הסיכום שלי לאירועי אמש::
קסיאס ב-1/8 הגמר(הפורמט החדש החל ב-2003/04) - 2004/05-2014/15, 2017/18 ו-2018/19. עבורי הוא נקודת האור בבית המיותר ההוא, בית ברמה של הליגה האירופית. משנתי לגבי המשחקים, מהקל אל הכבד:
אוי הרקורד. מונאקו בשנה שעברה: 2 תוצאות תיקו ו-4 הפסדים, יחס שערים 6:16 - בבית לא קשה| השנה: נקודה אחת ו-4 הפסדים, יחס שערים 2:12. שנתיים ברציפות בלי ניצחון בליגת האלופות? אוי, הבושה.
עניין של מיקום? בורוסיה דורטמונד עלולה להצטער על התיקו הלא צפוי אתמול. היא פירקה את אתלטיקו 4:0 והשיגה מקדמה אדירה בקרב על המקום הראשון הרי זה נלקח בחשבון שהיא תפסיד בספרד. התיקו אתמול יגרור אותה להגרלה קשה יותר, ייתכן.
דרמה? הניצחון של טוטנהאם אתמול על אינטר שומר אותה בתמונה, היא בכושר מעולה וראינו את זה נגד צ’לסי. מצד שני, במחזור הסיום היא תצא לקאמפ-נואו, וזה קשה, גם אם בארסה עלתה(הזדמנות לדמבלה, מאלקום ואחרים), בעוד אינטר תארח את איינדהובן. אגב, משהו לגבי ההולנדיות: אין ספק שפ.ס.וו בלתי ניתנת לעצירה בזירה המקומית ובמשחק נגד איקס היא הייתה טובה ממנה. מצד שני, אייקס באירופה נפלאה, ברור שאלה לא אותן הגרלות אבל מרגיש לי שאייקס הייתה עושה חיים קצת יותר קשים ליריבות.
סופר-דרמה. בואו נראה את החדים מביניכם, במצב של שיוויון נק’ במחזור האחרון - נאפולי מפסידה באנפילד ופאריס ‘בשביל הספורט’ יוצאת בתיקו עם הכוכב האדום - מי עפה הביתה? בגדול, המשחק המרכזי איכזב לדעתי. פאריס שיחקה 20 דקות, ליברפול אפילו זה לא, להוציא שליטה לא רלוונטית בכדור. נקודת האור מבחינתי היא בופון בשער, לא שהוא עשה משהו, אבל כיף לראות אותו במשחקים האלה, ודני אלבס חזר, והמוטיבציה של ניימאר שהיא עניין לא שכיח.
בשלושת משחקי החוץ שלה, ליברפול עם כמעט 0 כדורגל, ללא נקודות ועם שער חוץ אחד - מפנדל. וזה רע מאוד. ועדיין אם לא השטויות מול הכוכב האדום - זה היה בידיים שלה. אני מאוד התאכזבתי, למרות שהחילופים של קלופ היו מענייניים. סאלאח היה הכי פחות מסוכן מבין שחקני החלק הקדמי. זה היה המשחק הכי קל של פאריס נגד קבוצה גדולה, בהשוואה לריאל ובארסה בשנים האחרונות ואפילו נגד נאפולי. אמנם טיאגו סילבה ומרקיניוס שיחקו עם הרבה לב ותשוקה והיו בולטים, אבל שחקני ההתקפה של ליברפול כלל לא איתגרו אותם.
אמבפה בלט בחולשתו, ו-וראטי הציג את עצמו כמו תמיד - הוא יכול לכדרר על מטר, להסתכן בחוסר אחריות ועדיין לעבור 3 שחקנים, יש לו יכולת מסירה, לא מפסיק לרוץ. ועדיין הוא מאבד כדורים, ספג צהוב שטותי והיה חייב להיות מורחק. בגדול, הכדורגל של פאריס לא מספיק טוב. הם ניסו מהר מדיי לשלוח כדורי עומק. די-מאריה טוב אבל זה אלתור באמצע וזה לא יספיק בהמשך. טוכל יכול ליהנות מהמצב בינתיים.