גביע המלך 2021/22: סוגרים חשבון עם אלקויאנו (1:3) הדרך לשמינית הגמר| מיליטאו, אסנסיו ועצמי

הגרלת הסיבוב השלישי בגביע המלך: שוב אלקויאנו! זה העת לנקום! אז איך אומרים? המסע אל עבר הגביע ה-20 שלנו - החל. מאז עונת הבכורה של קרלו אנצ’לוטי, עונת הדסימה 2013/14, כשריאל ניצחה בכל משחקי הגביע וקינחה עם 1:2 על ברצלונה בגמר משער של בייל – הגביע הזה חמק מאיתנו שוב ושוב, התואר היחיד בו זידאן לא הצליח לזכת. ריאל תפגוש שוב את היריבה מהליגה השלישית שהדיחה אותה אשתקד בעונה שעברה בהארכה באחד מימי השפל הגדולים של זידאן כאשר שער יתרון של מיליטאו לא הספיק. חוסה סולבס השווה בדקה ה-80 ויונן חרץ את גורלנו בדקה ה-115.

מדובר במשחק בודד בין התאריכים ארבעה-שישה בינואר, בחוץ כמובן. אלקויאנו אגב עברה בדרך את לבאנטה אחרי 3:3 סוער. בליגה שלה היא במקום העשירי, ממש במרכז הטבלה כשמורד אל גזואני מוליך את טבלת הכובשים עם שבעה. הקבוצות נפגשו בגביע גם בעונת 2012-13 עם מוריניו ואז זה היה יותר קל עם ניצחון 1:4 בחוץ בסיבוב הרביעי – בנזמהX2, קאקה וחוסה רודריגס (כן, ההוא ממכבי חיפה) הבקיעו ובגומלין זה נגמר ב-0:3 – די מאריה ופעמיים קאייחון. והנה אחת התמונות הכי יפות שמפעל הגביע יכול לספק - שחקני הקבוצה הקטנה בטירוף עם היוודע ההגרלה היוקרתית נגד ריאל מדריד או כל קבוצת טופ אחרת. כך הגיבו שחקני אלקויאנו היום.

אירועי הפרקים הקודמים

עונת 2020-21 – הדחה מבישה עם הפסד 2:1 לאלקויאנו בסיבוב השלישי| ההרכב: לונין| אודריוסולה (הזאר, 98), צ’וסט, מיליטאו, מרסלו| קאסמירו, פדה, איסקו (קרוס, 98)| לוקאס, ויניסיוס (אסנסיו, 90) ומריאנו (בנזמה, 67)

עונת 2019-20 – הדחה ברבע הגמר אחרי הפסד 4:3 לסוסיאדד בברנבאו. אלכסנדר איסק עשה לקבוצה את המוות ושערים מאוחרים לא הספיקו.

עונת 2018-19 – הדחה מול ברצלונה בחצי הגמר (תיקו 1:1 בקאמפ נואו ביכולת מעולה ושער של לוקאס - לא הספיק בשל ותבוסה ביתית 3:0)

עונת 2017-18: הדחה מאכזבת נגד לגאנס ברבע הגמר (ניצחון 0:1 בחוץ עם שער של אסנסיו לא הספיק אחרי הפסד 2:1 ביתי)

עונת 2016-17: הדחה מאכזבת נגד סלטה ויגו ברבע הגמר בעונת הדאבל – הפסד 2:1 מפתיע בבית ולאחר מכן תיקו 2:2 בחוץ

עונת 2015-16: הדחה טכנית נגד קאדיס אחרי שיתופו שלא כחוק של דניס צ’רישב (במשחק עצמו ניצחה ריאל 1:3)

עונת 2014-15: הדחה בשמינית הגמר נגד אתלטיקו מדריד בדרבי – הפסד 2:0 בחוץ ותיקו 2:2 בגומלין

לייק 1

לקראת אלקויאנו| אחרי ההפסד המתסכל לחטאפה, ריאל של אנצ’לוטי מתחילה את דרכה אל עבר הזכייה ה-20 בגביע המלך, כך אנחנו מקווים, עם משחק חוץ מחר (רביעי, 22:30), נגד אותה אלקויאנו שהדיחה אותנו אשתקד בבושת פנים. בנזמה, מודריץ’, קורטואה ומנדי קיבלו מנוחה. פיטר הצעיר יפתח? [כן, כמעט 1,500 מילים גם על משחק גביע נגד יריבה מהליגה השלישית].

image

מאז שאני רואה כדורגל, למעלה מ-20 שנה - ריאל מדריד מזלזלת בגביע המלך (אלקורקון, ריאל אוניון, לא חסרות דוגמאות). יעיד על כך מספר ההפסדים בגמרים (20) שגבוה ממספר הזכיות (19). כל תואר חשוב ומחר מבחינתי מתחיל המסע אל עבר גביע המלך הבא שלנו. אי אפשר לדבר על ‘נקמה’ מול קבוצה מהליגה השלישית אבל קשה שלא להיזכר ברגע הקשה בעונה שעברה, אולי הרגע הכי מביש של זידאן על הספסל. זו הייתה בושה וחרפה אבל כאב לי על הצרפתי שהיה חסר אונים וסיפק תירוצים במסיבת העיתונאים. האמת שזה היה התואר היחיד שחמק ממנו בתקופתו המוצלחת כמאמן. אנצ’לוטי, נזכיר, הוא המאמן האחרון שזכינו איתו בתואר הזה. אסור לזלזל ואסור באותה המידה לחשוש מהמגרש הקטן. אולי דווקא עם שחקני הספסל יהיה יותר כיף.

