מחזור 22 :: 1-2 על הואסקה. צמד לוראן

לקראת הואסקה | אחרי עוד שבוע קשה, כשהקבוצה מושמצת בכל דרך אפשרית, ועדיין ללא הקפטן ראמוס ובסגל חסר לחלוטין (לא רק הזאר), אך עם ה והמיסטר זיזו על הקווים שסגר חשבון עם המבקרים בתקשורת - ריאל רוצה לחזור לשחק כדורגל, ארבעה משחקים לפני משחק העונה שלה נגד אטאלנטה. ויניסיוס צפוי לפתוח, ולצערנו - גם אודריוסולה

image

סטטוס ריאל :

ריאל מדריד מגיעה אחרי עוד שבוע לא פשוט. ההפסד המתסכל 2:1 בלבאנטה, עוד פציעה, מי יודע כמה, של אדן הזאר, ברצלונה העפילה זמנית למקום השני על חשבונה – מה יהיה? נקווה שזינדין זידאן שחוזר לקווים ו- יעצור את כדור השלג והשחקנים יקחו ממנו קצת מרוח הלחימה. הבשורות הרעות הגיעו ממש עכשיו כאשר הקפטן ראמוס שוב לא התאמן ולא יגיע בזמן אך גם עם הגנה מאולתרות זה לא תירוץ. עד למשחק הקריטי נגד אטאלנטה בצ’מפיונס ישנם ארבעה משחקי ליגה וריאל, שפוזלת אפילו בחשש ליריבותיה לטופ4 - חייבת לנצח. אם תשאלו את זידאן, שהיה עצבני מאיי פעם במסיבת העיתונאים ואגר כעס במשך שבועיים - אליפות עדיין אפשרית, נו באמת. “יש עוד 54 נקודות, הליגה עוד ארוכה”, אמר, יחד עם הרצון לנצח בכל משחק ולגמול לאוהדים, “ניתן הכל כדי לגמול לאוהדים שלנו”. מאזן החוץ של ריאל עוד סביר עם 6-4-1, 22 נקודות מתוך 33 כשרק אתלטיקו הבלתי ניתנת לעצירה – מעליה.

העניין הוא שחשבנו שהסגל יהיה מלא יותר - קרבחאל שוב התאמן לבדו - “הייסורים של קרבחאל”, נכתב. כמה מפתיע (לא החלטנו אם אנחנו ציניים או לא) - לא חוזר. זה משחק 16 שהוא יהיה בחוץ. גם לוקאס לא כשיר, על ראמוס דיברנו ומיליטאו, תחליטו אתם אם זה טוב או לא - מורחק. כך שנאצ’ו החלים מקורונה וישחק במרכז ההגנה. אודריוסולה הוכיח נגד לבאנטה שאי אפשר לסמוך עליו אבל אין ברירה. הסגל יהיה עמוס בקאנטרנוס שכן המושאלים עזבו, רודריגו שב לאימונים קלים בלבד כמובן ופדה והזאר פצועים (“זה רגע קשה עבורו, ללא ספק, הוא הכי רוצה לתקן את המצב. יום אחד נראה אותו משחק טוב, אני מקווה שכבר העונה”) גם כן. השאלה האם נראה את ראמוס גם מאריך חוזה, אנחנו כבר פסימיים. זידאן אמר: “יש הרבה דיבורים. אני לא יודע כלום. ואף אחד לא יודע. גם אתה (העיתונאי) לא. אני מקווה שהכל יתוקן בקרוב, זה הדבר היחיד שאני יכול להגיד. כקפטן ושחקן ועל מה שהוא עשה אני מקווה שהוא עדיין יהיה כאן”.

