גולסטאר מרוקו| אמרתי שאין לי חשק לכתוב אבל בכל זאת, ניסיתי להדחיק והאמנתי שננצח היום ויהיו כמה שעות של כיף (לא במשחק, אחרי שריקת הסיום) כנראה שזה חזק ממני וזה עוזר לכתוב. קרלו אנצ’לוטי אמר שחודש ינואר היה קשה אבל עברנו אותו וכעת הטוב ביותר עוד לפנינו. אין ספק שחודש פברואר יאיר לנו פנים.
הדבר הטוב שקרה היום זה שהבלון התפוצץ ואני אופטימיסט חסר תקנה - הבנתי שהולכים לים ככה בקור ובספרד עוד יותר קר. הליגה זה פאן, זה רשות, ככה על הדרך לנצח פה ושם. לא יקרה. תוריד פאניקה דור. הכל בסדר טודו בום. ועדיין קצת עצבים:
איך אנחנו תמיד “יוצאים” מהליגה בשלומיאליות ועושים להם את החיים כאלה קלים. פער עצום, אסטרונומי. ריאל מדריד קלאסי. לא ניתן להם קצת להקיז דם בדרך לאליפות, שזה יוכרע ככה במחזורים 35 ומעלה, אולי אחרי הקלאסיקו השני. קצת קשה אז אנחנו מוותרים, נימוסיים, אציליים, אולי שאננים כמו בקיץ. מתי אנחנו לקחנו אליפות בקלות כשהייתה להם קבוצה נורמלית? העונה שעברה היא לא מדד.
למה לא לפתוח חזק ושהתנועה תהיה אל עבר השער שלהם? בטח כשיש לנו יתרון במרכז המגרש. שער מהיר משנה את כל הסיפור. במקום זה כרגיל חטפנו. למה אין את הניסים האלה של ליגת האלופות גם בליגה?
ביותר מדי משחקים העונה היינו חסרי אונים. היריבה היא רק תפאורה מתחלפת, ימים, שעות, מגרשים עם יותר או פחות מקומות. זו לא באמת משנה אם זו מאיורקה כמו היום ש’מכסחת’, ראיו ויקאנו ‘הלחץ הגבוה’, ויאריאל שמזיזה את הכדור יפה באמצע. מריאנו במקרה נגח היום לשער וגם רודיגר ונאצ’ו וכולם ברחבה מחכים להרמות הסבירות של אלאבה - בלמים-חלוצים.
אולי אני בדעת מיעוט אבל גם עם המעט שהיה - צריך לשחק יותר טוב, לבעוט למסגרת, להיות קבוצת כדורגל. גם מול אוטובוס ו"מכות". הייתי משאיר את מרקו אסנסיו על המגרש לא כי הוא טוב או הישועה תגיע ממנו אלא מעביר אותו למרכז השדה ולא מחליף אותו רק כי הוא “התקפי”. ואכן לא השתכנעתי שאפשר בלי קרוס ובלי מודריץ’ וצריך רק אתלטיות ורגליים ושרירים באמצע. אבל זה גדול מזה. זה לא באמת משנה. שכחנו לרגע שכל החבר’ה הספרדיים הם בינוניים ולא יעשו את ההבדל כנראה.
כל מה שאעלה הוא נקודתי ולא מספר את הסיפור אבל רודריגו איכזב אותי מאוד והוא צריך לגדל ציפורניים במשחקים האלה. זה לא מנקה אותו מאשמה שגם היתר היו גרועים. הוא צריך “למרוד” במצב, להבקיע את הגולים האלה בקושי. וכן היום החמישה בפברואר, יום חג, מזל טוב כריסטיאנו רונאלדו, לא היה כיף אם היה עולה מהספסל?
גם קרלו מעצבן כשהוא אומר שאנחנו שם עד הסוף. אנחנו לא, זה בדיחה. נניח יניפו בטעות את הגביע בדיחה הזה בראשון - ומישהו יהיה באמת שמח ויעלה לאינסטגרם? איכס. חטא היוהרה. יש למישהו חשק לטוס לשם בכלל מהשחקנים? גולסטאר מרוקו. עם שייע לפני שהורחק, עם אייל גולן והיורש גם ירון ברלד.
אני פחות אוהב להתייחס ליריבה. ברצלונה התאבדה בקיץ על האליפות הזו עם רכש מאסיבי, שיעבדה נכסים בצורה כזו או אחרת, התעקשה על רוברט לבנדובסקי. ריאל מדריד עשתה את המינימום, ישנה בעמידה. ברצלונה הפגינה תשוקה ורעב וידעה להתגבר על משבר סביב ההפסד בקלאסיקו הראשון וההדחה מליגת האלופות.