מחזור 22: מביסים בחוץ את אלצ'ה 1-3 במשחק מרובה החמצות (כבשו: לאמין, פראן, ראשפורד; בישלו: אולמו, פרנקי)

אחרי שנחתנו לקרקע מהעלייה לפטופ 8 בשלב הליגה באלופות, כשמנגד אנחנו רואים את היריבה רק מסתבכת, ברצלונה ממשיכה במסע שלה להצליח לייצר רצף חיובי ברצף המשחקים המתיש של העונה. בעוד אלבסטה האימתנית מחכה בגביע, אנחנו אמורים להתמודד עם אלצ’ה של מיודעינו פורט, פנייה וסאראביה.

מה שלומם? אחרי שהתחילו את העונה בכל תרועה רמה, ופירגנו לא מעט להצלחה שלהם, הגיע הרגע בו נגמר ירח הדבש שלהם, והם גם נכנסים לשלב הזה בעונה בו השחקנים מרגישים מותשים מנטאלית בהתמודדות עם מספר מסגרות. אחרי הרביעייה שנתנו לראיון אישי שם בדצמבר, אלצ’ה לא מנצחת, וגם מושחת מגביע המלך מול בטיס, והם כרגע עמוק ברצף של משחקים קשים, כשאחרי המשחק מולינו ריאל סוסיאדד מחכה להם.

למה נצפה? כנראה מה שקיבלנו במשחק הקודם, גניבה של קו ההגנה הגבוה ולחץ על מובילי כדור, כשברור לכולם שקשה לנו לקדם משחק ללא פדרי. מקווה שהם מותשים מידי להתמיד עם הלחץ.

הניצחון היום חשוב, כי מולינו עומדת ריאל מדריד שבוזה ומבולגנת, לקראת מפגש בליגה מול ראיו שנוהגת להריח דם נגד הגדולות. החודשים האלו קשים לכולם, ואפשר רק לקוות שמעבר למצב ההישרדות בו אנחנו נמצאים, אולי בטעות נייצר אויר לנשימה לקראת היישורת האחרונה.

שיהיה בהצלחה.

אם אני לא טועה, במשחק בסיבוב הראשון אלצ’ה החליטו להתאבד.
הם שיחקו פתוח, לא עשו עבירות, ניסו לתקוף, וחטפו. מאוד מאוד נאיבי לשחק ככה מול בארסה, אפילו בלי פדרי.
הלוואי וישחקו ככה גם היום. זה יהיה נצחון קל.

פרנקי ופראן נכנסים להרכב במקום לבה ומרטין.
אריק ירד מדרגה אחורה.

מעולה!! במקומו

התוצאה ממש משקרת.
8-1 היה משקף יותר.

מזכיר את סוסידאד….

פראן צריך 8 הזדמנויות לפני שהוא מצליח להכניס… כל כך מתסכל

היינו צריכים לגמור עם זה כבר

אין לי מושג איך ירדנו למחצית ביתרון של שער אחד.

ההגנה שלהם נראית כמו שלנו, רק שאנחנו מחמיצים ברשלנות.

תראו את הסטטיסטיקה -

זו כנראה המחצית שהכי נהניתי בה העונה.
אלצ’ה נותנת לשחק ובארסה מזיזה את הכדור מהר וחד, ומגיעה לימבה מצבים.

הדבר היחיד שמפריע לי זאת העובדה שראפיניה שוב נפצע(לפחות ככה אמרו בשידור).

פליק לפני המשחק:

אי אפשר לחכות כדי לראות מה יקרה במחצית הראשונה ואז ‘נראה’. לא, בכלל לא! מההתחלה. אם נבהיר מה אנחנו רוצים לעשות, זה המשחק שנרצה לשחק. לא צריך לחכות לסוף, לא לדקות האחרונות.

אנחנו חייבים להתחיל חזק, מהשנייה הראשונה. זה מה שאני רוצה לראות מהקבוצה."

