מונדיאל 2026 :: ספרד מנצחת את ארגנטינה וזוכה במונדיאל! 0:1 של פראן טורס בהארכה

בעיני משחק שנגמר 6-4 לא משנה כמה פתוח וכיפי הוא היה, הוא לא משחק למונדיאל.
הוא לא משחק שתרם כלום והיה אפשר להסתדר גם בלעדיו

אין לי דעה ממשית לכאן או לכאן על סוגיית האיים האלה, אבל אותי זה פשוט מצחיק שפעם אחר פעם מגיעים אלינו לסכסוך כאן אנשים ממדינות אחרות - אם אלה אירופאים, דרום-אמריקאים או כל דבר אחר - ולא מבינים “למה אנחנו לא מצליחים שלום עם הפלסטינים כבר”, בזמן שהם עוד מתחזקים סכסוכים טריטוריאליים מתמשכים של 200 שנה ויותר, על פאקינג אי שנמצא 500 ק”מ מהם במקרה הטוב, או בחצי השני של העולם במקרה היותר אבסורדי (בעוד שאצלנו מדובר על בעיה קיומית אמיתית, כמובן).

אמבפה פעמיים מלך השערים בספרד ויקח כנראה גם בטורניר הזה

0 תארים קבוצתיים

כיף. שימשיך כך גם לשנה השלישית ברציפות בספרד!

ברור, אין שאלה בכלל ואני לא חושב שניסיתי להגיד שלמשחק הזה הייתה חשיבות כלשהי.

בפן האישי, מרגע שנקבעו משחקי חצי הגמר אמרתי שגם המשחק הזה יהיה מעניין כי לא משנה מה יקרה בחצאים, ישחקו בו שתי נבחרות גדולות. אני חחיכיתי למשחק הלא משמעותי הזה ונהניתי ממנו מאוד.

לא תרם בכלום? המממ…. תרם לי הנאה ועייפות ביום שאחרי :face_with_tongue:

בנוסף זה היה קורה בשלב כלשהו. מסי במונדיאל האחרון, לאמבפה יש פוטנציאל לעוד שניים.

ספציפית כשמדובר על הצרפתים, הבריטים והספרדים זאת הזייה מוחלטת. הקולוניאליזם הבריטי לבד אחראי על הסכסוכים הכי מדממים בהיסטוריה של העולם.

מה אתם אומרים על אדריאן ראביו שפתח על חברים שלו עם כלי התקשורת לאחר המשחק? הוא לא ציין שמות כמובן. מצד אחד היה יכול “להחליק” את זה וגם ככה יש לו שם של טיפוס בעייתי שרב, שחקן שההתנהלות שלו מעצבנת. המאמן דידייה דשאן למשל ואפשר להבין - אמר שהוא לא מדבר על שחקנים שלו בתקשורת ושזה לא הזמן לסגירת חשבונות או משהו כזה. מצד שני, זה כן מראה במידה מסוימת שאכפת לראביו, הוא בטח היה מתוסכל עוד מחצי הגמר שדווקא הוא הוחלף, והוא צודק. צרפת נראתה בחצי הראשון כמו ילדים שהגיעו לקייטנת הקיץ הלא נכונה. שהם באו לכדורגל במקום לגלישת גלים.

לגבי “תחרות השערים” של מסי וקיליאן אמבפה כביכול - אני חושב שלפני הטורניר אף אחד לא שיער שזה קיים ואפשרי. מעבר לכך מסי בדרך לזכייה שנייה בגביע זה הניצחון הכי גדול. ברור איזה שחקן הופך את הנבחרת שלו לשלמה יותר ועל אחת כמה וכמה בגילו, בעוד השני כובש הרבה שערים אבל זה לא בא לידי ביטוי בהצלחות. אני לא אגיד שאמבפה בהכרח “אשם” אבל הוא לא בהכרח נראה הפיתרון.

