מחזור 3 באלופות: מהפך בנוהל על דורטמונד עם 5-2 גדול

שמע אופי מחורבן והוא מביא על עצמו את כל הצרות של ״הגזענות״ אבל כדורגל נטו, מתי מעט ראיתי ברמה שלו שיכולים להוציא קבוצה שלמה מאיזון, כשהוא בזון זאת חוויה.

אני יודע שזה אנצ’לוטי ואין באמת טקטיקה, אבל מישהו יכול להסביר מה היה פה מבחינה המערך? עלינו ב4-3-3, במחצית החלפנו לשלושה בלמים?

אנצלוטי לא חף מאשמה,אבל אתמול השחקנים הוכיחו לנו שיש להם חלק גדול יותר ממה שאני לפחות חשבתי שיש להם באיך שאנחנו נראים עד עכשיו העונה.
לא יכול להיות שהם צריכים לחטוף שני שערים כדי להתעורר ולהתחיל לשחק ולרוץ,אם היינו מתחילים כל משחק עם 50% מהאינטנסיביות שעלינו איתה למחצית השנייה אני בטוח שהיינו נראים הרבה יותר טוב גם עם קרלו חסר השיטה על הקווים.

ויניסיוס הטוב בעולם,כשהוא נכנס לביסט מוד שלו פשוט אי אפשר לעצור אותו,השחקן הכי נפיץ ומעורר אימה אצל הגנות כרגע בעולם,גם כשהוא גרוע הוא מפחיד כי הוא לא צפוי,כשהוא טוב נשאר רק לרחם על ההגנה שמולו.

בלינגהאם נראה טוב גם אם הוא לא כובש,זה יגיע,פדה נראה עייף ואמבפה סתם נראה רע,אבל אחלה בישול.

אם יהיה מאמן שיצליח ללמד את ויניסיוס את הקונספט של הסתברות וחישובי סיכון מול תועלת, יש פה פוטנציאל לשחקן היסטורי. כשהוא טוב הוא מדהים, הבעיה העיקרית איתו היא שיש לו עלות מאוד גבוהה בשטויות שהוא עושה שלא לצורך. ואני לא מדבר על ההתנהגות בלבד, אלא על אינספור ניסיונות דריבל עם סיכויי הצלחה נמוכים וערך נמוך לצידם גם אם הצליחו. את אלו צריך לנטרל, והוא הופך לשחקן פשוט פסיכי.

אמבפה בינתיים נראה כל-כך רע העונה שהוא גורם לי להרגיש רע עם עצמי שהאמנתי שאפשר בזכותו למכור את ויניסיוס לטובת הלאנד. ויניסיוס כרגע טוב מאמבפה ב-2 דרגות לפחות.

בישול וחצי של שני השערים הראשונים. זה עוד לא אמבפה שקיווינו לו ו-ויני בהחלט טוב יותר כרגע, שזה אחד המשפטים המפתיעים שהוצאתי מהמקלדת בחיי, אבל דווקא אתמול היה די מעורב במשחק הקבוצתי עם שני המהלכים הנ״ל (וכמובן פרחים ללוקה על השער השני) ועוד כמה פעולות טובות. יש לו מניות לא קטנות בקאמבק.

לא יודע אם זה חונה אצל אנצ׳לוטי או אצלו, אבל כל עוד ויני דבוק לשמאל - הוא חייב להיצמד לימין/אמצע (משם גם הגיעו שני המהלכים הנ״ל וגם עוד מצב מסוכן או שניים. משמאל סיפק קרוס אחד בינוני אחרי דריבל טוב, וזהו למיטב זכרוני). יתכן ועוד מוקדם לקבוע, אבל נראה שיש לו הרבה יותר איכויות כדי להצליח אצלנו בתור ״בייל של טוטנהאם״ (פריצות באגף רגל חזקה ובעיטות חזקות מזוויות קשות/קרוס נוח) מאשר בתור ״ויני״ (רגל חלשה עם פריצות לאמצע ככלי העיקרי). הוא מנסה יותר מדי את השני. גם הנוכחות של רודריגו* כנראה קשורה לזה.

יש לי הרגשה שאם הדינמיקה הזו תימשך אנחנו יושבים על פצצת זמן עם אמבפה. זה בטוח שרף לו קצת לראות את ויני חוגג ככה אחרי שירד, ועוד אחרי שעזר להביא את ה-2-2. כעת אף אחד לא ידבר על זה. קשה לי להאמין שזו דינמיקה בת קיימא לאורך זמן. מאמין ומקווה שהוא יתחיל לפרוע שטרות בקרוב ונימנע מזה.

*כל הביקורות נגדו עדיין עומדות, האכזבה עדיין נוכחת. אבל בגול של לוקאס אתמול הוא פירק לעצמו את ההאמסטרינג במלחמה על כדור אבוד. מהלך של גבר על.

