לא בטוח שצחק, אבל כן האמנתי.
נראה לי שתי הקבוצות סיכמו לא להתאמץ במיוחד עבור טורניר מיותר לחלוטין.
רק לגאבי לא אמרו.
לא מסכים, אמרו את זה לגאבי וזה עיצבן אותו יותר… צריך להגיד לו את זה לפני כל משחק…
פתחנו מדהים וגרמנו בילבאו להיראות כמו קבוצת ליגה שלישי. הכדורים לא נכנסו, והורדנו את הרגל מהגז.
יש עוד עונה ארוכה, ואני בסדר עם זה.
אמרו, הוא פשוט לא שמע כי המוח שלו אטום. טום.
אגב גאבי - אני שותף להרבה ביקורות לגביי האובר הייפ שהיה כלפיי הבחור לפני הפציעה הארוכה בעונה שעברה. אבל אי אפשר לקחת ממנו את המלחמה בכל משחק על כל דבר וכל כדור ונגד כל שחקן.
גם אם לא כשחקני הרכב בלתי מעורערים - חייבים שחקנים כמוהו בקבוצה.
אייל, מלחמה זה לשחקנים אפורים שאין להם מה לתת, כמו רענן דרעי. גאבי הוא מכונה של לחץ, לחץ נגדי וחילוצי כדור.
התרומה שלו כשבארסה בלי הכדור זה ברמות של שחקנים כמו קאנטה.
אתמול גם ראינו איך זה נראה כשהוא מעורב בצד ההתקפי, ולקינוח החגיגה שמוקדשת לאולמו. כובש שער וחושב על החבר שלו שנתקע ביציע(כששניהם מתחרים על אותה עמדה).
בהקשר לדיון שניהלנו, הוא ממשיך להיות שחקן הרכב כשהקבוצה עולה בהרכב מלא(לכאורה) וביכולת הזאת תופס מקום גבוה בהיררכיה.
ההערכה שלי כרגע היא שהבסיס הוא שגאבי ואולמו יתחלפו בהתאם היריבה ולמצב המשחק(אולמו כשאנחנו פייבוריטים, גאבי מול היריבות יותר קשות).
ויותר בגדול, אחלה משחק של בארסה.
אחרי התקופה הקשה של לפני חג המולד, גם ניצחונות כמו אתמול הם חשובים ובונים מומנטום.
ראיתי ביקורות על הקישור, אבל בילבאו הפעילה לחץ מאוד גבוה ואני דווקא שמתי לב לתבנית מאוד ברורה שאמורה לשבור את הלחץ הזה, שבו לבנדובסקי חלק משמעותי והוא עשה את התפקיד של הקיר בצורה טובה.
עם קצת יותר דיוק היינו יכולים לנצל את השטחים שהשאירה בילבאו ולקבור את המשחק מוקדם.
לפרקים בילבאו השתלטה על המשחק, והאמת לא היה לי ברור אם פליק ויתר על הכדור או שמשהו לא עבד במשחק ההגנה. בכל מקרה, השליטה שלהם לא הובילה למשהו משמעותי, הרבה בזכות קו ההגנה שלנו שחזר ליכולת של תחילת העונה. מרטינז, קובא וקונדה היו נהדרים אתמול.
באלדה כהרגלו, היה טוב בלחץ וב-1 על 1, אבל ממשיך להותיר חורים בחזרה להגנה(מישהו קלט את הפרצופים והרמות הידיים של מרטינז?).
אחרי ה-2-0 הקבוצות די שיחררו מהמשחק.
מילה אחת שלילית, וזה דווקא לגבי הגמר.
לצערי אנחנו נשחק מול ריאל(כנראה) במשחק חסר חשיבות, אבל חשיבות היריבה יכולה לשים אותנו שוב במצב לא טוב לקראת המשך העונה.
ניצחון, שוב על גג האולימפוס, מדהימים, אלופים, מלכי אירופה.
הפסד, המשבר ממשיך, לא חזרנו, פליק נוראי, לאפורטה תתפטר.
יותר מטקטיקה, אנחנו נצטרך מפליק עבודה בצד הפסיכולוגי אחרי המשחק הזה כדי להתמודד עם מה שלא יהיה.
אין שום ניגודיות בין מה שכתבתי למה שתיקנת, כי -
- שחקן שנלחם המון יכול להיות גם כזה שיש לו תרומות אחרות, ולא פחות חשובות, למשחק ולקבוצה. זה שכתבתי שצריך בקבוצה (בזו, ובכל אחת אחרת למעשה) שחקנים שנלחמים כמוהו, ממש לא אומר שזה כל מה שיש לו להציע.