אתה צודק לגמרי כמובן, אבל הנקודה המרכזית שלי היא אפילו יותר חזקה/מגוחכת ממה שאמרת:

אפילו אם “נשכח” רגע מההיסטוריה של אותן מדינות, מתוך הנחה שזה שהן ביצעו עוולות בעבר לא אמור לתת למישהו אחר הצדקה לעשות כאלה גם כיום - אפילו כיום , עידנים אחרי ההתפכחות מהקולוניאליזם ועוולותיו והרבה אחרי שאותן מדינות חיות כבר שנים בשקט ובשלווה יחסיים (בטח במונחים היסטוריים) - המדינות הללו ממשיכות לנהל סכסוכים טריטוריאליים פעילים, בלי שהם מצליחות לפתור אותן/לוותר על הדרישות שלהן, גם כשאין לכך שום הצדקה קיומית.

לצורך העניין - באופן שונה, אבל גם קצת דומה:
לפני עשור בערך הייתה יוזמה נורווגית יפה להזיז את קו הגבול בינם לבין פינלנד השכנה ב-200 מ’ בנקודה מסויימת, כדי להעביר לרשות הפינים את הפסגה הגבוהה ביותר של הר שרובו המוחלט שייך לפינים, ושגם מהווה את הפסגה הגבוהה ביותר בפינלנד (מלכתחילה הסיבה לכך שהפסגה הגיעה לידי הנורווגים, היא בגלל ענייני מיפוי טכניים מלפני מאות שנים..)
הייתה הסכמה כללית בנורווגיה למחווה הזאת (שיועדה להוות מתנה לשכנים הפינים, לרגל 100 שנה לעצמאותם), שכללה כאמור בסה"כ הזזת גבול של 200 מ’ והעברה של הר טרשים קירח וריק מתושבים, אבל בסוף בסוף היוזמה נפלה כי ‘לפי החוקה הנורווגית לא ניתן להעביר אפילו סנטימטר אחד של אדמה לידי מדינה אחרת’…
אז בפעם הבאה שאתם שומעים על סקנדינבים שמבקרים בחריפות את ישראל על ‘חוסר הגמישות שלה’ (=לתת מתנות למחבלים שרוצחים את אזרחיה), תזכרו את הסיפור הזה.

מה פעיל בסכסוך? שלטים במגרש כדורגל? שורה בשיר? עתירה לאו”ם? הייתי הורג בשביל סכסוך כזה.

מעניין אם יש ישראלי אחד מלבד דור רומנו שבעד ספרד הערב.

משחק לא פשוט לארגנטינה, אבל עם מסי והרבה חטאפה סטייל יהיה אפשר לעצור את הספרדים. היום זה לא משחק לנתח טאקטית, ארגנטינה תבוא ללכת מכות ויהיה בסדר.

ואמוס ארחנטינה. לכדורגל מגיע עוד זכיה של מסי.

עד עכשיו המונדיאל הזה נתן לי בדיוק את מה שרציתי: מי שרציתי שתודח, הודחה; מי שרציתי שתעפיל לשלבים המכריעים, העפילה. קיבלתי משחקים מעניינים, גולים, הפתעות, התקפי לב, גילויים חדשים, וכוכבים מוכחים שהופיעו בהמוניהם לטורניר הגדול בעולם.

הלילה תהיה הפעם הראשונה במונדיאל 2026 בה התוצאה לא תהיה מושלמת. אי אפשר. אני רוצה שפדרי יזכה, ואני רוצה שמסי יזכה. אני רוצה שספרד תראה שאיכות קבוצתית היא מעל הכל, ושהדור שלהם רק מתחיל בכיבושים, ואני רוצה שארגנטינה תראה שלב ונשמה הם משהו שלעולם אי אפשר לזלזל בו, ושתמיד יש זמן ומקום לריקוד אחד אחרון.

כך או כך, לא אקבל את מה שאני רוצה במשחק הלילה.

מצד שני - גם ההיפך נכון.

עד ללפני חצי שעה ההתרגשות שלי מספרד צרפת הייתה הרבה יותר גדולה, זה הרגיש לי כמו הגמר האמיתי. לא הפסקתי לחשוב על המשחק ואפילו בחלומות פגשתי את רודרי משחרר בנגיעה לחץ של ארבעת הטיטאנים הצרפתים. חוץ מלזכור שהיום בעשר משוריין למשחק הוא לא העסיק אותי בכלל, עד ללפני חצי שעה כאמור. ועכשיו ההתרגשות מתחילה להשתולל בי, אשכרה 16 שנה מאז שהיינו בגמר.

