מחזור 21 בספרד: 0:2 בלה סרמיקה של ויאריאל| כבש: קיליאן אמבפה-2

לקראת ויאריאל

סטטוס ריאל מדריד:

ריאל מדריד מגיעה ללה סרמיקה של ויאריאל אחרי ניצחון 1:6 גדול על מונאקו בליגת האלופות, תנופה אדירה. אם אלבארו ארבלואה היה יכול לכתוב את התסריט של הופעת הבכורה שלו כמאמן ריאל במפעל היוקרתי – סביר שזה היה נראה ככה ב-99%. רק מאמן אחד אגב רשם בכורה עם תוצאה גבוהה יותר בצ’מפיונס. מה היה לנו? פיוס עם הסנטיאגו ברנבאו ויכולת מבריקה של שחקני החלק הקדמי. ואולם, אף אחד לא מסתנוור – ברור שהמבחן של השחקנים וגם שלו מגיע עכשיו, אחרי לוח משחקים מאוד-מאוד נוח שהיה למאמן החדש. ריאל ניצחה את ויאריאל כאורחת פעם אחת בלבד בשמונת המשחקים האחרונים (אשתקד). אם תנצח היא תוכל לפחות זמנית להעפיל לפסגה לראשונה מזה חודשיים, מאז המחזור ה-13! שכן ברצלונה הפסידה 2:1 לריאל סוסיאדד במחזור האחרון. אז האם ריאל תשיג ניצחון ליגה רביעי ברציפות או שתבעט בדלי? בואו נאמר שבדרך כלל למעט מקרים חריגים – ריאל לא מנצחת משחקים קריטיים כאלה בליגה וברור שחובת ההוכחה עליה. האמת שריאל קבוצת החוץ השנייה בטיבה בליגה עם מאזן 6-3-1 – כלומר 21 נקודות מתוך 30.

“זה משחק קשה וחשוב מאוד בגלל היריבה ובגלל מה שהיא מייצגת. שלוש הנקודות האלה יכולות לתת לנו ביטחון. עלינו להציג את הביצועים הטובים ביותר שלנו”, אמר ארבלואה, שנשאל האם ניצחון מחר יפיג את הספקות שיש סביבו ואמר שהוא כלל לא מתייחס לזה: “אני מרוכז רק בלהילחם ולהשיג את שלוש הנקודות, השאר ממש אבל ממש לא משנה לי” מה שחזר עליו ארבלואה - המונח נקודת מפנה, והוא, השחקנים והאוהדים [וגם אנחנו] מקווים שהניצחון על מונאקו הוציא אותנו לדרך חדשה. “אני חושב שזה היה נקודת מפנה. ראיתי את השחקנים משחקים מעולה, להוטים לעבוד קשה ואני מקווה שנמשיך ככה. זה היה הזמן לעשות צעד קדימה. רק כך נשיג את המטרות שלנו. הגעתי לברנבאו פעם ראשונה כמאמן וכשאתה עובר ליד 15 גביעי ליגת האלופות..זו ההיסטוריה של ריאל מדריד. זו ריאל מדריד שאנחנו רוצים לראות, קבוצה עם אופי ומנטאליות. אסור לנו לנטוש את הערכים שלנו”. המאמן נשאל אם השחקנים שמחים יותר ואמר: “הם קיבלו אותי בזרועות פתוחות, לא אדבר ביחס לעבר”.

למאמן יש כאב ראש ברור, למעשה שניים. ראשית, מה עושים ללא אורליאן טשואמני, שאמנם לא נראה מבריק מאחורה כמו בתחילת העונה אבל בהחלט עוזר. הקשר הצרפתי ספג את הצהוב החמישי שלו העונה במהלך ה-0:2 על לבאנטה וייעדר. די ברור שאדוארדו קמאבינגה יזוז חזרה לקישור לאחר ששיחק כמגן שמאלי מול הצרפתים, בזמן שאלבארו קארראס היה מושעה וכעת הוא ב-11. בעיה שנייה:. מרכז ההגנה די שברירי, הקללה לא עוזבת את ריאל מדריד. אנטוניו רודיגר שלא היה זמין מאז גמר הסופרקופה נגד ברצלונה – ימשיך להיעדר זה המשחק החמישי ברציפות, וריאל נותרת עם דין האוסן שמנסה להתאושש אחרי תקופה חלשה, וכן עם ראול אסנסיו שלא בריא אף הוא במאה אחוז אבל משחק עם מסכה ועם אי נוחות וגם הפעם יהיה שם עבור הקבוצה. גם במשחק נגד מונאקו ראו את הבעיות בהגנה כשהיריבה איימה 20 פעמים על השער של טיבו קורטואה, וריאל שמרה על שער נקי פעם אחת בלבד בששת משחקיה ב-2026. פדה ואלוורדה ימשיך כמגן ימני כך נראה וארבלואה פרגן על יכולתו במשחק האחרון. “אנחנו רוצים לראות בדיוק את זה, מחויבות ו-ורסטיליות. הוא לא התלונן”.

