לקראת הקלאסיקו| ריאל מדריד רוצה לעשות צעד גדול אל עבר התואר הראשון העונה - וחסר לה שלא - כשתפגוש מחר (רביעי, 21:00) את ברצלונה בחצי גמר הסופרקופה בערב הסעודית. עם כל הכבוד לקלשיאות - אנחנו פייבוריטים. אנצ’לוטי לא סגור לגבי כל צד ימין - לוקאס או קרבחאל המתקאמבק וכן אסנסיו או רודריגו. הכל לקראת המשחק - בדיון הבא
קלאסיקו זה קלאסיקו, אנחנו ריאל מדריד והמצב של היריבה לא מעניין. לא אהיה יהיר, שחצן ומגעיל ואדבר על מאניטה לרשת של הרעים (אהיה כן: זה הדבר היחיד שחסר לי כאוהד כדורגל, אחד שהיה בדסימה וראה את ריאל משתלטת על ליגת האלופות מחדש עם הזכיות הרצופות. אבל בפעם האחרונה שזה קרה, שהשפלנו אותם עד תום, ב-1995 בחסות זאמורנו – דור היה בן שנתיים). אבל עם כל הכבוד לקלישאות – ריאל פייבוריטית בטירוף, אי אפשר לברוח מזה, לא צריך לברוח מזה ומיותר לברוח מזה. אני רוצה לנצח, ובגדול, ובלי רחמים, בצורה אף יותר מרהיבה ממשחק הליגה, ולהתקרב לזכייה בתואר ראשון העונה ואם אפשר קצת להוציא להם אוויר מהבלון, לפוצץ אותו. ריאל טובה משמעותית מבארסה בכל חלקי המגרש וגם על הקווים בזכות הניסיון של אנצ’לוטי. לא חשתי עליונות אמיתית כזו כנראה מאז הקלאסיקו הראשון בעונת הקיירוש ב-2004.
בכל השיחות השונות עם אוהדי ריאל – בקבוצה בוואטספ לדוגמא – שאלו על שיא הניצחונות הרצופים של ריאל נגד ברצלונה. זה קרה איי שם בשנות ה-60 ועצוב שצריך ללכת כל כך הרבה אחורה. חייבים להמשיך את המומנטום שהתפתח מאז שזידאן חזר. הפערים בניצחונות מעולם לא היו באמת תהומיים לטובת הצד שלנו אך התחושה שלי היא שברצלונה, וזה נאמר מצדי לא פעם אחת – ידעה ‘להסתדר’ ולהשיג תוצאות טובות גם כשהייתה אנדרדוג. מילא בקאמפ נואו במשחק החזרה של פיגו (21 שנה ללא ניצחון ליגה במגרש הזה, זוכרים? אוי ואבוי), אבל מה נגיד על ה-1:1 בעונת 2002-03 כשריאל היא קבוצת הגלאקטיקוס הגאה וברצלונה בקושי השיגה מקום בגביע אופ"א? אין מקום לטעויות, שלא יעזו לפשל. אנצ’לוטי אמר, אבל טעה – הפסד מחר, חס וחלילה – הוא חד משמעית כישלון. וזה לא קיים בלקסיקון של ריאל מדריד.
