הקהל של בארסה תמיד היה קהל קונצרטים ואני דווקא אוהב את זה. תמיד מרגיש לי אידיוטי לעודד. אני מעדיף לשבת ולראות ומידי פעם לקלל את השופט או למחוא כפים. כשפפ התחיל הוא אמר לנו להדק חגורות. אז הידקנו. עכשיו אמרו לנו שזה ייקח שנה שנתיים ושמסי כבר לא ודמבלה כן אז קצת שחררנו את החגורה. טבעי לגמרי.
תסלח לי יוסי, אני לא רואה את אוהדי ריאל שמגיעים לאלינאץ ארנה משתלטים כך על האצטדיון ואני לא רואה את אוהדי יוניטד שמגיעים לאנפילד שעושים את אותו דבר. אתה חושב שאם זה היה אפשרי הם לא היו מנסים את זה?
מי שחושב שזה רק סוגיה טכנית של האתר וחסימה פשוט קובר את הראש שלו בחול, אין לי שום מילה עדינה לתאר את זה. אני לא יודע אם כל אחד שמכר כרטיס ידע את הזהות של הקונה שלו (זה סוגיה טכנית) אבל אני מכיר במציאות שרוב אלו שמכרו ידעו טוב מאוד למי שהם מוכרים , בוא נלך לקראתך, למישהו שהוא “לא אוהד ברצלונה” בושה. אין שום דבר שיצליח להגן על האוהדים האלו.
וכמו שכתבתי. אני כועס ועצוב אבל לא באמת מופתע. זה אותו זבל אנושי שבחר במאפיונרים רק בגלל שהבטיחו לו מעליות בקאמפ נואו… (ואפילו לא היה אכפת לו שברתומאו גנב ממנו כספים עם הפרשה של המנוים לפני כמה שנים)
אנחנו הבדיחה של אירופה ולא בגלל תוצאה. אני לא יודע אם זה היה באמת גרוע יותר מה8-2, אבל שם לפחות צחקו על השחקנים וההנהלה. פה זה הבושה שלנו. כך אנחנו נראים עכשיו. זה ארוע שיצחקו עלינו גם בעוד עשר שנים…
ואם מה שראינו זו תוצאה של (עוד) שארית מהמדיניות של רוסל? הרי מזכיר לכם שהם הגבילו את אפשרויות ההרשמה לסוסיוס. אני בטוח שלסוסיוס החדשים מעידן לאפורטה תהיה הרבה יותר מוטיבציה מאשר הסוסיוס של ברתומאו.
צריכים להסתכל על זה גם מהזווית הלאומית. הקטלונים זה עם גרידי שרק האינטרסים והכסף שלו בראש. בין אם זה ההליכה העיוורת סביב רוסל וברתומאו בגלל מעליות ובלבולי מוח, וגם עכשיו שכמה מאות יורואים מול הפנים שלהם גורמים להם למכור את הקבוצה. בנינו, ההבדל במשחק הזה לבין כל המשחקים האחרים שהפעם היה ביקוש מטורף. גם במשחק מול חטאפה אם יגיעו 30000 אוהדי חטאפה, הם יהיו במגרש. התופעות של אוהדים סיניים וישראלים בכל האיצטדיון זה לא מהיום, אז הפעם זה התחלף בגרמנים שפשוט הגיע להם לחגוג.
צריך להגיד את האמת. אוהדי ברצלונה בכללי הם בושה בשנים האלה, פשוט בושה.
לפורטה אישר היום שהמועדון חסם רכישת כרטיסים עם כרטיסי אשראי גרמניים וחסם רכישה עם IP גרמני. בכך הוא ניקה את עצמו מההאשמה שהמועדון עצמו מכר כרטיסים לגרמנים.
עוד הוסיף שהמועדון מכר 34400 כרטיסים לקהל הרחב. מחזק את המספרים שהבאתי קודם, שיש לבארסה השנה רק 57000 מנוים ובנוסף המועדון היה חייב למכור 5000 כרטיסים לקבוצה האורחת.
בנוסף אמר שמעכשיו במשחקים הבינלאומיים תהיה כניסה עם הזדהות. ככה ימנעו את מה שקרה אתמול.
לי לא ברור איך זה יעבוד טכנית כדי לא להאריך תורים בכניסה, ולמה זה רק במשחקים הבינלאומיים. נראה יותר כמו זריקת סיסמאות לאוויר.
כל עניין הפארסה הזאת עם האוהדים הגרמנים הגיע בתזמון מצויין מבחינת צ’אבי…
לגמרי. אם זו הייתה סדרה/סרט, הייתי חושד שהוא זה שקנה לכל אוהדי פרנקפורט את הכרטיסים.
לאפורטה חושף את המספרים המדויקים של אתמול:
37,746 כרטיסי מנוי, מתוכם הוא אומר שכמות גדולה הלכה לגרמנים.
34,440 כרטיסים לקהל הרחב, עליהם הוא פירט - “למרבה הצער, הכרטיסים האלה גמרו בידיהם של הגרמנים. המועדון לא מכר את הכרטיסים האלה לגרמנים. הם הגיעו אליהם באופן לא רגיל, בלתי אפשרי היה לרכוש אותם עם כרטיס אשראי גרמני. האנשים שרכשו אותם בפועל לא השתמשו בהם”.
5,000 נמכרו לפרנקפורט
2,425 מוזמנים של אופ"א
יש בקאמפ כמעט 100,000 מקומות, והמספרים האלה מגיעים ל 80,000. איפה עוד 20,000?
משהו בחשבון של לפורטה לא מסתדר.
ב ESPN יש כתבה בה נטען שבארסה כתבה בטוויטר שיש 79468 אוהדים באיצטדיון ואז הטוויט נמחק. גם זה לא ברור לי, איפה עוד 20 אלף?
בכל אופן עדיף שזה יקרה עכשיו בליגה האירופית . לא בליגת האלופות בשנים הבאות. שבמועדון ילמדו לקח.