אתמול היה קטע, לקראת סוף המשחק, בו המצלמה התמקדה בחיבוק שפליק העניק לגאבי.
ההשערה (שלי) הייתה שזה היה חיבוק ניחומים בגלל שהוא בחר לא להכניס אותו בסוף, אז ההערכה שלי הלכה לפליק.
אממה?
טומטום טומטום. אבל גבר גבר.
אתמול היה קטע, לקראת סוף המשחק, בו המצלמה התמקדה בחיבוק שפליק העניק לגאבי.
ההשערה (שלי) הייתה שזה היה חיבוק ניחומים בגלל שהוא בחר לא להכניס אותו בסוף, אז ההערכה שלי הלכה לפליק.
אממה?
טומטום טומטום. אבל גבר גבר.
מדהים! לא טריוויאלי בכלל לספורטאי תחרותי
מגיע לו קפטניות כשפרנקי יעזוב, לפני שחקנים יותר מוכשרים כמו לאמין או פדרי.
ללאמין יש עוד הרבה לעשות לפני שיקבל את סרט הקפטן. יש הרבה שחקנים שצריכים להיות לפניו.
פדרי? ביחס לסגל של היום ולמצב של היום, מבחינתי הוא ברביעייה, יחד עם טומטום וראפינייה. על הרביעי צריך לחשוב.
אם ארוחאו נשאר מגיע לו קפטן? אני חושב שכן
בכל הכבוד ללאמין, קפטן הוא לא.
עד לפני חודש ככה התשובה שלי הייתה “קודם RFA, ואז כל השאר”. עכשיו זה צריך להיבחן.
לא בגלל שהוא בהכרח אשם (יחיד) במה שקרה וקורה, אבל פשוט כי גם אם הוא קולה ומורעל ורוצה להישאר לנצח - הוא צריך להראות את זה לתקופה ממושכת לפני שאתן לו את הסרט. אבל לא יודע מה זה אומר “תקופה ממושכת”. זה בעיקר תלוי בו, ולא במשך הזמן.
לא ארואחו, לא לאמין, ולא דה יונג.
לידרים בנשמה שמתים על הקבוצה, זה דגם אחר מהחבר’ה למעלה.
כמה שחקנים יש לך כאלו?
גאבי ראפיניה זה שתי הבאנגרים.
פדרי קוסם, אבל לדעתי קפטן זה קודם כל מישהו שיוכל לדבר עם שופט ולצעוק שצריך.
הגיוני. אז מי כן?
כמובן חוץ מאאא"פ, שצריך לקבל קפטניות נצחית לשם כבוד.
בטח אני הולך לעצבן פה כמה אנשים אבל הקפטן מספר אחד שלנו, ובפער יחסית, זה ראפיניה.
הוא תמיד היה דוגמא לשאר השחקנים ברמת מוסר העבודה, אבל העונה הוא גם קיבל את המפתחות מפליק ועשה את הקפיצה בהשפעה שלו על המגרש ובמנהיגות בתוך חדר ההלבשה. לא בכדי הוא נבחר על ידי השחקנים, ואני גם משער שהגיל פלוס העובדה שהוא עוד לא עשה את ההצלחה הגדולה שלו בבארסה שמה אותו יותר קרוב לרוב השחקנים מאשר מישהו כמו טר שטגן או לבנדובסקי.
הבא בתור זה אראוחו, שהוא לב ונשמה, אבל צריך לעשות קפיצה טיפה ברמת המנהיגות.
הבאים בתור הם קסאדו, גאבי ופדרי(בסדר הזה).
קסאדו במיוחד עושה רושם של קפטן במובן הקלאסי.
ימאל בטח יקבל מקום עוד עשור, ואז יצטרך לגדול לתוך הדבר הזה כמו התיש.
לי אין שום בעיה כרגע עם אראוחו. הוא חתם , מבחינתי זה מספיק.
טר שטאגן הכי וותיק בקבוצה ביי פאר, אי אפשר לקחת את הקפטניות ממנו.
ראפיניה קפטן כי הוא מתאים מאוד.
גאבי צריך להיות הרביעי בשנה הבאה.
אפשר לסכם שפרמין חייב לשחק בקישור ולא כנף? הוא פשוט בזבוז שם.
בחלק מהקבוצות הגדולות זה עניין של פז"ם, אנשים לא מבינים איך ג’וד בלינגהאם לדוגמא לא בין רשימת הקפטנים של ריאל מדריד אבל הוא בסה"כ עונה שנייה, ובעיקר פדה ואלוורדה אחרי לוקאס ואסקס בהיררכיה (לוקאס מסמל הרבה דברים טובים והוא תוצר הקאנטרה אבל זה לא זה). אני חושב שרונאלד אראוחו היה קפטן ראוי אבל הוא פשוט פישל יחסית במבחן המנהיגות שלו אשתקד - לא “מוחק” אותו על זה כמובן. אבל מקפטן אתה מצפה לחוסן, ומקצועית גם כן בשלבי ההכרעה אשתקד היה כישלון גדול. על מה שהוא עושה מחוץ למגרש אתם תעידו טוב ממני.
סרט הקפטן ללאמין ימאל יצטלם טוב אבל זו לדעתי מעמסה יותר. זה תפור-תפור-תפור על ראפינייה שהוא באמת אריה. פדרי גם אחלה אופציה.
אגב אני משוכנע שחלק כאן חשבו “רומנו בא לנחס” עם מה שכתבתי לפני ולנסיה - גוליאדה הייתה צפויה מאוד-מאוד וגם החמאתי לכם בפוד קלאסיקו