לקראת ולנסיה| אחרי ההפסד המתסכל לחטאפה בפתיחת 2022, לריאל מדריד, רגע לפני שהיא נוסעת לסופרקופה - אין מקום לטעויות. מחר (שבת, 22:00), העטלפים מגיעים לברנבאו ולאנצ’לוטי יש חשבון פתוח עמם. ויש לו גם את ויניסיוס שיחזור לעניינים והרכב די מלא.
סטטוס ריאל מדריד:
ריאל מדריד מגיעה למשחק הקרוב לאחר שמנעה ‘אסון’ נוסף בגביע המלך ונקמה באלקויאנו עם ניצחון 1:3 ב-Next קלאסי, ולפני שהיא מתפנה להסתער על התואר הראשון של העונה - הסופרקופה באמצע השבוע - היא חייבת לחזור לנצח בליגה. ולא להשאיר שום זכר למשחק העלוב בקולוסיאום נגד חטאפה. אמנם ההפסד היה בחוץ אבל צריך לזכור שריאל פישלה לא מעט העונה גם בברנבאו - נגד ויאריאל (0:0) ובעיקר בתוצאות תיקו פחות מתקבלות על הדעת נגד אוססונה וקאדיס. אנצ’לוטי פוגש את שיאנית העבירות של הליגה, קבוצה אגרסיבית שלא תעשה חיים קלים, ורוצה לסגור איתה חשבון, כשהיא בסגל כמעט מלא. העטלפים כפו פעמיים 2:2 על ריאל ברנבאו וגנזו את חלום האליפות בפרק א’ של המאמן. העונה הוא לא רוצה שזה יברח לו. הפער בצמרת עומד על חמש נקודות בלבד כשלסביליה משחק חסר. אף משחק בליגה הזו הוא לא בטוח. “כל יריבה היא מאיימת”, אמר המאמן שמרוצה מחצי העונה הראשון.
“לכל קבוצה יש את הסגנון שלה. יש כל מיני דרכים כדי להסתכל על הנתונים האלה (של העבירות). ולנסיה עושה הגנה היטב ומשחקת במהירות, היא אינטנסיבית וזו הנורמה של הכדורגל”, אמר אנצ’לוטי שדרש מהקבוצה אינטנסיביות. המאמן הודה: “עלינו לשפר את ההיטב ההתקפי מול קבוצות שסוגרות. עם יותר תנועה ללא כדור, מסירות אנכיות שחותכות הגנה. זה משהו שאנחנו חושבים עליו, אנחנו מנתחים הרבה בווידאו”, אמר אך הוסיף שלאור הלו"ז הצפוף אין באמת הרבה זמן לתקן באימונים. כמובן שנראה ריאל שונה לחלוטין מזו שבאמצע השבוע, ו(נקווה שגם שונה מזו נגד חטאפה). עם כל הכבוד לטיבו קורטואה, לוקה מודריץ’, פרלאן מנדי ומלך השערים קארים בנזמה - כולם ישחקו כמובן - הקאמבק הכי חשוב הוא של ויניסיוס ג’וניור שבעיניי רבים הוא ההבדל מהעונה אשתקד בה היה עצוב לראות את הכדורגל תחת זינדין זידאן - לבין העונה הזו.
הברזילאי שנעדר מצמד המשחקים האחרונים משום שחלה בקורונה - התאמן כרגיל, הוא רעב לשחק וישתלט על העמדה מצד שמאל. הוא יכול להוסיף לא מעט למשחק ההתקפה הרדום ולהקל על החברים שלו. אנצ’לוטי טוען שהקבוצה ממש לא תלויה בו וזה לא הוגן לומר כך (“פעמים רבות הוא עזר לנו לנצח בחלק הראשון של העונה אך גם מיליטאו ובנזמה, אנחנו שמחים שהוא חוזר”) אך משבח: “מה הוא מביא? האפשרות לתקוף בסגנון מסוים, המהירות, הוא כובש שערים, מביא לנו איכות באחד על אחד ואם עליי לבחור דבר אחד - הוא מאוד מסוכן כשיש רווחים ומוציא את היריבה משיווי משקל”. בשלושת משחקי הליגה האחרונים הוא לא הבקיע וזה יכול להיות זמן מצוין עבורו, וגם כדי ל’חגוג’ (לא באמת) את שווי השוק שלו שקפץ למאה מיליון יורו. הברזילאי יפתח, וגם בנזמה, ומעניין מי יהיה השחקן השלישי. לא רודריגו, לא אסנסיו ולא הזאר מרשימים אם כי הספרדי מבקיע וכך היה גם בגביע. בכלל, הבלגי, בדומה לפדה (יחזור לספסל, אלא מה?) - הוא “המפסיד” הגדול של המשחקים האחרונים. על אף שהנושא נידון לא פעם בתקשורת, מעמדו של קאסמירו לא בסכנה על אף היכולת הטובה של קמאבינגה.