כאמור, זידאן הגיע לוחמני למסיבת העיתונאים. הקטע המעניין באמת הגיע. בספרד עסקו באריכות השבוע במספרי האימה שלו, כשרק לופטגי, מבין המאמנים שפוטרו באמצע העונה במאה ה-21 - השיג אחוז ניצחונות נמוך ממנו. הוא דרש ריספקט מהתקשורת וטען כי “אתם רוצים לפטר אותו, תודו בזה עכשיו!”. הוא הבהיר כי הוא לא הולך לשום מקום ואת השינויים צריך לעשות בקיץ - “בוודאי שיהיה צריך לעשות משהו”. “ההרכב שלנו ראוי לעמוד במשימות עד סוף העונה. זה מה שננסה לעשות כקבוצה, לא נוותר, השחקנים רוצים להמשיך לנצח. אני לא יודע מה יקרה, מגיע לנו להתחרות. מדברים על הרבה דברים, החלפת מאמן. יום אחד אני בפנים, יום אחד בחוץ. אנחנו לא בסדר אבל נשנה את המצב. אני נקמן? ממש לא. זכינו באליפות בשנה שעברה, לא לפני עשור, תנו לנו להילחם. ברור שאני לא מרוצה ששואלים אותי אחרי כל משחק רע אם אני בחוץ. לא מגיעה לי ביקורת כזו. אני בר מזל שיכול להיות בקבוצה הזו. אם לא נצליח, אני הראשון לקח אחריות. אני קצת כועס, אני כבר שבועיים תקוע ורוצה לצאת, להראות את פניי ולהילחם עד הסוף”.

מי שמקבל הזדמנות פז, בפעם המי יודע כמה - הוא ויניסיוס שלצערנו מציג את הכדורגל הכי גרוע שלו מאז הגיע. מי זוכר שאת העונה הזו הוא פתח עם כמה גולים בתחילת הדרך. ויני לא ניצל את הצ’אנס בגביע המלך, בקושי מסוגל לעבור שחקן ובששת משחקי הליגה האחרונים קיבל פירורים. הוא חוזר ל-11 בליגה אחרי חודשיים. בצד ימין נראה את אסנסיו, אולי נקודת האור בזמן האחרון. ויני נעדר נגד אייבר בשל דלקת, ושימו לב - 12 דק’ נגד גרנאדה, ארבע נגד אלצ’ה, חמש נגד סלטה, לא שותף נגד אוססונה, 27 דק’ נגד אלאבס וחצי שעה נגד לבאנטה, בה נזכור ממנו בעיקר את הפנדל המיותר. “בוולדבבאס מסכימים שאין שום קשר בין השחקן הזה לבין האיש העליז והנועז שהיה. הוא איבד את הביטחון”, נכתב במארקה. “כעת יש לו מסלול חופשי לחזור לרכבת. נקודת מפנה או בדרך לדלת היציאה?”. זידאן אמר: “הוא צריך לעשות את עבודתו, הוא בן 19 ועליו ללמוד דברים. אנחנו הולכים לעזור לו לשחק טוב. אני דואג לו ודואג לכולם. אנחנו 15 שחקנים עכשיו, אני לא הולך להתלונן אך זה המצב”. בכל מקרה, כרגיל, נסכם שאת המשחק צריכה לנצח הגווארדיה הוותיקה - בנזמה שהיה חלש מאוד במחזור האחרון, וגם צמד הקשרים והקפטן ראמוס. אז מי ייתן גול בזמן שרונאלדו הכל יכול חוגג יום הולדת 36 בטורינו הרחוקה?

Vinícius Junior en un partido de esta temporada

ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| אלברו אודריוסולה, נאצ’ו, רפאל ואראן, פרלאן מנדי| קאסמירו, טוני קרוס, לוקה מודריץ’| ויניסיוס ג’וניור, מרקו אסנסיו וקארים בנזמה

מה המצב הואסקה?

הואסקה שסומנה כיורדת בטוחה, רק רוצה לשרוד, לאחר הניסיון הלא מוצלח בעונת 18-19, אז ירדה מהמקום הלפני אחרון. היא מגיעה למשחק אכן מהמקום האחרון בטבלה ובאמתחתה שני ניצחונות בלבד העונה, אלא שאחד מהם הגיע בקרב תחתית חשוב נגד ויאדוליד במחזור שעבר. רפא מיר הכפיל בתזמון מושלם את מאזן שעריו בליגה וחגג שלושער אדיר (תשעה בכל המסגרות). מצד אחד - הואסקה, עם 0.76 נקודות בלבד למשחק, מדורגת במקום ה-12 מבין 20 הקבוצות מחמש הליגות הבכירות. מצד שני, הקבוצה הקטנה כבר ידעה לעשות את המוות לחלק מהגדולות. במחזור ה-20 היא סחטה תיקו מאופס בביתה נגד ויאריאל וגם אתלטיקו מדריד השאירה נקודה מולה כאורחת. למעשה יש לה עשר תוצאות תיקו, השיאנית של הליגה למעט ויאריאל. מאז המחזור השביעי היא נמצאת מתחת לקו האדום.

