מסכמים את עונת 2025/26: תחושת דז'ה-וו כואבת

היום בכדורגל לא באמת צריך להציג פילוסופיה או שיטה יוצאת דופן כדי להשיג ג’ובים, צריך רק סוכן טוב שיודע לשווק, קשרים וערך כללי. כמו שאמרת, לראול לא היה קשה לקבל הצעות אפילו ממועדון כמו ויאריאל. יכול להיות שהידיעות האלה היו בסך הכל יח"צ של הסוכן, ידיעה שבוודאי הביאה הרבה קליקים.

ארבלואה הוא לא ראול, אבל הוא כבר עשה את דריסת הרגל בליגה הראשונה, וכמו שהיו שחשבו שצ’אבי הרננדס צריך לשקם את הקריירה שלו רק כי הועזב מברצלונה, אז גם ארבלואה לא צריך לדאוג, הקריירה שלו תמשיך מעמדה טובה מאוד.

לא ברורה לי ההשוואה. צ׳אבי לקח אליפות. ארבלואה עשה חצי עונה קטסטרופה ומיצה את עצמו בתור יס מן של פלורנטינו ולא הרבה יותר. שורה ברזומה זה אחלה, אבל הקדנציה עצמה איומה כמעט בכל היבט.

בקטע הזה אני איתך, גם אם לא היה זוכה באליפות, צ’אבי לא היה צריך לדאוג לשום דבר בנוגע לעתיד שלו.

יש גם את העניין שקבוצות לוקחות בחשבון ששחקן עבר מוכר ואהוב מושך הרבה חשיפה, מעקב ועניין, זה שווה כסף.

לא יודע עד כמה ההשוואה נכונה. צ’אבי הוא גם אגדת ענק בכדורגל העולמי, כמו ראול, וגם לקח אליפות במועדון-על. ראול עשה עבודה לא רעה בקסטיליה בחלק מהזמן. ארבלואה לא פה ולא שם.

מה שכן חייב לומר לגבי ארבלואה שזה בהחלט כישלון איך שהליגה נגמרת [מה עם האשמה של השחקנים?] - אם אנחנו מסתכלים על תוצאות אז נניח וריאל מנצחת את אתלטיק בילבאו בבית הוא ישיג 41 נקודות בסיבוב, כבר ראיתי דברים הרבה יותר גרועים [צ’אבי אלונסו השיג 45]. אני לא רוצה לזלזל בזה שניצחנו את אתלטיקו מדריד בדרבי הביתי עובדה שזה לא קרה במשך ארבע עונות ובכלל מעט מדי מאז הגעתו של צ’ולו סימאונה. גם המאסטייה ולא משנה באיזה מצב ולנסיה, ולה סרמיקה של ויאריאל הם מגרשים מנחוסים מאוד גם אם שנה שעברה ניצחנו שם.
-אני יודע שהנתונים הם לא חזות הכל, ואני דווקא מציג אותם כי זה ברור שצ’אבי אלונסו מאמן על ואלבארו ארבלואה מאמן הרבה פחות טוב ממנו. אבל המרחק ברמת הנקודות אם ננצח מחר הוא לא תהומי.

אז איך הייתה העונה שלו? טרנט אלכסנדר-ארנולד מסכם באינסטגרם: “מדרידיסטאס, קיבלתם אותי בזרועות פתוחות. מהיום הראשון שהגעתי סיפקתם לי הרבה מאוד תמיכה. לקח לי כמה חודשים למצוא את הקצב ולהסתגל לסביבה החדשה ולקבוצה, אבל אני מרגיש לגמרי בבית עכשיו. אקח הפסקה טובה ואשקיע הרבה עבודה במהלך הקיץ. אני מבטיח שנביא גביעים למועדון המדהים הזה בעונה הבאה”.