החמצות מזעזעות, לא ברור לי אם זה נובע מאיזושהי שחצנות או זלזול בגלל הקלות שבה השחקנים מצליחים להגיע לרחבה, אבל לא פלא שראינו את פליק מתעצבן במחצית. לא היתה שום סיבה לא לגמור את המשחק ולעשות רוטציות הכרחיות במחצית השנייה.

דווקא זה נראה שהשחקנים כן באו לשחק מהדקה הראשונה היום, לעומת קופנהאגן(למשל) שנראינו זוועה עד המחצית.

לא חושב שההחמצות כאלה משמעותיות, אבל גם השחקנים שלנו לא ידועים ביכולת הסיום שלהם(מלבד הפולני).

איך רשום שם שלא היה להם מצב גדול אחד אם היה להם אחד על אחד מול השוער והם כבשו מזה?

כן הכדורגל והגישה טובים אבל יכולנו לגמור את המשחק כמו שיכולנו לעשות מול סוסיאדד וחבל שאנחנו נגררים לעוד מחצית שבה צריך 100% מאמץ.

בכל מקרה אלצ’ה משחקת ביודעין בלי הגנה אז צריך לקחת בעירבון מוגבל את הכדורגל היפה שבארסה משחקת, אין לנו באמת אתגר עד הרחבה.

ממלאים את הדלי יפה לבעיטה בו בסוף

אם לא מנצחים את המשחק הזה ובגלל זה מפסידים את האליפות אני שורף את המועדון.

לפי הx/g מדובר ב0.29 לא יודע מה ההגדרה למצב גדול

בארסה כבר על x/g של 5.71…

ממלאים את הדלי יופי יופי.

עריכה: תודה רבה באמת

פרנקי בחודש טוב

משחק מעולה שלו היום

כמו שכתבתי לפני המשחק, אלצ’ה החליטו להתאבד שוב ולשחק פתוח, עם לחץ גבוה והפקרות בנגנה.
היינו תריכים לגמור את זה עם עשיריה.
לאמין היה מעולה. לא נראה שהוא בדרך של ניימאר כמו שהיו חושדים לפני כמה חודשים.
פרמין היה גרוע, אולי היחיד . לא יציב.
לבה כבר אין לי כוח, לא זז וכדורים בורחים לו. אבל זאת היכולת הרגילה שלו.
ברנאל ממשיך להיות טוב, פראן עם תנועה מגיע להזדמנויות ומחמיץ, פרנקי מעולה, אולמו בסדר.
ז’ואן גרסיה זאת גניבת השנה.

שפראן וראשפורד מתחרים מי יעשה יחס החמצות לשערים יותר גרוע אז זו התוצאה במקום לגמור במחצית הראשונה ולרדת לישון בשניה…

לאמין אכן במשחק טוב לשם שינוי, אבל לא הייתי ממהר יותר מידי לחגוג. הפעם הMVP מגיע

משחק שאמור להסתיים ב8-2 נגמר בקושי 3-1 למה זה קורה לנו כל הזמן

Barcelona recorded an expected goals (xG) figure of 6.30 today — the HIGHEST ever registered in La Liga history since data collection began

שברנו את השיא

היה פה פער עצום בין האיכות שלנו להגיע למצבים והאיכות שלנו לסיים אותם.
דווקא פרמין היה אמור לחגוג במשחק כזה אבל הוא זה שהכי פחות השפיע.
לגמרי יכול לדמיין את המשחק הזה כנקודה שתכריע שבקיץ הולכים לשים את כל כובד המשקל שלנו על שחקן התקפה(וכשאני אומר שחקן התקפה, אני כמובן מתכוון לאלבארז).

נהניתי מהמשחק, נהניתי כמעט מכל השחקנים.
היה כיף, הלוואי וזה ימשיך גם נגד קבוצות שהן לא אלצ’ה.
יש לנו יופי של סגל ומאמן נהדר. זמנים טובים.