המאמן חואן חוסה רוחו מרטין או בכינויו, “פאצ’טה”, פוגש את ריאל אחרי ארבעה משחקים על הקווים של המועדון. הוא החליף את מיצ’ל ב-21 בינואר וכמובן שזו פסגת הקריירה שלו - לפגוש את האלופה, ובכלל, לאמן בליגה הבכירה בספרד. קשה לדעת האם הוא יצליח במסע ההישרדות. “ריאל מפסידה יותר מבעבר אבל היא קבוצה גדולה, הטובה בעולם מבחינתי. אני רוצה שלא ניתן לנם לנוח. זה לא תלוי רק בנו. עלינו להמשיך בקו שלנו ולהיות נאמנים למה שאנחנו עושים. עלינו לצאת עם אותה תשוקה ואמונה כמו נגד ויאדוליד. הקבוצה התחזקה בזכות השבוע שעבר, כמובן שניצחונות מעלים את המורל והשחקנים מרוצים”. הוא טוען כי שלוש נקודות הן שלוש נקודות אבל ניצחון על ריאל בעל משמעות אדירה - כמובן, ומצפה שראמוס יחזור".

ברמה המקצועית, סנדרו רמירס, שבקבוצה בנו עליו רבות והצליח לכבוש שני שערים בחמשת משחקי הליגה הראשונים שלו - בספק גדול למשחק וככל הנראה לא ייכלל בסגל. בקבוצה חוששים שיחמיר את הפציעה שלו. “אנחנו לא רוצים למהר, הוא שחקן מכריע ועלינו להיות מאוד-מאוד זהירים”, אמר המאמן ברמז עבה. הקשר חואן קרלוס התאושש בזמן שקשר אחר, פדרו מוסקרה (שלישי במספר הדקות העונה בקבוצה), וכן הבלם פאבלו אינסואה - ייעדרו. למעשה, חאיימה סאואנה וחאבי אונבינטרוס נמצאים במקום השני בטבלת הכיבושים, יחד עם סנדרו - עם שניים בלבד. רפא מיר ששיחק בכל משחקי הליגה העונה וכמעט בכולם עלה ב-11,- ייצטרך שוב לקחת הרבה על עצמו. להואסקה התקפה מהחלשות בליגה - 17 שערי זכות בלבד, הכי מעט חוץ מאלצ’ה, וההגנה השישית הכי חלשה כאשר רק בטיס וגרנאדה (34), ויאדוליד (32) וסלטה ויגו וקאדיס (31 נקודות) ספגו יותר ממנה. מה צפוי לנו? מערך של שלושה בלמים.

נראה שהואסקה מקבלת מעין “שחקן חיזוק” לא כזה שהגיע בחורף כי אין לה די כסף לכך אלא שינג’י אוקזאקי שבשל פציעה בסיבוב הראשון לא הצליח להגשים את החלום שלו. נכתב ב-AS כי שינוי המערך מיטיב לא רק עם רפא מיר אלא גם איתו והוא עשוי להיות מכריע, כשיש לו את הגב של מליוני יפנים שייצפו במשחק. “הוא אגדה במדינה עם 50 שערים ב-119 משחקים, שיחק בשלושה גביעי עולם וגם זכה באליפות עם לסטר אבל הוא חולם על שער נגד ריאל מדריד”, נכתב. “כולנו יודעים מיהי ריאל מדריד, יש לי המון מוטיבצייה כי מעולם לא התמודדתי מולה. אני לא יודע אם אהיה בהרכב והמאמן יסמוך עליי, אבל אהיה שם כדי לנצח”. בשנה שעברה הוא תרם 12 שערים בליגה השנייה והיה מגיבורי העליה…