המספרים שלו: 30 הופעות - 1,794 דקות [ממוצע של קצת פחות משעה למשחק] בהם רשם חמישה בישולים| נפצע נגד מארסיי ונעדר לחודש חצי אם כי בפועל חזר לשחק רק כעבור חודשיים, נפצע גם בסאן ממס נגד אתלטיק בילבאו במשחק בו בישל נפלא וחזר אחרי חודשיים. ראינו את הגאונות לפרקים כמו עם הבישול לוויניסיוס ג’וניור בדרבי וגם הפס המעולה לקיליאן אמבפה נגד באיירן מינכן.

אם אני משווה לתקופתו ליברפול הרי שרק בעונת הבכורה שלו בקבוצה הבוגרת לפני עשור - הוא שיחק פחות [12 הופעות בלבד]. העונה עם הכי מעט משחקים אחרי שהוא כבר שחקן קבוע בסגל הבוגר הייתה העונה ב-2017-18 עם 33 הופעות. בעונת 2023-24 רשם 37 משחקים, ביתר עבר את ה-40. מ-2019 עד 2023 רשם סה"כ 188 משחקים בארבע עונות.

מבחינתי - אכזבה עצומה, מאכזבות העונה בליגה הספרדיתץ קצת קשה להאשים אותו בפציעות ועדיין. הוא יותר מדי משחק בהליכה, יכולת הגנתית מביכה. גם היו ימים ששום כדור גובה לא עלה טוב. כשהוא מנסה ברגל שמאל זה לא ממש מסוכן.

1.נסו לסכם בכמה משפטים את העונה, והאם זו העונה הכושלת ביותר שאתם זוכרים בשל כל מה שקרה.

לא יודע אם העונה הכושלת אי-פעם (ראיתי 35 עונות..) ללא ספק בטופ-10, כנראה בטופ-5, אולי טופ-3 (חרפת 2004 עדיין הכי צורם מבחינתי).

2.מה פירק את העונה של ריאל מדריד? מה היה רגע השפל? מקצועית ולא מקצועית

ברגע שהוחתם צ’אבי אלונסו נסתם הגולל על העונה. כלומר- העונה נגמרה עוד לפני שהחלה.

3.השחקן המאכזב של העונה - ואפשר לא רק מקצועית.

מבחינתי כולם למעט אולי שניים. אם חייבים לבחור… אז לצערי אכן ויניסיוס.

4.השחקן המצטיין של ריאל מדריד העונה

לדעתי ואלוורדה. לרגעים סחב את הקבוצה. קורטואה שיחק כמצופה.

5.רגע השיא של ריאל מדריד או משחק אחד שבאמת נהניתם בו

הקלאסיקו הראשון היה “פושר”. לכן רגע השיא זה נגד סיטי בברנבאו- משחק נדיר בו ריאל הצליחה לשלוט בדומיננטיטת מול יריבה באותה רמה (ומעבר). נכון, גם עזרו ההתחכמויות המיותרות של גוארדיולה, אבל בעונה כזאת גם לקחת מתנות זה לא מובן מאליו. גם משחק הגומלין היה רגע חיובי. בכלל, לגבור על גווארדיולה זה תמיד הישג, אז מהעונה הנוראית הזאת יש לפחות את זה.

6.שער העונה

השני של ואלוודרה מול סיטי.

7.הפתעת העונה ו\או פריצת העונה\השחקן האנדרייטד

אין. בעצם אולי מיליטאו שחשבתי שהוא גמור אבל חזר בענק והיה טוב מאד.

8.ציון שלכם לשחקני הרכש.

אפס מאופס. האוסן וקאררס לא היו נוראיים אבל הרבה מתחת למה שחשבתי וציפיתי. אלכסנדר-ארנולד קטסטרופה, נראה רוב הזמן כמו מסטול שמשוטט על הדשא. מסטאנטואנו- עוד חתול בשק.

9.ציון שלכם לעבודה של שני המאמנים - צ’אבי אלונסו ואלבארו ארבלואה

אפס מאופס לאונסו הכושל וציון 1 לארבלואה ממנו לא היו לי שום ציפיות אבל לפחות הצליח מול גווארדיולה.