לי זה דווקא הרגיש שאמבפה יצא מעודד מהמשחק אתמול. הוא חווה בפעם הראשונה את ה “רוח של ריאל מדריד” (או ה “DNA של המועדון” או איך שלא תרצו לקרוא לזה).

אחרי המשחק יצא לי לחשוב על מה עובר לאמבפה בראש וזה כנראה היה משהו בסגנון “בפריז אנחנו בחיים לא היינו מנצחים משחק כזה”.

אני לא חושב שהוא נכנס לחישובים של כמה ויניסיוס הבקיע לעומת כמה הוא הבקיע.

אני חושב שפתיחת העונה של אמבפה בעיקר מוכיחה שהוא אנושי, הוא לא “חייזר” כמו רונאלדו (שפתח בטירוף והחזיק כושר פסיכי בכל התקופה אצלנו). אולי היו כאלה שחשבו שהוא ברמה הזאת אבל זה כבר די ברור שלא. הוא עדיין שחקן מצויין ולדעתי ריאל מדריד תהנה ממנו מאוד בשנים הקרובות.

הופך לשחקן פסיכי? שלוש עונות של תרומות שערים/בישולים 40+, שני שערים בגמר ליגת האלופות, פירוק שיטתי של כל קבוצות הצמרת באירופה, כדור הזהב בכיס וקונצנזוס לטופ 3 שחקנים בעולם ואנחנו מדברים על פוטנציאל…

וזה לא שאני לא מבין אותך כן , האופי שלו בלתי נסבל והשטויות שהוא עושה על המגרש לפעמים גורמות לתלישת שערות , ועם כל זה הוא לדעתי השחקן הטוב בעולם היום.
אם תנקה ממנו את הבולשיט הוא כנראה יכול להיות אחד הטובים בכל הזמנים, לדעתי לא יקרה אז כרגע ״נסתפק״ בשחקן הטוב בעולם.

2 השערים המדהימים של ויני אתמול זה שערים של אמבפה, גם הצרפתי אם ישחק שם יכול לעשות את השערים האלה והוא ממש נפגע מזה שהוא משחק במרכז, אם לא יצליח למצוא את עצמו במרכז ולהשפיע על המשחק כפי שהשפיע בשמאל אז אני מסכים עם @Paco-Pavon שאנחנו יושבים פה על חבית נפץ.

ויני זה ויני, הוא הכי מסוכן וטוב בעולם כי הוא בלתי צפוי, אם נביא מאמן שינסה לשנות אותו אני חושש שנאבד אותו ויהפוך לרודריגו, עדיף שישאר ככה, רק מסי זה מסי, כל אחד אחר מגיע עם השגעונות שלו ואסור לקחת מהם את זה, לדעתי לפחות.

בול, לאנשים קשה לעכל שכבר היום וינסיוס שחקן היסטורי.

אמבפה של לפני שנתיים שלוש לא אמבפה הנוכחי, הוא מנסה לכדרר ולהשתמש בשינוי כיוון/מהירות היום וזה פשוט נראה עלוב לעומת מה שהיה, ועוד יותר ליד ויני שזה פשוט מדהים איך הוא מפרפר שחקנים ועושה להם סחרחורות.

היה עדיף לו להישאר בפריז לדפוק 40 שערים בעונה בליגת הנגרים, עדיין היו לו סיכוי טוב לעוד תואר עם נבחרת צרפת מתישהו. היה מבסס הרבה יותר את מעמדו ההיסטורי מאשר לשים אותו ליד שחקן שעולה עליו בכל פרמטר, למעט סקורר נטו.

ויניסיוס מפלצת כדורגל כבר מ-2021/22, ממש ההתחלה. במשחק נגד לבאנטה כשעלינו עם העגלות אדן הזאר השמן וגארת’ בייל השבע לצד קארים בנזמה, כשהוא השתלב מהספסל וכבש צמד מאוד לא אופייני - אחד בחצי צ’יפ ערמומי כזה ואחד בסיומת קלאסית לפינה הרחוקה. יש לנו שלוש עונות וחודשיים גדולים שלו בכל מיני דרכים: עונת הנסיקה->עונה עם בנזמה נוכח-נפקד->עונה בלי חלוץ. זה יפה מאוד. המספרים שלו טובים, היכולת שלו הייתה פנומנלית גם במשחקים הגדולים בליגה ובליגת האלופות שנה אחר שנה והוא גם היה זמין יחסית טפו-טפו-טפו. לצד זה כן…יש ימים של…התעסקות מיותרת, נקרא לזה ככה, או דברים קצת הזויים במשחק שלו.