La Liga mete a cuatro equipos entre los peores de Europa

הואסקה - הרכב משוער: אלברו פרננדס| גאסטון סילבה, חורחה פולידו, דימטריוס סיובאס| פאבלו מפאו, אידריסה דומבייה, מיקל ריקו, חאיימה סאואנה, חאבי גאלאן| שינגי אוקאזאקי ורפא מיר

כל המשחקים עד היום : ריאל מדריד והואסקה נפגשו שלוש פעמים בלבד. העונה, בסיבוב הראשון זה דווקא היה כיף, מהמשחקים הבודדים בהם נהנינו העונה. אדן הזאר נראה במהלך אחד כמו הקראק שהבטיחו לנו כשכבש שער אדיר ברגל שמאל. קארים בנזמה הבקיע צמד ופדה ואלוורדה שיגר כדור שטוח לפינה הרחוקה בדרך ל-1:4. המפגשים הראשונים היו בעונת 2018-19, עונה מחפירה של ריאל אבל לפחות נגדה בושות לא היו. במחזור ה-15, ריאל של סולארי ניצחה 0:1 משער מוקדם של בייל מהאוויר אחרי בישול של אודריוסולה מצד ימין.

במחזור ה-29, עם זידאן כבר על הקווים בברנבאו (למרות שהוא לא הצליח להוציא אותנו מהבוץ), ריאל ניצחה 2:3 דרמטי עם שער מאוחר ויפה של בנזמה בדקה -89. צ’וצ’ו הרנדס העלה את האורחת ליתרון, איסקו (מבישול של ברהים דיאס) וסבאיוס (זרק את עצמו לכדור)הפכו אבל חאבייר אצ’יטה השווה בדקה ה-74.

תוצאת תמונה עבור bale vs huesca
כשבייל עוד הבקיע, חייך וחגג

3 קשרים בסגל ל2 המשחקים הקרובים, 12 שחקני סגל, השחרור של אודגארד לא ברור לי…

בנוסף לעניין עם ראמוס שאולי לא נראה אותו יותר משחק העונה (או בכלל). הלוואי ולפחות יתנו לכמה ילדים מהאקדמיה לשחק, אולי נמצא כמה מחליפים רעננים לפרויקט החדש

מי היה מאמין שהיעדר רוטציות בעונה עמוסה גם ככה יכול לגרום לפציעות? הזוי. זה סתם ביש מזל כמובן.

כל זה בעונה עמוסה יותר בה מותר לבצע 5 חילופים… לא יודע, אולי אני לא מבין משהו, אבל בניגוד לליברפול אני לא חושב בכלל שאנחנו סובלים מחוסר מזל העונה. אנחנו ממש נהנים ממזל בעיניי בגזרת הפצועים ביחס לגיל ולרוטציות.

זה היה ברור. כתבתי על זה לפניי כמה חודשים. העונה עמוסה בטירוף ויש רצף של משחקים אחד אחריי השני, יותר מבעבר. זו השנה עם הכי הרבה פציעות שריר (לא רק בריאל, אלא באופן כללי). ההתנהלות שלנו עם הרכש והשחרורים השנה היא לא פחות מבזיונית. עכשיו פתאום שחקנים כמו איסקו יקבלו דקות אחריי ששנתיים הוא מיובש (בצדק יש להגיד). התנהלות רכש כושלת.

לא רק השנה היא בזיונית.
זידאן מפמפם לנו כבר שנים שצריך מהפכה, ובפועל מה הוא עושה בשבילה?

מאמן צריך שיהיה לו ויז׳ן לעתיד, ותכנית. אבל מאמן צריך גם איזושהי דינמיות וורסטיליות, אי אפשר לראות שמשהו אחד בתכנית לא עובד ולפרק הכל כי החיים לא צפויים.

זידאן לא בא עם שום פלאן בי ושום אמונה בדרך שהיא לא הדרך שלו.
מרגיש שהוא אומר שאין דרך עדיפה על הדרך של פרז.
״אני רוצה את פוגבה, פרז הביא לי את אודגארד, אז אני אבחר באיסקו״.

אני דברתי ספציפית על העונה ועל הפציעות כי יש עודף עומס על השחקנים. אני לא יודע אם זידאן לא תכנן לטווח הארוך, אף אחד לא דמיין שהאזר יבלה 60-70 אחוז מהזמן אצל הרופא (בצ׳לסי כמעט ולא נפצע) ונוסף אני מאמין שרצו לשלב את הצעירים יותר וללא לחץ, אבל כאשר שלך שנתיים פצוע ופתאום אתה מצפה משחקן בן 18-19 שהגיע מברזיל להיכנס לעשות ניסים זה יכול לחרב את התפתחות השחקן.
קשה לי להאמין שזידאן ישב בבית שנה פלוס ובחר לחזור לריאל ללא תוכנית כלשהי. שוב אגיד, אף אחד לא ציפה לבלוף של האזר ולא לקורונה שפגעה כלכלית בקבוצה.

לונין, אלטובה, צ’וסט, מרווין פארק, מרסלו, מריאנו.

יש מצב שזה הספסל הכי עצוב של ריאל ב20 שנה האחרונות?

למה לחרב? הוא זוכה כך ליותר דקות במועדון הגדול בעולם כשיש עליו פחות לחץ כי כולם יודעים שהוא ילד.
נשאלת השאלה, אם הוא לא מסוגל לעמוד בלחץ אז למה לא לתת איזושהי תחנת ביניים בין ברזיל לריאל מדריד בדמות השאלה לקבוצת אמצע טבלה.
אבל לראות יותר דקות אמור לעזור לשחקן להתפתח. וגם לרודריגו וגם לויניסיוס יש את כל ההנחות שבעולם והם גם מקבלים אותן. אף אחד מהם לא היה מתפתח יותר על קצה הספסל שלנו, הם היו מתפתחים יותר כנראה במועדון אחר.

ברור שלא, פשוט מרגיש לי שהוא לא מספיק דינאמי במקרה הזה.
יוביץ לא היה בתכנית שלו ולכן הוא התעלם ממנו ונשארנו עם שחקן ששווה חצי ממה שהיה שווה לפני שהגיע לריאל (אולי עכשיו יעלה חלק מזה) וללא מחליף אמיתי להתקפה. נזק מקצועי וכלכלי.
הוא לא קיבל את פוגבה, ולכן הוא ממשיך בכוח עם הקישור הישן שלנו ולא נתן צאנס אמיתי לאודגארד, שבצדק ביקש לעזוב.
אין לי מושג את מי הוא כן רצה בהגנה, אבל מה הוא מצפה, שכל שחקן יגיע ובבכורה שלו יתן הופעה נגד אחת הקבוצות הטובות באירופה? הגיוני שמיליטאו עוד לא שם, אבל הוא גם לא יהיה אם לא יראה דקות ולא יקבל אמון. לפחות עכשיו הוא יקבל דקות בלית ברירה.

עומס על השחקנים זו סיבה לעשות יותר רוטציות.
אפשרות ל5 חילים זו סיבה לעשות יותר רוטציות.
בפועל אנחנו לא עושים יותר רוטציות, לכן אני לא יכול להגיד שזידאן עושה מאמץ להתמודד עם העונה המיוחדת הזו.
מרגיש לי שהוא עסוק יותר בהכנת תירוצים ממציאת פתרונות.

בפועל, אנחנו לא סובלים מהרבה פציעות ביחס לשנים שעברו.
נכון שרודריגו והזאר נפצעים בהתקפה, אבל פה זה נגמר.
בקישור רק פדה ואודגארד נפצעו, ולא לזמן ארוך. וזה למרות שקרוס לא ילד, ומודריץ כבר ממש לא ילד, ושניהם משחקים בלי סוף וכמוהם קאסמירו.
בהגנה קרבאחל תמיד פציע, וראמוס לא מקבל מנוחה והוא כבר לא ילד. גם וראן לא מקבל מנוחה ובמזל לא נפצע.