10.מהם ההרכב והשיטה הטובים ביותר בהתחשב בסגל הזה.

לסגל הנוכחי: בלינגהאם חלק מחוליית ההתקפה. “חלוץ מדומה”, ורק אחד מהשניים בהרכב (צד שמאל של ההתקפה): אמבפה או ויניסיוס. הבעיה- חסר עוד קשר (לפחות אם לא שניים-שלושה) ברמה הנדרשת.

11.מה הבעיה המקצועית הגדולה ביותר שלנו?

אין אסטרטגיה ארוכת טווח. שיטה שתאפיין את המועדון ולפיה ישחקו, ינהלו את הרכש, ויגדלו שחקני נוער. ולא שלא הייתה כזו בעבר. בשנות ה-80 וה-90 (למי שמכיר ו/או זוכר) אפיינה את המועדון לרוב שיטת משחק סוערת ותזזיתית שמזכירה לי מאד את ה”Gegenpress”. למה לא לאמץ?

12.מי מהשחקנים צריכים לעזוב?

אלאבה וקרבחאל כצפוי כבר בחוץ. אלכסנדר-ארנולד כמובן לא יעזוב למרות דעתי עליו. קאמאבינגה הגרוע וחסר כל חוכמת המשחק חייב לעוף. מבחינתי גם גולר. השאלות הגדולות הן איזה קשר/ים יגיע/ו ו…איך אם בכלל משלבים את ויניסיוס ואמבפה (אם שניהם נשארים).

13.מסר לפלורנטינו פרס?

תביא מנהל מקצועי, תקח על עצמך כמשימת חיים לטפח מחלקת נוער ברמה של ברצלונה.

14.הרכש החשוב ביותר לעונה הבאה…?

יורשים למודריץ/ וטוני קרוס.

15.מה עושים עם מכת הפציעות. בעיה בצוות הרפואי ועניין של מאמני הכושר או שלרוב אלו השחקנים ‘הפציעים’ בעצמם?

אין לי מושג. לפני שנתיים היללנו את הצוות הרפואי.

16.איך אתם עם בואו המסתמן של ז’וזה מוריניו.

חס וכרפס!

17.מה עושים עם ויניסיוס ואמבפה?

קשה לי להחליט. ברור שאף אחד מהם לא יסכים להיות שחקן ספסל. אם ורק אם יהיה רכש נכון- קישור ברמה הנדרשת ומאמן רציני- אז לתת צ’אנס אחד אחרון לשניהם יחד, בתקווה שזה לא יעלה בעוד עונה נטולת תארים.

18.התרשמות שלכם מהשחקנים הצעירים, אלה שקיבלו יותר מפירורי דקות. מי מתאים לנו?

שום רושם. תיאגו הזה אפור ובינוני. נקווה שעוד יוכח אחרת.

אגב טיפוח צעירים….תזכירו לי למה ויתרו על אודגארד…ועל ניקו פאס? …..

קיליאן אמבפה נבחר לשחקן העונה של ריאל מדריד על ידי האוהדים. 42 שערים ב-44 הופעות. חצי עונה ראשון פנטסטי במהלכו זה היה נראה לנו ברור שהוא גם יאפיל על מספר השערים מאשתקד ויקבע שיא קריירה. ואז: פציעות, דעיכה ובעיות. אמבפה סיים כפיצ’יצ’י עם 25 שערי ליגה והוא גם מלך שערי ליגת האלופות עם 15. אמבפה נבחר 14 פעמים לשחקן המצטיין במשחק, העונה - כמעט כפול מהבא אחריו ויניסיוס וגם היה ארבע פעמים שחקן החודש של האוהדים.

כאן בסקר שלנו הוא סיים שני עם 28% אחרי טיבו קורטואה שניצח עם 44%, ומבחינת מספר ההצבעות אלו שלוש הצבעות פחות.