, כשהקבוצה שולטת והיריבה שלך מבקיעה גול שנוגד את מהלך המשחק ועוד בדקות כאלה זה חרא. זה לא שכל שבוע אתם תיקלעו לברוך הזה מחדש גם אם התאהבתם ברמונטדות :slight_smile: אני כאוהד יריב מסתכל מהצד ולא ממש שמח.

אני לא מחובבי ראפיניה אבל אני גם לא חושב שהוא שחקן רע. אני כן חושב שהמספרים שהוא הציב שנה שעברה הם fluke ונבעו הרבה מהיכולת של פדרי ולאמין.

עם זאת, במשחק מעבר, וכשנותנים לו קצת ספייס, ראפיניה יכול להיות מצויין. יש לו אבל בעיות.

בכל מקרה, הוא בא לידי ביטוי בצורה הכי טובה מאחורי החלוצים ולא באגף.

לא מת על מציאות הרמונטדות, אבל בהינתן המצב של ההגנה שלנו זה קצת בלתי נמנע.

-אני חושב שלא ריאלי לצפות מראפינייה לשחזר את המספרים מהעונה שעברה. בוא נראה כמה תהיה הירידה שלו, אם בכלל. לתחושתי הוא רעב כאילו העונה הזו לא קרתה, רוצה להוכיח את עצמו, ואחד המנהיגים.
-האמירה שלך נכונה ומצד שני היא תקפה להמון שחקנים. גם ויניסיוס ג’וניור בפריים טוב יותר בשטחים ולא מול בונקרים, גם קיליאן אמבפה וגארת’ בייל. שחקנים כמו לאמין ימאל שעושים גול מכלום מול הגנה שלמה - אין בנמצא בכדורגל היום כמעט.

לויניסיוס, דביל ככל שיהיה, יש ללא ספק את היכולת לעבור שחקנים גם בשטח צפוף. גם לאולמו ופדרי למשל.

לראפיניה אין את היכולת הזו. זה דבר אחד להגיד שהם יותר טובים עם שטחים, ודבר אחר לטעון שאין להם יכולת בסיסית להתמודד עם הסיטואציה הזו.

מי דיבר על לשמור?
אני מדבר על לפתח.
קונדה נס רפואי ובכל זאת במאני טיים של העונה הקודמת נפצע, והפציעה שלו (כן, ביחד עם אלו של באלדה ולבנגולסקי) עלתה לנו בתואר.

אריק לא ברמה מספיק טובה בשביל להיות מגן מחליף כבר עכשיו. אבל זה מה שיש לפליק ועם זה הוא צריך לעבוד. בהנתן שזה המצב, חכם לתת לו לשחק כמה שיותר ולצבור ניסיון על העמדה במשחקים כמו אלו, לא משחקים שיכריעו את העונה, אבל בהחלט משחקים חשובים וקשים יחסית.

——————

במחצית הראשונה כשהיינו בפיגור הסתכלתי על הספסל והייתי רגוע - עם אלו המחליפים שלנו, לא פלא שההרכב נראה קצת מקרטע.

היה לי ברור שנראה חילופים במחצית השניה ושהקבוצה תראה לגמרי אחרת. לא מופתע מהרמונטדה, עם כל כמה שהביקורות על המשחק אתמול הן מוצדקות.

בסוף היום, פליק כבר אמר שהוא לא רוצה עזיבות של אף שחקן כי בשביל לזכות בתארים הוא יצטרך סגל רחב מאוד.

סגל רחב שישב בפריזר כל העונה זה לא ממש משהו שעונה להגדרה. סגל רחב שרץ על הרבה שחקנים שמשחקים בהרבה משחקים זה כבר פרייסלס עם העומסים שעוד מחכים לנו.

שער ניצחון מכוער ופואטי מול יריבה מגעילה שנקלעה ליתרון סתם.

הניסוי עם ראשפורד התחיל מעניין, אבל היה בעוכרינו כשלבאנטה עלתה ליתרון ולא היה מרווח לניסיונות יותר. הוא רחוק מלהיות בחדות הנדרשת שצריך משחקן הרכב.
מצד שני היום קיבלנו תמונת מצב לאיך הקבוצה נראית כשלאמין במשחק שהדברים לא הולכים/הביטחון ברצפה. הצד השמאלי שלנו מת, ואפשר להבין שוב למה בארסה הייתה מוכנה לשלוף כסף מהבוידעם כדי לצרף את ניקו.