- לחץ, לחץ נגדי וחילוצי כדור הם תוצרים סופר ישירים למלחמה. מאמן יכול לנסות להנחיל שיטת משחק של לחץ כמה שהוא רוצה, בסוף זה יקום וייפול על השחקן בקצה, וכמה הוא רוצה ויכול לעשות את זה. גאבי פשוט תמיד רוצה, והרבה פעמים בפער גדול מהאחרים, ואת זה אני מעריך ממש.
הדעה היחידה שלי לגביי סך היכולות שלו, בתגובה הקודמת, הייתה בהתייחס להייפ שהיה סביבו בעבר. כלומר לא ביחס ליכולת ולכישורים שלו, אלא ביחס לזה שלדעתי עפו עליו יותר מדי. אפשר לעוף יותר מדי גם על שחקן מצוין, לצורך העניין.
נכון, אבל גם בוא נחכה ונראה כשהסגל יהיה באמת מלא, כלומר - מותר יהיה לשתף את אולמו (והוא לא יהיה פצוע). וגם - גאבי מראש הוא מקרה שונה מפרנקי, מבחינתי.
ולגביי ההולנדי והדיון מלפני כמה ימים - גם אתמול פרמין נכנס לפי פרנקי. מהמר שלא בפעם האחרונה.
זה היה בחצי הומור בגלל ה"אג’נדה" שלי לשנות סביבו את השיח, ברור לי שגאבי לוחם. לפעמים פשוט יש קונוטציה שלילית לדבר הזה.
‘‘שחקן נשמה’’ וכו’.
[quote=“Eyal, post:28, topic:3058”].
ולגביי ההולנדי והדיון מלפני כמה ימים - גם אתמול פרמין נכנס לפי פרנקי. מהמר שלא בפעם האחרונה.
[/quote]
אך בהקשר של העמדה שדובר עליה, נכנס שוב כשחקן כנף.
ז’'א, אם הייתה החלטה להוציא את גאבי לפני ימאל, האם פרמין היה נכנס ראשון? אולי אחרי האיבוד כדור של פרנקי, התשובה תהיה בכל מקרה כן.
- לא ראיתי אותו נכנס ככנף, בטח לא כזה שנתקע בצד בהגדרה. אלא אם יבוא נדב (איפה מפות החום המפורסמות שלך, אגב? @Aimarito ) ויוכיח לי שאני טועה, מה שתמיד בסבירות גבוהה, כמעט בכל פעם שראיתי אותו הוא היה באמצע. חוץ מזה שבשלב הזה כבר היה 2:0 ועברנו לחלק האטרקטיבי של “בניית משחק מסודר? נפלתם על הראש? עדיף לבעוט כדורים למעלה בשביל הצחוקים”, בו אף שחקן התקפה לא היה באף עמדה מסודרת. כולם רצו לכל הכיוונים.
- לא יודע לגביי סיטואציית חילופים אחרת, כנראה שלעולם לא נדע. פרנקי במהותו יותר הגנתי, ואאא"פ יותר התקפי, אבל אולי המצב היה אחר. כל מה שאני כן יודע, זה שעד אתמול (כולל), פרמין מעל ההולנדי בהיררכיה. בוא נראה מה קורה הלאה.
הוא נכנס במקום ימאל והחליף צדדים עם ראפיניה.
לכל הפחות הוא נכנס במקום שחקן כנף, ולא במקום שחקן קישור.
הערב (21:00, ספורט 3) יעלה ויבוא הקלאסיקו השני לעונה (מתוך…3? 4? 5? 6?), והפעם - בגמר הסופר-קופה.
כשמסביב המון רעש, בעקבות ענייני אולמו-ויקטור ומה שלעזאזל קורה עם אראוחו, ברצלונה תגיע למשחק הזה אחרי ה-2:0 המשמים נגד אתלטיק בילבאו. הפעם תחכה לה יריבה “קצת” יותר קשה, מה שאומר שיותר פעמים מהממוצע נמצא את עצמנו אומרים במהלך המשחק “לבנדובסקי היה חייב לכבוש את זה”, או “נפתח הד סטארט להשתלת מוח לבאלדה, נודה לעזרתכם, כל תרומה חשובה”.
הבחור בתמונה (גאבי, לא טן-האח מעלי אקספרס), בהנחה ויפתח אבל גם אם לא, יהיה אחד משחקני המפתח הערב. אם יצליח לשלב בין היותו קרצייה בלתי נגמרת וטריגר לצחוקים עם ויניסיוס, יחד עם תרומה התקפית ובקישור כשהכדור ברגליים שלנו - כולנו נרוויח. עוד דמויות מפתח אלו שלישיית LRL, שאחרי שהבנו והיה מצחיק וקורע ו"איזה קטע שראפיניה ולבנדובסקי שוב החטיאו ממטר" - הגיע זמן לקחת את הדף הצהוב, ולאפס. ואם אפשר, אז אחרי מקצה אחד.