יש לנו המון מזל עם הפציעות. קצת פחות מזל ומי שהיו נפצעים הם בנזמה או קאסמירו להם אין מחליף.

לא צריך לקרות הרבה כדי שהעונה נראה את קרוס כקשר אחורי עם איסקו כמחליף ראשון (ויחיד) ובחוד ישחק מריאנו.
אגב, כל פציעה בקישור משאירה את איסקו כמחליף ראשון ויחיד. תגידו לי אתם שזה לא מסוכן כשהקישור שלנו כולל שחקן בן 35.

לא מבין למה זידאן מגיע עם ספסל חסר כמו איזה מסכן ולא מעלה שחקנים מקסטיליה, למשל בלאנקו או מספר 30 ההוא שהיה חביב מאוד. המועדון מתנהל כאילו הקבוצה הראשונה בחשיבות משנית. איך שוב משחררים קשר כשיש לנו 0 עומק בעמדה? יש לזידאן מזל מהשמיים שהפציעות היחידות בקישור הן תמיד אצל האחד ורבע שגם ככה לא משחק.

קובאצ’יץ’, סבאיוס, יורנטה, חאמס, אודגור - לא סתם שחקני ספסל חמדניים שרצו הרכב ראשון - כולם הושפלו ויובשו למוות.

לא מסכים איתך. ריאל היא המקום האחרון עבור שחקן צעיר לפרוץ. יוביץ׳, דיאז, ריינר, ויניסיוס, רודריגו, מילטאו, אודגור ויש עוד לא מעט שמות שפשוט ריאל גדולה עליהם כרגע. זה לא כי הם גרועים, זה כי בריאל יש לחץ שבקבוצות כמו ריאל סוסיאדד אין. השילוב של השחקנים הנ״ל צריך להיות הדרגתי ולא לזרוק אותם למים כי האזר פצוע ואסנסיו לא פוגע אז יאללה רודריגו עכשיו הכל עליך. בריאל מהשנייה שאתה לובש את החולצה חובת ההוכחה היא עליך והתוצאות צריכות להגיע במהירות אחרת אתה רואה ספסל או גרוע מכך.
אם אתה מחפש קבוצות מהטופ שמתאימות לקליטת שחקנים צעירים ופיתוח שלהם ברמות הכי גבוהות באירופה (צ׳מפיונס וליגה אירופית) אז יש את דורטמונד או אייאקס כדודגמאות טובות, שם יש פחות לחץ לעומת ריאל. פשוט תשאל את עצמך מי השחקן הצעיר האחרון שפרץ לריאל? קאסמירו, דני ואפילו אשרף שלא משחק אצלנו עשו את הצעדים הראושנים בפורטו, לברקוזן ודורטמונד בהתאמה. השחקן היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא פדה, אבל גם אותו זידאן סוג של גמר העונה.

אבל זו כל ההתקפה שלך. רודריגו, האזר, ויניסיוס ואסנסיו. זה נראה לך שפוי ש2 פציעות שוות ערך ל 50% משחקני ההתקפה? ובחרתי לפרגן לויניסיוס ולקרוא לו שחקן. בחוד יש לך את בנזמה שטפו טפו איכשהו כשיר ואת ההוא שכבש בקלאסיקו שנה שעברה ומאז לא ראה כדור.

אודגור כבר לא איתנו. את כמות המשחקים שפדה שיחק השנה אפשר לספור על יד אחת. נשארנו עם איסקו כאופציה הכי טובה שלנו. באיזה עולם זה קורה? מה היה הלחץ לשחרר את אודגור באותה עונה שזידאן התעקש להביא אותו?! זו התנהלות של הפועל מרמורק ולא של ריאל מדריד.
2-3 פציעות לא אמורות להוביל לכזה בור בסגל, אבל אצלנו הסגל מלכתחילה מדולל אז הגענו למצב הנ״ל. אשמת זידאן שלא נתן לשחקני הספסל מספיק קרדיט ועכשיו חבל ההצלה שלו הוא איסקו ומריאנו בהתקפה ואשמת המועדון שעוד עונה הסתמך על האזר ועוד בעונת קורונה.

