היום זה אחד המשחקים הכי קשים שיש לליגה הזאת להציע והוא היה מצויין כשהוא משחק ליד גולר שלא תורם כלום הגנתית, תחשוב שבמקום גולר זה פדה לידו.
אתה יודע המשחק עוד טרי ממש בראש ואני יודע על איזה חילוצי כדור אתה מדבר וכמובן שהיו לו פעולות מעולות. אבל הפרטנרים שלו הערב ואיכות היריבה - כל זה לא רלוונטי לשני איבודי הכדור שלו. פשוט זה השחקן, זו צורת החשיבה שלו, הוא אוהב לקחת סיכונים ולא נגמל מזה. אמנם קרלו אנצ’לוטי היה המאמן היחיד שלו עד היום אבל אני לא יודע עד כמה זה השתנה. לגבי המיקום שלו על המגרש והאם הוא מתמצא במרחב אני לא אמרתי מילה, לא היום, בהחלט נוותר לו. מה אומר, ברצלונה עושה מחר במכנסיים נגד אוביידו? נסה לעודד אותי
דברים די מעניינים של אלבארו ארבלואה במסיבת העיתונאים אחרי המשחק:
“הדבר הראשון שקבוצה צריכה הוא לדעת שאנחנו צריכים להישאר מאוחדים. אנחנו הולכים לעבור כמה מצבים קשים ומאתגרים מאוד. ודרך אחדות משיגים את המטרות. זה מה שרציתי להדגיש בפניהם מהיום הראשון, כי לא הצלחנו לעבוד הרבה על המגרש. מבחינתי, הדבר הכי חשוב הוא שהם מאוחדים. ראינו את זה ביום רביעי שעבר עם ההתקהלות הזו אחרי השער של ויניסיוס, וראינו את זה שוב היום עם ברהים. מצאתי קבוצה פנטסטית של בחורים נהדרים באמת שמעריכים אחד את השני, עובדים יחד ועוזרים אחד לשני. וזה הכלל הבסיסי הראשון של כל ספורט קבוצתי: אחדות בין חברי הקבוצה. הקרבה. היו הרבה שחקנים שלא שיחקו, אבל מתאמנים טוב מאוד, מחכים להזדמנות שלהם וגם תורמים. נראה כאילו מנצחים משחקים רק עם השחקנים שמשחקים, אבל יש רבים, רבים שעוזרים לנו מאוד. שנותנים לנו כל כך הרבה. אני חייב לתת קרדיט לכל השחקנים”.
הוא נשאל על כך שריאל מדריד חזרה להיות מסוכנת במתפרצות: “ברור שאני לא יכול ללכת נגד טבעם של השחקנים שלי. להיפך, אני צריך לנסות לנצל את זה. יש לנו הרבה שחקנים שדומיננטיים מאוד בשטחים פתוחים. כדורגלנים מהירים מאוד שנוטים גם לסיים טוב. ואנחנו צריכים לנצל את זה. כשאנחנו יכולים לרוץ, אנחנו נעשה את זה, כי זה בטבע שלהם וכי שם הם עושים את ההבדל. זה הולך להיות אחד מכלי הנשק שלנו לאורך כל העונה”.
משחק לא מאד טוב אבל בהחלט חיובי. זו קבוצה ברמה גבוהה וכמו שציינו כאן מעולם לא היה עבורנו פשוט לשחק אצלה בבית.
מה שניצח לנו את המשחק היה ההגנה. גם מאמץ הקרבה וגם כדורגל נכון. קו קישור ירד קרוב בלמים כשצריך, שחקנים יוצאים לסגירות בזמן והרבה נצחונות במאבקים. ממליץ לשים לב לבלינגהאם. אנדרייטד בהיבט הזה.
התקפה - לאט לאט אני משתכנע שארבלואה הולך להמשיך לשחק על המהירות שלנו, גם על חשבון פוזשן
צריך לזכור דבר אחד שקשור לשני המשחקים האחרונים שלנו וזה סגנון המשחק של היריבה, גם מונאקו וגם ויאריאל באו לשחק כדורגל ולא לחנות את האוטובוס, צריך לראות איך הקבוצה מתפקדת במשחקים נגד קבוצות מתגוננות.
יש בעיה גם בגולר וגם בקמאבינגה במה שקשור לכדרור בחצי שלנו שגורמת לי לתלוש את השערות, גם לגולר היה איבוד אחד שהזכיר את האיבוד שלו בקלאסיקו, אלא דברים שלא אמורים לקרות ברמה של ריאל מדריד, לקאמה יש הרבה דברים חיוביים אבל כרגע הוא לא שחקן הרכב בריאל מדריד באף עמדה.
לדעתי הוא המגן השמאלי הטוב בקבוצה ביחד עם קרארס. כרגע נראה שהקריירה שלו מובילה לשם כי כקשר הוא לא מתפתח.
היה משחק פושר, לפרקים ההנעת כדור היתה נראת טוב שזה דבר מעודד.
