תשמע, מבחינת קשיש קטלוני בן 75 עם פנסיה קטנה יכול להיות שזה מקור הכנסה משמעותי שמאפשר לו להמשיך לחיות ברמה טובה.
אם זה היה מה שמפריד ביני לבין לחיות בכבוד אולי גם אני הייתי מספסר. הבעיה הגדולה היא ברמת המועדון לדעתי, שלא מצליח, או יותר נכון לא מנסה להשתלט על התופעה.
בניגוד לליאור? בוא נבהיר משהו: אם אני לאפורטה אני היום מחתים את צ’אבי על חוזה לחמש שנים. זה שאני מבקר אותו על הטעויות שלו וזה שאני מתגעגע לנצח נצחים לפפ לא אומר שאני לא רואה את העבודה המדהימה שהוא עושה. הדבר היחיד שאני מקווה זה שכמאמן הוא יודע לעשות חשבון נפש וללמוד מטעויות.
ומסכים עם דניאל לגבי תיאום ציפיות. רק רוצה להוסיף שעצם האכזבה היא תעודת הצלחה וציון 8-9 לצ’אבי.
כשהודחנו לליגה האירופית אף אחד לא חשב שנעבור את אטאלנטה. לעזאזל, אף אחד לא חתם שנסיים בארבע המקומות הראשונים.
הכאב מההדחה מראה איזו דרך עשינו - גם אם גאבי, ניקו ופדרי לא מלווים את הכדור, גם אם לאפורטה העיף את מסי מהקבוצה תמורת הסופרליג וגם אם צ’אבי מאמן חסר ניסיון עם ניהול משחק כושל, כולנו פה ציפינו ליותר מול הגרמנים וכולנו מבואסים טילים על ההדחה.
כשהביקורות היו מוצדקות יותר וההדחות משפילות יותר, זה פחות היה לנו אכפת.
אגב, הפסדנו בהפרש של שער אחד ואחרי מלחמה, באיצטדיון שהיה רחוק מלהיות ביתי. זה לא ההדחות שאכלנו בשנים הקודמות כשהיה לנו את מסי וניצחנו בבית בתוצאות מרשימות רק בשביל להיות מושפלים בחוץ.
אמרתי אחרי הקלאסיקו שפגרת הנבחרות באה לנו בזמן ממש גרוע.
נשארנו עם האופוריה אבל לא עם המומנטום. היה לי ברור שזה יפגע בנו, ואכן מאז אותו ניצחון עצום אנחנו נראים כמו הצל של הקבוצה האימתנית שהיינו.
לא יודע אם מתחילים לראות סימני עייפות מהאינטנסיביות (בארסה רצה לעתים יותר מהקבוצות שהיא משחקת נגדן אפילו שאנחנו מחזיקים בכדור יותר), או שזו סתם נפילת מתח מנטאלית. כך או כך, יש עבודה לעשות והיא כוללת רכש, אבל גם התקדמות של השחקנים שעדיין לא מצליחים להניע כדור בצורה רגועה ולשלוט בקצב של המשחק.
היום ובמשחק הקודם זה זעק לעין כמה חסר לנו השקט שבהנעת הכדור ואיך האספקט הזה של שליטה בקצב של המשחק לא קיים אצלנו עדיין.
אגב, זה אספקט שפיקה הוא אחד מעמודי התווך שלו ותמיד כשהוא חסר אנחנו סובלים בגלל זה. אנשים לא מעריכים את השקט שהוא נותן לנו במשחק הנעת הכדור והוא לא פחות חשוב לכך מבוסי. אני אמשיך לחזור על זה שוב ושוב.
מקווה שצ’אבי ידע להנחיל את משחק החזקת הכדור לשחקנים בהקדם. זה מפתח חשוב בהצלחה שלנו וקשה לוותר עליו.
אני לא…
קשה לי להאמין שמנויים מספסרים בכרטיסים שלהם ברחוב. יש אתרים לכרטיסים במכירה לא רשמית כבר שנים. אתה גם יכול לדעת איפה תשב באיצטדיון ולראות את זה על מפה. לא חייבים להגיע לעיר בשביל לקנות כרטיס בספסרות בעידן האינטרנט.
זו אמירה יפה אבל אני מתקשה להאמין שהלכו אוהד אוהד ובדקו אם יש או אין לו כרטיס.