סטטוס ריאל מדריד
ריאל מדריד מגיעה למשחק נינוחה ומרוצה אחרי הניצחון 1:4 על ולנסיה בברנבאו כשהסדר שב על כנו - והיא מוכנה להסתער על התואר הראשון של העונה - בטח עם סגל כמעט מלא (גארת’ בייל לא נחשב, בסדר? כבר התרגלנו). “עם הניסיון שלי במועדון הזה ברור שאנחנו רוצים לנצח, תמיד, לא חשוב באיזה מפעל. המטרה היא לזכות בגביע ואנחנו מוכנים”, הבהיר טוני קרוס וזו בדיוק הרוח שאנחנו רוצים לשמוע, עם כל הכבוד לקלישאות על משחק שוויוני ועל כך שאין פייבוריטית. לא חסרות סיבות להיות בטירוף, המילה “קלאסיקו” מספיקה בהחלט. ועדיין, ניצחון מחר יקרב את ריאל כאמור לתואר ראשון לעונה הזו, אחד התארים שחסרים לאנצ’לוטי (הוא זכה בסופרקופה הן באנגליה, באיטליה ובגרמניה ומחפש את זה שבספרד) שיציין מחר את משחקו ה-1,200 על הקווים - מזל טוב. ניצחון ייתן דחיפה גדולה להמשך העונה וגם אולי יעמיק את הבלבול אצל היריבה. ריאל ניצחה בכל ארבעת הקלאסיקוס האחרונים (כולם בליגה) וחולמת על ניצחון חמישי ברציפות מה שלא קרה הרבה-הרבה זמן.
כמובן, לצד היתרון האיכותי והפער בטבלה, אסור שריאל תהיה שאננה וגם אנצ’לוטי התייחס לכך מעבר לכך שאמר שהוא מצפה למשחק צמוד… הוא נשאל האם יש לו עצבים או פחד גדול לפני הקלאסיקו ואמר: “הייתי דואג אם השחקנים יחשבו שאנחנו פייבוריטים. אבל הם לא. כמובן שאנחנו צריכים לעשות הכל כדי לנצח, הם יודעים את זה”. אנצ’לוטי נשאל האם הפסד הוא כישלון וטען שלא. "כשאתה משחק אתה יכול לנצח, או להפסיד. אנחנו צריכים לשחק ברמה הכי טובה. אנחנו משחקים מול קבוצה חזקה שיש לה את אותה המטרה (הוסיף שהוא חושב שלקבוצה יש ‘זהות’ והיא תשתפר עם הזמן’). “אני מעריך את השחקנים הוותיקים בבארסה כמו פיקה ובוסקטס שנותנים הרבה והצעירים מוכשרים עם עתיד גדול”, פרגן כהרגלו. זה יהיה הקלאסיקו השביעי של אנצ’לוטי והוא ישמח להגיע למאזן חיובי. בינתיים במאזנו שלושה ניצחונות מול שלושה הפסדים. ואם כבר מאזן, ריאל מסתדרת העונה במשחקים נגד הגדולות - שני ניצחונות על אינטר ללא ספיגה, ניצחונות בקלאסיקו ובדרבי וכן בחוץ נגד ריאל סוסיאדד ובילבאו. אבל זה לא אומר כלום.
רוצה להתקרב לתואר ראשון העונה. אנצ’לוטי
ה-Once De Gala די ברורים לכולם למען האמת, מצד אחד - שלישיית הקישור הרגילה תמשיך כרגיל, בתקווה לעוד ערב נפלא של לוקה מודריץ’ בצל הדיבורים על החוזה החדש (זה יהיה הקלאסיקו ה-25 שלו ואת הופעת הבכורה הוא ערך נגד אותה היריבה ובאותו המפעל - איי שם ב-29 באוגוסט 2012), וכן של צמד החלוצים האימתניים שלנו. אולם, כל אגף ימין פתוח. דני קרבחאל שחגג יום הולדת 30 והיה שמח לקבל כמתנה את חולצת ההרכב- נעדר מהמשחקים האחרונים ולמי שזוכר - בקלאסיקו בליגה הוא סופסל . “קרבחאל הוא השאלה וגם צד ימין, רודריגו או אסנסיו, אולי אבחר במישהו רענן יותר. כולם יודעים את הסגנון שלנו”, אמר. ההערכות הן שמרקו אסנסיו יזכה בקרדיט. בספרד כבר הכריזו קודם: “אסנסיו ניצח בקרב וישחק”. במארקה הציגו את הנתונים שלו מהמשחק נגד העטלפים בו בלט גם בלי לכבוש. עם שבעה שערים העונה - קשה לבוא אליו בתלונות. וכולם חולמים על עוד בומבה לפנתיאון כמו השתיים נגד ברצלונה בסופרקופה ב-2017. בתקשורת בספרד הציגו השוואה בינו לבין רודריגו הדועך וזה לא כוחות. כנ"ל לגבי אדן הזאר שיסתפק, אולי, בדקות מעטות מהספסל לקלאסיקו ראשון.