יש חוק לא כתוב שקבוצות ספרדיות לא מפסידות בגמרים ואני מקווה מאוד שזה תקף גם על המבחרת.

ת׳יודע, הפסידה בגמר הטורניר האחרון לפורטוגל…

כן אני יודע אבל זה תואר חלש אני מרשה לעצמי להתעלם מזה. גם ראיו ובטיס הפסידו בקונפרנס.

אני מכיר לפחות קבוצה ספרדית אחת שכנראה לא שמעה על החוק הזה..

גמר המונדיאל: ספרד נגד ארגנטינה

לפני פחות מארבעה חודשים הן היו אמורות להיפגש למשחק הפינאליסימה המיוחד, אלופת העולם ארגנטינה נגד אלופת העולם ספרד, ליאו מסי נגד לאמין ימאל. בגלל אילוצי לו"ז וכדומה המשחק מה-27 במרץ בוטל. אז השתיים קיבלו “פיצוי” ענק בדמות קרב בגמר המונדיאל הזה. טורניר שהתחיל עם לא מעט סימני שאלה – שלוש מדינות, שעות מוזרות, הרבה נבחרות, ונראה כי מסתיים עם סימן קריאה.

מסי בפעם השנייה ברציפות מניף את הגביע כקפטן והפעם בגיל 39 – כנראה הסיפור הכי יפה שיש בכדורגל העולמי, וארגנטינה עם זכייה רביעית - או ספרד עושה היסטוריה בפעם השנייה אחרי 2010? האם ארגנטינה הלוחמת שלא הרימה ידיים ויצאה ממצבים מסובכים כבר נגד מצרים ואנגליה למשל, תגבור על החומה הספרדית שספגה שער בודד ונראית בטוחה מעצמה כפי שהראתה בניצחון על צרפת?

נבחרת ספרד הלכה והשתפרה ככל שהטורניר התקדם. אם זה הקפטן רודרי שכמו סלע במרכז השדה, אם זו הגנת הברזל – הנבחרת היחידה שספגה שער בודד במונדיאל אחד איי-פעם, אם אלו המגינים בכנפיים וסיפור הסינדרלה של פדרו פורו. ספרד נראית כנבחרת הכי מאוחדת, “הכי קבוצה” מבין כולן. היא מקבלת ביטחון, נישאת על גבי ה-37 משחקים ללא הפסד, והיא רוצה לקבוע שיא היסטורי בכדורגל הנבחרות, ובעיקר לזכות במונדיאל השני שלה. הקפטן שהניף את הגביע ב-2010 ההיסטורית, איקר קסיאס, כבר צייץ על אמונתו בנבחרת. המסר של הקפטן הנוכחי רודרי ברור: “זה המשחק של החיים שלנו. אמרתי לחבר’ה שאנחנו צריכים לרצות לנצח יותר מאשר לפחד להפסיד”. המגן מארק קוקורייה כבר הבטיח שאם הנבחרת זוכה במונדיאל הוא יקעקע את פרצופו של דה לה פואנטה על זרועו.

המשחקים החולפים והמאמן שומר אמונים ל-11 שהתגבשו לאחרונה. עם פביאן רואיס (יציין הופעה מספר 50 בנבחרת והוא מעולם לא הפסיד!) ודני אולמו באמצע (כאשר פדרי ומיקל מרינו בכוננות לכל מה שיבוא), עם פורו, עם מיקל אויארסבאל שיכול להפוך לספרדי הראשון איי-פעם שכובש מעל חמישה שערים עבור ספרד במונדיאל אחד. נראה שמה שחסר לנבחרת, הליטוש האחרון – הוא הברק של לאמין ימאל בחלק הקדמי. “הוא בריא במאה אחוז, ושיחק משחק נהדר נגד צרפת. הוא התאמן עם חבריו רגיל. ההתנהגות שלו, הגיל שלו, זה מונדיאל מרהיב שלו”, אמר דה לה פואנטה. לא מעט פרשנים במדינה בטוחים שהגמר הוא הרגע שלו. עד היום כבש שער אחד, אם כי הנסיבות המקלות ברורות.