אני יותר מאמין שהמועדון ידע כמה כרטיסים נמכרו לאוהדי החוץ (המועדון הרי חייב להקצות להם כרטיסים), ועשו חשבון שלרוב האוהדים הגרמנים בתהלוכה לא היו כרטיסים. זה לא אומר שהם לא ישבו על אתרי הכרטיסים עוד כשבארסה הוגרלה מולם וקנו ראשונים מכל הבא ליד ובכל מקום אפשרי באיצטדיון. מצטער לאכזב אתכם, אבל בזה הקהל שלהם עשה לנו בית ספר.
המועדון צריך ליצור משוואה שבה סוסיוס לא ירצו לספסר בכרטיסים שלהם, אבל אני בטוח שגם הפעם זה נעשה בתום לב כמו בכל פעם אחרת שבה הם מכרו את הכרטיס שלהם לאיזה יפני, סיני או ישראלי שהם לא פגשו מעולם ומאוד רצה לראות את מסי.
התוצאה והדרך ממש מבאסת.
אני לא רואה במפעל הזה דרך להגיע לליגת האלופות, יש יותר סיכוי דרך הליגה. אני ראיתי בו מקור הכנסה שישתווה כמעט להגעה לרבע גמר האלופות, ושיפור ניקוד על הדרך שגם הוא קשור לכסף. אז אין את זה.
ההפסד מביך, ויכול להשפיע גם בהמשך. הייץי באופוריה, לא הפסדנו 15 משחקים. והנה באה קבוצה בינונית ממקום 9 בבונדסליגה ועושה לנו בית ספר. גם היריבות הבאות שלנו ראו את המשחק.
לא חושב שאפשר להאשים את צ’אבי במשהו, לדעתי ניהול נכון שלו בהתחשב בנסיבות (אין אלבס, אין פיקה, דסט רק חזר מפציעה, פרנקי היה חולה, פדרי נפצע עוד לפני המחצית).
אני רוצה להתיחס להופעות פרסונליות.
הגרוע במגרש היה לדעתי אדאמה. אתה נכנס טרי , תטרוף את המגן שלך. במקום זה הוא איבד ואיבד כדורים ולא עשה כלום חוץ מסלאלום אחד שנבלע.
גרסיה עשה שטות שמאפיינת את לנגלה, אבל חוץ מזה היה טוב. הוא במגמת שיפור.
ממפיס כבר התיאשתי. שיילך בקיץ. שוב ושוב לא עושה כלום.
מבאס שהשחקן הטוב במגרש היה דמבלה. כל משחק כזה רק מוסיף לדרישות הכספיות שלו.
אז אתה כן תמים. יש משחק מול פרנקפורט, יש 25000 אוהדים שלהם בעיר שלך בלי כרטיסים, אז מי קונה את הכרטיסים שאתה מספסר באינטרנט? סינים ויפנים? ברור שאת הרוב יקנו הגרמנים.
מאיפה אתה יודע שלא היו להם כרטיסים. כי זה היה כתוב בטוויטר? אתה בטוח שהם לא התארגנו על כרטיסים עוד כשהם הוגרלו נגדנו? לא יודע אם כשאתה מוכר את הכרטיס שלך באינטרנט אתה יודע למי הוא בכלל נמכר.
כנס לאתר כמו ויה גוגו ותראה מה אתה יכול להשיג ולאיזה משחק ואיצטדיון. אני בטוח שתשלם באשראי ולא תצטרך להגיע לרמבלה או כל רחוב אחר בשביל להשלים את הרכישה.
ובכל זאת אסתייג. כמו שאני חושב שאתם תמימים אם נראה לכם שהמנויים שלנו ידעו למי הם מוכרים את הכרטיס שלהם, ככה כן, גם אני עלול לצאת תמים ואלי הם כן ידעו (למשל אם יש אפשרות באתר להבין מאיזו מדינה מגיע רוכש הכרטיס ולחסום את העיסקה אם זה לא מוצא חן בעיני המוכר - דבר שאני מאוד בספק שאפשרי).
כך או אחרת, כן או לא בתום לב, כולנו מסכימים שאת המקומות באצטדיון צריך לתת למנויים שרוצים לבוא למשחקים ולא למנויים שרוצים לעשות כסף. בארסה זה לא מועדון צדקה עם תכנית כלכלית. זה מועדון כדורגל. מי שהתבלבל שיחזיר את הכרטיס שלו וילך לחפש אפיקי השקעה אחרים, כמו כל מי שלא גר ליד האצטדיון של אחת מהקבוצות האהודות בעולם.
