מנצ’סטר יונייטד וליגת האלופות, הקשר בין המושגים הפך משמות נרדפים בתקופת פרגי ל”אשכרה?” אחריו. היו גם רגעים יפים בשנים האחרונות ובראשם נס פריז אבל קשה לשכוח את ההשפלות שאכלנו עם טן האח ואוננה בפעם האחרונה שלנו במפעל.
בוא נחזיק אצבעות ליונייטד של קאריק שתיתן הופעה מכובדת, קשה לי לראות אותנו ב8 הראשונות אבל ב24 כן. הדחה מוקדמת? גם תסריט סביר.
באיירן, אתלטיקו, ויאריאל, רומא, ספורטינג, לייפציג, קומו וסבאח (או הפועל באר שבע באולד טראפורד, ביקום מקביל בו השעון של השופט ממהר ב20 שניות). אם איך שיונייטד נראתה במחזור הפתיחה בפרמיירליג, מדובר במפגשים עם שבע מאריות אירופה.
אם זה משחק אירופי, בליל חמישי, בין קבוצה מאזרבייג’ן למנצ’סטר יונייטד, זו חייבת להיות הליגה האירופית. לא?
לא! מנצ’סטר יונייטד חוזרת לליגת האלופות. אחרי אלף ימים שמרגישים כמו אלף שנה, יונייטד חוזרת למקום שפעם היא הייתה שייכת אליו והיום כבר לא כל כך אבל עדיף להיות בו כי כסף.
אני באמת לא זוכר מה קרה בפעם האחרונה ששיחקנו במפעל הזה, מלבד העובדה שעפנו בגלל אוננה. אבל המפעל ההוא כבר איננו, ויונייטד לראשונה תשחק במתכונת החדשה של ליגת האלופות, שמבטיחה מפגשים מסעירים ומרתקים בין אריות היבשת. ואיזה מפגש מסעיר יותר יכלנו לבקש מדו קרב אימתני מול קבוצה שגברה במזל על הפועל באר שבע ויש לה שם של דוכן שווארמה בצומת מסמיה?
למרות שלאף אחד לא אכפת מהמשחק הלילה, זה המשחק היחיד בשלב הליגה (ככה קוראים לזה היום?) בו אפשר לומר שיונייטד מגיעה כפייבוריטית. על באיירן ואתלטי אין מה לדבר. את ויאריאל אמנם ניצחנו פעם אחרונה כשקאריק על הקווים אבל עם רונאלדו במגרש, נדמה שקומו מוציאה יותר כסף על רכש מאיתנו, ספורטינג זה המועדון שאנחנו קונים ממנו שחקנים ומאמנים כי שלהם טובים משלנו, ולייפציג זו ההיא שקיבלנו ממנה חמישייה איזה יום נדמה לי? בכל אופן, אם אפשר ליהנות מליגת האלופות, ואני לא מדבר על ליהנות מהאווירה בהמנון לפני שבאיירן נותנת לך חמישייה, אלא על ליהנות מניצחון במפעל, זה הערב.
סך הכל יונייטד לא משחקת ממש נורא (מצטער אין לי סטנדרטים), ואפשר להשתמש במשחק היום כדי להריץ כמה שינויים שנשמח לראות. למשל, בלם צעיר ליד מגווייר או מרטינז, יורו כמגן ימני אחרי ששיחק שם קצת בקדם עונה וכמה גרוע הוא כבר יכול להיות ביחס לדאלוט, דורגו כמגן שמאלי מאותה סיבה בדיוק אבל עם שואו, מרכז שדה קצת יותר דינמי, ומי יודע, אולי נצליח לסיים מחצית עם שער נקי. אגב דברים שנשמח לראות, המשחק הראשון של ראשפורד ביונייטד היה בליל חמישי מול יריבה אירופית אנונימית, נגמר בניצחון בפער וצמד של ראשפורד. כדאי איזה צמד שניים שלו הערב כדי שנוכל לומר שהוא באמת חזר.
טוב, היה כיף. אכן קיבלנו בלם צעיר ליד מרטינז, דורגו מגן שמאלי ושמרנו על רשת נקייה. בצד השני לשם שינוי זה לא הפך לקשה ממה שזה אמור להיות, ויונייטד מומחית בזה, ו-3-0 קליל בהפסקה איפשר רוטציות נרחבות במחצית השנייה.
אני חייב לציין שהמסירה של טילמנס בגול ברונו גאונית. לא הרים את הראש, מסר נגד כיוון התנועה, תוך כדי נפילה, בדיוק למקום. אין לי מושג איך הוא עשה את זה.
בכל אופן אני בעד לעצור את המפעל עכשיו, זה מספיק טוב לי: