סכמו את העונה עצמה מבחינת ההישג, רמת הכדורגל, עד כמה נהניתם, האם עמדנו בציפיות וכן הלאה, עד כמה אתם נרגשים.
אני בתחילת העונה עשיתי חשבון כזה: הפסדנו את וראן וראמוס, זידאן עזב, בהגנה הבאנו רק את אלאבה שבאיירן ויתרה עליו. ניסינו להחתים את אמבפה ונכשלנו, כנראה שנה הבאה יגיע בחינם. המאמן הוא מישהו שאספנו רק בלית ברירה. בנוסף, אפילו עם וראן ראמוס וזידאן לא היינו קבוצה גדולה ואנחנו חייבים בנייה מחדש.
הציפייה שלי הייתה להילחם על האליפות, לקדם כמה צעירים, ולגמור את העונה בלי נזק משמעותי. ליגת האלופות לא עניינה אותי, ויתרתי עליה מראש.
אז נראה לי שעמדנו בציפיות…
ברמה האישית חזר לי החשק לכדורגל. ב90% מהמשחקים העונה שיחקנו כדורגל חיובי ומרגש, והגישה הזאת אפשרה לשחקנים יותר יצירתיים לפרוח. חזרתי להינות מכדורגל ומהשחקנים האלה.
-השחקן המצטיין: הפרס על שם קארים בנזמה, כך נדמה.
בהתחשב בכך שקרים הוא השחקן המצטיין בעולם, ולא רק בריאל מדריד, יהיה קשה לבחור שחקן אחר. אני אזכיר את ויני ולא בגלל השערים הבישולים או סחיטות הפנדלים, אלא בגלל שהוא שבר את השבלוניות שאפיינה את הכדורגל שלנו בשנים שעברו.
וגם איך לא, קורטואה. אולי העונה הטובה ביותר של שוער שראיתי, וזה לא רק בגלל הגמר.
-השחקן המאכזב: אפשר גם לבחור ‘בליצן’ ולא חסרות אפשרויות.
וואלה לא התאכזבתי מאף שחקן. כמובן שהייתי שמח לקבל קצת יותר מבייל יוביץ’ הזאר וכל שאר החברה האלה, אבל גם לא ציפיתי מהם ולכן לא התאכזבתי.
-מילות פרידה ממרסלו הגדול ואיך החלה הנפילה
תן לעכל… מבחינתי הוא עדיין איתנו.
-השחקן המפתיע\הפריצה
טוב אפשר גם פה לבחור את ויני אבל זה קל מדיי. קמא, מיליטאו, רודריגו בסיום העונה, אבל מי שהכי הפתיע אותי הוא דווקא אסנסיו. כמובן שהוא כבר לא יהיה השחקן שחלמנו שיהיה, ושהוא איבד המון מהיכולות שלו, אבל 10 שערי ליגה זה לא רע בכלל. איזן את ההתקפה בחלק מסויים של העונה, ממש מפתיע.
-מתי הבנתם שהאליפות שלנו
כשלסביליה נגמר המזל והם התחילו לאבד נקודות. עם זאת הייתי דרוך עד הרגע האחרון כי כבר ראיתי את הקבוצה זורקת אליפויות לפח במחזורים האחרונים.
-המשחק הגדול ביותר
לא היו לנו משחקים מטורפים העונה. אבל ב2-0 על אתלטי אפשר היה לראות שאנחנו בליגה אחרת משאר הליגה.
גם הרמונטדה על סביליה בפיחואן הייתה אדירה.
-רגע השיא היש משתווה לרמונטדת הפיחואן?
זה נכתב הרבה לפני הזכיה באלופות ואפילו לפני החצי, אבל כמובן שהצמד של רודריגו. בליגה כמובן שהפיחואן במקום הראשון.
-רגע השפל (קלאסיקו)
את המשחק הזה כנראה שרק אוהדי ברצלונה יזכרו, הוא לא היה רלוונטי לנו להמשך ואולי אפילו למדנו ממנו דבר או שניים. לי אישית למרות הסיום המתוק של העונה עדיין יש כוכבית קטנה בצד.
-השער הגדול ביותר
של ויני מול סביליה כי התגעגענו לראות דברים כאלה בלבן.
של ויני מול אלאבס כי זו הייתה התקפה קבוצתית מושלמת.
הראשון של בנזמה מול צ’לסי כי הוא שילב כל כך הרבה איכויות של הצמד ההתקפי שלנו.