אגב, אתמול מקום 7 בספרד הדיחה מליגת האלופות את מוליכת הליגה הגרמנית ואחת הפייבוריטיות המובהקות של המפעל. אין מה להתבאס יותר מדי מהדחה מול מקום 9, או לחשוב שזה רק הקהל או ההכנה. משחקי נוקאאוט איז א ביץ’ (אלא אם אתה ריאל).
טקטית: פרנקפורט אומנם היו ערוכים לבודד את בוסקטס למנוע כניסות בקו שני, אבל הסיפור פה הוא תצוגת משחק הלחץ החלשה ביותר שלנו העונה. מה שמונע מהמשחק של צ’אבי להיות מופקר לחלוטין זה משחק הלחץ הגבוה שפועל באופן מאוד היררכי ומסודר. כשקבוצה התקפית ששואפת להחזיק כדור מאבדת את זה, היא פשוט נועדה להיות sitting duck.
משחק לחץ אנרגטי לרוב הוא תוצר ישיר של מוטיבציה. השחקנים כבר עייפים פיזית ומנטאלית. ראו את זה גם במשחק מול לבאנטה שגם אותה התקשינו ללחוץ. לחלופין, מי שכן מראה מוטיבציה לאורך זמן מתקשה לעמוד על הרגליים כבר (פיקה ופדרי). הסגל לחלוטין טעון שיפור ועוד לא מאוזן ופערי האינטנסיביות היו מובהקים.
איך אפשר שלא לדבר על הקהל. הקהל שהמועדון ברשותו, הקהל שהיה מיוצג דרך הכדורגל לאחר שנים של דיכוי, הקהל שמקבל את כל מה שהוא רוצה רק כדי שהם לא יספרו את המועדון. היה עדיף קאמפ חצי ריק על מפגן התצוגה הגרמני שראינו היום. כנראה שהמלחמה התודעתית והתדמיתית רחוקה מסיום.
משהו בי שמח שזה קרה. אם היינו עולים כל כך מהר על דרך המלך עוד היינו רואים את פראן, פדרי וגאבי מתנהגים כמו שחקנים שבעים. גם בארסה של פפ הגיעה מסגל שידע תסכולים והשפלות, הסגל שיש לצ’אבי צריך ללמוד זאת גם.
כל כך נגעלתי מהקהל שאין לי הרבה מה להגיד. אני כן אגיד שאני לא כועס על גרסיה, זה משחק לימוד לכולם וגם בשבילו. ללא הפנדל המוקדם המשחק היה יכול להתפתח אחרת לגמריי. הם צריכים לטעום אכזבות כאלה, זה חלק בלתי נפרד מהיותם שחקני ברסה. שיאכלו חרא והשפלה בבית. זה רק יעזור להם בהמשך לאכול את העולם.
המאמן בצד השני עשה בית ספר לצ’אבי. בסופו של דבר אין לו ניסיון במפעלי נוקאאוט כאלה. שאפו גדול לפרנקפורט ובעיקר לאוהדים שלהם. מגיע להם לעבור שלב.
אני לא חושב שהשובע היה מגיע כל כך מהר לשחקן צעיר ולא חשוב שמו (ובהקשר של ריאל מדריד תמיד אמרתי שאני לא מקבל את זה, נניח, או.קיי, בליגת האלופות הצלחנו בצורה מטורפת אבל בעידן כריסטיאנו היו לנו רק שתי אליפויות ליגה וזה מחדל).
אני חושב שהכאפה אתמול הייתה טובה כי הדרך להצלחה היא אף פעם לא קו ישר ויש מהמורות ופחות קלישאות - הסגל עדיין רחוק מאוד מהטופ גם אם יש פוטנציאל גדול. אני חושב שאם היו בונים על אובמיאנג למשל כשחקן ההתקפה הבכיר בעונה הבאה - לא מעט היו מתבאסים, ואני לא מתכוון לזה שהוא לא הבקיע אתמול כי זה בסדר, הוא עשה שינוי עצום מאז שהגיע. האמצע היה פרוץ ואני מסכים אבל אני חושב שעם עוד שחקן הגנה טוב כל אחד מכם יהיה שקט יותר. נשגב מבינתי להבין איך לא חושבים ברצינות על מחליף לג’ורדי אלבה גם. מבלי להמעיט ברצף המטורף של צ’אבי, לפתוח את העונה עם סגל מסוים כשיש ציפיות והעיתונים והקהל דורשים אליפות - זה טיפ טיפה אחרת.