סטטוס ריאל מדריד:

ריאל מדריד מגיעה למשחק לאחר שפתחה את 2022 ברגל שמאל עם תצוגה נרפית והפסד 1:0 נגד חטאפה, כשהשחקנים “היו עדיין בחופשה” כפי שהיטיב לתאר זאת קרלו אנצ’לוטי. האיטלקי הוא המאמן האחרון שהביא את גביע המלך למועדון המפואר הזה. בספרד זוכרים היטב את הביזיון בעונה שעברה במשמרת של זידאן והכותרות הגדולות היו - “התמונה בה הוא לא רוצה להופיע ולא רוצה לראות”. בעונת הבכורה שלו בקבוצה קרלו פתח עם 0:0 עלוב נגד אולימפיק צ’טיבה אך אז היה אפשר לתקן, וריאל שלו ניצחה בעשרה מ-14 משחקיה בגביע. הפעם זה יהיה אחרת. “זה משחק שונה, זה משחק אחד ובחוץ, המטרה שלנו היא לזכות בגביע. נצטרך להציג איכות, ריכוז ועוד”, אמר המאמן. “השחקנים אמרו לי שהם יודעים היטב מה קרה בעונה שעברה ומה אסור שייקרה שוב”, הבהיר במסיבת העיתונאים יחד עם ציטוטים על כבוד ליריבה.

הוא לא לוקח סיכונים והבטיח את ההרכב החזק ביותר העומד לרשותו (“זה לא הזמן לתת דקות למי שלא משחק הרבה”), אבל ברור שעדיין מדובר בגביע וזה הזמן להפחית עומס. טיבו קורטואה, קארים בנזמה, לוקה מודריץ’ ופרלאן מנדי מחוץ לסגל לאחר שלא התאמנו וזכו למנוחה וגם דני קרבחאל עדיין לא כשיר במאת האחוזים. אנחנו נהמר על כך שאחד הבלמים הבכירים ינוח ובמקומו יפתח נאצ’ו. זו תהיה הזדמנות נוספת למרסלו ששיחק נגד אלקויאנו אשתקד ועלה כמחליף נגד חטאפה ושיחק לא רע. אגב, הוא ישתווה לראול הגדול עם משחקו ה-37 בגביע המלך. ויניסיוס “החלים” מהקורונה אך מקבל מנוחה ויחזור רק בליגה ביום שבת, הוא ונראה איך ריאל מסוגלת לפרוץ עוד ‘אוטובוס’ בלעדיו כשבספרד נכתב על כך שכל הקשרים ההתקפיים שלנו שמאכזבים. אז כן, יהיה מוזר למשל לראות את אדן הזאר מתרוצץ במגרש הבוצי החל מהשנייה הראשונה אבל כל התקופה שלו במועדון היא מוזרה. בכל מקרה, מבחינת אנצ’לוטי, איש המשחק הוא השוער שלנו, לונין.

“חשוב לי לתת דקות משחק ללונין”, אמר המאמן פעמיים, והבטיח “השאר יהיה ההרכב הכי חזק שאפשר”. עוד אמר: “לונין מכיר היטב את המגרש והסביבה. כבר אמרתי לו שבגלל האיכות שיש לו אולי מגיע לו לשחק יותר”. השוער האוקראיני רשם כמעט שנה שלמה בלי לשחק, ההופעה האחרונה הייתה ב-20 בינואר נגד אותה אלקויאנו. הוא חלם על משחק ליגה במדי הקבוצה הגדולה בתבל אבל קורטואה פתח בין הקורות לאחר שהבדיקות קורונה שלו היו שליליות. אף אחד לא יודע מהי היכולת של לונין מעבר למחמאות שהוא סוחט באימונים. הוא לא ממש הפגין ביטחון במשחק אשתקד אך קשה להאשים אותו וזו ההזדמנות שלו. דני סבאיוס גם כן בסגל וזכה לשבחים מהמאמן. באופן מפתיע, אנטוניו בלאנקו ומיגל גוטיירס בחוץ.

