מחזור 22: מגרדים ניצחון עם 1:0 ביתי על אלאבס (כבש: לבנדובסקי)

(בתמונה: אנסו מוכיח שהוא כן יכול לעוף, פשוט לא מהקבוצה)

חודש פברואר הגיע, ואיתו קצת רוגע ואוויר לנשימה מבחינת כמות ועומס המשחקים. ותודה להישגים בליגת האלופות, עד עכשיו.

עכשיו הגיע הזמן לתת גז בליגה, ואחרי שאתמול המוליכה איבדה נקודות בהפסד מול אספניול, יש הזדמנות לצמק את הפער. אבל כשנזכרים שמדובר במשחק ביתי, מול יריבה במקום ה-18, מבינים שפשוט זה לא יהיה. כלומר, מדובר בהזדמנות פז להביא מספרת לדלי (אולי זה גם יימחק, בואו נראה).

אחרי שנעדר במשחקים האחרונים, איניגו צפוי לחזור לסגל, אבל הגיוני שלא להרכב (לפחות בינתיים). לעומתו - קובארסי, שנח מול אטאלנטה, יחזור כנראה להרכב הפותח. השאלה הקבועה “אוקיי, ומי בקישור?” חוזרת גם היא, עם המשך היעדרותו של כוסאולמו (צפוי לחזור לסגל במשחק הגביע מול ולנסיה בהמשך השבוע), והמשך עיוורונו של פליק ביחס לפרמין.
לכו תדעו, אולי אפילו לבנדובסקי שוב יפתח בספסל/יוחלף מוקדם, בתמורה לשער + 3784 החמצות של פראן.

הסגל -

ייעדרו -

ברנאל, מאטס, כריסטנסן, אולמו.

לא יהיו עוד המון הזדמנויות. אם אנחנו רוצים להיות רלוונטיים במירוץ לליגה זה חייב לבוא לידי ביטוי החודש. לא רק שריאל איבדו נקודות מול התוכים, הם גם הולכים לפגוש החודש את אתלטיקו. מבחינת תזמון להפעיל עליהם לחץ עכשיו זה הזמן. יחד עם זאת, זה גם מקרה קלאסי בו אנחנו מאבדים נקודות מול קבוצה קטנה בצהרי היום.

עוד שאלה מתבקשת תהיה: “מי בשער?” אני לא יודע כמה המצב הנוכחי תורם לביטחון של השוערים שלנו, בטח שצ’סני לא מבריק במיוחד. או כמו שחבר אוהד ארסנל אמר לי “אסור לתת לו לצאת לכדורים הוא מעולם לא ידע לעשות את זה”.

פליק אמר אתמול שכרגע שצ׳סני השוער הראשון.
לא יודע מה הביא אותו להחלטה ומה פנייה עשה רע אבל זה המצב כרגע.

שניהם בקטע של לספוג כל משחק, אבל עם שצ’זני לפחות משעשע, כי הוא מספק גם יציאות הזויות לקיבינימט וגם פנדל כל משחק.

אני לא שותף של תחושת בעיטה בדלי שלכם.
לדעתי פליק הכניס קצת מהגרמניות שלו גם לקבוצה. אנחנו הפסדנו כמה משחקים שלא בצדק, אבל זה נבע מהרבה מאוד חוסר מזל ולפעמים שיפוט עוין. לא הרגשתי שזאת בארסה הישנה והמוכרת שעושה במכנסיים ברגעי האמת, השחקנים לא התיאשו עד הרגע האחרון.
אנחנו בכושר טוב, מומנטום טוב, הרבה שחקנים החלימו, יש אופציות בהרכב. אני מאמין שננצח.

לא הרגשת את זה מול אתלטי ומול סלטה? זה היה בול ברצלונה הלוזרית…

אני מסכים איתך שהוא מנסה לשנות, אבל אי אפשר לשנות מנטליות של מועדון בחצי שנה. זה יקח זמן.

עולים עם ההרכב ‘‘הכי חזק שאפשרי’’ ולכן זה אומר שפרמין על הספסל.
לא להרוג אותי, אני פשוט מצטט את איל.

ההרכב -

מצד שני - זה אומר שגם איניגו על הספסל, ואראוחו בהרכב.