אגב, את השינוי בריאל מדריד עשה זידאן אחרי הפסד 1:0 לאתלטיקו בדרבי הביתי ב-15/16, הפסד הליגה היחיד שלו באותה עונה. אמנם היינו חסרי אונים בהתקפה נגדם, כרגיל, אבל מאז אותו משחק הוא הבין שקאסמירו חייב לפתוח בהרכב.
אני חושב שזה ההפסד הכי מבאס שחוויתי מזה הרבה שנים. ואני מדבר בתור אחד שחייך, שמח, צחק ב-8-2. כי אז ידעתי בדיוק שמכאן הכל הולך להשתנות ואכן מאז קרו לנו דברים טובים שזה היה הזרז הגדול.
זה טוב שזה הפסד מבאס. חזר לי הרגש מבארסה, זה כבר סימן טוב. זה לא הפסד מבאס בגלל המשמעות המקצועית, או אפילו הפציעה של פדרי (זה קורה, מה לעשות). אנחנו בתהליך, זו למידה, שחקנים צעירים, הכל טוב.
כל שריקת בוז באיצטדיון, כל שאגת שמחה, כל תמונה של לבן ביציע חוגג, זה דקר בלב יותר מכל שער.
אם מחשבים תוצאה בכדורגל על דקירות כאלה בלב לעומת דברים שכן היו חיוביים, אפשר לאמר שהפסדנו 8-2.
בארסה הקצתה 5000 כרטיסים לאוהדי אינטראכט, כפי שנדרש לפי חוקי אופ"א. 5% מהקיבולת של האיצטדיון. כך אמר לפורטה.
ברור לי שאם אני מוכר כרטיס , אני לא אדע את השם המלא של הקונה ומאיפה הוא בא. אבל אם הקבוצה היריבה ידועה בכך שהאוהדים שלהם מלווים אותם לכל מקום, מירב הסיכוים שהקונה הוא אוהד של היריבה.
עזוב, נגיד כל הקונים היו תיירים סיניים. 25000 תיירים סיניים מתוך 60000 מנוים, זה הרבה. זה אומר שהרבה מהמנוים מעדיפים לספסר מלראות משחק חשוב. זאת בושה בפני עצמה.
אני לא יודע אם היה אפשר לקנות כרטיסים חופשי בצורה רשמית. אבל זאת פעם ראשונה שלאוהדים של היריבה יש נוכחות כה מאסיבית בקאמפ, אז קרה פה משהו. שיחקרו.
רגע, ואם ביום שני יגיעו 20 אלף אוהדי קאדיס, למה זה משנה שאוהדי איינטרכט פרנקפורט הגיעו מגרמניה? בשורה התחתונה, הגיע אוהד לאיצטדיון עם כרטיס שלא רשום על שמו.
בדיוק על זה דיבר לפורטה, כשאמר שהם יבדקו את המידע שיש בידי בארסה וינקטו צעדים.
לי לא משנה אם זה פרנקפורט או קאדיז, לי משנה שזה לא הרגיש משחק ביתי.
אגב, בדקתי עכשיו באתר הרשמי, אפשר לקנות חופשי כרטיסים למשחק מול קאדיז. משהו דפוק גם במערכת, לא רק אצל האוהדים.
לפי מה שקראתיף השנה זה רק 57 אלף, ירידה גדולה לעומת שנים קודמות.
תאורטית יוסי יכול להגיד שאף מנוי לא מכר את הכרטיס שלו. פרנקפורט קיבלה 5000 כרטיסים, והיתר 38000 הם קנו באתר הרשמי. רק שזה לא נראה לי.
בנסיעה הבאה כבר אחפש מקו ביציע הצפוני. חבל שזה המקום היחיד שמעודדים בו בקאמפ.
צריך לעשות re-shuffle למנויים ולהכניס דם חדש. לא בטוח איך וכמה זמן זה ייקח, אבל אני מאמין שיש הרבה אנשים שכואב להם הלב על זה שאין להם אפשרות לקנות מנוי והם צריכים לראות ביזיונות כמו אמש.