הזרקור כמו תמיד מופנה גם לחלק הקדמי. קארים בנזמה, אחרי חגיגת ה-300 – מתחיל את הספירה מאלפרדו די סטפאנו. הוא ירשום את הופעתו ה-38 במשחק הגדול מכל – ויעקוף שלוש אגדות ענק שלנו כמו ראול, איקר קסיאס ופרננדו היירו. בקלאסיקו האחרון בליגה הוא לא הבקיע וכעת הוא יחפש את שערו ה-11 נגד היריבה השנואה –אחד יותר מהוגו סאנצ’ס וחואניטו. שערו הראשון במשחקי הקלאסיקו היה בסופרקופה. ומה עם חברו ויניסיוס ג’וניור ש"עמד ביעד" שהציבו בסביבתו הקרובה (הגיע ל-14 שערים לעומת 12 -כפול מהעונה שעברה - לכך נדרש)? הוא רעב כתמיד. במשחק הזה צפויים להיות שטחים רבים וזה הזמן של ויניסיוס להמשיך במוד ההבקעות וגם ליצור בלאגן. האוהדים רוצים ממנו גם וגם. אגב, הצמד האדיר של ריאל כבש 36 שערים העונה בכל המסגרות – אחד יותר מכל ברצלונה (35 שערים).
מי שהגיע לצד אנצ’לוטי למסיבת העיתונאים הוא קרוס כאמור. אותו מה שמעניין זה לשלוט בכדור. “מי שמכיר אותי יודע שאני רוצה שיהיה לי את הכדור, אם 90% מהזמן הוא יהיה אצלנו וננצח 0:1 זה נהדר. אבל החזקת כדור לבד לא מספיקה, נצטרך מהירות וכל משחק לגופו ועלינו להסתגל”. הקשר בטוח שהקבוצה השתפרה משמעותית: “בתחילת העונה ניצחנו משחקים רבים מבלי להציג כדורגל טוב באמת, עכשיו התגברנו על יריבות חזקות”. הוא מבהיר: “אולי אנחנו טובים מברצלונה בליגה, אבל בקלאסיקו אין פייבוריטיות ובמשחק מחר, כמו גמר -הכל יכול לקרות, יש להם הרבה איכות”. כשנשאל על ההבדלים בין הקבוצה הזו לבין בארסה של קומאן, ענה וגרם לצחוק רב בספרד: “בזמן האחרון לא ראיתי משחקים שלהם, יש לי דברים אחרים לעשות. אני לא יכול להגיד מה השתנה עם צ’אבי”. בכל מקרה, כמו שהוא מדויק באחוז המסירות - כך גם בדבריו, קרוס סיים: “אנחנו חייבים להמשיך לנצח - כי יש קבוצה קרובה בליגה ואם ניכשל היא תהיה שם. ולא זוכרים בתארים בינואר. טוב, נו, אולי בסופרקופה”. עם זה צריך להתחיל…
“ניצח” בקרב בצד ימין? אסנסיו
ריאל מדריד - הרכב משוער: טיבו קורטואה| לוקאס ואסקס (דני קרבחאל), דויד אלאבה, אדר מיליטאו, פרלאן מנדי| קאסמירו, לוקה מודריץ’, טוני קרוס| מרקו אסנסיו (רודריגו), ויניסיוס ג’וניור וקארים בנזמה
מה המצב ברצלונה?