גאבי מקבל קרדיט בלתי נדלה על המגרש בזכות דברים שעשה מחוץ למגרש ופרמין לא מקבל קרדיט על דברים שבאותו משחק עשה על המגרש. פרמין פעם אחר פעם מקבל אי אמון מהמאמן. מבאס. ככה לא בונים שחקן.

לא, לא הרגשתי.
אולי קצת מול סלטה בסוף ב 10 שחקנים אם אני לא טועה, אבל לא מול אתלטיקו. חוסר מזל וזהו.

חרא של מחצית, של בערך כולם. כולל של פליק.

לא עוזר, כרגיל בליגה הספרדית, שקבוצה אחת באה לשחק והשנייה באה למשוך זמן, לתת קטנות, ולחאטף. אבל ברצלונה צריכה פשוט להפסיק ליפול בדברים האלו, שוב ושוב.

הבדל מאוד גדול בין מחצית ראשונה מבולגנת ולא מנוהלת, בה הקישור נעלם ביו שחקני אלאבס או ברח קדימה מדי, לשנייה. במילים אחרות? פרנקי שנכנס, בא לקבל כדור, וגם הוסיף עוד שחקן שאשכרה יודע לעבור בין קווי הגנה, עם ובלי הכדור.

מאותו רגע? פדרי פדרי פדרי. לאמין רקד (לפעמים יותר מדי, לפעמים מעט מדי), פרמין התגנב, אבל פדרי? הבחור צריך לקבל את פרס איש המשחק על כל משחק. סטטיסטיקה רשמית או לא. מה שהוא עשה בחצי השני זה משהו שצריך לצפות בו שוב ושוב כי בטוח לא הבנתי בלייב את גודל העניין.

הבעיה הגדולה היא ששוב ברצלונה נגררה למשחק מסריח מול תאומת חטאפה. צריך להתמודד עם זה יותר טוב בהמשך, אבל אולי זה יוכל לקרות רק לאחר חיזוק מתאים, שיעבוד טוב יותר מול קבוצות כאלו.

בגזרת החלשים - בעיקר אראוחו, קונדה, ואסאדו. וגם הראש של גאבי.

הלאה לוולנסיה.

בגזרת השיפוט - מכינים את קלטת הלכלוכים על מנוארה מונטרו. לאט לאט. לאפורטה עובד על זה.

בשנות ה-80-90 היו מוציאים סדרות אקשן אמריקאיות עם מה שנקרא “villain of the week”, אז בהקבלה לאז בארסה מוצאת את עצמה בחודשים האחרונים עם ה-‘‘חטאפה של השבוע’’ הפעם בגילומה של אלאבס.

בארסה פתחה שוב עם אותן בעיות.
שוב הנעת כדור איטית ולא חלקה, שוב תוקפים בפזיזות במקום להתיש את היריבה, שוב אותו אגף ימין שלא מסוגל לשבור קו לחץ ראשוני.
למזלנו יש מאמן על הספסל הפעם(ולא שחקן עבר) והוא הגיב מהר וחזק. אריק ופרנקי בפנים כדי לשדרג פי כמה וכמה את היכולת שלנו לצאת קדימה להחזיק בכדור ולהגיע לרחבה במספרים.
ברגע שזה קורה כבר אפשר למצוא את פדרי, לאמין ופרמין באיזורים שהם יכולים להרוג את המשחק.

בסוף אלאבס השתלטו כשהפחד שלנו מאיבוד הניצחון התחיל לשקוע, אבל זה בדיוק מסוג המשחקים שהניצחונות הקטנים האלה מכריעים מאבקי צמרת בסיום העונה, והעובדה שסיימנו עם 3 נקודות למרות הבונקר זו קפיצת מדרגה עבורנו.

וכמובן, עוד משחק שחושף את הנקודות בעייתיות העיקריות שלנו לעתיד: משחק הרגל של אראוחו, החיסרון בשחקן כנף שמאל בסגל וחוסר ההשפעה של לבנדובסקי כשאין שטחים. ויש שיגידו שגם העובדה שהמגן השמאלי המחליף נכנס למגרש לדקות הסיום, וזה היה ג’רארד מרטין.