המאמן דה לה פואנטה, תמיד נרגש ועם מלא הכרת תודה: “הגמר הוא פריבילגיה, הייתי נרשם כל שנה כדי להגיע לגמר המונדיאל ולהפסיד. אנחנו רוצים לנצח, ורוצים ליהנות מהרגע הזה, ארגנטינה יריבה גדולה עם רקורד מרהיב. כל נבחרת תנסה למשוך לכיוון לה ולהכתיב את הקצב”. הוא מבטיח שהוא רגוע לחלוטין ורק הטיסה במסוק הלחיצה אותו". הסוד שלו? “לעבוד, לעבוד ולעבוד, וגם אז דברים לא תמיד מסתדרים, ואז צריך להמשיך לעבוד ולהקיף את עצמך בטובים”. הוא לא נגרר לשאלות הכתבים על האם ארגנטינה נבחרת לא הוגנת ואמר שכל אחת משחקת “בטקטיקות הכדורגל שלה והכל בסדר”. הוא סיפר על מסי כיצד כמאמן הנוער של סביליה, מסי כבש נגדו ארבעה.

אגב, בנבחרת מתכוננים למשהו בסגנון המשחק נגד אורוגוואי שהיה אפילו אלים מצד היריבה, הם יודעים שהיריבה ממול יכולה להיות מאוד אגרסיבית וכן להתיש פסיכולוגית כפי שרמזו השוער אונאי סימון וכן הבלם איימריק לאפורט בריאיונות (“ראינו מצד ארגנטינה הרבה דברים שהפתיעו אותנו”), בעוד רודרי אמר שהנבחרת אם תיתקל בדברים כאלה – צריכה לגלות סבלנות. הם החלו במלחמה הפסיכולוגית, בקיצור.

ספרד - הרכב משוער: אונאי סימון| פדרו פורו, פאו קובארסי, אימריק לאפורט, מארק קוקורייה| רודרי, פביאן רואיס, דני אולמו| לאמין ימאל, אלכס באנה ומיקל אויארסבאל

נבחרת ארגנטינה רגילה שמספידים אותה והיא עונה. אמרו שהיא קיבלה הגרלות נוחות והציגו את דירוג פיפ"א של יריבותיה - והיא דיברה על הדשא. גם נגד האנגלים כשמחקה פיגור והייתה נאמנה לכדורגל שלה עם ניצחון אדיר 1:2 ועוד לפני הארכה, יחד עם השינויים הנכונים מהספסל. כמובן שליאו מסי תרם את חלקו עם שני בישולים, ובכלל הוא בטורניר מפלצתי, אבל ארגנטינה גם הוכיחה “אנחנו לא רק מסי”. והיא בטירוף. חוליאן אלבארס עם שער אדיר נגד שווייץ, ופתאום לאוטרו מרטינס נכנס לעניינים. בכל מקרה, כולם רוצים לעשות היסטוריה, אלופת העולם רוצה להיות הראשונה שמגנה על התואר שלה מאז ברזיל ב-1962, כשבדרך כלל במונדיאלים האחרונים ראינו את האלופות המכהנות עושות במכנסיים ועפות בבתים…

וכולם רוצים שהריקוד האחרון של מסי יהיה מ-ו-ש-ל-ם. הנבחרת גם כובשת יותר מכל אחת אחרת – בכלל, ובדגש על רבע השעה האחרונה. חאבייר מסצ’ראנו אמר כבר שלדעתו זו ארגנטינה החזקה ביותר בכל שנותיו כאוהד. מסי לא הבקיע בשני המשחקים האחרונים של הנבחרת, רצף שלא היה לו מאז מונדיאל 2018 אבל הוא בישל ועוד איך. כמובן שזה לא הדבר החשוב אלא הזכייה בגביע. רק חמישה שחקנים בהיסטוריה כבשו מעל שמונה שערים במונדיאל אחד, מסי, מלך השערים בטורניר איי-פעם עם 21 כאלה - שואף להגיע לשם. “הליכה זה עדיין לגאונים. מסי נותר בלי ניתן לפיתרון עבור היריבות”, פירגנו במארקה. הוא יהיה היחיד שפותח בהרכב בשלושה גמרים של מונדיאל (שכן קאפו עלה כמחליף ב-1994) ויכול להיות הקפטן היחיד שמניף את הגביע פעמיים ברציפות. נתון שהולם אותו ואת סיפור האגדה שלו.