ברצלונה מגיעה למשחק מעט מתוסכלת. מצד אחד היא לא הפסידה בחמשת המשחקים האחרונים בליגה – הרצף השני הכי טוב שלה העונה, ומאידך הקטלונים היו כה קרובים לניצחון שני ברציפות כשהוליכו בגרנאדה משער של לוק דה יונג אך ספגו, כרגיל, בדקה ה-89 (רק קאדיס איבדה יותר נקודות בדקות האחרונות) בדרך ל-1:1 אכזרי. לפרקים בארסה נמרצת וטובה ומשחקת כדורגל טוב עם הילדים המוכשרים בצל כל הצרות ולעתים חוסר הניסיון ניכר – על המגרש ועל הקווים וזה עדיין לא הכדורגל ‘הברצלונאי’. בארסה, שעברה שלב בגביע המלך ותפגוש את אתלטיק בילבאו בשמינית הגמר בסאן ממס, מביטה על הטבלה ופחות סובלת – היא במקום השישי אמנם אבל רחוקה רק נקודה מליגת האלופות – ככל הנראה המטרה העדכנית. האווירה בקבוצה טובה הרבה יותר לקראת הקלאסיקו ובמועדון כמובן גם עשו הכל כדי לשפר את הקבוצה בחודש ינואר כמובן והיו שני צעדים עיקריים:
דניאל אלבס בן ה-38 שכבר מצא מקום של קבע בהרכב (180 דקות) והספיק לבשל בליגה – חזר כדי להיות קלף מנצח כמנהיג בחדר ההלבשה ולתרום קצת מקצועית. הוא השחקן שניצח את ריאל מדריד יותר מכל אחד אחר (22 פעמים ב-45 הופעות). בהמשך הגיע גם פראן טורס שנרכש ב-55 מיליון יורו ונרשם בשעה טובה ומוצלחת לאחר “מקרה אומטיטי”. הספרדי, ממנו מצפים לתרום הרבה שערים להתקפה העקרה של הקבוצה (בכל המסגרות יש לבארסה 35 שערים – אחד פחות מבנזמה ו-ויניסיוס) – יצא שלילי בבדיקת הקורונה האחרונה בדומה לפדרי (עונת בלהות עם ארבעה משחקים בלבד) והוא בסגל. הוא ישחק בוודאות ולפי “ספורט” אף יפתח בחוד. הסגל של בארסה היה עקר מאוד לאחרונה וכעת הוא מתמלא, בעיקר בהתקפה. חדשות גדולות הגיעו גם מכיוונו של אנסו פאטי, ילד הפלא המוכשר שהחלים מהפציעה. הוא כבש בתחילת העונה הנוכחית (ארבעה כיבושים) אך הפציעות לא ריחמו עליו. בקלאסיקו הראשון העונה הוא קצת איכזב. מי שמאכזב יותר הוא ממפיס דפאי שנראה מחוץ לעניינים וקצת “מחוץ לפרוייקט העתידי” כפי שאומרים בספרד. תהיה לו הזדמנות להוכיח את עצמו וכלי נשק חשוב הוא המהירות של עוסמאן דמבלה, הן מימין והן משמאל, על אף שהוא גורם לתסכול גדול בקבוצה מכך שלא האריך את חוזהו. “נראה, נראה אם ישחקו”, אמר צ’אבי לגבי פאטי ופראן טורס. “אלה חדשות נהדרות, אבל חלק חוזרים מפציעה ומקורונה. לאט לאט נקבל כוחות”.