קובארסי, איניגו, באלדה וקונדה ייאלצו להסתדר עם ההתקפה של ריאל מדריד שכנראה לא תיפול שוב בפח הזה של “תראו! ציפור!” שגרם ל-2783754 נבדלים לבנים במפגש הקודם, ועם התחושה של ויניסיוס ואמבפה שאולי בא להם לנקום קצת. רק אולי.
גם פדרי ואסאדו מאוד חשובים הערב, ומי שיעמוד בשער. טוב, בקיצור - כולם שחקני מפתח וזהו.
ייעדרו -
מאטס, ברנאל
יחזרו לסגל -
דני אולמו, אולי גם כריסטנסן.
אולי יהיה בסגל, אבל בטוח יהיה רשום לפחות עד הערעור הבא -
פאו ויקטור
בתפקיד המשקיף מטעם אופ"א -
אנזו פאטי
הרכבים משוערים -
למרות שב-4 המשוערים המצורפים פה ההרכבים זהים (של 2 הקבוצות, אגב), יכול להיות שאצל פליק עדיין יש דילמות לגביי 2 עמדות/שחקנים: שצ’זני או פנייה בשער (אלא אם אחד מהם ייאחר, ואז ההחלטה תתקבל מעצמה), וטומטום או כוסאולמו לצד פדרי ואסאדו בקישור.
ישפוט חיל מנזאנו.
למרות שהסטטיסטיקה שלו נגד ברצלונה ברורה, משהו השתנה אצלו בשנים האחרונות. הוא דופק גם את ריאל, כולל ההזיה מול ולנסיה לפני שנה-שנתיים.
זה גם מתבטא בסטטיסטיקה, שהפכה למאוזנת בשנתיים האחרונות.
אני זוכר כמה פחדתי ממנו במשחקים האחרונים וקיבלתי שיפוט מאוזן.
לי כבר יש בייבי חדש - סוטו גראדו.
זה הבייבי של רוזמרי זה
אני לא רואה איך אנחנו מנצחים הערב את הרעים… משהו התערער לגמרי בקבוצה שלנו בחודשיים האחרונים. אני מניח שמול מדריד האמביציה תהיה בשיא אבל אנחנו מאוד פגיעים ופריכים וכולם יודעים את זה. מאוד לא רגוע.
מכיוון שריאל קיבלו מאיתנו בראש, אז הפעם הם כבר יגיעו בכושר הרבה יותר טוב, רצון לנקום ועם תכנית משחק יותר טובה מ- “קו הגנה גבוה? תעיפו כדורים קדימה!”, ו-“ג’וד היום אני צריך אותך בימין כדי לשמור על המגן המסוכן שלהם, באלדה”().
רוצה לומר, הולך להיות משחק קשוח הפעם.
למזלנו, אנחנו מגיעים אחרי התאפסות מסוימת של הקבוצה, משחקים טובים נגד אתלטיקו ואתלטיק, במערך חדש שמשלב את גאבי, ועם סגל הרבה יותר רחב והרבה יותר כשיר(אתה יכול לשבת פאטי, לא דיברתי עלייך).
יש כמובן גבול מה נותן לנו סגל רחב כשמדובר במשחק בודד. חוץ מפרמין ואולמו אני לא רואה מישהו שיכול לעזור לנו לשנות משחק(וזה למה אין לי בעיה עם הרעיון להביא שחקן כנף בהשאלה), אבל לפחות יש גיבוי משמעותי למקרים של פציעה או כרטיס אדום.
טקטית אני לא חושב שיש מה לחדש.
סביר להניח ששתי הקבוצות יגיעו בסגנון המאפיין את המשחקים של השנים האחרונות, אז אנחנו נצטרך להיות מאוד חכמים וזהירים בהנעת הכדור.
מישהו כמו פפ היה מעלה את אולמו במקום לבה היום, אבל אפילו פפ כבר התמתן אז אין לי ציפיות להפתעות גדולות.
המחצית הראשונה צריכה להיות סבלנית בעיקר להוריד את העוקץ, ובשנייה לחכות לירידה במאמץ של שחקני ההתקפה של ריאל, להכניס את אולמו ולחפש את המכה המנצחת.
שיהיה לנו בהצלחה.
ההרכב של ברצלונה -
אין הפתעות אצל פליק - גאבי ושצ’זני ממשיכים לקבל את המפתחות בהרכב גם בקלאסיקו.
פאו ויקטור ודני אולמו בספסל, כמו גם אראוחו, בצל העזיבנ המתקרבת שלו.
כריסטנסן לא נכנס בסוף לסגל, ופאטי שוב ביציע. הפעם יצטרפו אליהם גם פבלו טורה וטוני פרננדז.
ההרכב של ריאל מדריד -
אין הפתעות 2
על פי ההדלפות שצ’זני פותח, טוב מאוד, פליק נפל האסימון.
כשזה יחזור גם בליגה ובאלופות, אאמין.
יש לינקים? מישהו?