יש גם בשורות טובות - בחלק הקדמי. הכושר של שחקנים רבים, זה כבר לא קיליאן אמבפה שתמיד הרי מבקיע - מול כל העולם, הוא כבר לא היחיד, והסגל עמוק הרבה יותר. שישה שחקנים טובים מתחרים על שלוש עמדות, או אם נאמר את האמת – ארבעה שחקנים בעקבות עמדה אחת – זו בכנף ימין. רודריגו למשל חוזר לסגל, ארבלואה אישר, הוא שוב התאמן והגיע הזמן. עד לפציעה שהוציאה אותו מקצב הוא בהחלט בלט. וגם ברהים דיאס שנעדר מעל חודש בשל אליפות אפריקה. היה לו טורניר נהדר עם סיום טראגי והקבוצה תומכת בו. לא בטוח שיקבל דקות מחר אבל יהיה בסגל. “אני מאוד שמח שהוא איתנו. הוא כבר הראה את היכולות שלו כאן וגם באליפות אפריקה. הוא יכול לתת לנו הרבה מאוד. הוא מוכן לעזור ובעל בגרות ומנטאליות”. העונה כבש ברהים שער אחד וזה הזמן שלו להיכנס לעונת 2025-26.

בשבוע האחרון שניים שקצת נשכחו ודעכו לקצה הספסל - עשו צעד קדימה. ארדה גולר שמציג כבר 11 בישולים העונה, כולל מסירת-על נגד מונאקו, יפתח במקומו של טשואמני. לא מן הנמנע שפרנקו מסטאנטואונו שכבש את השער הראשון שלו בליגת האלופות ונראה נהדר, יכבוש את כנף ימין בשל השיפור האדיר שהראה, וכמובן האנרגיות ומשחק הלחץ שמאפיינים אותו כל כך. גונסאלו גארסיה לא פתח בליגת האלופות. כמובן שוויניסיוס ג’וניור הוא גם סיפור. ארבלואה נשאל על האפשרות שיאריך את חוזהו, אבל יש דבר דחוף יותר כמו המשחק בשבת. הברזילאי השתיק את הבוז מהברנבאו עם הופעה יוצאת דופן נגד הצרפתים – שער ושלושה בישולים, אך מחר זה מבחן אמיתי עבורו. סביר להניח שיהיו לו שטחים, אבל ויאריאל יריבה אגרסיבית יותר וברמה אחרת. מעבר לכך, שעריו האחרונים של הברזילאי בליגה היו נגד הצוללת וחלפו מאז 12 מחזורים! אמבפה בזון כמובן מחפש את שער הליגה ה-20 שלו. בעונה שעברה פיניש קטלני שלו עזר לריאל לבצע מהפך מהיר בלה סרמיקה. השיפור של שאר השחקנים אמור לעזור גם לו. זה המבחן של ריאל.

נגד מונאקו היה כיף - ועכשיו לדבר האמיתי.

ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| פדה ואלוורדה, ראול אסנסיו, דין האוסן, אלבארו קארראס| אדוארדו קמאבינגה, ארדה גולר, פרנקו מסטאנטואונו, ג’ו’ד בלינגהאם| ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה

מה המצב ויאריאל?

ויאריאל היא אחת הקבוצות החזקות בספרד ללא ספק, אך היא מגיעה למשחק אחרי שבוע רע מאוד מבחינתה שכלל שני הפסדים: הצוללת נכנעה 2:0 לבטיס בחוץ – הפסד ראשון העונה בליגה ליריבה ‘מהליגה שלה’ - שהיא לא אחת משלוש הגדולות, ולאחר מכן המשיכה את העונה האירופית המזעזעת שלה עם הפסד ביתי מביך 3:2 לאייאקס שבעונה גרועה מאוד בעצמה, כשהקבוצה של מרסליניו חוטפת ומפסידה בדקה ה-90. ויאריאל של העונה למעשה מציגה שני פרצופים שונים לגמרי – היא בעונת ליגה נהדרת, רשמה את הסיבוב הראשון הטוב בתולדותיה עם 41 נקודות, כן, יותר מהקבוצה המרגשת ההיא של חואן רומן ריקלמה, מרקוס סנה ודייגו פורלאן (אשתקד היו לה שמונה נקודות פחות בשלב הזה). היא מדורגת שלישית בטבלה עם מספר נקודות זהה לאתלטיקו מדריד וכשיש לה משחק חסר; ומצד שני בליגת האלופות היא לא ניצחה אף משחק! תיקו אחד ושישה הפסדים והיא במקום ה-35 המביך – הלפני אחרון בטבלה. אפשר להוסיף לזה את ההדחה המוקדמת מהגביע נגד ראסינג סנטאנדר עוד לפני שמינית הגמר, ולא הכל ורוד בממלכה של מרסליניו. המאמן נשמע די שבור וכועס אחרי ההפסד להולנדים ופשוט הודה: הייתה חסרה לנו נחישות לאורך כל התחרות באירופה. מצד שני, נציין כי ויאריאל עשתה שמונה ניצחונות בעשרת משחקי הליגה האחרונים. רק ברצלונה לקחה יותר נקודות ממנה בפרק הזמן הזה.

