מסכמים את עונת 2025/26: תחושת דז'ה-וו כואבת

היום בכדורגל לא באמת צריך להציג פילוסופיה או שיטה יוצאת דופן כדי להשיג ג’ובים, צריך רק סוכן טוב שיודע לשווק, קשרים וערך כללי. כמו שאמרת, לראול לא היה קשה לקבל הצעות אפילו ממועדון כמו ויאריאל. יכול להיות שהידיעות האלה היו בסך הכל יח"צ של הסוכן, ידיעה שבוודאי הביאה הרבה קליקים.

ארבלואה הוא לא ראול, אבל הוא כבר עשה את דריסת הרגל בליגה הראשונה, וכמו שהיו שחשבו שצ’אבי הרננדס צריך לשקם את הקריירה שלו רק כי הועזב מברצלונה, אז גם ארבלואה לא צריך לדאוג, הקריירה שלו תמשיך מעמדה טובה מאוד.

לא ברורה לי ההשוואה. צ׳אבי לקח אליפות. ארבלואה עשה חצי עונה קטסטרופה ומיצה את עצמו בתור יס מן של פלורנטינו ולא הרבה יותר. שורה ברזומה זה אחלה, אבל הקדנציה עצמה איומה כמעט בכל היבט.

בקטע הזה אני איתך, גם אם לא היה זוכה באליפות, צ’אבי לא היה צריך לדאוג לשום דבר בנוגע לעתיד שלו.

יש גם את העניין שקבוצות לוקחות בחשבון ששחקן עבר מוכר ואהוב מושך הרבה חשיפה, מעקב ועניין, זה שווה כסף.

לא יודע עד כמה ההשוואה נכונה. צ’אבי הוא גם אגדת ענק בכדורגל העולמי, כמו ראול, וגם לקח אליפות במועדון-על. ראול עשה עבודה לא רעה בקסטיליה בחלק מהזמן. ארבלואה לא פה ולא שם.

מה שכן חייב לומר לגבי ארבלואה שזה בהחלט כישלון איך שהליגה נגמרת [מה עם האשמה של השחקנים?] - אם אנחנו מסתכלים על תוצאות אז נניח וריאל מנצחת את אתלטיק בילבאו בבית הוא ישיג 41 נקודות בסיבוב, כבר ראיתי דברים הרבה יותר גרועים [צ’אבי אלונסו השיג 45]. אני לא רוצה לזלזל בזה שניצחנו את אתלטיקו מדריד בדרבי הביתי עובדה שזה לא קרה במשך ארבע עונות ובכלל מעט מדי מאז הגעתו של צ’ולו סימאונה. גם המאסטייה ולא משנה באיזה מצב ולנסיה, ולה סרמיקה של ויאריאל הם מגרשים מנחוסים מאוד גם אם שנה שעברה ניצחנו שם.
-אני יודע שהנתונים הם לא חזות הכל, ואני דווקא מציג אותם כי זה ברור שצ’אבי אלונסו מאמן על ואלבארו ארבלואה מאמן הרבה פחות טוב ממנו. אבל המרחק ברמת הנקודות אם ננצח מחר הוא לא תהומי.