גב, אתה אומר את המובן מאליו. בוסי, צ׳אבי ואינייסטה בשיאם גדולים יותר מפדרי, ריקי ופרנקי כשהם עוד רחוקים משיאם.
החוכמה היא להבין, מבין קאדר הקשרים שיש לנו כעת, מי יכולים להיות היורשים.
אם היית מביא לי את בוסי וצ׳אבינייסטה בשיאם, אז הייתה עכשיו רק מועמדת אחת לאליפות, ותסלח לי אתלטיקו עם סוארז והרצף היפה שלהם. לא היינו סופרים אותם.
אז בוא נסתכל רגע על המצב הנוכחי.
בוסקטס מעבר לשיא שלו. לא סתם מבקשים להחליף אותו בפיאניץ׳ - שחקן שהגיע לפה בעסקת מכבסה מלוכלכת ושלאף אחד אין רומנטיקה בעבורו. אבל הוא משחק טוב יותר מבוסי של השנה האחרונה.
פיאניץ׳, כאמור משחק טוב, אבל גם הוא כבר בן 30 ושיאו מאחוריו. לא משנה מה הוא יעשה השנה, זה לא יחזיק הלאה לעוד חמש שנים.
רוברטו - יש צורך להרחיב? שיישאר קשר מחליף.
קאוטיניו - יקר, היינו מעדיפים למכור ולחסוך את המשכורת שלו. אבל בעיקר, לא מוצא את עצמו במשחק הקבוצתי. ואם מדברים על הגנה אז לא הוא האיש, נכון?
פדרי - ילד בן 18 שהפך לשחקן הרכב בעונה הראשונה שלו. אני לא עף עליו מספיק בשביל לשים אותו שחקן הרכב פותח כבר מעכשיו, אבל הוא נותן עבודה טובה ויש לו עוד לאן להשתפר. אם הוא לא יפתח אגו שיגביל את ההפתחות שלו, הוא יהיה קשר גדול עם עתיד מזהיר בבארסה.
פרנקי - צריך להוסיף משהו על הקשר הכי בשל שלנו עד כה? אזכיר שהוא משחק בקבוצה שלא יודעת מה היא רוצה מעצמה, ועדיין מתבלט לטובה.
ריקי - מי שרואה אותו משחק לא צריך הבהרות נוספות. בהנתן שהילד יקבל מספיק דקות בשביל להכשל, אני אהיה מוכן לאכול את הכובע. כרגע, במעט שהוא מקבל הוא מצליח לזהור. כן, יש לפעמים איבודי כדור ומסירות שלא מגיעות ליעד. כן, לפעמים העובדה שהוא קטן ומנפנפים אותו נראית קצת מטרידה. אבל בינתיים זה בקטנה. לא ראיתי אותו הורס משחק כמו שחקנים אחרים. ואם לאחרים אנחנו עושים הנחות, אז בטח ובטח שעליו אין מה לדבר. ושוב, כשישחק מספיק אפשר יהיה לראות אם הוא יותר דוחף קדימה או יותר מאבד כדורים. כרגע, זה לא רציני לפסול אותו. ושוב, שיאו עוד לפניו ויש לו לאן להשתפר.
אם כבר הגענו עד לכאן עם חילופי דורות, וכולנו נהנים לראות את סוארז מפציץ באתלטי, תוך כדי שאנחנו אוכלים את הלב, אז חשוב שנסתכל קדימה ולא אחורה. העתיד הם ריקי, פדרי ופרנקי.
כל שילוב אחר לעתיד, צריך לכלול קשר שכרגע לא נמצא פה. בהתחשב בכך שאין לנו תקציב למנה פלאפל, ובהתחשב בכך שרוב האוהדים הברסאים ממילא נותנים אמון בשלושה שציינתי, אני לא מבין מעבר לחוכמה בדיעבד מה רצית לאמר.
ואגב, אני לא מהמר שהשלושה יהיו אי-פעם גדולים כמו צ׳אבי, אינייסטה ובוסקטס בשיאם (אולי כן, אולי לא). אבל אם הייתה איזשהי נוסחא איך לייצר כזו שלישיה, אז כל קבוצה הייתה עושה את זה. מסכים איתך ועם אחרים שאומרים שזה היה דור זהב, אבל סבבה, אנחנו לא מתכוונים לסגור את הקבוצה רק כי לא נראה עוד דור זהב כזה באופק הקרוב. יאללה, תנו לעבוד עם מה שיש ותניחו לעבר היפה להיות נוסטאלגיה.