כעת בדומה ליריבתה ריאל מדריד, גם הצוללת עומדת בפני מבחן. ויאריאל הפסידה העונה בכל משחקיה נגד הגדולות. היא נכנעה 2:0 לאתלטיקו מדריד בחוץ, הפסידה 3:1 לריאל מדריד בברנבאו והפסידה 2:0 לברצלונה. מאזן ביתי מצוין (8-1-1, 25 נקודות מתוך 30) הוא לא מספיק, בקבוצה מצפים להתעלות במשחקים הגדולים. האמת היא, שגם בעונת 2024-25 ויאריאל לא ניצחה את הגדולות. אם נסתכל על אירופה, ויאריאל סיימה ב-2:2 לא רע נגד יובנטוס ומעבר לכך הפסידה לטוטנהאם (1:0), נכנעה 2:0 למנצ’סטר סיטי והתפרקה במשחק החוץ בגרמניה נגד בורוסיה דורטמונד. ויאריאל תשמח לנצח גם עבור המאמן שלה מרסליניו שחוגג 30 שנה על הקווים וזכה לריאיון ארוך ומעניין ב-AS. שלא תטעו – ויאריאל לא עם הראש למטה, היא עם מוטיבציית שיא והמסר של המאמן היה פשוט: הקבוצה כבר ידעה להרים את עצמה שוב ושוב מהמכות שספגה בליגת האלופות.

לקראת המשחק, הצוללת, בעלת ההתקפה השלישית בטיבה בליגה וכן ההגנה השלישית הטובה ביותר, מקבלת “חיזוק” גדול, ענק. אמנם היא תחסר את הקשר המרכזי סאנטי קומסאניה, שיאן הדקות של הקבוצה העונה שמושעה בשל האדום נגד בטיס אבל קבלו את אלוף אפריקה הטרי פאפה גיי, הגיבור ןכובש שער הניצחון של סנגל בגמר ההזוי נגד מרוקו. הקשר התקבל בתשואות ובחיבוקים באימון של ויאריאל והבהיר שהוא כבר בטירוף לשחק. “אני רוצה לעזור לקבוצה, זה משחק מאוד חשוב. דיברתי עם המאמן. חזרתי מרוצה מאוד מהטורניר, אני במיטבי. אני תמיד נותן הכל עבור המדינה שלי, החגיגות עם האוהדים היו מדהימות”. הוא סיפר כי הקפטן סאדיו מאנה אמר: “בואו נמשיך את המשחק” לאחר שירדו מכר הדשא. ויאריאל תחלוק כבוד לקשר לפני המשחק עם טקס יפה. מרסליניו גם אישר שרק אם יקרה משהו בלתי צפוי, הקשר שהשתתף באימון המסכם – לא יהיה. ייעדר המגן סנטיאגו מוריניו שהיה זה ששמר על ויניסיוס בסיבוב הקודם והורחק בשני צהובים דאז. המגן השמאלי אלפונסו פדרסה בספק, היחיד שאין וודאות לגביו. אליאש אחומאש עם רגל וחצי בראיו וייקאנו כך נראה.

מאז אוקטובר הקפטן ג’רארד מורנו הצליח לשמור על כשירות רציפה פחות או יותר וכבר כבש חמישה שערים בליגה, מנסים שלא להעמיס עליו. ההנחות הן שהחלוץ שקיבל 18 דקות בלבד נגד אייאקס – יפתח בהרכב, יותר נכון יחזור להרכב (65 דקות נגד בטיס). בכל העונה שעברה היו לו רק 18 משחקים, רק שיהיה בריא. שערו נגד אלאבס ב-1:3 במחזור ה-19 היה מרגש ממש – שערו ה-125 במועדון. “זה השער ה-125 שלו. המבקיע הגדטח ביותר בהיסטוריה שלנו. לעולם לא יימאס לנו מהכדורגל של ג’רארד מורנו”, כתבה ויאריאל בחשבון הפייסבוק שלה לפני שבועיים, בהחלט כך. הופעת הבכורה שלו בלה ליגה בעונת 2014/15, מורנו היה מעורב ב-11 שערים נגד ריאל מדריד (שישה שערים וחמישה בישולים), ורק לואיס סוארס היה מעורב ביותר שערים בתקופה זו (12 שערים - 10 שערים ושני בישולים). ויש עוד שחקנים טובים. אלברטו מוליירה, קשר כנף שמאלי, הוא שיאן השערים העונה עם שמונה ואכן מציג יכולת פנטסטית ומהווה איום. שחקן הרכש היקר בתולדות המועדון ז’ורז’ מיקוטאדזה נכנס לעניינים בזמן האחרון ויש לו שבעה כיבושים. איוסה פרס מנגד מתקשה לשחזר את יכולתו מאשתקד (22 שערים) בגלל פציעות.