מסי סיפר על התמונה האייקונית ההיא עם התינוק לאמין ימאל: “לראות את התמונה הזו היום זה מטורף. עכשיו אני והילד הזה שבתמונה נפגשים בגמר גביע העולם. הוא אחד השחקנים טובים בעולם כיום, הוא רק בן 19 וכבר כל-כך טוב והקריירה לפניו. אני תמיד רוצה שיהיה לו טובה, כי טובתו היא גם טובת ברצלונה. אני מאחל לו את כל ההצלחה שבעולם, אבל שההישג ההיסטורי שלו לא יקרה הפעם”.

אם הנבחרת תנצח, ליאונל סקאלוני יהיה המאמן השני בסה"כ מאז ויטוריו פוצו האיטלקי שזוכה פעמיים ברציפות במונדיאל (עשה זאת עם איטליה ב-1934 -1938). סקאלוני: “לשמוע את מסי אומר ‘היסטוריה טהורה’..זה ממלא אותי בגאווה. מה שהוא עושה זה מדהים. אנחנו צריכים ליהנות מזה. הוא ההיסטוריה והאגדה ויש את השחקנים האלה שהובילה אותנו לשנים נפלאות. יש להם הכרת תודה נצחית מצוות האימון. אני מקווה שננצח אבל גם אם לא - המסע היה מדהים. גם לספרד יש שחקנים עם ניסיון, כאלה ששיחקו על במות גדולות. אנחנו להוטים להצליח, ניתחנו את כל היריבות. היו דברים חיוביים מאוד בנבחרת, במיוחד במשחקים האחרונים, למשל החצי השני נגד אנגליה”. ג’וליאנו סימאונה היה “ההפתעה” של המאמן ב-11 במשחק נגד אנגליה, אך נראה שארגנטינה תחזור למערך של ארבעה קשרים במרכז בתקווה לנצח את מרכז השדה הספרדי. על כן רודריגו דה פול יחליף את ג’וליאנו.

ארגנטינה - הרכב משוער: אמיליאנו מארטינס| נאול מולינה, כריסטיאן רומרו, ליסנדרו מרטינס, ניקולאס טגליאפיקו| אלכסיס מקאליסטר, ליאנדו פארדס, רודריגו דה פול, אנסו פרננדס| ליאו מסי, חוליאן אלבארס

הדרך שלהן לגמר: V

ספרד

שלב בתים: תיקו 0:0 עם כף ורדה| 0:4 על ערב הסעודית| 0:1 על אורוגוואי
שלב 32 האחרונות: ניצחון 0:3 על אוסטריה
שמינית הגמר: 0:1 על פורטוגל
רבע הגמר: ניצחון 1:2 על בלגיה
חצי הגמר: ניצחון 0:2 על צרפת

ארגנטינה

שלב בתים: 0:3 על אלג’יריה, 0:2 על אוסטריה, 1:3 על ירדן
שלב 32 האחרונות: ניצחון 2:3 על כיף ורדה
שמינית הגמר: ניצחון 2:3 על מצרים
רבע הגמר: ניצחון 1:3 על שווייץ
חצי גמר: ניצחון 1:2 על אנגליה

שיעור היסטוריה

ספרד וארגנטינה נפגשו עד היום 14 פעמים בלבד (שישה ניצחונות לכל נבחרת), רק אחד מהם במסגרת המונדיאל. אז, בבית מספר 2 ב-1966 - כן אפילו לפני נסיקתו של דייגו מראדונה ז"ל - ניצחו הארגנטינאים 1:2. זה היה המשחק היחיד בטורניר רשמי, ממשחק הידידות הראשון בדצמבר 1952 בו ניצחה ארגנטינה ועד..החגיגה של ספרד. אם בספטמבר 2011 מסי, היגואין, טבס ואגווארו חגגו על אלופת העולם, הרי שב-2018 זה היה הרגע של איסקו.