הכי חשוב שיצאנו ממגרש קשוח עם 3 נקודות ומייצרים מומנטום
משהו שונה שהרגשתי אתמול בלחץ של ארבלואה, לא יודע אם בכוונה או שיצא ככה, הלחץ שלו לא דומה לזה של אלונסו, אצל אלונסו זה היה לחץ יותר מבוקר, לוחצים באיזורים מסויימים ומוותרים במצבים אחרים, אצל ארבלואה זה לפרקים עשה לי פלאשבקים לליברפול של קלופ, כלומר לחץ מתחיל וזה יסתיים רק באחד משני מצבים, איבוד כדור או גול של היריבה עד שאחד משני המקרים קורה הלחץ לא יפסק.
יכול להיות שאני טועה, אבל כשהתחלנו ללחוץ זה מה שהרגשתי, מקווה שזה מתוכנן ויימשך למרות שקשה להאמין ששחקנים שלא היו מוכנים ללחץ מבוקר תחת אלונסו פתאום יקבלו עבודה קשה כזאת שסוג לחץ כזה מחייב, כמובן שבשיטה הזאת שחקנים כמו ג’וד, קמאבינגה ופדה חוגגים.
מה שכן גורם לי להיות אופטימי שזה מתוכנן זה היציאה הגבוהה והלחץ הפיזי החזק והלא מתפשר שהבלמים שלנו הפעילו על שחקני ההתקפה של היריבה בכדורים הארוכים, מי האמין בכלל שיש טיפת קשיחות בהויסן ?
בכל מקרה, מעניין אותי מאוד לאן זה יתפתח.
טיטי אם אני ארבלואה אני נזהר ממך. עם קרלו התחלת בירח דבש ואז התהפכת עליו. אני לא שולל שאתה המופע הספורטיבי של עידית סילמן.
עם קרלו לא הייתי אף פעם בירח דבש, אבל לפני הקדנציה השנייה שלו הייתי אולי היחיד פה שתמך בהחזרה שלו, כתבתי שבמצב של אז זחייבים מאמן בסיגנון של קרלו לשתי עונות כדי לייצב את הקבוצה, לא בגלל שקרלו מאמן ענק אלא בגלל היתרונות האחרים שלו שהתאימו בול אז.
עם ארבלואה אני מגיע ספקן, במיוחד כי הוא מחליף את האליל שלי, אבל גם את ארבלואה אהבתי כשחקן עוד מימי ליברפול, לא כישרון על אבל שחקן חכם מאוד, עד עכשיו הוא מפתיע, אומנם רק 2 משחקים אבל לדעתי אתמול מבחינה טקטית היינו מעולים.
לא רק, אמרת (בצדק) שנשחק איתו יותר התקפי/משוחרר/מופקר (בחר את המונח בהתאם לפוזיציה) מאשר זידאן ולכן זה טוב לנו. כלומר לא רק הנושא החברתי.
אני אגב מסכים איתך לגבי הפוטנציאל של ארבלואה. יש לו את האסרטיביות הדרושה כדי לנהל את הסגל ומצד שני הוא התחיל בקו הפרגמטי הדרוש לנו. אני יודע, כנראה שלא נראה שבעים ושמונה מסירות ואז את גולר נכנס עם הכדור לשער, אבל למי שזה הפטיש שלו אציע אלטרנטיבה במרחק 600 קילומטר שאפילו כוללת חיבוק קבוצתי במעגל אחרי השער כמו חבורת ילדות שניצחו את הכיתה המקבילה במחניים.
בקסטיליה הוא הביא תוצאות טובות.
אתמול משחק הלחץ שלנו היה טוב לפרקים אבל רואים שנגד קבוצות שיודעות להניע כדור טוב כמו ויאריאל הלחץ שלנו עדיין לא מספיק אפקטיבי וחושף אותנו להרבה מתפרצות.
מעניין יהיה לראות אם המגמה תימשך וארבלואה ינסה ללחוץ גם נגד יריבות כאלה או שישמור את זה ליריבות יותר נחותות שכם ככה יושבות ברחבה שלהן.
קמאבינגה אתמול היה נוראי מחצית ראשונה ואז עשה שינוי של 180 מעלות ובמחצית השנייה היה כל מה שקיווינו שהוא יהיה,מתקל,מכסה שטחים,לוחץ גבוה ויודע גם לשחרר פס לגול,חבל שאמבפה החמיץ.
אסנסיו ממשיך להשתפר לא רק בתור שחקן,נראה שגדל פה מנהיג.
כמו שהבטחתי לכם, הלכתי ובדקתי עד כמה באופן יחסי משחק ההגנה של ריאל מדריד היה טוב אתמול נגד ויאריאל בהתבסס על נתוני ה-XG – הגולים הצפויים. בעשרה מ-21 משחקיה העונה בליגה ריאל מדריד השאירה את היריבות שלה על פחות משער 1.00 ב-XG.