מרסליניו מלא ביטחון כהרגלו. “אנחנו יודעים שזה יהיה משחק קשה אבל נרגשים. ריאל מדריד קבוצה שמסוגלת בזכות האיכות שלה לשנות את המצב שלה מהר מאוד. בכל פעם שיש שינוי מאמן זה נותן דחיפה לביצועים, אבל לריאל מדריד תמיד יש פוטנציאל גדול. כשהם מרוכזים ואינטנסיביים הם יכולים לנצח כל קבוצה. אבל אנחנו משחקים בבית, הקהל מהווה כוח, זה מעודד אותנו”. המאמן הודה: “אני מאוכזב מההופעה שלנו בליגת האלופות ולא חשבתי שנתחרה ברמה כל כך נמוכה, ואני גם כן אשם כמובן, אך המשחק נגד אייאקס לא יביא למחשבות שליליות, קמנו. אנחנו רוצים להתמקד בעצמינו ולא בריאל. נצטרך לשחק בצורה אינטילגנטית, לא לתת להם מרחבים. יש לנו את מה שצריך כדי להתחרות. נצטרך להציג משחק מושלם, את הכושר הטוב ביותר שלנו, ושהם יהיו ביום גרוע”. הוא ביקש מהשחקנים להרים את הרמה שלהם, אמר ששני הפסדים האחרונים הם מעט ביחס לתקופה האחרונה הטובה שלהם. “ניצחון תמיד מעניק ביטחון ובטח נגד קבוצה גדולה. יש תמיד פרטם קטנים שמענישים אותנו כמו פנדלים, אדומים ועוד ונצטרך לשים לזה לב. יש לנו אמונה”. אמנם אשתקד מרסליניו הפסיד לריאל פעמיים אבל בין בין 2021 ל-2024 רשם חמישה משחקים ללא הפסד, כולל דאבל ב-2022-23.

ויאריאל שוב איכזבה באירופה. רוצה לתקן בשבת

ויאריאל – הרכב משוער: לואיז ג’וניור| פאו נאבארו, חואן פוית, רנאטו וייגה, מיגל פדרצה| טייג’ון ביוקנן, דני פארחו, פפה גייה, אלכס מוליירו| ג’רארד מורנו וז’ורז’ מיקוטאדזה

היסטוריה ומפגשי עבר:

עד היום נערכו רק בסה"כ 25 מפגשים בין ויאריאל לריאל מדריד. מה שמדהים הוא שריאל מדריד ניצחה בארבעת הראשונים (מפגש הבכורה: בעונת 1998-99) ומאז לא הצליחה לחבר אפילו שני ניצחונות ברציפות – לטיפולכם המסור מה שנקרא. וזה לא שהמארחת מנצחת יותר מדי, פשוט כמעט כל משחק שני נגמר בתיקו. המאזן עומד על היום על עשרה ניצחונות לריאל (40%), 11 תוצאות תיקו (44%) וארבעה ניצחונות לוויאריאל (16%), יחס שערים 42:28 לטובת ריאל. בעונה שעברה במחזור ה-28 ריאל כבר פיגרה 1:0 משער של חואן פויט אך הפגינה אופי ותוך שש דקות הפכה עם צמד גדול של אמבפה. בעונת 2023-24 במחזור הלפני אחרון אלה היו שתי מחציות שונות לגמרי. ריאל ירדה להפסקה ביתרון 1:4. כשארדה גולר חוגג צמד וגם לוקאס ואסקס וחוסלו מבקיעים, ובמחצית השנייה אלכסנדר סורלות’ הוסיף שלושער תוך שמונה דקות לאחד שהיה לו והשלים רביעייה היסטורית. בדרך כלל, כאמור, המשחקים בין ויאריאל לריאל מסתיימים בתיקו. עד לעונה שעברה, הניצחון האחרון היה 2:3 בעונת הדאבל 2016-17 עם זינדין זידאן, רמונטדה מארץ הרמונטדות. אלבארו מוראטה המחליף קבע 2:3, ריאל מחקה פיגור 2:0 כאשר גם גארת’ בייל וכריסטיאנו רונאלדו כובשים. ומאז? מ-2017-18 ועד 2021-22 חמש תוצאות תיקו רצופות. שלוש פעמים 2:2 - הזיה מוחלטת. ריאל הובילה 0:2 במחזור הסיום של 2017-18 כשהיא מתכוננת לגמר ליגת האלופות וכריסטיאנו כבש את שערו האחרון, אלא שהצוללת חזרה ואפילו לוקה זידאן הבן של – עמד בשער.