מי שעתיד להיות “אנטי ויניסיוס”, כנראה, הוא רונאלד אראוחו שישחק עם סד מיוחד על ידו וייצמד לברזילאי כשכל האמצעים כשירים. אפשרות נוסף היא שייפתח במרכז ההגנה ואז אלבס ישחק כמגן. בלי קשר, אריק גארסיה שלא נראה בשיאו העונה - בחוץ בשל פציעה. פדרי אובחן כשלילי לקורונה אך יש לו עונת בלהות עם ארבעה משחקים בלבד והוא ימתין על הספסל. פרנקי דה יונג ישוב להרכב לאחר שנעדר נגד גרנאדה וויפתח לצד גאבי שהורחק בשבת וכן לצד סרחיו בוסקטס הוותיק והמנוסה, הקפטן שהינו שיאן הדקות של הקבוצה העונה (2,206). בוסקטס הבטיח: “בקלאסיקו הכל שווה, המרחק בטבלה לא משנה”. הוא טוען שגם במשחק הקודם בדקות רבות הקבוצה עשתה את הדברים היטב. בתקשורת המזוהה עם ברצלונה הפגינו גם כן אופטימיות יחסית ודיברו על ‘האתגר המשולש’ לקראת המשחק שיהיה הקלאסיקו הראשון של צ’אבי הרננדס על הקווים (לא פחות מ-42 כשחקן – ריספקט) – לשבור את הרצף השחור של הקבוצה נגד ריאל, להתקרב לתואר ראשון של וגם אולי המשחק הזה יקפיץ את העונה של ברצלונה קדימה ויהווה נקודת מפנה (העונה נגד הגדולות בארסה מתקשה – הפסידה לריאל ולאתלטיקו וגם לבטיס בבית, סיימה ב-1:1 בפיחואן בעשרה שחקנים). מצד שני, בארסה ברצף שלילי מול ריאל ו"הם לא יודעים מה זה לנצח אותה", נכתב ב-AS כשרק שמונה שחקנים מהסגל הנוכחי ראו קלאסיקו מסתיים בניצחון – כלומר כמעט 70% מהסגל – לא.
אם הרגשתם שהמשחק קצת רדום הגיע ג’רארד פיקה וצייץ בגנותה של ריאל מדריד לאחר המשחק האחרון. לקראת הסופרקופה הוא כבר נשמע יותר עדין: “זה תואר וכולנו נלחמים תמיד כפי שההיסטוריה מראה. אנחנו להוטים להניף את הגביע והמנה העיקרית היא חצי הגמר, הקלאסיקו יהיה קשה. אני חושב שאנחנו משתפרים ואני אופטימי. כל ניצחון יכול לחזק אותנו ולגדול כקבוצה. השנה התחילה רע. המשחק מתקיים במגרש ניטראלי”. הוא שיבח את ריאל הפעם: “הם שומרים על הבסיס שנתן להם הצלחות רבות בעבר, הקישור למשל, הם מכירים אחד את השני”. הבלם יצטרך לנסות לעצור את בנזמה ו-ויניסיוס ואמר: “הם ברמה מעולה, הן בכושר הכיבושים והן ביכולת שלהם. אנחנו מכירים את זה היטב”. הוא טוען שמשחק הליגה באוקטובר לא משנה דבר ולריאל לא הגיע לנצח. “אני זוכר את ההחמצה של דסט. הם למשל כבשו בפעם הראשונה שהגיעו. בכל מקרה זה משחק אחר”.