במשחק אתמול בו ניצחה ריאל מדריד 0:2 את ויאריאל – הצוללת הגיעה ל-0.57XG, שזה הנתון החמישי הכי נמוך נגדינו העונה. אוססונה יצרה 0.36XG במחזור הפתיחה בסנטיאגו ברנבאו ואוביידו החלשה שרק עלתה ליגה יצרה 0.51 במחזור השני – ממש בתחילת העונה! המשחקים הנוספים הם ה-0:4 על ולנסיה שם העטלפים יצרו 0.49 XG במשחק, וחטאפה בחוץ בטסט לקלאסיקו כשהיריבה יצרה 0.52XG למשחק.
ויאריאל – ריאל מדריד – 0.57XG
ריאל מדריד – לבאנטה – 0.8XG
ריאל מדריד – בטיס – 1.05XG
ריאל מדריד – סביליה – 1.56XG
אלאבס – ריאל מדריד – 1.36XG
ריאל מדריד – סלטה ויגו – 1.55XG
אתלטיק בילבאו – ריאל מדריד – 0.8 XG
ג’ירונה – ריאל מדריד – 0.8XG
אלצ’ה – ריאל מדריד – 1.44XG
ראיו וייקאנו – ריאל מדריד – 1.2XG
ריאל מדריד – ולנסיה – 0.49XG
ריאל מדריד – ברצלונה – 1.03 XG
חטאפה – ריאל מדריד – 0.52XG
ריאל מדריד – ויאריאל – 1.00XG
אתלטיקו מדריד – ריאל מדריד – 2.34XG
לבאנטה – ריאל מדריד – 1.6XG
ריאל מדריד – אספניול – 0.96XG
ריאל סוסיאדד – ריאל מדריד – 2.23XG
ריאל מדריד -מאיורקה – 0.72XG
אוביידו – ריאל מדריד – 0.51XG
ריאל מדריד – אוססונה – 0.36 XG
לא ממש מפתיע, היריבה שעשתה לריאל מדריד הכי הרבה בעיות הייתה אתלטיקו מדריד כשבדרבי בניצחון 2:5 יצרה 2.34XG. ריאל סוסיאדד אחריה, עם 2.23 XG במשחק באנואטה (1:2 לריאל), כאשר הרחקתו של דין האוסן גם כן תרמה לכך. במקום השלישי לבאנטה בסיבוב הראשון עם 1.6 במשחק הבית שלה, והקלאסיקו?ברצלונה יצרה רק 1.03, נמוך למשל מראיו וייקאנו ואלצ’ה כשאירחו אותנו בבית וכן מסלטה ויגו ביום בו ניצחה בברנבאו, וגם קצת מתחת לבטיס.
6-1 ברצלונה, קל.
אפילו לא מנסה לנחס, אין סיכוי במשחק הזה.
ונתתי 1 לאוביידו כי לא יהיה נעים לשחקני ברצלונה לוותר על המסורת לספוג לפחות שער שטותי אחד.
defensive actions
לפעם הבאה שבלינגהאם משוייך באופן אוטומטי לקבוצת העצלנים
(לא יודע מה בדיוק ההגדרה. לא צריך לקחת את המספרים האלה כמשהו מוחלט אלא הובא כדי להדגים שהוא בוודאי לא הבעיה)
לא ברור לי מה נחשב פעולה הגנתית, אבל קורטואה ממש לא מתאמץ הגנתית.
מבלינגהאם שהוא בהגדרה all-around אני מצפה לא רק לפעולות הגנתיות. כמו שאני מצפה לא רק לפעולות התקפיות. ושאני אומר פעולות התקפיות אני לא מתכוון לשערים/ אסיסטים בהכרח. זה יכול להיות השתחררות, שינוי כיוון, סחיבת כדור קדימה. ועוד שלל פעולות יצירתיות שאני מצפה ממנו. (הרי בבחירת המספר שלו הוא התעקש על ההשוואה לזיזו).
רק בנאדם שמעולם לא ראה משחק של ריאל מדריד ייקשר בין בלינגהאם לעצלנות. למען האמת, חוץ מוינסיוס ואמבפה, אני לא מצליח לחשוב על שום שחקן בקבוצה שהוא עצלן בהגדרה. מילא אמבפה שמגבה את זה במספרים והיחיד בהתקפה שמתפקד כל העונה, לוינסיוס אין שום תירוץ.
זחיחות ויהירות יש אצלנו בשפע. עצלנות זה סתם איזה קשקוש שתפס כמו הרבה אחרים.
תשמע אולי זו תהיה דעה לא פופולארית: אני מסכים שהוא לעתים משלם מחיר על הכאוס ועל זה שאף אחד לא החליט, לא האוהדים ולא המועדון והמאמנים - האם הוא קשר מרכזי או מתחת לחלוץ. אבל אני כן רואה דקות רבות שהוא כאילו מעלה הילוך, כמו ילד בשכונה שמתעצבן ועושה את “האמיתי”, ולעומת זאת דקות שלמות שהוא עם קצב כמעט לא קיים ובהחלט כן ‘זורק’, חוזר אחורה בעצלתיים. אולי זו חלוקת עומסים עדיין לא נכונה ביחס לזה שהוא צעיר וזו רק העונה השלישית שלו.