רוברטו אז’אלה היה שחקן הגנה קשוח אבל גם ספורטאי הגון, הוא כעת לא שחקן אלא בתפקיד וצריך לעשות את ההפרדה, מה גם שנגמר המשחק כבר, חלק מהכדורגל זה לדעת להפסיד. הסטטיסטיקה שהבאת - אחלה, אבל יש את הפאול שרודרי עשה לליאו מסי ליד האמצע כדי שמסי ימנע מתפרצת. זו גם עבירה שנספרת כמובן ובצדק, זה פאול חכם, הוא תפס אותו בחולצה. ארגנטינה באה לשבור רגליים כמו שאומרים בשכונה.
אני בעד לשחק אגרסיבי, בטח במונדיאל ובטח בגמר ומבין את הזהות הארגנטינאית. לפחות בכל הקשור לגמר זה היה נראה לי משהו אחר ושונה מארגנטינה 2022. תמיד ציינתי את הרכות והאדישות של צרפת בגמר הקודם כנגדה והחמאתי לארגנטינה על המחצית הראשונה הפנטסטית אז.
בואי נגיד שאפשר להיות נגד ארגנטינה - אני פונה לאו דווקא אלייך אלא ליתר הכותבים כאן - מבלי להיות בהכרח “אנטי מסי” שעשה טורניר יוצא מן הכלל. ציינו פה את טורניר 2018 ואז מחקו - הרבה דברים משתנים בכדורגל בשמונה שנים..
מעבר לכך בארגנטינה יש טענות כאלה ואחרות על משהו מוזר שקרה לפני המשחק, דווקא המאמן ועוד כוכבי עבר אמרו שהם פשוט נתקלה ביריבה מצוינת שהייתה ביום טוב.
-זה אות כבוד לארגנטינה ששמים אותו בשורה אחת עם נבחרת צרפת מבחינת הגולים כאשר לצרפת יש אינסוף כישרונות ובארגנטינה זה מצומצם יותר כנ"ל הכושר ששחקני ההתקפה מלבד מסי הגיעו לטורניר. המשחק על מקומות 3-4 הטה את הכף לטובת צרפת.
לא היא לא. היא באה לשחק אגרסיבי. היא באה לשבור רגליים אולי נגד אנגליה, ונגד אנגליה זה מבורך. חבל שלא שברו לג׳וד את הרגל. לא ראיתי משהו מוגזם נגד ספרד.
מה ציפית שיגידו? ״כן איימו עלינו שירחיקו את הנבחרות שלנו ובגלל זה הפסדנו כי רצו שספרד תנצח בשביל לרצות אנשים מסוימים? בגלל זה לא בעטנו פעם אחת לשער, בגלל זה לא הרמנו כדור אחד לרחבה, בגלל זה שחקן שלנו קיבל אדום שטותי ולא כעס או בכה, בגלל זה שתי בלמים נפצעו פציעות מוזרות ויצאו בשקט, ובגלל זה לאוטרו שנכנס בכל משחק לא נכנס, ובגלל זה מסי בחר להאט לכדור למרות שיכל להגיע אליו ולהכניס גול, ובגלל זה פשוט הנבחרת עם הכי הרבה גולים עשתה כאילו היא מנסה בסוף?״
טוב, זה הכל מוזר מאוד באמת - אבל איזה איום היה יכול לגרום לכזה דבר לדעתך?
אני ממש לא קונה: ירחיקו את הנבחרת ממשחקים בינלאומיים ל x שנים, אפילו המושחתים של פיפ״א לא יירו לעצמם ברגל בצורה כזו (המונדיאל הבא בארגנטינה אם אני לא טועה? שלא לדבר על הפופולריות של הנבחרת…).
מה גם שאם האיום המדובר יכל לקרות כי כמה שחקנים הניפו דגל של המאלבינאס… הכי הרבה שאפשר זה להרחיק את אותם שחקנים ממשחק או שניים. אם כי לדעתי זה אפילו לא היה יכול לגרור יותר מקנס. בית דין לספורט לא היה מאשר הרחקה פראית על כזו שטות.
רק אני חושב שהכוח הגלובלי של מסי חזק מהכוח של פיפ”א?
אחד מחמשת האנשים המפורסמים בעולם, עם תדמית סופר חיובית שרק משתפרת, מול ארגון מושחת שכולם שונאים ומודעים לשחיתותו. פוסט אחד של מסי באינסטגרם שחושף ‘איומים’ מצד פיפ”א הופך תוך שעה לפוסט הכי ויראלי בהיסטוריה של האינטרנט ומחזיר את ה-FBI למשרדים של פיפ”א. איזה מנוף יש לפיפא על מסי? להרחיק אותו מכדורגל בגיל 39? עם שני מונדיאלים ביד אני בטוח שגם לו לא היה אכפת. כל העולם היה עומד מאחוריו ונגד פיפ”א. לארגנטינה לא היה קורה כלום, וגם אם כן תיאורטית (ושוב - לא היה קורה כלום) הם רק היו נהנים מתדמית הקדוש המעונה. אין בזה שום הגיון.