צ’אבי, גם אם מנסה להסתיר זאת – סופר-מתרגש לפני הקלאסיקו הראשון שלו כמאמן ובטוח אף הוא שזו יכולה להיות נקודת מפנה. “חוויתי את המשחקים הגדולים האלה בכל הצבעים. להיות פייבוריט ולא ננצח וגם להיפך”, אמר (ואולי התכוון למשל לקלאסיקו שבארסה ניצחה ב-2004). “אני רואה את בארסה בבנייה ומדריד בכושר טוב מאוד אבל זה לא אומר כלום. מה שכן, לא יהיה קל לכפות את המשחק שלנו כי זו הקבוצה בכושר הכי טוב בספרד”. הוא לא רוצה לדבר על העתיד. “אני לא איש חזון, אני חיובי וחושב על העבודה שאנחנו עושים”. הוא מבהיר כי הקבוצה זקוקה לזמן אך גם ‘חייבת להתחרות’. הקטלוני טוען שהיה שמח אם ריאל תהיה בהרכב מלא. “עדיף שכולם ישחקו וכך נראה איפה אנחנו עומדים. זה מבחן אופי גדול לקבוצה”. הוא שיבח את הרצון של אראוחו לשחק ובטוח שהשחקנים עושים את המיטב. הוא היה שמח אם היה לו את צ’אבי השחקן על כר הדשא…
פראןן, פאטי ופדרי. מצב רוח טוב
ברצלונה – הרכב משוער: מארק אנדרה טר שטגן| רונאלד אראוחו, ג’רארד פיקה, קלמון לנגלה (דניאל אלבס), ג’ורדי אלבה| סרחיו בוסקטס, גאבי, פרנקי דה יונג| עוסמאן דמבלה, פראן טורס ופראן ז׳וטגלה (ממפיס דפאי)
היסטוריה ומפגשי עבר::
קודם כל כידוע לכם פורמט חצאי גמר הסופרקופה (ובמדינה אחרת) הוא משהו חדש שהונהג מאז עונת 2019/20 כשריאל ניצחה 1:3 את ולנסיה בחצי הגמר (קרוס, מודריץ’ ואיסקו) וזכתה בתואר בתום דו קרב פנדלים מול אתלטיקו אחרי 0:0 ב-120 דקות (ואלוורדה מנע שער ממוראטה והורחק באדום וקורטואה הדף את הפנדל של תומאס פארטיי). זו הייתה הזכייה ה-11 והאחרונה של ריאל בתואר כשברצלונה היא השיאנית עם לא פחות מ-13 זכיות. בעונה שעברה ריאל נכנעה לצמד מהיר של ראול גארסיה בחודש ינואר המקולל ההוא והפסידה 2:1 כשבנזמה רק מצמק.
לריאל מדריד וברצלונה היסטוריה עשירה גם במשחקי הסופרקופה, אם כי המפגש הראשון ארע רק ב-ב-1988. זה אמנם פחות רלוונטי למפגש הזה אבל עדיין מדהים - שכן לריאל יש מאזן של שש זכיות מול בארסה בתואר מתוך שבעה עימותים כפולים – 1988, 1990, 1993, 1997, 2012 ו-2017. הכישלון היחיד היה בעונת 2011/12 עם ז’וזה מוריניו מה שכמובן לא העיד על העתיד לבוא. ריאל הנהדרת סיימה ב-2:2 ביתי מול ברצלונה (שערים של אוזיל ואלונסו, בין לבין ויאה כבש גולאסו וגם מסי הבקיע), תוצאה שקיפחה אותה, ונכנעה 3:2 בקאמפ נואו מול מסי המצוין שכבש כמה דקות לפני שהולכים להארכה מטורפת, כשבנזמה ורונאלדו כבשו לזכות ריאל במשחק הזה.
כעבור שנה הגיעה “הנקמה” אם תרצו, הפעם ריאל הגיעה למשחק כאלופה ועמדה בציפיות. די מאריה ניצל שגיאה של ואלדס וכבש שער חוץ יקר בדרך להפסד 3:2 בקאמפ נואו, כשריאל, בואו נודה באמת - לא הייתה במיטבה (גם כריסטיאנו הבקיע) ובגומלין, בהופעת הבכורה של לוקה מודריץ’ שנכנס כמחליף לקראת הסיום - רק אלוהים יודע איך ריאל ניצחה ‘בקושי’ 1:2 כשהיא פתחה עם שער של היגואין, כריסטיאנו הכפיל אחרי שהקפיץ את הכדור בערמומיות מעל פיקה ובארסה נותרה בעשרה שחקנים (מסי צימק לאחר מכן).