ניצחון אחד של ריאל מדריד היה בלתי נשכח, כמעט עשרים שנה עברו. במחזור השני של עונת 2007-08 ריאל של ברנד שוסטר הגיעה למדריגל ושברה בצורת של ארבע שנים בסטייל, עם מאניטה ענקית, 0:5 פסיכי. ראול כבש ראשון, ווסלי סניידר כיכב עם צמד כולל כדור חופשי אדיר, וגם רוד ואן ניסטלרוי וגוטי השתתפו בחגיגה. עוד משחק היסטורי היה בעונת הדסימה עם תיקו 2:2, הופעת הבכורה של בייל בלבן. הוא כבש אחרי בישול של דני קרבחאל והשווה ל-1:1, כריסטיאנו עוד קבע יתרון אבל ג’ובאני דוס סאנטוס השווה. נציין שהוולשי גם חילץ לריאל נקודה עם צמד ב-2:2 ב-2019-20 רגע לפני שהורחק. חזרנו להתחלה. המפגש הראשון ארע איי שם בינואר 1999, צמד מאוחר של פרננדו מוריינטס וריאל מדריד משיגה 0:2. בעונת 2000-01 ריאל נהנתה משער עצמי, ראול קבע 2:3 גדול בעונת 2001-02 עם שער בדקה ה-87 וארבע דקות קודם לכן פדרו מוניטיס השווה, וגם בעונת 2002-03 הייתה דרמת ענק כשאיבן הלגרה הצטרף לרחבה ודחק לרשת אחרי כדור רוחב מצד ימין, 0:1 קטן-גדול בתוספת הזמן. כעבור עונה ילד צעיר בשם אנטוניו נונייס הציל את הגלאקטיקוס של קרלוס קיירוש מהפסד כשקבע 1:1. לאחר שתי תוצאות תיקו מדכאות ללא שערים ב-2004-05 וב-2005-06, ויאריאל רשמה ניצחון בכורה על ריאל בעונת 2006-07 בפתיחת הסיבוב השני. היא בעונת 2015-16 0:1 של רוברטו סולדאדו במחזור ה-15 שם את רפא בניטס כמעט על הגרזן. הניצחון האחרון של הצוללת על ריאל היה 1:2 בעונת 2022-23. ג’רארד מורנו הכריע בפנדל. בסה"כ 51 משחקי הליגה ריאל דומיננטית יותר עם 28 ניצחונות מול שישה הפסדים. במפגש האחרון בין הקבוצות, במחזור השמיני, ריאל ניצחה 1:3 עם צמד של ויניסיוס גם אמבפה הבקיע, מיקוטאדזה צימק זמנית.

בוקר טוב לכולם, הגשתי בקשה להקדים את המשחק היום לסביבות 19:00 ונעניתי בשלילה על ידי פלורנטינו פרס וחאבייר טבאס, אז נישאר במתח עד מאוחר. וברצינות:

אנחנו בסה”כ במחזור ה-21 אבל זה משחק שיכול לסמל הרבה עבור ריאל מדריד. אתחיל מהדברים הרעים: אנחנו לרוב לא מנצחים משחקים כאלה, אנחנו מפגינים חוסר רצינות ויציבות בליגה מדי שנה למעט מקרים נקודתיים (2023/24 לדוגמא, 2016/17, 2011/12). מעט מאוד קלאסיקוס מכריעים ניצחנו, משחקי דרבי, אבל אני אלך למשחקים שהם נגד “שאר הליגה”. למשל סביליה בפיחואן בעונת הדסימה מיד אחרי הקלאסיקו - הפסדנו בשלומיאליות, למשל אתלטיק בילבאו בסאן ממס ב-2014/15, למשל בעונה שעברה נגד בטיס אחרי שהובלנו.

המגרש הזה בלה סרמיקה הוא מנחוס של ממש והגיע הזמן להתחיל לקחת נקודות ולפצות על כל המשחקים האבודים שם - גם כי העונה ויאריאל לא מתפקדת מול הגדולות, והאמת שגם בעונה שעברה זה היה ככה. זה המבחן הגדול של ריאל מדריד ולא משחק נגד מונאקו באווירת צ’מפיונס חגיגית מול יריבה שמפקירה, משחקת עם קו הגנה גבוה וממש גרוע, וגם לא בועט באמצע. זה משחק שייראה האם הקבוצה מסוגלת להתעלות, האם אנחנו רציניים, גם אם ברצלונה מחר נותנת חמישייה לאוביידו בקלות - עצם זה שזמנית נוכל לטפס למקום הראשון זה שווה המון. עד עכשיו לוח המשחקים היה בהזמנה עבור אלבארו ארבלואה (שבהחלט עשה את השחקנים שמחים), ממש מתנה.

אז יגידו האופטימיים שוויאריאל משחקת כדורגל התקפי ותמיד עם אותו סגנון של קבוצה גדולה, ויהיו לנו שטחים ‘להתפרץ’. על פניו זה נכון אבל בואו נגד שוויאריאל לא תהיה גרועה כמו אתלטיק בילבאו או אולימפיאקוס. אם היא תחזיק בכדור לאורך זמן ארוך כל כך - היא תהיה מסוכנת וההגנה שלנו נוהגת לטעות, מה גם שראול אסנסיו משחק כשהוא לא כשיר גם כן כבר כמה זמן. טיבו קורטואה בכל משחק עוצר כמות כדורים בלתי אפשרית. בכלל אני מצפה לראות ריאל שכן מסוגלת להציג מינימום של הנעת כדור. אם ג’וד בלינגהאם יהיה קשר אז אולי יהיה לנו יתרון באמצע.