אסביר את עצמי קצת טוב יותר.
בשאלה של האם עדיף השאלה ושיראו דקות בקבוצת ביניים אז אני בהחלט שתומך. לא חושב שיש סיבה ששחקן יבזבז את שנות העשרה שלו על קצה הספסל של ריאל. למרות שקצה הספסל נוח.
אבל המצב הנתון הוא שרודריגו כבר בריאל. לא חושב שהוא היה מתקדם יותר אם היה מקבל את הכמות דקות של אודריוסולה.

לפי מה אתה אומר שכל השמות הללו לא מתאימים לריאל? כי בגיל 18-20 הם לא מככבים פה? תסתכל על כל אחד ואחד משחקני ההרכב שלנו, מי מהם היה כוכב בגילאים הללו?

בנוסף, האם הם קיבלו צאנס אמיתי להוכיח את עצמם?
התחושה שלי היא שזידאן מנסה להראות לאוהדים ולתקשורת למה הם לא לרמה (ואז יש לו תירוצים לתוצאות הרעות) יותר מאשר אשכרה לשלב אותם.

לפי ה300 דקות של אודגארד בקבוצה המתה שלנו אתה קובע שהוא לא לרמה?

עזוב, אגיד לך יותר מזה. שחקן שהצליח במקום אחר בו משחקים מהר ואז נכשל במשחק העומד והאיטי שלנו הוא בהחלט שחקן שארצה פה אצלינו ליום שאחרי המשחק העומד והאיטי של זידאן.

גם ואסקז.
ולמה זה ככה?
מה קרה לחלוץ השני שלנו? ההוא שכבש בלי סוף בגרמניה, נו ההוא שמרגע שעזב אותנו פורח…
מה קרה למרסלו שיודע לשחק שם במידת הצורך?
חאכימי אחלה של אופציה גם לעמדות האלה.
בראהים מצליח במילאן. אבל שנה שעברה דה בריינה שיחק בברנבאו יותר דקות ממנו.

אפשר לשחק גם 442, אבל מה קרה לחאמס ואודגארד (יובשו ועזבו). איזה מזל שאיסקו עוד פה.

ברור שהמצב הנתון גרוע. אני שואל מי הביא אותנו לשם

השדרים לא מפסיקים לדבר על הפצועים שלנו.
בפועל: רודריגו, קרבאחל, פדה, הזאר וראמוס.
באסה אבל לא מכת פציעות חמורה מאוד.
המכה היא האין מחליפים. אנחנו מגיעים עם ספסל כזה כי יוביץ ואודגארד הועזבו

@Gev
כתבתי בפירוש ״ריאל גדולה עליהם כרגע״. ראית את ההופעות האחרונות של מיליטאו? אדריאוסולה? ויניסיוס? אודגור? ואני יכול להמשיך, אבל הבנת. שים לב היטב- אני לא מאשים אותם. הם לא קיבלו מספיק הזדמנויות להפוך לשחקנים טופ ופה הבעיה. ריאל לא מועדון שלוקח שחקן טוב והופך אותו לטופ (למעט מודריץ וקאסמירו, אבל זה היוצא מהכלל שאינו מעיד על הכלל). ריאל לא מפתחת שחקנים עבור עצמה. היא קונה את הכי טובים או מחזירה כאלו מהשאלה.
קח את ויניסיוס כדוגמה. יש לו דריבל ומהירות, אבל קבלת החלטות נוראית. איך לשחק בריאל תחת לחץ, בעונה שאנחנו לא מבקיעים בכלל יעשה לו טוב? אתה חושב שהוא לא חווה את הביקורות? שהוא לא רואה מה כותבים בעיתונים או בסושיאל מדיה? על כל שחקן אחד שזה יעשה לו טוב יש אלף שזה יוריד אותם למטה ויפגע בהם. יש דרך לשלב צעירים, אפילו בריאל, אבל לא ככה. לא כשחצי מההתקפה הופכת להיות תלויה בו.