אסנסיו ‘עושה כריסטיאנו’. גם בגומלין
המפגש האחרון נגד ברצלונה בסופרקופה היה באוגוסט 2017 - ממש בלתי נשכח. ריאל, אלופת אירופה הגאה, לא ספרה את היריבה עם 1:3 אדיר בקאמפ נואו – פיקה כבש שער עצמי (ובגומלין הודה: “מעולם לא הרגשתי כל כך נחות מול ריאל מדריד כמו עכשיו - משפט לפנתיאון”). ואז סוארס “גנב” פנדל שלא היה ומסי השווה. כריסטיאנו עלה מהספסל וכבש גולאסו לחיבורים, הורחק בצורה הזויה אך המילה האחרונה הייתה שייכת לאסנסיו עם גולאסו ענק שסחט תשואות מפלורנטיני ביציע! גם בגומלין אסנסיו סיפק בומבה לחיבור ולאחר מכן בנזמה הכפיל וקבע 0:2 בשלב די מוקדם אבל במקום לרוץ אל עבר המאניטה או ניצחון מוחץ - ריאל השתעשעה וקיבלה ‘הולה’ מהקהל, החמיצה וגם בארסה כמעט כבשה. בסה"כ 14 המשחקים נגד ברצלונה בסופרקופה המאזן עומד על שמונה ניצחונות לריאל (57%), שתי תוצאות תיקו (14%) וארבעה ניצחונות לברצלונה (29%), יחס שערים 18:30 לטובת ריאל.
ב-1988 כאמור ארע המפגש הראשון. ריאל ניצחה 0:2 בברנבאו והפסד 2:1 בקאמפ נואו לא שינה דבר. הקינטה דל בויטרה שדרסה את הליגה עם חמש אליפויות רצופות, קטפו את התואר שוב בדצמבר 1990 – ניצחון 0:1 בקאמפ נואו בזכות שער של מיצ’ל במחצית השנייה וחגיגה של 1:4 בסנטיאגו ברנבאו! כל זה אחרי שבארסה הוליכה. אלא שבוטראגיניו השווה כעבור דקה והשלים גם צמד וגם הוגו סאנצ’ס וסנטיאגו אראגון הבקיעו. ב-1993 ריאל כמחזיקת הגביע הפעם, ניצחה 1:3 בברנבאו וסיימה ב-1:1 בקאמפ נואו. ב-1997 ברצלונה מחזיקת הגביע ניצחה 1:2 את ריאל של יופ היינקס ומחקה פיגור מוקדם מרגלי ראול, אלא שראול לא ויתר והיה בכושר מצוין - הפגיז צמד בגומלין בדרך ל-1:4 גדול (גם מיאטוביץ’ וסיידורף כבשו, כשבצד השני ג’ובאני רק צימק לבארסה חסרת האונים).
ד"ש מראול - תמיד כיף
ועוד קצת נתונים: ומה לגבי הכובשים? ראול הוא שיאן השערים של ריאל מדריד במפעל עם שבעה כיבושים ב-12 משחקים, האחרון שבהם היה נגד מאיורקה בזכייה ב-2003. אחריו מדורג כריסטיאנו רונאלדו עם ארבעה שערים בשבעה משחקים. כריסטיאנו כבש את כל השערים נגד ברצלונה - (2011/12, 2012/13, 2017/18), תמיד “בבודדת”, והוא שיאן השערים של ריאל בקלאסיקו; אחריו ראול עם שלושה שערים כשב-1997 כבש צמד בגומלין בברנבאו, גם לאמיליו בוטראגיניו יש שלושה שערים. קארים בנזמה (2011/12, 2017/18) ומרקו אסנסיו (2017/18, שער בכל מגרש, גולאסו בכל מפגש) יש שניים וכך גם למיצ’ל. כבשו שער אחד: פדג’ה מיאטוביץ’, סנטיאגו ארגון, קלארנס סיידורף, מסוט אוזיל, צ’אבי אלונסו, אנחל די מאריה, גונסאלו היגואין. היה גם שער עצמי אחד של ג’רארד פיקה
שיאן ההופעות של ריאל במפעל הוא סרחיו ראמוס עם 15 משחקים בהם הבקיע פעמיים, אחריו איקר עם 13 משחקים ובמקום השלישי בלבן ראול עם 12 הופעות. לבנזמה, גוטי ומרסלו בהתאמה תשעה משחקים כל אחד, למודריץ’, לכריסטיאנו, לפפה וקרוס שבעה.
לינקים לסיום: