דורטמונד חשבו שההפסד בגמר סגר את החשבון על הרביעייה ההיא. חובה להתעלל בהם
כמה מילים על כמה שחקנים
טיבו הטוב בעולם
לוקאס השתפר עם הסרט
פדה נחלש לאחרונה
רודריגו טוב כמו הקרנות שלו
ויני שווה שער / בישול כל משחק
ג׳וד כמעט שם, כמעט שם
קרלו עד מתי?
עוד לפני הדחיקה שלו לרשת אפילו לדעתי בשער הראשון - ויניסיוס ג’וניור בהחלט התחיל להחזיר אותנו למשחק עם הטירוף שלו והפעם לא ללכת להניף ידיים לקהל אחרי כדור קרן שטותי, אלא באנרגיות, הריצות והלחץ על ההגנה, הדריבלים, הקרנות הקצרות. מגוחך לחשוב שאמרה צ’אן יכול לעצור אותו והשער השלישי כבר גולאסו מארץ הגולאסויים, שלושער ראשון בליגת האלופות - מזל טוב. מקווה שהוא גורם לברצלונה לקצת חוסר שקט. יש לו עוד הצגה אחת לעשות לפני הבלון ד’אור. רק תתרכז בכדורגל בבקשה.
היו דקות מרגשות בערך דקות 60-70 כששני שערים הגיעו תוך דקה וחצי פלוס-מינוס, הקבוצה מתנפלת, רצה, היריבה לא עוברת את החצי, קצת רעב וזעם מהקבוצה שלנו ולא העצלנות והבזבוז זמן (לדעתי הקהל הכין תפאורה אדירה וגם העידוד היה טוב בהתחלה - נראה מהטלוויזיה - אבל הם התייאשו מהמשחק ונרדמו מהר). אני לא יודע כמה זה יחזור עוד העונה, סביר מאוד שלא. ואי אפשר להתעלם גם ביום שמח כזה מהמחצית הראשונה, קרלו אנצ’לוטי 30 שנה בענף ובסה"כ ניצח מאמן חסר ניסיון שהיה עוזר עד לפני דקה וחצי, נורי שאהין עזר לו עם החילוף.
כמה הכדורגל מטלטל גם יוכל לספר לכם לוקאס ואסקס, ידעתי שהוא יחזיר, חזר לו הצבע לפנים, היה כל כך מפוחד וחסר ביטחון, שמח בשבילו. אסור לשכוח את המסירה החשובה של לוקה מודריץ’ לקיליאן אמבפה ב-2:2 וכמובן המלחמה של רודריגו על הכדור בשער השלישי.
בגדול צד ימין עדיין כמעט לא נתן לנו כלום, לא מספיק מסוכן. הקבוצה לא באמת מתפקדת, זו נחמת עניים לדעתי. אנחנו לא קבוצת כדורגל אלא אוסף כוכבים. אנחנו בנובמבר ונראים ביולי.
הנה קיבלת אחד בונוס ואפילו לא שער עצמי אחד
היה ברור מהעשר דקות האחרונות של המחצית הראשונה לאן המשחק הזה הולך.
מישהו עוד חושב שאמבפה באזור חיוג של ויני?
השחקן הטוב בעולם וזה לא קרוב אפילו, מפלצת כדורגל .
לא להאמין שזה אותו שחקן שדפקנו את הראש בקיר על כל מהלך שלו במשך 3 שנים.
טיטי עזוב את המשחק ולך תמלא טוטו תודה לי אח"כ
למען הדיוק כתבתי את זה ב2-2
אין דברים כאלו…
הנה ויניסיוס הרס לי את הניחוש המדוייק
אני חושב שעם כל ה(חוסר) כבוד לאנצ’לוטי, ראינו היום שחלק גדול מהאשמה הוא על (השובע של) השחקנים. כמו צ’אריזרד. רק כשנהיה מאתגר המפלצת מתעוררת.
במשחקים “רגילים” אנחנו באופן עקבי רצים ורוצים פחות מהיריבה.
צריך להיות הוגנים, זה לא שלפתע נראינו כמו קבוצה, פשוט השחקנים עלו עם הרבה מוטיבציה שהגיעה מאיפשהו ופשוט התנפלו על הכדור וכל מי שבדרך.