אנצ’לוטי נשאל מה חסר להזאר. “המצב הגופני שלו טוב מאוד. הוא צריך לחזור לשחק עם ביטחון כפי שהיה לו בעבר, לאיים על השער, לכדרר. הוא קרוב מאוד בפן הפיזי. אני מקווה שנוכל לראות אותו במיטבו בקרוב”, אמר. מצד שני, גם הוא וגם רודריגו למשל לא איימו על השער בכלל בשני המשחקים האחרונים. על פדה אמר המאמן: “יש לו חלק חשוב בקבוצה, לעתים זה מורגש יותר ולעתים הוא משחק פחות. אני סומך עליו כי יש לו הרבה איכות. הוא לא אכזב אותי, בכלל לא, גם אם בזמן האחרון הוא לא מצליח כמו בתחילת העונה. לקאסמירו, קרוס ומודריץ’ יש יותר דקות, אבל אני מרוצה ממנו ומאלה ששיחקו פחות”. הייתה גם איזו תקרית עם דני סבאיוס אך זה באמת לא מעניין וכך גם בייל ששוב לא בסגל והפרידה שלו תהיה טראגית. מי שעדיין לא חוזר הוא דני קרבחאל שהסתפק באימון חלקי ומכוון לסופרקופה ובמקומו יפתח שוב לוקאס ואסקס. ריאל בלי חלוץ מחליף בסגל שלה, לא שזה משנה משהו - יוביץ’ עדיין חיובי לקורונה ומריאנו פצוע. “אנחנו מטפלים די טוב בפציעות בחודשיים-שלושה האחרונים בהתחשב בלוח הזמנים האינטנסיבי”. נכון, הסגל די מלא ואין תירוצים. ארבעה משחקים בלי שער בליגה עד עתה זה די הרבה, ביחס לרמה. בנזמה, בתקווה שזו הפעם האחרונה שאנחנו אומרים זאת - מחכה לשערו ה-300 בלבן.
ריאל מדריד - הרכב משוער: טיבו קורטואה| לוקאס ואסקס, אדר מיליטאו, דויד אלאבה, פרלאן מנדי| קאסמירו, טוני קרוס, לוקה מודריץ’| מרקו אסנסיו (אדן הזאר), ויניסיוס ג’וניור וקארים בנזמה
מה המצב ולנסיה?
ולנסיה מגיעה למשחק במצב רוח רע, כי עם כל הכבוד לניצחון באמצע השבוע במסגרת גביע המלך, 1:2 על קארטגנה מליגת המשנה – הרי שגולת הכותרת היא ההפסד המתסכל 2:1 לאספניול בליגה. הקבוצה של חוסה בורדלאס כבר הריחה את ליגת האלופות כשהובילה בבטחה אלא שספגה פעמיים בשבע הדקות האחרונות (אגב זה קרה לה באופן חמור יותר נגד ריאל במאסטייה בסיבוב הקודם – והיא תשמח ‘לנקום’) ובכך נעצר רצף שלושת הניצחונות הרצופים שלה ושבעה מחזורים ללא הפסד. העונש? צניחה עד למקום התשיעי, רגע לפני חודש אימתני שכולל מפגשים לא רק עם ריאל אלא גם עם סביליה, אתלטיקו וסוסיאדד. “אספניול לקחה את השמפנייה מוולנסיה והותירה אותה הרחק מהחלום”, נכתב בסיקור במארקה. ואכן, העטלפים רוב העונה ‘מבלים’ בין המקום החמישי למקום העשירי. והם גם הקבוצה שעשו הכי הרבה עבירות בליגה.