אני טוען שההתנהלות של המועדון רקובה מאוד. מביאים שחקנים שלא מתאימים, שחקנים צעירים ״שנזרקים״ ליציע או לקבוצות אחרות, אין אופציה ב׳ לחלוץ ועוד שלל תקלות של קבוצות דרג ג׳ באירופה.

גם אני תומך במדיניות ההשאלות.
אבל זה נכון לשחקנים כמו רודריגו, ויניסיוס ובראהים.
לאן אתה מצפה שישאילו את אודגור, יוביץ ומיליטאו.

אודגור, שיחק כקשר מוביל בסוסיאדד, קבוצה מהטופ 8 בספרד. סיים ב11 המצטיינים של העונה בלה ליגה (כן אותה ליגה בה כל אחד מהקשרים שלנו משחק). לאן ישאילו אותו מכאן? לברסה?
מיליטאו כיכב בפורטו, מועדון יחסית גדול. גדול יותר אפילו מסוסיאדד.
יוביץ כיכב במועדון די גדול בגרמניה (סדר גודל של סוסיאדד).

הם כרגע במצב שבו הם ראו מספיק דקות במועדונים אחרים וצריכים להשתלב בריאל. מועדון יותר גדול לא ירצה אותם כמושאלים לרוב.
אבל אז הם מגיעים לריאל, ופה הם לא קיבלו דקות, ואז לאחר מיליון שנה בפריזר ציפו מהם לעשות קסמים.

יכול להיות שהם לא מספיק טובים, לא סותר, אבל אני הייתי רוצה שיבררו זאת קודם, ואצל זידאן משום מה כולם נכשלים. גם האחד שהצליח להשתלב (מנדי) עושה זאת כי מרסלו באמת שביזיון.

עונה אחת של 22 גולים והוא מתאים לריאל? עונה אחת טובה של אודגור בסוסיאד ואתה קובע שהוא קורץ המחומר הנכון? אז לשאלתך מה לעשות איתם, קודם כל אודגור רצה עוד עונה בסוסיאד וזידאן שכנע אותו לחזור בטענה שיהיה שחקן מוביל- בפועל הוא בארסנל. יוביץ׳ זה אותו סיפור כמו הונטלאר. שיחק טוב מאוד בליגה הולנדית. אי אפשר להסיק על סמך עונה אחת טובה בקבוצה סבירה שהוא מתאים לרמות הגבוהות ביותר, מצטער. אני כן מסכים שהגיעו לא עוד הזדמנויות אין פה שאלה בכלל, אבל במעט שהוא קיבל הוא לא הוכיח דבר ושוב כי בריאל קשה מאוד להצליח במתכונת הנוכחית הזו. תסתכל על מודריץ׳ שנתן חצי שנה גרועה בהתחלה, אבל קיבל את ההרכב למרות הכל ותראה אותו עכשיו. אי אפשר להביא שחקן, לתת לו פירורים ולצפות שכל פעם שאנחנו צריכים חבל הצלה הוא יתן גולים או בישולים.
לגביי מיליטאו התלונות הן שלא קיבל מספיק דקות מאז שהגיע ופה האשמה כולה של זידאן ודרך אגב אפשר היה לקנות אותו ולהשאיר אותו בפורטו לעונה נוספת. זה לא חסר תקדים. ויניסיוס זה שחקן שזועק שנתיים השאלה עם מאמן שיושע לקדם צעירים וגם אז לך תדע מה תקבל. ריינר ודיאז אלו דוגמאות טובות להשאלות מצויינות (עזוב שריינר מיובש בדורטמונד, זה עדיף על להיות מיובש אצלנו בקצה הספסל).

בחיים שלי לא ראיתי שחקן חסר הבנת משחק כמו ויניסיוס. פשוט הורס לו כל מהלך, לא יאמן

כן אבל לפחות הוא חזר לעבור שחקנים אז הוא עוד ניתן לצפייה כרגע.

וראן במשחק מעולה עד עכשיו. אולי ההבנה שראמוס גמר את העונה( והקריירה בריאל כנראה) תגרום לו To step up סוף סוף.