כמו תמיד, הפיתרון הוא, איכשהוא, פדרי.
במשחקים האלה אנחנו צריכים אותו יותר באיזורים האלה שהוא יכול מהם לבעוט ולתת את המסירות עומק האלכסוניות. השליטה שלו בהנעת כדור אבסולוטית, במשחקים האלה אנחנו צריכים גם את היכולת ההתקפית שלו.

קובארסי במשחק נוראי. הוא כבר באנקר אצלנו, אבל הוא עדיין לא המוצר המוגמר וזו הסיבה שהנוכחות של איניגו הייתה כה חשובה. עדיין יש לקובארסי את הנפילות האלה, ועכשיו הרמה ליד ירדה יחד עם העובדה שגם הבלם הנוסף הוא לא מוצר מוגמר(או שכן ואז זה לא יהיה מספיק טוב בכל מקרה).
לפחות זה קרה מול לבאנטה.

קסאדו במחצית בינונית במקרה הטוב.
היה אגרסיבי וחזק במאבקים, אבל התרומה שלו למשחק הייתה נמוכה מאוד. לא תרם לקטיעת מתפרצות ולא תרם לעצירה שלהם. התקפית לא השתלב עם הקבוצה.
יכול להיות שאם הפיגור המוקדם לא היה קורה זה היה נראה אחרת. בסוף גאבי היה יותר מתאים לסיטואציה ותרם יותר.

צריך לדבר על הדבר הזה שהמשחק אתמול שוחק בתוך ביצה. זה היה אחד המחזות המוגזמים שנתקלתי בו מקבוצה יריבה.
יש להרטיב את הדשא ויש את מה שקרה אתמול. הם אפילו חפרו שם באיזורים שמהם אפשר לתת רוחב או לבעוט כדי שיהיה יותר מים.
אני מבין שזה עזר להם וצימצם משמעותית את הפערים, אבל וואו, איזה גועל נפש.

אני רואה שהוא מקבל ביקורת על המשחק. לא ברור.
הבעיה איתו אתמול לא הייתה שהוא הוצב באמצע, אלא שלא השתמשו בהצבעה שלו באמצע כדי למצוא אותו באיזורים ובמהלכים שבהם הוא יכול להשפיע.
הוא לא אמור לחכות מאחורי קו הקישור כמו אולמו, כי אין לו את האיכות הטכנית הזאת.
הוא אמור לעשות תנועה קדימה מאחורי קו ההגנה, לברוח לכנף ולחפש את ההרמות או להחליף מקום עם הקשר/מגן כדי לנצל את הראיית משחק שלו והבעיטה מרחוק.
אנשים שוכחים שהוא היה שותף במחצית הראשונה לכמה מהלכים קבוצתיים לא רעים בכלל אתמול שהיו יכולים להסתיים בשער.

נראה לי אני חוזר בי אחרי קריאה נוספת של החוק.
גם הפנדל של אתמול וגם של צ’ואמני זה לא פנדל. אבל הייתה צריכה להיות אותה החלטה בשני המקרים, כך שהשופט דפק אותנו בכל מקרה.

אני חושב שהיד של באלדה נמצאת איפה שהיא צריכה להיות לפי תנועת הגוף. הוא מסתובב כדי לא לעמוד עם הפנים לבעיטה, וזה טבעי לשים כתף קדימה והיד מקופפת. זה אמור להיות justifiable by the player’s body movement for that specific situation
אני לא רואה בשום אופן כיצד ההחלטה פה שונה מצ’ואמני.

MD מזכיר לנו שבמקרה של צ’ואמני הרננדזX2 לא ראה את נגיעת היד, נקרא למסך על ידי הואר, ובכל זאת החליט שזה לא פנדל. אחד המקרים הנדירים ששופט לא משנה את דעתו גם אחרי בדיקת הואר.

ושהוא פסל את השער של פרמין על יד? הסכמת איתו?

אחידות זה הכי חשוב מבחינתי בהחלטות האלו. אם היה אחידות אצלו ובכלל בכללי זה מבחינתי גובר על הכל, אני כל הזמן קורא את הדיונים האלו על החוקה ולא יודע אם לצחוק או לבכות, אתה באמת חושב שהם שופטים על סמך החוק היבש ? אז באים השופטים במשחק וכל אחד יש לו פרשנות משלו.

פה יש שופט ספיציפי אחד שכל הזמן משנה את ההחלטה שלו לגבי מה זה עבירת יד ובצירוף מקרים מאוד מוזר זה תמיד נגד ברצלונה.

אסור לתת לו לשפוט יותר משחקים שלנו.