דבריו של אנצ’לוטי במסיבת העיתונאים לא מתכתבים עם כל מיני דיווחים שצצו בתקשורת על כך שפיטר עשוי לקבל דקות בגביע. הקיצוני הצעיר מקסטיליה שידרג מעט את מעמדו ויילקח בחשבון אך רק כמחליף ככל הנראה. ההנחה היא שהזאר יפתח, כאמור, אחרי שסופסל נגד חטאפה. בחוד ישחק מריאנו דיאס שכן לוקה יוביץ’ עדיין לא יצא שלילי בבדיקות, חבל עבורו. זו תהיה הפעם השנייה בלבד בה מריאנו פותח העונה - לראשונה מאז אלצ’ה. בעונת הדאבל האגדית עם זידאן, החלוץ כבש שלושער נגד קולטורל והיו לו בסה"כ ארבעה שערים בגביע. אם מחר הוא לא יבקיע - לא בטוח שזה כבר יקרה. בכל מקרה, מיותר בכלל לומר זאת אך בכל הרכב ריאל צריכה לנצח. אז קודם כל לחסוך מאיתנו ערב לא נעים ואז נוכל לצחקק על כל השאלות לגבי אמבפה והדיווחים המוזרים על כך שריאל רוצה לקבל כבר בינואר, השטויות של גארת’ בייל שתמיד פצוע\לא כשיר וכבר שכחנו ממנו. כשמדברים על גביע המלך צריך כבר תמונה חדשה ולא זו שלו חולף על פני בארטרה, הדרך מתחילה מחר.

Entrenamiento del Real Madrid - 04-01-2022

פיטר, פדה ורודריגו. הזמן של שחקני הספסל

ריאל מדריד – הרכב משוער: אנדריי לונין| לוקאס ואסקס, אדר מיליטאו, דויד אלאבה ( נאצ’ו), מרסלו| קאסמירו, טוני קרוס (אדוארדו קמאבינגה), פדה ואלוורדה| רודריגו (מרקו אסנסיו), אדן הזאר ומריאנו דיאס

מה המצב אלקויאנו?

אלקויאנו הקטנה מגיעה למשחק בטירוף גדול ועם הזיכרון המתוק מהעונה שעברה. הם חולמים לעשות שוב היסטוריה ולהדיח את ריאל מדריד והפעם עם תמיכה של כ-5,000 אוהדים בניגוד לעונת הקורונה אשתקד. שלושה הפסדי ליגה רצופים, על האפס (כולל לאחרונה בטבלה והאחרון שבהם 1:0 ללינסה), מקום עשירי בלבד בליגה השלישית (מתחת לקסטיליה של ראול) –אך הגביע הוא כמובן ‘סיפור אחר’, המקום בו יש סינדרלות. הקבוצה, שמציגה הגנת ברזל ביחס לליגה השנייה עם 16 ספיגות בלבד - כבר הדיחה את לבאנטה העונה אחרי 3:3 משוגע בתום הזמן החוקי, כשניצחה בדו קרב פנדלים. הקפטן והחלוץ ג’ודי סראדה, בן 40 כבר, מודה לאלוהים שסידר לו שוב כזו הגרלה לעת זקנה. אשתקד הוא שיחק שעה נגד ריאל. לקראת המשחק הוא משוכנע: “נוכל לעשות זאת שוב”.

“בסופו של דבר נשחק 11 נגד 11 על המגרש. מה ששונה – הפעם לא יהיה לנו את גורם ההפתעה. ריאל מדריד למדה את הלקח והפעם אני משוכנע שהיא מכירה את היריבה שלה. אנחנו בטוחים שתהיה אווירה נהדרת כשהיא תעלה למגרש”. עוד אמר הקפטן: “המשחק יהיה אירוע גדול, מסיבה גדולה גם עבור העיר וגם עבור המועדון. זה פרס עצום עבור כולם”. החלוץ הוא בעיקר שחקן ספסל. לא שיחק בארבעת המשחקים האחרונים והספיק לתרום שני שערים ב-365 דקות. מי שכן שחקן הרכב הוא חואנן קסאנובה, הקשר ההתקפי שכבש את שער הניצחון אשתקד. ואם כבר אשתקד, גיבור לא פחות גדול היה השוער חוסה חואן פיגוארס בן ה-42 שרשם משחק שיא בין הקורות.

העונה שמר השוער הוותיק שש פעמים על שער נקי במסגרת הליגה. כעת מגיע האתגר הגדול ביותר שלו העונה. ובצד השני - מוראד אל גזואני (מושאל מאלצ’ה) הוא הסכנה העיקרית כשכבש העונה שבעה שערים בכל המסגרות, אחד יותר מאשר בכל העונה שעברה. שחקן שברמתו שווה יותר מהמקום בו הוא נמצא. תשאלו את לבאנטה מולה הבקיע צמד. הוא גם מדורג שלישי במספר הדקות של הקבוצה. אחריו החלוץ יונה שכבש חמישה. הוא עתיד להמשיך על הספסל (עלה לחצי שעה במהלך ההפסד האחרון, במקום של חאבי גארסיה הקשר האחורי). אין היעדרויות משמעותיות בשורות הקבוצה הקטנה לקראת המשחק.