גולר יודע מה לעשות עם הכדור אבל במשחק כזה צריך גם שיניים, בעיקר מצד אדוארדו קמאבינגה, שלידו אורליאן טשואמני נראה שחקן מצוין. הוא יצטרך להיות אחראי, בלי איבודי כדור סמוך לרחבה וללא לקיחת סיכונים מיותרים שאלה סימן ההיכר שלו, לשחרר את הכדור בזמן. מבחן גדול גם לוויניסיוס מה אני אגיד, יתקבל באווירה עוינת כמובן, ישרקו לו בוז, יעצבנו אותו, גם השופט אגב מעצבן סוטו גרודו, כבר הרחיק אותו במאסטייה אשתקד. כבר הרבה זמן שלא עברה בי התחושה של “איזה מזל שיש לנו את ויניסיוס - הוא מנצח לנו משחק גדול”. כולם צריכים לשחק מהר ולא להתמזמז. להפגין נחישות ואגרסיביות - אבל בחוכמה ולא פאולים מטופשים ו-20 קרנות.

אני כתבתי את פרנקו מסטאנטואונו בהרכב המשוער לפי שהמארקה וה-AS התעוררו, מעניין אם פגעתי בול או לא. אני חושב שאם ישחק זו בחירה נכונה. הוא יילחץ בטירוף, יסגור לאמצע לפעמים בעת הצורך, ולגבי מה יעשה עם הכדור - אולי אפשר להיות אופטימיים קצת יותר אחרי המשחקים האחרונים. על הספסל נקבל רודריגו רענן לעת הצורך וגם את גונסאלו גארסיה (עם שילובו של ברהים דיאס הייתי מחכה).

מרסליניו אמר לפני המשחק שהפרטים הקטנים עושים את ההבדל וזה מה שחסר לקבוצה שלו, אני מסכים איתו. בעונה שעברה אמבפה עשה צמד גדול משני מצבים, הוא היה חד מאוד גם נגד מונאקו ואלה בידיוק הציפיות ממנו. תנו לנו את זה, לפחות אשליה, תעלו עם סכין בין השיניים. האללה מדריד!

ההרכב הצפוי.
כנראה ההרכב הכי טוב שאנחנו יכולים להעמיד היום.
שיהיה בהצלחה

טוב אנחנו לא מופתעים, אנחנו קבוצה לא רצינית. ויניסיוס ג’וניור כנראה רוצה חופשה ביום ראשון הבא ומחפש את הצהוב בכוח. מחצית פח שלו (כן למרות הסיבוב היפה עכשיו דקה 40) אבל לגביו אין לי ציפיות, משום מה אני לא מופתע. מונאקו הייתה יריבה בהזמנה עבורו ועבור הקבוצה. קיליאן אמבפה למשל ממש מאכזב עם אפס דריבלים מוצלחים ובעיטה אחת למרכז השער. העונה הרף שלו תמיד-תמיד-תמיד היה גבוה מזה. לא יכול להיות שהמהלך הכי מפתיע שלנו במחצית הגיע מארדה גולר. מי מסוגל לתת גול בקבוצה הזו כשאמבפה לא בעניינים? מי לא צריך חמישה מצבים?

יש כל כך הרבה כלים על הספסל, נניח רודריגו כי ברהים דיאס אולי בדיכאון, גם גונסאלו גארסיה יכול להוסיף לנו מימד אחר למשחק, אבל הרי “אסור” להחליף הרבה שחקנים. רק את גולר ומסטאנטואונו (עובד הרבה), ואת שניהם לא הייתי ממהר להוציא. את ויניסיוס כן. אבל על מי אני עובד.

אנחנו לא משחקים מספיק מהר, לא מספיק חדים, הרבה איבודי כדור די מביכים בגלל השתלטות לא טובה ונגיעה מיותרת. אנחנו קצת נאיבים.

כמובן שעם אדוארדו קמאבינגה באמצע כל התקפה של ויאריאל היא סכנת נפשות (זוכרים איך הוא חלם ואיבד כדור ברשלנות מעצבנת?) - אין לנו תשובה לג’רארד מורנו הנהדר ש”עושה בנזמה” ויורד אחורה לנהל, וגם פפה גיי מצוין, אבל היה ברור שוויאריאל במשחק בית תהיה עם תנופה. יחסית היא לא מייצרת ממש משהו. ראול אסנסיו מצוין שוב. חוליית ההגנה עומדת יפה.

ויניסיוס פשוט שחקן מעצבן, לא רץ, לא מתאמץ ועכשיו גם לקח מאיתנו גול כי הוא פשוט שחקן טמבל.
אי אפשר לשחק עם הקישור הזה, זה לא עבד לאלונסו וזה לא יעזור לארבלואה גם, זה קישור רך מדי.

הכל עבד, חוץ מההתקפה, עד עכשיו יום שחור של ויני ובעיקר אמבפה, קיבלנו כדורים עם יתרון מספרי ושטחים מאחורה ולא עשינו מזה כלום, חבל.

ויאריאל פשוט באה לשחק כדורגל, אצלינו מתמזמזים עם הכדור ומתנהלים באיטיות עד שמוציאים איזו מסירה.