במשחק ידידות ב-27 במרץ עם ז’ולן לופטגי מצד אחד והמאמן חורחה סמפאולי מהצד השני - ספרד עשתה ככל העולה על רוחה. דייגו קוסטה כבש ראשון, מרקו אסנסיו בישל גם את השני - לאיסקו. בדקה ה-39 ניקולאס אוטמנדי צימק, 1:2 צמוד. אז לא. איסקו השלים צמד, טיאגו קבע 1:4, יאגו אספאס כבש אחרי כדור ארוך של השוער דויד דה חאה, ובדקה ה-74 איסקו חתם שלושער והשלים את ההשפלה. מסי, אגב, לא שיחק בשל פציעה.

ובגמרים? ארגנטינה עומדת על 50% הצלחה בגמרים. הפסידה שלוש פעמים – פעמיים נגד גרמניה (ופעם אחת לאורוגוואי איי-שם ב-1930), ושלוש פעמים זכתה, האחרונה שבהן ב-2022 בדרמת ענק מול צרפה. זכייה שלה מחר והיא תשתווה לגרמניה ואיטליה להן ארבע זכיות, כשברזיל מוליכה עם חמש. ספרד הגיעה לגמר פעם אחת, וניצחה את הולנד בהארכה ב-2010 משער של אנדרס אינייסטה. ספרד תוכל להשתוות לאורוגוואי ולצרפת עם שתי זכיות.

טוב אז אני לא רגוע בכלל לקראת המשחק היום. כבר כתבתי לא אחת על “ההבדלים” בין ספרד של היורו לבין ספרד של המונדיאל, מסורתית, עזבו שהיה תור זהב ולואיס דה לה פואנטה מוביל בימים אלה את הנבחרת בגאון. אנחנו בדרך כלל לא במעמדים האלה, זה הזמן שהכל מתפקשש. ולמרות הכל כשאתה מגיע לגמר המוח שלך מפליג במחשבות ואתה מדמיין את הגביע גם לנגד כל הסיכויים, לפתע יש לך משהו להפסיד. כמובן שלרוב אתה לוקח גמר בשיניים ועם דקות של סבל. התראיינתי לעיתון מעריב והיה נחמד.

אני פסימי בטירוף, לא מסוגל להמר נגד ליאו מסי לעולם, גם בגיל 39 הוא בלתי ניתן לעצירה. והנבחרת הארגנטינאית הוכיחה מבחינתי בשני המשחקים האחרונים (אפילו מעבר לכך, כבר נגד מצרים) שהיא לא רק מסי, שחקנים נוספים נתנו את הטון בדיוק בזמן. זה מרגיש גם שכל העולם רוצה שמסי יזכה שוב וזה בהחלט סיום הולם עבורו. אני חושב שאין את הטירוף הזה בשום נבחרת אחרת.

ספרד לא הצליחה לחצוב גול נגד כיף ורדה, זה משמח מצד אחד שלא הסתבכנו ולא נפלנו לאיזה בור מטורף כמו שארגנטינה הייתה בו. ספרד אמנם כבשה כמובן שערים מאוחרים נגד פורטוגל ובלגיה אך היא לא הייתה במצב הזה של פיגור בנוקאאוט שאין דבר מלחיץ מזה. ארגנטינה עם תשע נשמות, השחקנים שלה מתאבדים על המגרש ולא מוותרים, הם ווינרים. יש גם את עניין הכדורגל, הנבחרת שלנו מאוד אלגנטית, חסר קצת רוע דרום אמריקאי, זה אולי כן יהיה משחק שדומה טיפ-טיפה למשחק נגד אורוגוואי. ספרד צריכה לדעת להיות אגרסיבית ולהתלכלך. ארגנטינה יודעת לסבול!

הייתי מצמיד את רודרי למסי בתקווה שזה יעזור, אי אפשר לנטרל אותו למשך כל המשחק. אי אפשר למנוע ממנו להכין כמה מצבים לחבר’ה או להגיע לשניים כאלה בעצמו, צריך שאלילת המזל תהיה איתנו. לגבי מרכז השדה, אם ארגנטינה תשחק עם ארבעה קשרים כן יהיה לה יתרון למרות שאלכס באנה ייכנס לאמצע. אם ג’וליאנו סימאונה ישחק יהיה לארגנטינה קצת משחק אגפים והיא תקבל עוד מהירות. לא מאמין שהמשחקים האלה שספרד עוצרת את היריבה כבר על החצי יימשכו, אונאי סימון יהיה במוקד.