המאמן ויסנטה פאראס זכה שוב לתשומת לב מיוחדת סמוך למשחק, בתור זה שכבר היה אחראי על אחת הסנסציות הגדולות של הגביע בשנים האחרונות, אשתקד. הוא לא מסתיר את ההתרגשות בקרבו ובקרב שחקניו אך טוען שהשגרה זהה לחלוטין. “המטרה הייתה להשוות סמוך לסיום ולנסות לעשות משהו בהארכה. בהמשך הם לא הצליחו להגיב”, שיחזר… “הסוד הוא עבדה קשה, הקבוצה מוכנה היטב פיזית וטקטית. המגרש שלנו מקשה על היריבות, הוא מורכב עבורן וכמובן יחד עם הקהל שיעזור לנו – זה המפתח. כבר לבאנטה חוותה זו על בשרה”. כשנשאל על ההבדלים בין ריאל הזו לבין הקבוצה של העונה שעברה, אמר: “לקבוצה הנוכחית יש יותר קצב והפזיות טובה יותר. היא אינטנסיבית יותר”. הוא דיבר על כך שהוא מנסה ‘לנהל את הרגשות’ של השחקנים שלו ומבסוט מעודף המוטיבצייה ומדבר בעיקר על הדקות הראשונות. “זו לא קלישאה אם אגיד שמה שקורה עבורי עכשיו זה חלום, להתמודד מול המאמנים הגדולים בהיסטוריה של הכדורגל. לא יכולתי לדמיין אפילו שנעבור בשנה שעברה”.

שחקני אלקויאנו חוגגים נגד לבאנטה

אלקויאנו – הרכב משוער: חוסה חואן פיגווארס| ליו קסטלייאנו, ראול גונזאלס, פרימי פריז, אנחל לופס| אימנול גארסיה, פראן מירנדה, חאבי גארסיה, יונאן קסאנובה, דני וגה| מוראד אל גזואני

היסטוריה ומפגשי עבר:

אז חפרנו קצת בארכיון ולפני שנחזור לבושה מהעונה שעברה – מסתבר שריאל ואלקויאנו נפגשו כבר 13 פעמים בעבר. כן, בליגה זה לא קרה מאז תחילת שנות ה-50 – הרבה זמן. המאזן ב-13 המשחקים עומד על שבעה ניצחונות לריאל (54%), שלוש תוצאות תיקו (23%) ושלושה ניצחונות לאלקויאנו (23%), יחס שערים 15:32 לטובת ריאל. בליגה המאזן עומד על ארבעה ניצחונות לריאל מול שניים לאלקויאנו ובגביע המלך שלושה ניצחונות לריאל מול ההפסד המתסכל אשתקד. המפגש הראשון היה באלקויאנו, דצמבר 1945 וריאל ניצחה 1:3 והמשיכה גם לניצחון “בגומלין” בצ’מרטין – 0:1. ריאל ניצחה גם בגומלין רבע גמר הגביע באותה עונה (0:2 אחרי תיקו 2:2) ואלקויאנו ניצחה לראשונה במשחק הליגה במחזור ה-14 של עונת 1947-48. בעונת 1950-51 היה הבדל עצום בין משחקי הבית לחוץ. ריאל ניצחה 0:7 בבית עם שלושער של פהיניו ובמשחק החוץ הפסידה 2:1.

"Podemos eliminar al Madrid"

ונעבור לגביע. הקבוצות נפגשו לראשונה במתכונת של גביע המלך בעונת 2012-13 עם ז’וזה מוריניו על הקווים, בתקופה שלריאל היה גם סופר-ספסל. בסיבוב הרביעי זה קרה וריאל ניצחה 1:4 בחוץ. בנזמה כבש צמד, קאקה בין לבין ואפילו חוסה רודריגס (המחליף) שהיום מכדרר בסמי עופר. אסיין, מוראטה ואראן וקרבאליו היו גם כן בהרכב יחד עם קאייחון ונאצ’ו. ריאל הייתה עצלנית במיוחד בגומלין חסר החשיבות והרשת לא זזה עד לדקה ה-71 אז די מאריה הבקיע. קאייחון הוסיף צמד ככה לפני שנפרדים בדקות 89 ו-90+1. אוזיל, צ’רישב ומודריץ’ שיחקו גם הם. בשער, בשני המשחקים – אנטוניו אדאן. בעונה שעברה, אין איך לברוח מזה – ריאל של זידאן, אחרי שהודחה מהסופרקופה – נקלעה לסחרור. מיליטאו נגח לרשת שער בכורה במדי המועדון בדיוק לפני המחצית (45) והכל היה נראה בסדר. בדקה ה-80 חוסה סולבס השווה. בנזמה כבר היה על המגרש ועוד נכנסו הזאר, קרוס ואסנסיו אך בדקה ה-115 וכשהמארחת בעשרה שחקנים – יונאן הבקיע את שער הניצחון וכשהקדים את לונין לכדור רוחב - וריסק אותנו. היו שותפים לבושה: מרסלו, קאסמירו, פדה ואלוורדה.