ראינו את שני הצדדים של מודריץ’ היום, במחצית הראשונה מול קבוצה פיזית , מהירה שלוחצת גבוה הוא ממש מיותר, במחצית השנייה כשהיריבה חוזרת אחורה ואנחנו שולטים לחלוטין הוא יכול לתת 20 דקות מבריקות.
ויניסיוס זה או השחקן שאני הכי אוהב בעולם או שהוא השחקן שאני הכי שונא בעולם, עדיין לא החלטתי.
שונא אבל מעדיף שיהיה בקבוצה שלך
למעשה זה קצת נכון בכללי על הקבוצה. את ההתפוצציות האלו ידענו שיש ושיהיו. המומנטום בתחילת המחצית דגדג להם קצת ואז ראו שהם לוקחים על עצמם לנצח. הועלתה האינטנסיביות (לחץ אחרי איבוד כדור סופסוף) ובערב כזה של ויני הכל אפשרי. השאלה זה כמה הם יהיו מסוגלים לנהל עונה של שבוע אחרי שבוע בליגה. סימן שאלה גדול: סף ריגוש נמוך, ריאל מדריד ב ספק נחלשה (חוסלו), פציעות/בעיות בסגל, אגו וכו’
שמע אופי מחורבן והוא מביא על עצמו את כל הצרות של ״הגזענות״ אבל כדורגל נטו, מתי מעט ראיתי ברמה שלו שיכולים להוציא קבוצה שלמה מאיזון, כשהוא בזון זאת חוויה.
אני יודע שזה אנצ’לוטי ואין באמת טקטיקה, אבל מישהו יכול להסביר מה היה פה מבחינה המערך? עלינו ב4-3-3, במחצית החלפנו לשלושה בלמים?
אנצלוטי לא חף מאשמה,אבל אתמול השחקנים הוכיחו לנו שיש להם חלק גדול יותר ממה שאני לפחות חשבתי שיש להם באיך שאנחנו נראים עד עכשיו העונה.
לא יכול להיות שהם צריכים לחטוף שני שערים כדי להתעורר ולהתחיל לשחק ולרוץ,אם היינו מתחילים כל משחק עם 50% מהאינטנסיביות שעלינו איתה למחצית השנייה אני בטוח שהיינו נראים הרבה יותר טוב גם עם קרלו חסר השיטה על הקווים.
ויניסיוס הטוב בעולם,כשהוא נכנס לביסט מוד שלו פשוט אי אפשר לעצור אותו,השחקן הכי נפיץ ומעורר אימה אצל הגנות כרגע בעולם,גם כשהוא גרוע הוא מפחיד כי הוא לא צפוי,כשהוא טוב נשאר רק לרחם על ההגנה שמולו.
בלינגהאם נראה טוב גם אם הוא לא כובש,זה יגיע,פדה נראה עייף ואמבפה סתם נראה רע,אבל אחלה בישול.
אם יהיה מאמן שיצליח ללמד את ויניסיוס את הקונספט של הסתברות וחישובי סיכון מול תועלת, יש פה פוטנציאל לשחקן היסטורי. כשהוא טוב הוא מדהים, הבעיה העיקרית איתו היא שיש לו עלות מאוד גבוהה בשטויות שהוא עושה שלא לצורך. ואני לא מדבר על ההתנהגות בלבד, אלא על אינספור ניסיונות דריבל עם סיכויי הצלחה נמוכים וערך נמוך לצידם גם אם הצליחו. את אלו צריך לנטרל, והוא הופך לשחקן פשוט פסיכי.
אמבפה בינתיים נראה כל-כך רע העונה שהוא גורם לי להרגיש רע עם עצמי שהאמנתי שאפשר בזכותו למכור את ויניסיוס לטובת הלאנד. ויניסיוס כרגע טוב מאמבפה ב-2 דרגות לפחות.
בישול וחצי של שני השערים הראשונים. זה עוד לא אמבפה שקיווינו לו ו-ויני בהחלט טוב יותר כרגע, שזה אחד המשפטים המפתיעים שהוצאתי מהמקלדת בחיי, אבל דווקא אתמול היה די מעורב במשחק הקבוצתי עם שני המהלכים הנ״ל (וכמובן פרחים ללוקה על השער השני) ועוד כמה פעולות טובות. יש לו מניות לא קטנות בקאמבק.