תנו לאמבפה קצת זמן, הבן אדם לא קשור לכדורגל מקצועי כבר 6 שנים. הוא רק עכשיו מתחיל ללמוד מה זה להיות חלק ממועדון כדורגל בטופ על כל המשתמע מכך.

גם אמבפה של עונה שעברה, הוא פשוט משחק בתפקיד אחר אצלנו כשיש לו שחקן מאוד דומיננטי שמשחק בצד שמאל שלו, זה משנה את כל צורת המשחק שלו, צורת המשחק שהוא משחק מגיל 0, זה קשה וזה לוקח זמן, כל התנועה הטבעית שלו כל ההטעיות שלו וכל משיכות הכדור שלו הוא שיכלל לכדי שלמות בצד שמאל, עכשיו הוא מתחיל כמעט מההתחלה וזה יקח זמן.
גם כשכולם פה חלמו על אמבפה כתבתי שבמשחק עומד ובצפיפות אני צעדיף את ויני, אבל השערים אתמול של ויני לא היו מתוך צפיפות, זה מצבים שהצב הוא הכי טוב בעולם בהם.
גם אצלנו הוא יבקיע העונה 40+ שערים בעונה.

ולא רוצה לעורר את החשד שאני מעתיק מפאקו אבל אתמול אמבפה היה מעורב בשני השערים הראשונים המאוד חשובים שלנו, והוא כבר הבקיע ובישל המון שערים העונה, אני גם מוסיף שגם בשער הרביעי יש לו חלק חשוב מאוד, כי כמה שחקנים מספיק מהירים לעמוד בקצב של ויני כדי למשוך את הבלמים פנימה ולפתוח את ההגנה לויני ? כי אם לא אמבפה שם הבלמים לא נמשכים פנימה ועומדים כדי להפריע למושתן הקטן.

בקיצור, אם להיות כנים עם עצמנו, אין כמו קרלו במצב הזה כדי לגרום לכולם להיות מרוצים, גם הצב וגם ויני, וגם כפי שראינו אתמול הוא לא מאבד גם את רודריגו, אנצ’לוטי גאון בדברים מסויימים, חבל שהוא מאמן חרא.

שגיא כהן כהרגלו טועה, לא היה שום שינוי טקטי, ה 5-2 התחיל מיד עם הסטירה השנייה שקיבלנו.
מה שקרה זה תחשוב שאתה בחבורת המקובלים בי’‘ב בתיכון ואז באים חנונים מכיתה י’ ונותנים לך 2 סטירות מצלצלות מול הבנות, איך היית מגיב ?

ברור שאמבפה סקורר גדול יותר מויני עם שיא הבקעה של 24 שערים לעונה בקבוצה לעומת איזור ה- 45 של אמבפה (כנראה שצריך לנרמל לרמת היריבות בליגה הצרפתית ובנוסף מדובר בעונה עם שתי פציעות ורק 39 משחקים), אבל קו ההתקדמות שלו מדהים בנושא ההבקעה, והשנה די ברור שיעבור שדרוג וחלק בזכות נוכחות אמבפה. נקווה שברגע שהצב יכנס למתכונת הראויה, גם המספרים שלו יהיו לא פחות טובים. היריבות ביניהם נראית כרגע כדבר חיובי, והיא בוודאי קיימת כי לשניהם אותה “בלטה” אבל בינתיים ויני מלמד אותנו שהוא הרבה יותר ורסטילי.

גם בתקופות השיא שלו עם בישולים רבים וספקטקולריים, אני לא זוכר שהבישולים באו בצרורות. אתמול זה לא נחשב בישול כמובן אבל כמה חוכמה וניסיון, כי כל שחקן כמעט, בתוך הלהט של “הבקענו רק לפני דקה והנה שער השיוויון” לא היה ממתין לתנועה הקטנה של אמבפה שכמו לוקה זיהה שהוא בנבדל, הלך מעט אחורה ואז פרץ למסירה של לוקה והכל בתזמון כמו סרט של טרנטינו.
ובתמונה היותר גדולה - אולי זה סימן קל שתהליך החיבור של אמבפה עם הקבוצה (ולהיפך) מתחיל ללכת לכיוון הנכון?

נראה שאנחנו עוברים העונה עם לוקה מה שעברנו עם קרוס עונה שעברה, הופכים אותו למה שהוא מעולם לא היה, נכון שתמיד הייתה לו היכולת לתת מסירה מדהימה חותכת הגנה כמו הבישול לויני, אבל זה מעולם לא היה הטיקט שלו, הוא לא השחקן הזה שאתה בונה עליו שיביא את הבישול, הוא לא צ’אבי או דה ברויינה או אוזיל, כל הקריירה שלו שיחק עם שחקנים שהכי קל לבשל להם כמו רונאלדו ובייל אבל כמות הבישולים(והשערים) שלו צנועה ביותר, רק לבדוק את המספרים של אוזיל כדי להבין מה שחקן שחושב לעומק אמור להשיג ליד רונאלדו.
אני כמובן שלא בא לזלזל או להוריד מלוקה, אחד השחקנים האהובים עליי בהיסטוריה של המשחק והקשר הכי טוב בדור שלו ללא עוררין, רק נגד זה שבשבועות האחרונים נראה והופכים אותו כאן למה שהוא אף פעם לא היה, האיכויות שלו אדירות ונדירות אבל לא כוללות משחק לעומק ברמה העולמית.