ייאמר לזכות פליק, הפעם (כי זה לא נכון לכל משחק העונה שנתקענו בו), שהוא ידע לפחות לפחות לנסות לתקן מוקדם. אם לא היה עובד זה היה מעצבן לבעוט בדלי, אבל לפחות הייתי נותן לו נקודות על הכוונה. עדיף על לחכות לדקה 88 ואז לזרוק את כל מי שאפשר לקרוא לו בטעות “שחקן התקפה” לדשא, ולקוות לטוב.

מופתע מאוד שלא איבדנו נקודות.
אם אתלטיקו מוציאה נקודה או יותר מריאל החלום שוב בחיים - נוכל תאורטית לקחת אליפות בקלאסיקו.

גאבי אידיוט. מזל שנפצע כי הכתום היה הופך לאדום. חייב להתחיל לאבד קרדיט. פרמין טוב ממנו בכל אספקט כמעט.

לאמין מעצבן אותי. פשוט מעצבן אותי. אינסוף כשרון אבל אגואיסט גמור עם קבלת החלטות מעצבנת מאוד. לא אתפלא אם יגמור בנבחרת ברזיל.

פרנקי במגמת שיפור.

לא אהבתי את המחצית הראשונה ולא אהבתי את זה שלא ידענו לגמור עניין כמו שצריך.

Hay liga!!!

v

אני חושב שאוהדי ברזיל יתמכו בזה… אם זה היה אפשרי…

יש מצב שעוד עשור ככה, בפורום שקר כלשהו שיחליף את הפורום הנוכחי (ושגם שם יהיו ריבי ברצלונה-ריאל), מישהו יצטט אותי כדוגמה לאיזה אפס שלא זיהה את הגדולה של לאמין בגיל 20+ ובלה בלה בלה. שזה יכול להיות משעשע, בעיקר כי הקטנת לאמין היא לא המטרה שלי בהמשך התגובה פה, אבל גם נוסטלגית תמיד אשמח לגלות שטעיתי במקרים כאלו.

בכל מקרה, לענייננו -

לאמין הוא ילד עם חתיכת כישרון בין הרגליים, וגם בין האוזניים, שלא גדל כל יום. אבל הוא עדיין ילד, בן 17, שלא אמור לקבל מועדון כמו ברצלונה, במצב שלו, על הכתפיים.

היה לו מהלך גדול, ענק, עצום, בתחילת המשחק, בו הוא עבר את כל אלאבס, ואז שוב. מהלך באמת מיוחד, בלשון המעטה, אבל מבחינתי בעיקר בגלל שחרור הכדור בסוף לראפיניה (שעשה איתו כלום, כי ככה), שבעצם יצר מצב בפועל. זה אולי היה המהלך הכי מרשים שלו סוליסטית אתמול, אבל היו לא מעט כאלו (10 דריבלים, במשחק אחד!).

רק ש…דריבל לשם הדריבל מצטלם טוב והוא אחלה תוספת לסרטוני יוטיוב, אבל דריבל לשם קידום המשחק הוא מה שאני בא לצפות בו. והתחושה, שלי לפחות, במשחקים האחרונים שהיא שלאמין מתאהב בעצמו קצת יותר מדי. וזה בסדר והוא ילד והכל טוב, ואני לא קרוב ללחשוב בטעות על לקבור אותו. ועדיין - הוא מתאהב בעצמו. בגלל שהוא כל כך כשרוני זה עובד הרבה פעמים, ועושה הרבה קסמים, אבל הוא צריך להתכפכף זריז, ולחזור למה שהיה הכי מרשים בו מבחינתי בהתחלה, שזה בחירת הפעולה הנכונה ביותר בכל מהלך, ולא בהכרח היפה ביותר.

בקיצור - ההווה של לאמין לא מטריד אותי, אפילו לא מעט, אלא העתיד.
ברור לי שהוא רק בן 17 ואני לא צריך לצפות ממנו להיות עם בגרות של בן 30 כרגע, ושיש לו עוד הרבהההה זמן להשתפר ולהשתדרג. אבל בשביל יש צוות מקצועי ושחקנים בכירים ומנוסים יותר, שיכולים וצריכים לעזור - טקטית, טכנית, כישורית ומנטלית. להפוך אותו לפנים של המועדון שעל פיו יישק דבר (ולא כזה בלתי אפשרי שלשם זה יילך) - זו טעות. בטח כרגע.