כותרות העיתונים הבוקר לקראת משחק הגביע נגד אלקויאנו:

שער המארקה על רקע תמונה של אנצ’לוטי מעורער: “ריאל פותחת את דרכה בגביעים” (אוטוטו גם הסופרקופה)| הקבוצה מחפשת זכייה בתואר שחמק ממנה שוב ושוב מאז 2014| ריאל רוצה לסגור את הפצע מ-2021 נגד אותה היריבה ובאותו המגרש| קורטואה, בנזמה, מודריץ’ ומנדי קיבלו מנוחה| המאמן היריב ויסנטה פראס לא יכול לחכות למשחק: “ברחובות אומרים לי שאם ריאל תהיה מבולבלת – נחסל אותם שוב”.

בפריויו במארקה נכתב: “בלוק של שמונה שנים מאז הספרינט של בייל במאסטייה” – גביע המלך ‘מתנגד’ לבלאנקוס מאז 2014, אז הוולשי העניק לריאל את התואר. “הגביע מעולם לא יהיה פיסגת השאיפות של ריאל מדריד”, נכתב, אבל - שימו לב - ריאל זכתה בתואר ארבע פעמים בין 1905 ל-1908 ומאז רק 15 פעמים ב-111 שנה. במקום ניתוח לקראת המשחק, במארקה סקרו את כל “הצרות” שאספה ריאל בגביע מאז הזכייה האחרונה על רקע כותרות העיתונים. לגבי ההרכב המשוער – נאצ’ו במקום אלאבה, קרוס יחד עם פדה וקמאבינגה והזאר שוב על הספסל (אסנסיו ורודריגו שפתחו נגד חטאפה ומריאנו בהתקפה)

פיטר פדריקו – הקאנטרנו שהגשים את חלומו כשערך הופעת בכורה בקבוצה הבוגרת בסאן ממס (ארבע דקות) ושיחק גם נגד חטאפה (חמש דקות) – מקווה לקבל יותר במשחק הגביע הערב. “הסילבסטר של 2021 היה מיוחד ובלתי נשכח עבורו לאחר הופעת הבכורה”, נכתב. הוא שמר שתי חולצות שלו מהמשחק הזה ומיסגר אותן – אחת לאביו ואחת לאחד מאחיו, פול. הוא הגיע אלינו ל-Infantil A ב-2015 לאחר שהצטיין בחטאפה. לא היה לו קל בלה פאבריקה אבל הוא חגג זכייה ראשונה בליגת הנוער בתולדות המועדון ב-2020. ואז הוא פגש את ראול שעזר לו להתקדם, אחרי שאריבאס או מרווין הקדימו אותו תחילה. אשתקד הוא כבר היה השחקן ה-12 בדקות בקסטילי (1,102) עם שני שערים ובישול. העונה הוא חמישי במספר הדקות עם 1,115 ויש לו שני שערים (הרביעי הטוב ביתר) ושלושה בישולים – מקום ראשון יחד עם אריבאס. מספר קבוצות מהליגה השנייה כבר הביעו בו עניין אך זה לא רלוונטי. היום הוא צפוי לעלות מהספסל…

שער ה-AS על רקע תמונה של גיבורי אלקויאנו: “המלכים של המורל” – אלקויאנו מחפשת נס שני ברציפות נגד ריאל עם עשרה שחקנים שהיו שותפים למעשה הגבורה אשתקד| לונין וסבאיוס יערכו אתת הופעת הבכורה שלהם העונה (השוער גם יפתח בהרכב)| אנצ’לוטי מדבר על בייל ששוב לא בסגל: “הוא לא פצוע אבל הוא לא מרגיש טוב” (ובמסיבת העיתונאים לקראת המשחק דיבר על החיסיון הרפואי).

בפריויו למשחק עוסקים בעיקר בשוער כמובן: “מדריד מחליפה ידיים” – לונין חוזר לזירת הפשע שנה לאחר מכן. מאז אסון אלקויאנו הוא לא שיחק שוב באף משחק רשמי אלא רק נגד ריינג’רס ונגד מילאן במשחקי הכנה בקיץ. נכתב על הקריירה של האוקראיני בה משהו השתבש. עוד נכתב כי ללונין יצטרפו עוד ‘אנשים שנשכחו’ – איסקו שיחק רק 16 דקות מאז ספטמבר; מרסלו שייפתח בהרכב אבל רשם רק שש הופעות השנה; חסוס ואייחו הלא קיים – עשר דקות העונה; מריאנו הוא החלוץ השלישי של קבוצה שמשחקת עם אחד; “זה היום גם למחליפים הבולטים יותר כמו פדה או קמאבינגה ואפילו להזאר שדבר כזה לא היה מתקבל על הדעת לפני שנתיים וחצי”.ההרכב המשוער? נאצ’ו במקום מיליטאו, פדה וקמאבינגה בקישור עם קאסמירו ובהתקפה אסנסיו-מריאנו-הזאר. “יותר מ-4,700 אוהדים יעשו הכל כדי שריאל תמעד שוב מתחת לאותה אבן. תיזהרו”, נכתב על הקהל המארח.

