צופים מהצד. כבר שכחנו איך זה מרגיש לאבד תואר, עם כל הכבוד למשחקי הליגה הגדולים[בכלל התחושה שלי היא שלריאל מדריד יש פטור מהליגה]. היה מוזר לראות את ריאל מדריד שלי בלי המלך והחולצה מס’ 7, ואני לא מדבר על המלך ראול - אבל גם עם כריסטיאנו היינו מפסידים. נותר לי רק לברך על הדסימה וכאלה ושבליגת האלופות תמיד נתנו להם בראש.
לא רוצה להישמע דרמטי מדי אבל נשבע לכם ש-‘אין לי אומץ’ להיכנס למארקה או ל-AS ולראשונה מזה זמן רב לא קראתי אף ציטוט או תירוץ על המשחק. זה פחות ההפסד אתמול שיכול לקרות ושיחקנו טוב בחלקים מהזמן, אלא יותר התחושה לקראת העונה שבדרך, ואני אסביר.
רוב הזמן השיטה עבדה, הובלנו 2:1 איכשהו למרות מחצית שנייה דהויה, אתלטיקו לא הייתה בעניינים ואם היינו זוכים בתואר למרות הפיגור המוקדם ובמצב הנוכחי של הקבוצה זה היה די מרשים, פתיחה ממש ברגל ימין וגם הרבה ביטחון, אבל זה היה רק דוחה את הקץ ואת הבעיות והכי חבל שאף-אחד באמת לא יתעורר, “המשחק הזה לא ישנה את דעתינו על הרכש”(לופטגי). ריאל מדריד הזו יכולה לשחק טוב - אבל חלק מהזמן, כמו במחצית הראשונה אתמול, וריאל מדריד הזו יכולה לנצח משחקים קשים - אבל מעט. זה לא יילך במירוץ של עונה שלמה, אין מצב, גם בתסריט ההזוי שלא יהיו פציעות.
עם פרסום ההרכבים הייתי מרוצה, נגד הקבוצה הזו צריך מסה של שחקנים מקדימה ולוקה מודריץ’ הוא לא אלוהים, זה בסדר שהוא נח. במחצית הראשונה היה קצת טעם של עוד - אסנסיו עם כל נגיעה בכדור - זהב, ואפילו קצת ‘קשר יוצר’ ולא רק חלוץ, בייל עם בישול ענק ובנזמה עם משחק טוב ואמרתי כבר שאני קונה בכל שני משחקים שיתן גול(משחק הראש והמיקום שלו הם נהדרים, חייב להגיד, היה לי דז’ה-וו קל למשחק נגד באיירן) ויסריח את הדשא, אבל אז נגמר האוויר. בייל ובנזמה הם כוכבי משנה, הם בורחים לפינה, רוב הזמן הרחבה ריקה מתוכן אצלינו ואין מי שייתן גול, זה היה די מייאש. גם מרסלו במחצית ראשונה מעולה מבחינתי.
האכזבה הגדולה - איסקו שקיבל את המושכות ופשוט לא עשה שום דבר חוץ מ-2-3 טריקים רחוק מהשער וקשה לי להאמין שזה ישתנה. גם דני סבאיוס הרגיז אותי מאוד עם משחק סתמי, לא מוצא בו שום דבר, ועל ההגנה ארחיב בהמשך.
אני מחזיר אתכם רגע לנושא ההרכב, רבים הלינו על החילוף של קאסמירו שלא התעדכנתי עדיין אם נפצע או לא, אבל הפשע האמיתי מבחינתי הוא אחר, ממש חילופים מהבית מצד לופטגי. כמו שאמרתי, מודריץ’ לא אלוהים, הוא לא היה חייב לשחק ובטח לא בשלב כזה מוקדם, ולמה ע"ח אסנסיו בדקה ה-56 - מרגע שיצא לא היה לנו כלום בהתקפה, זה מאוד הרגיז אותי. גם שאר החילופים היו לא טובים אבל המאמן לא אשם אלא ההנהלה.
בשנה שעברה היינו נותנים פור תמיד ליובה ובאיירן ואפשר היה להסתדר אבל נגמרו הימים האלה. חשבתי שלפחות נראה יותר אחריות בהגנה, זו לא בושה להרחיק כדור, למען השם. אני עוד יכול לסלוח על קריאה שגויה של מהלך כמו בגול הראשון או כשדייגו קוסטה הנהדר מעיף את קרבחאל התשוש עם הכוח והשרירים, אבל הגול על ואראן הוא בלתי-נסלח, שאננות וטיפשות, עם הפנים לשער שלו ובכדורגל ילדים מלמדים אותך לא לכדרר ברחבה. במשחק אחד בריאל הוא עשה יותר טעויות מאשר בכל המונדיאל עם צרפת.
התחושה היא באמת שהפכנו לריאל מדריד קסטיליה ועם אובר-התלהבות משחקנים צעירים, אבל את סוגיית הקיץ טחנו שוב ושוב. אני רק אומר שספציפית כאן בפורום מפריע לי הדיבור הזה על ‘לוקאס-סאביוס-מאיורל’ כי זה ממש לא אותו הלבל. לוקאס שחקן ספסל לגיטימי שאתמול היה חלש מאוד. השניים האחרים לא ברמה ואין להם מספיק ניסיון כנראה.
התרופה הכי טובה היא שהמשחק הבא קרוב ובא והוא די נוח על הנייר, אגיע עם אותה התלהבות ותשוקה וכמובן שחשוב לנצח אבל אני אהיה סקפטי מאוד-מאוד לגבי הקבוצה הזו. האללה מדריד, תמיד