אין לנו קישור, הוא מתקשה לשלוט באמצע ואף פעם לא מזיז כדור נכון. כשהתוקפים שלנו מקבלים את הכדור הם לא נמצאים במצב של לעדות משהו, וגם כשהם כן, ויניסיוס דואג לעשות את הפעולה הרעה ביותר שיכול.

משחקים במדריגל תמיד היו קשים, ויקח זמן עד שאנחנו נשחק כדורגל אם בכלל, אבל ציפיתי ליותר מזה.

אני לא אוהב את גולר. שחקן כך כך רך ואיטי. פשוט לא מחזיק ממנו.

כלום לא עבד. חוץ מאסנסיו.

כנראה אתה רואה שידור חוזר של משחק ישן, אין לי הסבר אחר.

ההגנה טובה.
אין לנו קישור.
קמאבינגה לא אחראי מספיק בשביל להיות 6. בלי טשואמני אנחנו פרוצים לגמרי (לפעמים גם איתו, אבל פחות). צריך שחקן אחר לשם.

מסטה מעולה לדעתי.

לא אוהב את החילוף הזה, דיאס במקום גולר, חושף אותנו

באמת שאני לא מבין את ארבלואה, למה להחליש את הקישור במקום לחזק? למה לא להכניס את סיבאיוס שיחזיק כדור?
ארבלואה גם מראה לכולם מה התזה שלו, לא משנה מה, ויני ואמבפה לא יוחלפו, לא יודע מה זה משדר, גם להם וגם לשאר השחקנים.

אני מאוד בעד ארבלואה אבל אם הקרדיט לארדה אחרי הופעות כאלו ימשיך תהיה לי בעיה מאוד קשה איתו.

ארבלואה, מפתיע בנתיים.

משחק טקטי מצויין של המאמן החדש.

ברהים צופה בפנדל של אמבפה:

קונה 2-0 במגרש הזה בכל עונה. גם בשנים הכי טובות שלנו לא ליקקנו שם דבש. הכדורגל שלנו לא טוב אבל המחצית השניה הייתה יותר סבירה והניצחון מוצדק. ידעתי שננצח כשלא אחר מאשר ג’רארד מורנו החמיץ מתוך רחבת החמש כמו ויניסיוס בימיו היותר רעים. מפריע לי שאנחנו משחקים בשאננות לאורך רוב שלבי המשחק עם הרבה איבודי כדור רכים ומסירות עצלניות, אבל בסך הכל אנחנו צועדים לכיוון הנכון.

מילה טובה לאסנסיו ומסטה - שני שחקנים שאני נוהג לבקר הרבה והיום נתנו משחק גדול. בנוגע למסטה לא האמנתי שיש לו את זה. רק שימשיך בכיוון הזה.

היה טוב וטוב שהיה - וחבל שברצלונה משחקת מחר נגד קבוצה פח כל כך ותנצח 0:5 (טוב, 1:6). אבל הלוואי והניצחון הזה אומר משהו.

אני חושב שאפילו היה שיפור היום בעניין הנעת הכדור שלנו, זה לא קל נגד קבוצה כמו ויאריאל במשחק חוץ ואשכרה השארנו אותם על מצב וחצי כל המשחק. ראיתי שהיה לוויאריאל XG של 0.57, לדעתי הכי נמוך של קבוצה נורמלית העונה נגדנו בליגה. זה היה בעיקר בשל חוליית ההגנה+ (פדה ואלוורדה המגן הימני הטוב בעולם חוף מאשרף חכימי?) +עזרה אדירה של פרנקו מסטאנטואונו וגם ג’וד בלינגהאם במחצית השנייה. אם נמשיך לעשות הגנה בצורה כזו - למשל בקלאסיקו בקאמפ נואו, בדרבי נגד אתלטיקו מדריד, במשחקים המאתגרים שנשארו - אולי יש מקום לאופטימיות. דין האוסן הציג משחק לא רע בכלל אחרי הרבה ימים גרועים וראול אסנסיו מעולה. הייתה קבוצה מחויבת ולפרקים גם הרבה שחקנים שהפעילו לחץ מקדימה - כמובן שזה פיקים וזה לא מתואם.

מקווה שלא נראה עוד יום אפור כל כך של החלק הקדמי. דריבל אחד טוב של ויניסיוס ג’וניור זה לא מספיק, אני מדבר על המהלך של הגול (מחצית שנייה קצת טובה יותר) וקיליאן אמבפה לקראת הסיום ממש הרס התקפה מתפרצת עם פס לא טוב, היה רשלני משהו, וכשזה קורה לו זה מפתיע. פעולות פשוטות שממש לא צלחו.

כנראה שיש דברים שאין להם מרפא בקבוצה הזו כמו אדוארדו קמאבינגה שדקה אחת נותן פס עומק ענק לאמבפה ולאחר מכן מכדרר בין שלושה שחקנים ומחליק ורק בנס זה לא נגמר בהתקפה של גול, היה לו עוד איבוד כדור פשע כזה במחצית הראשונה.

החילופים היו יכולים להיות טובים יותר. לא ממש אהבתי ואני לא יודע עד כמה ברהים כבר עשה את הסוויץ’ והוא איתנו, וידעתי שגונסאלו גארסיה יילחם וייתן את כל-כולו את מאסטאנטואונו היה צריך להישאר.