השער של מודריץ’ בשמאל מול סוסידאד.
לא יודע מי הכי גדול.
-התפקוד של אנצ’לוטי
מה אנחנו בכלל מבינים…?
אם מישהו יודע איפה ניתן להשיג כובעים לאכילה שישתף מיקום.
-עונת הבכורה של קמאבינגה ואלאבה
החיבור של אלאבה בעיניי מדהים, בעיקר חברתית. המועדון מפרסם כל הזמן סרטונים ביוטיוב או סרטוני סרטוריז באינסטגרם ומדהים לראות אותו מחובר כל כך לשאר השחקנים, כאילו הוא רץ איתם כבר שנים.
יש לי ספק על יכולותיו כבלם, אבל אין ספק שהתרומה שלו העונה הייתה ענקית, ושהוא אחד ההחתמות הטובות ביותר בשנים האחרונות.
את קמא בשלב מסויים העונה לא יכולתי לסבול. אבל באיזשהו שלב קרלו הוציא אותו מהמקפיא, ושיניתי את דעתי עליו ב180 מעלות. עדיין יש לו דרך לעבור, אבל הוא רק בן 19 ולא כולם פדרי ומשחקים בגיל כזה כאילו הם בני 30. עוד קצת ניסיון והשמים הם הגבול.
-ניתוח היכולת של רודריגו
לרודריגו עד לפני חודשיים קראתי שחקן פרווה, ושמתי אותו ברשימת השחקנים שאני מקווה שימכרו. אני חושב שהגול שלו מול צ’לסי פתח לו את הצ’אקרות, ומאז הוא ביכולת פנומנלית. הבעיה איתו כנראה הייתה מנטלית.
אני אוהב את התנועה שלו על שטח קצר, את הטכניקה. אני חושב שהוא חייב לשחק קרוב לרחבה, כשהוא על הקו הוא מבוזבז.
-האם ואלוורדה אכן תקוע במקום?
פדה היה במקפיא עד לפני לא הרבה זמן, והוא סבל מייבוש עם חוסר הרוטציות של קרלו. כשהוא נקרא למגרש תמיד עשה עבודה טובה, גם כשלא היה בתפקיד שלו. גם הוא עשה מהפך כשלאחרונה הוא הפך לקונצנזוס. האינטנסיביות שלו היא מהרמה הכי גבוהה והוא משלב יכולת טכניקה, בעיטה פריצה ודריבל. המסירה לא הכי נקייה אבל היא לא הרעה ביותר שאפשר למצוא גם ברמות האלה. בנוסף להכל, הוא משאיר הכל על המגרש והוא מדרידיסטה אמיתי, גם אם לא גדל במועדון.
-האם הייתם משאירים את סבאיוס כשחקן ספסל? - מוזמנים לעשות ניתוח של הסגל.
כן. במשחקים האחרונים ששיחק הוא היה מעולה. הוא ומודריץ’ האחרונים שנשארו מהסגנון הזה של השחקנים הצנומים יותר אבל המעולים טכנית, והוא מהווה כלי שונה אם במידה ונצטרך. אם הוא מסכים לתפקידו כשחקן משלים אשמח שישאר. אם הוא לא מוכן אז למכור ומהר, בשנה הבאה מסיים חוזה.
-מה לא עבד עם הזאר ומי ‘אשם’ בכך?
במהלך העונה חשבתי שקרלו סתם מייבש אותו. אבל אז גם קרלו וגם הזאר בעצמו אמרו שהוא סבל מכאבים והיה מוגבל, ועכשיו אחרי שעבר את הניתוח הוא הרבה יותר טוב. גם הוא קיבל כמה דקות מאז שחזר. נו מילא, נקווה לטוב, אין לי כבר ציפיות ממנו.
-הרכש הכי נחוץ פרט לאמבפה - על אף שכבר נגענו בסוגיה הזו.
מגן ימני… עצם זה שהיינו מרוצים מההופעה של קרבחאל בגמר, כבר מראה את המצוקה שלנו בעמדה הזאת… מינימום הגנתי, לא פעם טועה במסירות, כמעט וכבר לא תורם בהתקפה.
-האם הייתם השנה במשחק של הקבוצה?
לא
-האתר שלנו, הפורום והקטגוריה של ריאל מדריד, כל דבר שיש לכם בראש והאם רכשתם את הספר שלי.
מעולם לא קניתי ספר, מעולם לא זוכר את עצמי יושב וקורא אחד. כל השאר אין תלונות, אהלה מדריד!