מסתבר שלמשחק הגביע (לפחות ההגרלה הנוכחית משביעה רצון בקרב העטלפים) היו גם נזקים, ככה זה שהקשר המרכזי תרתי משמע והשחקן החשוב בקבוצה, קרלוס סולר, שגם הרשית שמונה שערים העונה – נפצע וייעדר מהמשחק. את מקומו יתפוס או יותר נכון ינסה לתפוס, הוגו גילאמון. בסיבוב הקודם אגב הוא סבל מפציעה ונטש בשלב מוקדם. ולנסיה אמנם ‘נקייה’ מקורונה אך יהיה לה סגל חסר. דמטרי פולקייר (המגן הימני) וגבריאל פאוליטסה (הבלם) ימשיכו להיעדר והם מוגדרים כפצועים ארוכי טווח. החלוץ הוגו דורו, ששיחק אשתקד בקסטיליה וכבר עושה חייל עם חמישה שערים בליגה, וארבעתם נגד ריאל-סביליה-אתלטיקו(צמד) בהתאמה – הורחק במהלך ההפסד לאספניול ולא יעמוד לרשות הקבוצה. מי שכן ישחק הוא גונזאסלו גדש ממנו צריך להיזהר, מסוכן מאוד בעמדת החלוץ השני כשנחה עליו הרוח.
לא מעט שחקני מפתח יחזרו להרכב, בהם השוער הבכיר יאספר סיליסן, מגן המצוין חוסה גאייה ששולב כמחליף והחלוץ מקסי גומס שקיבל מנוחה מוחלטת. דניס צ’רישב עשוי לקבל פרס על שער הניצחון היקר שלו בדקה ה-92 והוא בתמונת ה-11. שווה להתעכב רגע על סיליסן ששמר העונה שלוש פעמים בלבד על שער נקי. מאז המחזור השביעי הוא השתלט על העמדה בין הקורות ובספרד נכתב שהוא יגשים חלום – לשחק סוף סוף בברנבאו בגיל 32. בשישה מקרים הוא הריח את הדשא מקרוב אך היה על הספסל – עם אייאקס בליגת האלופות ב-2012-13, ועם ברצלונה לא רק במשחקי הליגה כששימש מחליפו של מארק אנדרה טרש טגן, אלא למשל בחצי גמר הגביע ב-2018-19 הוא היה פצוע ולכן לא שיחק.
העטלפים עם מאזן חוץ לא טוב – 3-3-3 והעונה הצליחו חלקית נגד הצמרת – כפו 3:3 דרמטי על אתלטיקו מדריד במאסטייה וחילצו תיקו מאופס בסאן סבסטיאן נגד סוסיאדד. בכל מקרה השבוע לחוסה בורדלאס היו צרות אחרות כשתקף את ברצלונה והפייר-פליי (משהו בסגנון של ‘איך הם יכולים להחתים שחקנים עם כל החובות’). המאמן לא רוצה להגיד דברים בנושא וליצור עוד מחלוקות ומה שהוא כן ישמח לקבל זה חיזוק לקבוצה שלו, בחורף, כפי שהצהיר. הוא נשאל האם ולנסיה מסוגלת לעשות מה שחטאפה עשתה ואמר: “אני לא רוצה לתת דוגמאות של קבוצות אחרות. אין ספק שחטאפה הייתה מצוינת נגד ריאל. כל משחק שונה וריאל קבוצה מצוינת. אנחנו צריכים להיות ברמה הגבוהה שלנו ולשחק חכם ואגרסיבי”. על סולר: “הוא שחקן חשוב מאוד ודברים כאלה לעתים קורים בגביע, זה לא הזמן להתבכיין. נסמוך על מי שכן ישחק”. “זה מסובך מאוד לנצח את ריאל שמשחקת נהדר והיא במקום הראשון. אני מצפה שנראה ולנסיה טובה”, אמר זה שלא ניצח את ריאל מעולם בתשעת מפגשי הליגה הקודמים, והחמיא גם לשופט הרננדס הרננדס: “כולם מתלוננים. הוא שופט מצוין ויהיה בסדר”.