תומאס רונסרו כתב טור זועם לקראת הבוקר ערב משחק הגביע: “אני מסרב לאלקויאנאזו חדש” - כלומר בושה כמו בעונה שעברה ממש לא באה בחשבון, והוא תוקף לא מעט שחקנים מהחלק הקדמי שלנו - היום זה הזמן של הזאר, אסנסיו, רודריגו, מריאנו ואיסקו לצעוד קדימה ולעזוב את הספא שבו הם נראים עם חוסר רעב מעצבן וגם חוסר יכולת. “זכייה בגביע היא יתרון וצריך לכתוב אותה בלי שום קווים עקומים. ברור שקרלו רוצה את הגביע”, אמר ונזכר בערגה בבייל. הוא יודע שאוהדי ריאל סופגים השמצות על כל הבושות בגביע. רונסרו סיים את הטור בכך - “מי שלא יהיה שם זה בייל, אני הולך לישון כדי לא לכתוב מה שאני חושב עליו”.

ב-AS הזכירו את כל ההדחות המביכות של ריאל מהגביע ב-25 השנה האחרונות. ב-1999 ריאל הובסה 6:0 במאסטייה לדוגמא; ב-2001, העונה בה תחזיר את האליפות הביתה – היא הפסידה 2:1 לטולדו החלשה מהליגה השלישית במשחק בודד (מוריינטס, היירו, סזאר, סולארי ומנואל סאנצ’יס פתחו); ב-2004-05 ריאל הודחה מול ויאדוליד מליגת המשנה בגלל שערי חוץ (0:0 בחוץ ו-1:1 בבית); ב-2008-09, לאחר הפסד 1:0 לריאל אוניון הקיקיונית בחוץ – ריאל הסתפקה ב-3:4 בבית עם שלושער של ראול – וזה לא הספיק; על אלקורקון והבושה ב-2009-10 אין צורך להרחיב; עוד בושה הייתה ב-2015-16 עם שיתופו של דניס צ’רישב שאסור היה לו לשחק וריאל רשמה הפסד טכני; ועד לעונה שעברה, הייתה גם בושה אחרת עם הדחה מול לגאנס בבית. 0:1 של אסנסיו בחוץ היה אמור להספיק אלא שריאל נכנעה 2:1 בברנבאו

אם התקיים משחק ואף אחד לא הגיב עליו, האם הוא באמת התקיים?

6 לייקים

יש שמועות שמריאנו שם שלושער.

ולוורדה מתחיל להדאיג אותי מאוד. פציעות, כושר ירוד, לא מסיים 90 דקות אף פעם, ומשדר חוסר חשק מפתיע מאוד לעומת ההתחלה שלו בקבוצה הבוגרת. כרגע הוא נראה יותר קרוב לאיסקו מאשר למודריץ’.
מקווה מאוד שיצליח להתגבר על התקופה הזו, לדעתי אחד השחקנים החשובים בסגל והוא נראה פשוט לא איתנו.

לייק 1

וולוורדה מבחינתי מראה תסמין ״אסנסיו״.
הכשרון עצום, אבל הוא לא מספיק דומיננטי. הוא כאילו בורח מאחריות וחושש לקחת על עצמו יותר אפילו כשכל נגיעה שלו היא זהב.
הוא נהיה פרווה מידי.
הוא פורץ פה ושם, אבל בין לבין הוא פשוט לא קיים.
נראה לי שמדובר בביטחון עצמי יותר מיכולת, היכולת שם.
אולי גם הטכניקה שלו על שטח קטן קצת לוקה בחסר ובגלל זה הוא נמנע מלקבל כדורים תחת לחץ כמו מודריץ למשל שידע להוציא אותנו מזה.
בתחום הזה קאמבינגה עולה עליו בכמה רמות. לא בורח מהכדור ונראה מוכן הרבה יותר לפתוח בהרכב כקשר.

כמובן שאני עוד מאמין בו.

אסנסיו אגב השתפר מאוד השנה.

לא פשוט להישאר עם מוטיבציה כשאתה יודע שאתה טוב אבל מי שפותח זה שחקנים בני 35 + -. הבעיה בזידאן וגם באנצ׳לוטי זה המקובעות האובססיבית על השלישייה שלנו. צריך לשלב את המחליפים הרבה יותר — גם על מנת לתת מנוחה למבוגרים וגם על מנת שחילופי הדורות יתבצעו בצורה איכותית ויעילה.

6 לייקים

בתחילת העונה, וכשהיה ברור שקרוס זקוק לזמן כדי לחזור - פדה פתח בהרכב בכל עשרת המשחקים הראשונים ולא היה מי יודע מה. פריצה פה ופריצה שם. זה מרגיש שהוא מסוגל לתת ערך מוסף רק במערך ה-4:4:2 שלדעתי לא נראה אותו השנה פרט למשחקים הקשים בליגת האלופות והאמת שאין צורך בו. הוא אפילו נראה פחות רעב ואני לא מדבר על משחק נגד קבוצה מהליגה השלישית.