אני לא חושב שמישהו מפספס שקיליאן אמבפה עובר “הסבה” ומשחק בעמדה שונה, הוא משנה את סגנון המשחק שלו מכורח הנסיבות אין מה לעשות ואני יכול להתחבר חלקית להגדרה שציינו כאן לגבי גארת’ בייל בעונת הבכורה עונת הדסימה - אם כי לאו דווקא העמדה אלא יותר “התפקיד”, גם אם פריז סן ז’רמן גדולה מטוטנהאם. אמבפה יהיה מספר 2 של ויניסיוס ג’וניור אין מה לעשות. שיוכיח לנו אחרת מה שנקרא.

אבל גם אתמול:
-התנועה שלו לעומק בשער השני נהדרת - אבל המגן חסם אותו שנייה לפני שבעט
-היה לו ניסיון וולה כושל אם אני לא טועה
-המהלך שאדוארדו קמאבינגה מסר לו כדור עומק והוא זרק שם את ההגנה - נהדר, אבל בעט מזווית קשה והיה חכם יותר למסור.

מספר השערים שלו בסדר, אבל יש הרבה פנדלים. שיחקנו נגד יריבה אחת קשה באמת שהיא אתלטיקו מדריד. הוא כן קיבל הרבה כדורים במצבים של אחד על אחד ופישל, והרבה בעיטות שלו נבלמות, כמות היסטורית. העונה היו לו קטעים שהסיומת הייתה כמו ויניסיוס של עונת הבכורה וזו שאחריה.

זה לא אמבפה “נקי” עדיין. הפעולות לא מספיק איכויות וטובות. היו לו מעט מאוד פעולות שלמות - גם השתלטות על הכדור כמו שצריך, הצעד הראשון המהיר, הדריבל והבעיטה\מסירה. הגול נגד אלאבס והפצצה נגד סלטה ויגו מחוץ לרחבה.

זאת אחלה תיאוריה, רק שיש בה חור אחד וקוראים לו ניימאר, אמבפה שיחק במשך שנים עם שחקן קו שמאל דומיננטי מאוד וניפק לא רק מספרים נהדרים אלא כדורגל נפלא, היו עונות שהוא ממש שיחק שחקן קו ימין פרופר.
עם השנים ועלייתו התחיל הדיון שם למי לתת את כנף שמאל, וגם כשעל הנייר לפעמים הוא קיבל אותו בפועל ניימאר היה שם גם.

במדבר - כל קוץ פרח. מסכים לגמרי למען הסר ספק, פשוט בסגל שלנו יש שלושה שחקנים בלחץ שיודעים למסור לעומק.

תוסיף גם את ויני, זה 4.

לדעתי אין חור, רק בעונה הראשונה שלו שיחק בצד ימין, ברוב המשחקים שיחק או בצד שמאל או חלוץ עם נטייה ברורה לשמאל.

ניימאר בהרבה משחקים שיחק מספר 10, אבל גם כששיחק בצד שמאל זה היה כמו מה שג’וד עשה עונה שעברה עם ויני, ניימאר יותר מנהל משחק שנכנס לאמצע ולא שחקן שצמוד לקו והופך אותו לשלו כמו ויני.
אמבפה רגיל לקבל את הכדור כשהוא בצד, כשהגב שלו לקו שמאל והפנים שלו לכיוון השער, כך זה היה תמיד מהעונה השנייה שלו בפסז’, כשהוא מקבל כך את הכדור הוא קטלני וכשיש שטח הוא יותר קטלני גם מויני.
הצב יכול להיות שחקן על גם בצד ימין, אבל הוא הרבה יותר טוב בשמאל, לשחק בימין יפגע במספרים שלו.
נכון ‘הוא שיחק חלוץ בפסז’ ושיחק הרבה אבל לא היה לו שחקן שסוגר לו את קו שמאל כמו שויני עושה, אמבפה בריאל בניגוד לפסז’ לא יכול להתחיל את התנועה שלו בצד שמאל או לקבל את הכדור בשטחים הנוחים לו ולכן יקח לו זמן עד שיסתגל, מה שמעודד זה שתוך כדי שהוא מתרגל הוא מפציץ במספרים.