כמבקר חריף של האוסן - זה כנראה המשחק הכי טוב שלו העונה. והתרכזתי בכל פעולה שלו. היה שקט, הצליח לעצור שחקנים מהירים ממנו פי כמה והכל בצורה חלקה ואחראית.

באופן כללי הרביעיה האחורית עשתה משחק טוב. במצבים הנייחים של ויאריאל הרגשתי ביטחון רב בכך שהם יהיו ראשונים לכדור, ומלבד התרגיל של פארחו באמת הפגנו עליונות.

אני עדיין בשוק ששרדנו עם קישור כזה רך, הרבה תודות למסטה שבא לעזור. משחק לא טוב שלו מבחינה התקפית כמעט לא קיים, אבל העבודה הטקטית שלו חשובה.

נראה לי שיותר אנשים יעריכו את טשואמני אחרי המשחק הזה.

שליטה לא רעה במשחק סה"כ, מצב אחד של ויאריאל לעומת לא מעט הזדמנויות שלנו, לחץ לא רע בכלל בחלקים גדולים של המשחק, בקיצור משחק סביר פלוס בין קבוצה שמתאוששת ממשבר לקבוצה מקום 3.

אהבתי שאמבפה דחף פננקה לשוער הזה שלא סותם את הפה, הביצוע הכי טוב שראיתי מאז קארים ב-22’.

בניגוד לדעה פה אני חושב שלקמאבינגה היה משחק נהדר, כן, איבד כדור במחצית הראשונה אבל חוץ מזה היה נהדר עם המון חילוצי כדור וסגירות, גם הלחץ שלנו הצליח היום כי הוא היה שם ללחוץ גבוה וגם להספיק לחזור אחורה ולסגור.

האוסן גם במשחק טוב, אבל אסנסיו בכלל בתקופה מצויינת, כבר כמה משחקים הוא ממש בוס בהגנה, מתחיל להזכיר את מיליטאו של תחילת העונה, רק שימשיך ככה.

נראה שהרבה מהביקורת זה ביקורת שמגיעים איתה מהבית, משחק טוב שלנו באחד המגרשים הכי קשים וניצחון חלק 2-0 ועדיין יש טענות, לחצנו טוב מאוד ולחצנו גבוה וזכינו בהרבה כדורים, מבחינה טקטית היינו מעולים, רק כמה איבודי כדור די מטומטמים של שחקנים לא תחת לחץ הביאה לכמה דפיקות לב הגנתיות(בנוסף ל קמאבינגה גם גולר ג’וד וקרראס), חוץ מזה הגנתית היינו טובים מול קבוצה חזקה וטובה בבית שלה, גם הדקות האחרונות לא חזרנו אחורה ולא איבדנו את הראש כפי שהורגלנו תחת אנצ’לוטי.

המשחק היה נגמר הרבה יותר מוקדם עם משחק יותר טוב של ההתקפה, אמבפה למרות הצמד לא היה משהו, ויני התעורר רק חצי שעה אחרונה ומסטנטואנו עשה עבודה טקטית ברמה של שחקן על אבל תרומה התקפית אמיתית הוא לא נתן.

הכי חשוב שנראים עכשיו כמו קבוצה, ואחרי צמצום הפער והניצחון הגדול באלופות הגיע אתגר האמיתי הראשון ועמדנו בו כמו גדולים, זה יתן עוד בוסט גדול לביטחון.

רק גולר היה מאוד בעייתי וחלש היום, בהנעת כדור הוא היה בסדר, אבל הגנתית כשהוא משחק זה ממש בעיה, או שישחק כחלק מרביעיית קישור או מול קבוצות מרכז טבלה ומטה.

הוא לא יכול לשחק את הקשר האחורי גם במשחקים כאלה שהם לא הכי קשים בספרד - הקלאסיקו והדרבי, אלא בתחילת השורה השנייה. בתפקיד שלו צריך כמעט ולא לטעות. זה לא כמו ויניסיוס שמאבד הרבה כדורים באגפים וזה לרוב סתם מעצבן אבל פחות מסוכן. הוא נכנס למצבים מסובכים מלכתחילה, לכדרר בין שלושה שחקנים, זה יצליח לו תשע פעמים מתוך עשר. אם היינו סופגים 1:1 מהשטות שלו היית פחות סלחן לדעתי. זה קורה כשהוא בעונה החמישית בקבוצה וזה לא שהגיע אתמול מראן. איבוד הכדור הראשון סתם היה פשוט חלומות בהקיץ. אני לא חושב שהיה לו משחק גרוע, אבל אי אפשר להגיד שהוא היה פנטסטי.

לגבי ארדה גולר אז כן הגנתית זה לא זה, מעבר לכך אני מודה שהחמצה כמו היום כשהניחו לו כדור די נוח - יש לו לא מעט פעמים העונה, ומעבר לכך גם הכדור בורח לו הרבה פעמים וזה הורס התקפות. הוא כן ראוי לשחק לדעתי למרות המגרעות.