לגבי אתמול: אומרים שבגביע הכי חשוב זה לעבור - טוב שזה מאחורינו ולא היה עוד ביזיון. ההרכב ששיחקנו איתו הוא “חזק מאוד” על הנייר והכדורגל היה די בושה וחרפה ואין תירוצים - לא המגרש הצנום, היריבה שבטירוף, גם לא פגשנו אוטובוס. כבשנו שלושה שערים די מוזרים (מיליטאו במצב נייח - וולקאם - חבל שזה לא קרה בליגה נגד החטאפה\קאדיס\אוססונה וכל המשחקים המתסכלים האלה) בעוד השער היפה במשחק היה דווקא של הסינדרלה. יש שחקנים שמציגים כדורגל עלוב, באמת תת רמה - גם הזאר, גם רודריגו הפרווה, מריאנו מצחיק כל פעם מחדש ולגבי אסנסיו - הוא כבש, הגיע לשבעה שערים, כמו כל העונה שעברה. נניח הוא יגיע ל-12 וזו תהיה עונת השיא שלו בפן השערים ואני לא מזלזל בזה. מישהו מצפה ממנו למשהו? מישהו חושב שהוא 50% מהשחקן שהיה ב-2017? וזה לא שבעבר הוא היה נכנס למאבקים או מתבסס על מהירות…

לייק 1

אין לולוארדה שום בעיה בראש. לא במוטיבציה ולא בביטחון. הוא מתמודד עם אותן בעיות מהיום הראשון שלו איתנו.

קודם כל, יש חוסר יציבות בדקות המשחק שלו. יש לפניו שלישיית באנקרים ברמת נאתכו בנבחרת. בימי הבונקר של זידאן וההתאמה ליריבות הוא השתלבש כצלע הרביעית בקישור, אנצ’לוטי כמובן הרבה פחות גמיש אבל אולי בשלבים המוקדמים באלופות ישתמש באותו טריק. בנוסף, הוא הרבה יותר פציע מהשלישייה הזאת. ככה קשה מאוד ליצור רצף דקות ולהשאיר לעצמך איזשהו סיכוי להיות שחקן הרכב קבוע.

בעיה נוספת היא חוסר התאמה מובהק לעמדה מסוימת. הוא מהיר, עם יכולת פריצה, יודע לחטוף כדורים, בעיטה טובה מכל טווח, יכולת סיום ברחבה (לבטח יותר טובה מקרוס ומודריץ’ שכנראה עשו התערבות לפני כמה שנים מי האחרון שיסיים כמו שצריך ברחבה במדים האלה), והשידרוג הכי גדול שאף קשר לא נותן לנו בשנים האחרונות: הצטרפות אמיתית ומאיימת מקו משני.
אבל אין לו דריבל מספיק טוב להיות שחקן אגף, הוא לא מספיק גרזן כדי להיות הקשר האחורי ולא מספיק מדויק או טוב תחת לחץ ובשטחים קטנים כדי לשחק באמצע.
אז מה קיבלנו? קשר אמצע לא מספיק טוב בקישור משולש, חצי שחקן אגף בקישור מרובע ומגן ימני רביעי בשעת הצורך.

הוא בסיטואציה לא פשוטה. כדי להתקדם מכאן הוא קודם כל צריך להיות סבלני. כי לא משנה כמה טוב הוא יהיה בדקות שלו זה כנראה לא יספיק להרכב. עם כל הקושי, לנשוך שפתיים עוד עונה או שתיים, אולי מודריץ’ יפנה מקום או קרוס יגאל אותנו. בינתיים לנצל הזדמנויות ולשפר אספקטים פחות חזקים במשחק. אני מאוד מאמין בו ועושה רושם שגם המועדון, נחזיק אצבעות.

עם כל הכבוד לפדה שחקן שאני מאוד אוהב, ההבאה של קמאבינגה רמז עבה מאוד לגבי מעמדו העכשווי בקבוצה.
במקומו הייתי מחפש קבוצה חדשה.

קל להגיד.
פדה הגיע לשלב הכי קשה בקריירה של צעיר. תחילה השחקן מצית את הדמיון ומראה פוטנציאל. הכל ורוד והמחשבה שמשחק אחד טוב יחזור על עצמו כל הקריירה נראית טבעית. כל פעולה טובה, שלא לומר שער או בישול נספרים כאילו היו שלושער של חלוץ ותיק. מן העבר השני, אף אחד לא מסתכל ולאף אחד לא אכפת מהחסרונות.

ואז מגיעה תקופת הדעיכה, בדרך כלל. למה? כיוון שנשאלות שאלות אחרות לגמרי, ויותר קשות. איך זה לאורך זמן? כמה פרנסה אתה יכול להביא? איך זה עומד ביחס למה שיש לנו? איך זה משתלב עם מה שיש בקבוצה? איך זה נראה אחרי שלומדים אותך? ועוד רבים וטובים. זו התקופה שצריך לעבור ובדרך כלל בסופה אפשר לדעת טוב יותר מה הסיכוי שמדובר בשחקן שיכול להיות חלק מהרוטציה ואף למעלה מכך, או שזה כרגע לא זה. יתכן ולא יהיה בכלל, יתכן וצריך להתבשל עוד וכו׳. סטטיסטית, מה לעשות, הרוב לא מגיעים.