סולר חוגג בגביע. את המשחק הזה הוא יחמיץ
ולנסיה – הרכב משוער: יאספר סיליסן| תיירי קוריירה, מוקטאר דיאקאבי, אלדרטה, חוסה גאייה| הלדר קוסטה, הוגו גילאמון, דניאל וואס, דניס צ’רישב| מקסי גומס וגונסאלו גדש
היסטוריה ומפגשי עבר:
השער הבא שתכבוש ריאל מדריד נגד ולנסיה במשחקי הבית יהיה מיוחד – שער מספר 200. לאורך ההיסטוריה לריאל יש יתרון ברור כשהיא המארחת ובעשרים השנים האחרונות ולנסיה ניצחה במקדש רק פעמיים, אך הבעייה היא שחילצה לא פחות משמונה תוצאות תיקו, ארבע מהן ברציפות, ופעמיים היא חיסלה לאותו קרלו אנצ’לוטי את חלום האליפות. “המנחוס” החל ב-2011-12 עם תיקו מאופס במחזור ה-32 בעונת האליפות של מוריניו. כעבור שנה, במחזור הפתיחה – שער יתרון של היגואין לא הספיק, ואז הגיעו שני 2:2 שוברי לב. כריסטיאנו מנע הפסד בשער העונה בעקב בעונת הדסימה אבל יצאנו מהמירוץ; וכעבור שנה ריאל מחקה פיגור כפול במחזור ה-36 אך הסתפקה רק בתיקו כשאיסקו כבש גולאסו עצום. מאז המצב טוב יותר עם חמישה ניצחונות בשישה משחקים. עם זידאן על הקווים ריאל השיגה 2:3 עם צמד של כריסטיאנו מחזור אחד לסיום, בשרשרת הניצחונות הרצופים; בעונת הדאבל מרסלו כבש שער מאוחר ומרגש ומהפנט ברגל ימין (1:2); וב-2018-19 סולארי גירד 0:2.
כך זה היה בעונה שעברה: טוני כבש את השני
בעונה שעברה זה נגמר ב-0:2 סולידי בלי יותר מדי מאמץ. בנזמה פתח ראשון עם שער יפה בבעיטה בסיבוב וקרוס הכפיל. בעונת האליפות האחרנה, באחד מהמשחקים המהנים הבודדים לאחר הקורונה – זה היה מרשים יותר עם 0:3 במחזור ה-29 אחרי מחצית מאופסת. בנזמה כבש צמד (אחד מהם לפנתיאון). אבל סיפור המשחק היה אסנסיו שכבש מיד כשעלה מהספסל אחרי קאמבק ארוך-ארוך בשל פציעה ארורה – מרגש. מאז 2007-08 ולנסיה לא ניצחה במקדש, אז המאבק בין ראול ודויד ויאה (צמדים לכל אחד) הוכרע עם שער ערמומי ואכזרי של אריזמנדי במשחק בו ריאל שכבה ליריבה על השער. ניצחון נוסף של העטלפים היה 1:2 בעונת 2005-06 כשזידאן החמיץ פנדל ורובן בראחה כבש בכדור חופשי. מנגד, היו גם ניצחונות גדולים: מהפך מאוחר של 1:2 בהופעת הבכורה של פיגו בליגה ב-2000-01; 1:4 מחשמל בניצוחו של זידאן בעונת האליפות 2002-03 עם הבישול הבלתי נשכח לפורטיו והריקוד על המגרש (גם רונאלדו – מבישול של הצרפתי, זיזו עצמו וגוטי כבשו); ו-1:2 באליפות הרמונטדות עם קאפלו – ראמוס אמנם היה זה שסיפק את שער הניצחון מבישול של בקהאם אבל הברנבאו קם על הרגליים עוד במחצית הראשונה אחרי הוולה האדיר של רוד ואן ניסטלרוי. ב-86 משחקי הבית נגד ולנסיה המאזן כדלקמן: 63 ניצחונות לריאל (73%), 14 תוצאות תיקו (16%) ותשעה ניצחונות לאורחת (10%), יחס שערים 81:199 לריאל.
מבט היסטורי מלמד אותנו שריאל ניצחה בכל שמונת משחקי הבית הראשונים נגד ולנסיה החל משנות ה-30 וכבר במפגש השני זה נגמר ב-0:6. ב-1940-41 זה נגמר ב-1:6. ב-1942-43 העטלפים השיגו את הניצחון הראשון שלהם במקדש. בכל מקרה הרצף הכי ארוך בברנבאו נגד ולנסיה עומד על 12 ניצחונות רצופים פחות או יותר מימי די סטפאנו. בהמשך הגיעו עוד רצפים ארוכים מאוד של שמונה ו-11 ניצחונות בהתאמה. ב-1982-83 זה נגמר ב-1:5 והקינטה דל בויטרה אהבה להתעלל בוולנסיה גם כן – עם מאניטה במחזור השני של 1985-86 (שלושער של מיצ’ל), רביעייה לאחר מכן ו-2:6 בעונת 1989-90. גם ב-1990-91 זה נגמר ב-0:4. נסיים את שיעור ההיסטוריה (הכפול) עם המאזן בכל משחקי הליגה – 173 כאלה: 46:90 לריאל בניצחונות ועוד 37 תוצאות תיקו.