כן הנבחרת צריכה את לאמין ימאל שיוסיף את הדובדבן שבקצפת, יהפוך את הנעת הכדור למסוכנת, השחקן שמוציא מים מהסלע. הטורניר עבר וכמעט לא הרגשנו אותו. אבל כמה שהוא שחקן גדול - גמר מונדיאל זה אירוע מאוד קשה יחד עם מרגש, קשה לי להאמין שדווקא היום זה יתפרץ ואני סומך על הארגנטינאים שייבעטו בו. חבל שאין לנו קונטרה טובה מהצד השני. ספרד צריכה גם כוכב שמעז ועושה ולא רק את המשחק הקבוצתי הנפלא שלה. מיקל אויארסבאל סובל מנחיתות פיזית מול הבלמים, הוא שחקן מאוד חכם, אולי אם ימסרו לו לעומק בתזמון טוב זה יהיה מסוכן.

יש כאן שני מאמנים עם לא מעט במשותף לדעתי דרך אגב. כל אחד מהם ספג ביקורת בתזמון כזה או אחר, אבל מבלי להיות שחקני עבר גדולים - החיבור שלהם לנבחרת מושלם, הדרך היא דרך חתחתים מרגשת. כשחושבים שלואיס דה לה פואנטה טועה או ליאונל סקאלוני אפשר להביט הצידה ולראות מאמנים בחצי גמר מונדיאל ובמשחק על מקומות 3-4 כמו תומאס טוכל או דידייה דשאן ממש הורסים לנבחרת שלהם.

בתקשורת הספרדית סיכמו את זה יפה מאוד: !El partido de nuestras vidas - Que Viva España.
הלכתי לראות שוב את הגול של אנדרס אינייסטה עם המוסיקה המרגשת, הדמעות של סאן איקר וגם את מאנולו אסקובר שר בחגיגות הזכייה במונדיאל. ואמוס.

אחד ההורים שלח לי עכשיו תמונה של שני הילדים מהחוג כדורגל עם חולצות של ספרד, אחד אפילו של מיקל אויארסבאל: “מוכנים למשחק”. אנחנו היוצאי דופן. אני אוהד ספרד משנת 2000 אין פה קטע של “אנטי מסי”, וגם פסימי מטבעי. פוליטיקה זה פוליטיקה, כמובן קצת קשה לי להזדהות עם הנבחרת כי אין נוכחות של ריאל מדריד (חוץ מדני קרבחאל ונאצ’ו כבר הרבה שנים שלא היו לנו ספרדים באמת דומיננטיים) אבל זה לא משהו שאפשר להחליף.

מה שכן בהחלט בחיים לא הרגשתי כל-כך “אאוטסיידר” או בנחיתות בכל הקשור לכמות האוהדים או משהו כזה. הולך בטיילת בת"א לפני המשחק ראיתי איזה 50 חולצות של ארגנטינה בעשר דקות וכולן של מסי. היה אחד עם דגל של ספרד וקרצתי לו.

יש לי חבר טוב מאוד שאוהב כדורגל והוא מבין עניין ולא טרמפיסט. לפני 20 שנה ראה אצלי ברזיל-צרפת ברבע הגמר והתבאס רצח שרונאלדיניו ורונאלדו עפו, היום הוא הולך ורואה משחקים עם “אולטראס-ארגנטינה”, מותר לו אבל זה קצת מצחיק לדעתי.

הנה גם פה יש עוד אוהד ספרד אבל אנחנו מעטים:

כשאתה מתמודד מול קבוצה ספרדית מישהי צריכה להפסיד. אגב גמר שלישי ברצף שהיא שולחת אליו הכי הרבה נציגים.

אמיץ מאוד מצידך לקרוץ לגבר בתל אביב. וואלה קצת מסוכן שמה לא בטוח שהם יבינו את כוונתך.