איל הודיע שהוא לא זמין לכתוב פוסט פתיחת משחק. נדב, הרוני ברדוגו שלנו לכתיבת פוסטים במקום הכוכב של הפורום, גם כתב שהוא כנראה לא יוכל.
בצר לי פניתי לGPT וסיפרתי לו על הבעיה, הוא ביקש כמה קישורים לפוסטים פתיחת משחק של איל וכמה הדבקות של טקסט והוא יצר את פוסט הפתיחה לבד.
אמנם חסר התמונות עם התיאורים האגדיים אבל עדיין לא רע.
התוצאה לפניכם:
תראו מה זה כדורגל — אי שם בסוף אוקטובר, בקלאסיקו ההוא בליגה, היינו עוד בשלב של “כן, זה נראה טוב לפרקים, אבל בואו לא נשתולל”, וקיבלנו הפסד שגרם לחצי מהפורום לבדוק שוב אם יש אחריות על העונה הזו. מאז, איכשהו, בלי ששמנו לב (או עם הרבה מאוד חריקות בדרך), ברצלונה נראית כמו קבוצה שיודעת מה היא עושה, וזה כבר חשוד בפני עצמו.
אז כן, אנחנו מגיעים לגמר הסופר־קופה בכושר מצוין, אחרי קונצרט של 5:0 על בילבאו בחצי הגמר (משחק שנגמר בערך בדקה 27, והמשיך כתרגיל בהנעת כדור), בעוד ריאל מדריד עשתה את שלה מול אתלטיקו, אבל בעיקר עשתה “את שלה” — כלומר עברה שלב בלי שאף אחד יצא משם עם מחשבה שזה היה מרשים במיוחד. וזה, כמובן, בדיוק השלב שבו אמור להידלק לנו הנורה האדומה: כשאנחנו נראים טוב מדי, והם נראים בינוניים מדי.
מצד שני — ובניגוד לאינסטינקט ההגנתי — צריך להגיד את זה: בשנתיים האחרונות, ברצלונה דווקא די עושה מה שהיא רוצה בקלאסיקו. זה לא תמיד יפה, זה לא תמיד צפוי, אבל זה לרוב נגמר בחיוך קטלאני. ועדיין, כל מי שראה יותר משני משחקים בין הקבוצות האלה יודע, לקלאסיקו יש חוקים משלו, ורובם נכתבים בזמן אמת, בלי לשאול אותנו.
בריאל, אגב, העניינים לא בדיוק מסודרים. אמבפה ייעדר בגלל פציעה, ויניסיוס ייעדר כמו כל התקופה האחרונה. יש שמות, יש איכות על הנייר, אבל זה מרגיש כמו קבוצה שמנסה לעבור משחקים על אדי מוניטין ולקוות שמישהו יפתור להם את זה לבד. לפעמים זה עובד. לפעמים פחות.
בברצלונה, לשם שינוי, העניינים נראים…יציבים. פליק כבר עמוק בעונה השנייה שלו, הקבוצה מתואמת, הלחץ עובד, והדילמות הן מהסוג המעצבן של “מי מבין כל השחקנים בכושר טוב יותר”. לאמין ממשיך להיראות כמו מישהו ששכח להגיד לו שהוא בן 17 אבל מצד שני היכולת נראית לא משהו בניגוד למספרים שיותר טובים משנה שעברה, הקישור מתפקד, וההגנה — ובכן — עושה עבודה סבירה פלוס, שזה בערך המקסימום שמותר לבקש לפני שקארמה תתערב.
אז האם פליק הולך עם ההרכב שרץ, או שהוא יחליט פתאום שזה זמן טוב לניסוי קטן בגמר?
האם נצליח להישאר חדים גם אחרי פתיחה טובה, ולא להיכנס למוד “ניהול משחק” בדקה 55?
והאם נוכל, לשם שינוי, ליהנות מקלאסיקו רגוע יחסית, או שזה שוב ייגמר בדפיקות לב, קללות, וחישובי VAR בדיעבד?
ברצלונה מגיעה עדיפה. ברצלונה מגיעה חדה. ברצלונה מגיעה עם ביטחון.
וזה, כמובן, בדיוק מה שמלחיץ.
מועד המשחק: יום ראשון, 21:00
אצטדיון: סעודיה, כי למה לא
שידור: אתם כבר תמצאו
מצב רוח: בין “יש על מי לסמוך” ל“אני לא מאמין שאני שוב עושה את זה לעצמי”