לא יודע אם זה חונה אצל אנצ׳לוטי או אצלו, אבל כל עוד ויני דבוק לשמאל - הוא חייב להיצמד לימין/אמצע (משם גם הגיעו שני המהלכים הנ״ל וגם עוד מצב מסוכן או שניים. משמאל סיפק קרוס אחד בינוני אחרי דריבל טוב, וזהו למיטב זכרוני). יתכן ועוד מוקדם לקבוע, אבל נראה שיש לו הרבה יותר איכויות כדי להצליח אצלנו בתור ״בייל של טוטנהאם״ (פריצות באגף רגל חזקה ובעיטות חזקות מזוויות קשות/קרוס נוח) מאשר בתור ״ויני״ (רגל חלשה עם פריצות לאמצע ככלי העיקרי). הוא מנסה יותר מדי את השני. גם הנוכחות של רודריגו* כנראה קשורה לזה.
יש לי הרגשה שאם הדינמיקה הזו תימשך אנחנו יושבים על פצצת זמן עם אמבפה. זה בטוח שרף לו קצת לראות את ויני חוגג ככה אחרי שירד, ועוד אחרי שעזר להביא את ה-2-2. כעת אף אחד לא ידבר על זה. קשה לי להאמין שזו דינמיקה בת קיימא לאורך זמן. מאמין ומקווה שהוא יתחיל לפרוע שטרות בקרוב ונימנע מזה.
*כל הביקורות נגדו עדיין עומדות, האכזבה עדיין נוכחת. אבל בגול של לוקאס אתמול הוא פירק לעצמו את ההאמסטרינג במלחמה על כדור אבוד. מהלך של גבר על.
לי זה דווקא הרגיש שאמבפה יצא מעודד מהמשחק אתמול. הוא חווה בפעם הראשונה את ה “רוח של ריאל מדריד” (או ה “DNA של המועדון” או איך שלא תרצו לקרוא לזה).
אחרי המשחק יצא לי לחשוב על מה עובר לאמבפה בראש וזה כנראה היה משהו בסגנון “בפריז אנחנו בחיים לא היינו מנצחים משחק כזה”.
אני לא חושב שהוא נכנס לחישובים של כמה ויניסיוס הבקיע לעומת כמה הוא הבקיע.
אני חושב שפתיחת העונה של אמבפה בעיקר מוכיחה שהוא אנושי, הוא לא “חייזר” כמו רונאלדו (שפתח בטירוף והחזיק כושר פסיכי בכל התקופה אצלנו). אולי היו כאלה שחשבו שהוא ברמה הזאת אבל זה כבר די ברור שלא. הוא עדיין שחקן מצויין ולדעתי ריאל מדריד תהנה ממנו מאוד בשנים הקרובות.
הופך לשחקן פסיכי? שלוש עונות של תרומות שערים/בישולים 40+, שני שערים בגמר ליגת האלופות, פירוק שיטתי של כל קבוצות הצמרת באירופה, כדור הזהב בכיס וקונצנזוס לטופ 3 שחקנים בעולם ואנחנו מדברים על פוטנציאל…
וזה לא שאני לא מבין אותך כן , האופי שלו בלתי נסבל והשטויות שהוא עושה על המגרש לפעמים גורמות לתלישת שערות , ועם כל זה הוא לדעתי השחקן הטוב בעולם היום.
אם תנקה ממנו את הבולשיט הוא כנראה יכול להיות אחד הטובים בכל הזמנים, לדעתי לא יקרה אז כרגע ״נסתפק״ בשחקן הטוב בעולם.
2 השערים המדהימים של ויני אתמול זה שערים של אמבפה, גם הצרפתי אם ישחק שם יכול לעשות את השערים האלה והוא ממש נפגע מזה שהוא משחק במרכז, אם לא יצליח למצוא את עצמו במרכז ולהשפיע על המשחק כפי שהשפיע בשמאל אז אני מסכים עם @Paco-Pavon שאנחנו יושבים פה על חבית נפץ.
ויני זה ויני, הוא הכי מסוכן וטוב בעולם כי הוא בלתי צפוי, אם נביא מאמן שינסה לשנות אותו אני חושש שנאבד אותו ויהפוך לרודריגו, עדיף שישאר ככה, רק מסי זה מסי, כל אחד אחר מגיע עם השגעונות שלו ואסור לקחת מהם את זה, לדעתי לפחות.