2 לייקים

איזה רמז? הבנאדם קיבל הארכת חוזה עד 2027 לפני פחות מחצי שנה.

ואז החתימו את אחד הכישרונות הכי טובים בעולם על המשבצת שלו.

בסוף אוגוסט נתנו לו חוזה חדש ואחרי שבוע החליטו להחתים לו מחליף?
חוץ מזה, לשניהם אין כרגע משבצת ברורה בגלל השלישייה הקבועה ואין מניעה שישחקו ביחד בעתיד.

בואו נגיד שאם פדה וקאמבינה משתפשפים יותר ולאט לאט נכנסים למשבצת של קרוב ומודריץ׳ יהיה לנו קישור לא רע בכלל. החשש העיקרי (כרגע), שעם כמה שאני לא עף על מודריץ׳ וקרוס ביחד, אנחנו כן צריכים קשר שיודע להחזיק ולהניע כדור. לא רואה לא את קאמה ולא את פדה מצליחים להחזיק כדור תחת לחץ.

לייק 1

הסיבה לטענה הזו, לפחות מצידי, היא שמבחינת סט יכולות יש לו הכל. לדעתי בנתונים יבשים הוא עולה על שלושת הקשרים הפותחים שלנו.
הוא מהיר, חזק, עם טכניקה טובה מאוד, בעיטה ומסירה טובות. היא כל מה שצריך בקשר. אבל הוא לא מספיק דומיננטי.
זו תכונה שיש שחקנים שיש להם את זה, שכשהם במשחק הכדור עובר דרכם או לכיוונם. אלה לאו דווקא השחקנים הטובים ביותר, גם איסקו כזה למשל, אבל מדובר בקוואליטי שלפדה אין אותו.
לא בדקתי אבל אני די בטוח שמבחינת נגיעות בכדור, קרוס ומודריץ נוגעים הרבה יותר ממנו ביחס לדקות משחק

יכולות טכניות זה חשוב אבל גם מנטליות. מבחינת הבנה וראיית משחק ומיקום הוא לא שם, בטח שלא ליד קרוס ומודריץ’ שזה ה-טיקט שלהם.
מעניין מה התכנית איתו ועם קמאבינגה. כל עוד משחקים 433 אין מקום לשניהם בהרכב.

על סמך יכולות טכניות וגופניות (בעיקר גופניות) קובעים פוטנציאל.
קח את ויני לדגמה. הטכניקה הייתה נוראית, הבנת משחק של ילד בגן, אבל מה שהיה לילד ברגליים זה משהו שאי אפשר ללמד, בניגוד לחוכמת משחק שמשתפרת עם הזמן, וטכניקה עליה יותר קל לעבוד.

לפדה יש יכולות פיזיות מטורפות לקשר. הוא מעולה עם הכדור, בועט מאוד חזק ומוסר טוב. על המיקום והדומיננטיות הוא חייב לעבוד, וציפיתי שזה ישתפר יותר משזה השתפר עד היום. ברור שהמנטליות חשובה, בגלל זה בסוף שחקנים שעל הנייר יש להם הכל נכשלים.

לפי היכולות שלהם עם הכדור, אף אחד מהם לא מההל משחק. התקווה שלי היא שקאמבינגה יעשה הסבה לקשר אחורי. טענתי זאת לא פעם, כקשר 50-50 הוא יהיה טוב מאוד, אבל כקשר אחורי הוא עם פוטנציאל להיות קשר היסטורי.
אם קאמבינגה קשר אחורי, אז בהחלט הם יוכלו לשחק זה לצד זה כשלידם קשר מעט יותר טכני ויותר ״הבוס״ מה שנקרא. בשביל שזה יקרה צריך דה יעשה את הקפיצת מדרגה שלו, ושקאמבינגה יעשה הסבה מוצלחת, וכל זה לפני שקרוס יפרוש (או שזה יקרה לצד קשר אחר).
חוץ מזה, זה מאוד תלוי בהתפתחות שלהם כקשרים, אבל כרגע כשני קשרים מעל קשר אחורי אנחנו לוקים בחסר מאוד כאשר אנחנו הקבוצה עם הכדור.

פדה לא מוסר טוב, רחוק מזה. הוא מפקשש הרבה פעמים פאסים פשוטים יחסית.
תכלס לא חושב שראינו מספיק מקמאבינגה לאורך זמן כדי לדעת לאיזו עמדה הוא באמת מתאים, יש אצלו בעיקר חומר גלם כרגע. הוא מאוד נפיץ וגם המיקום ההגנתי שלו לא להיט אז אני לא יודע כמה העמדה האחורית תתאים לו. אבל כן, לא חשבתי על זה. אם איכשהו ההסבה הזו תצליח ושניהם יוכלו לשחק עם קשר יותר קרוס-י זה כנראה יכול לעבוד.

אגב, כן הייתי מנסה את קמאבינגה מאחורה לכמה משחקים על חשבון קאסמירו שהוא השחקן הכי גרוע על הדשא בכל משחק מתחילת העונה. על כל חילוץ שלו יש איבוד לא מחויב.