מחזור 22 :: 2-0 נהדר על אברטון בגודיסון פארק (מרסיאל, לינגארד)

ashx

jpg large

שחקנים שפתחו במשחק הקודם:
דה חאה, לינדלוף, ג’ונס, שואו, מאטיץ’, פוגבה, מאטה, לינגארד.
3 שינויים בלבד (הררה, מרסיאל, רוחו), במשחק שנערך פחות מ-48 שעות מסיום המשחק הקודם. לא ייאמן.

ההרכב של אברטון:
כל מיני שחקנים
רוני.

מחצית קצבית עם הזדמנויות לשתי הקבוצות.
אנחנו לא מנצלים מספיק את אגף שמאל עם מרסיאל שבורח לשם ומחליף מקומות עם לינגארד, מרענן לראות את שיתוף הפעולה שם עם שואו.
לעומת זאת, אגף ימין לא קיים ואני לא יודע אם לצחוק או לבכות כשאני רואה את לינדלוף משחק שם כשפוסו מנסה עושה חיל בפאלאס.
מוריניו חייב להוציא כסף בינואר על קיצוני ימני אחרת אני לא יודע מה יהיה באלופות- מאטה הוא לא הבחור שיוביל אותנו משם ומחטריאן כבר עם רגל מחוץ לקבוצה ( ובצדק).

סוף סוף הופעה ראויה. אברטון בהופעה די עלובה אבל אנחנו ידענו לנצל הפעם את ההזדמנויות.
פוגבה סוף סוף עבר לתפקיד קדמי והיה מצויין, ולינגארד ממשיך עם הכושר המעולה שלו בגול ממש חשוב, אם היינו נשארים ב1-0 אין לי ספק שהיינו חוטפים בדקות האחרונות מאיזה מצב נייח.
בכללי שני שערים ממש יפים לשם שינוי, ולא גול מעוד הרמה ללוקאקו.
רוחו עם משחק מצויין וזה מרענן, וגם בעט רק פעם אחת מ40 מטר בלי קשר למציאות שזה נחמד.
לינדלוף הוא לא מגן אלא בלם, אפס תרומה התקפית אבל בהגנה עשה עבודה טובה.
חוזרים לנצח אחרי תקופה קשה, נקווה שנצליח לייצר פה רצף נצחונות אחרי תקופת הכריסמס הלא מרשימה בסיוע שלל הפצועים בתקווה שיחילו לטפטף חזרה לסגל.

מה שנתן לנו את האפשרות לשחק גדול טוב הוא שפוגבה עבר קדימה והררה שיחק מאחורה. זה לא ייאמן כמה פוגבה טוב כשהוא בחלק הקידמי,מוריניו שרף אותו ואותנו עונה וחצי על פוגבה בתור בלם שלישי.

בכללי משחק טוב שלנו, ואני חייב לציין את לינגארד, שחקן שלא סבלתי הופך להיות השחקן שאני הכי מעריך בקבוצה. נותן את הנשמה לא מתפשר על אף כדור, לוחם! אני כל כל שמח שהוא פורח, ענק.

לא האמנתי שנמצא עם נקודות בטח לא 3 , עצוב לחשוב באיזה קלות איבדנו 6 נקודות מול עגלות.

היה פשוט כיף. אין לי מושג למה פתחנו רק פעמיים העונה עם שלישיית הקישור הזו. ג’סי צריך לשחק בצד ימין, כי הוא גם ככה נמצא בכל מקום, ופוגבה צריך לשחק מאחורי החלוץ. תענוג לראות את הקבוצה משחקת ככה, עם דאבל פסים, דריבלים ואפילו בעיטות מחוץ לרחבה. אפשר לשחק ככה גם עם לוקאקו, רק שיתנו לפוגבה את החופש הזה. אנדר ומאטיץ’ ידאגו לטאטא מאחורה. הם היו כל כך טובים היום, שאף אחד לא שם לב אליהם.

יותר מהצבתו של פוגבה קדימה השפיעה העובדה שלוקאקו לא שיחק.

אני מניח שאתם זוכרים שבקיץ לא רציתי שיגיע, שכן שיש סוג של כדורגל שאי אפשר לשחק איתו; הסוג שראינו היום.

אז כן, להצבה של פוגבה קדימה ושמאלה היה משקל לסוג הכדורגל ששיחקנו, אבל לא פחות מכך, לעובדה שמקדימה שיחקו שלושה שחקנים עם לינק-אפ-פליי משובח, כאלה שיודעים ואוהבים להתמסר ולהחליף מקומות.

אם לוקאקו היה משחק אני מניח שהיינו רואים יותר הרמות לרחבה, יותר כדורים לגוף ולא לרגל. אף אחד ממי ששיחק אתמול לא יודע ולא אוהב לשחק כך.

ועוד נקודה - מרסיאל הוא ביי פאר שחקן ההתקפה הכי מוכשר שלנו, וכזה עם קבלת החלטות די טובה. הוא צריך לשחק - כמה שיותר - ואיפה שנוח לו.

מלבד הצבת פוגבה בעמדה קדמית והצבת קישור דינמי עם הררה ומאטיץ’, גם ההצבה של מרסיאל בחוד וקבלת חלוץ חוד שיכול לשחק גם עם הגב לשער, גם על כדורים ארוכים גם כדורגל מהיר וטכני, מוציא את מגוון היכולות מהקישור ובכלל מכלל הצוות המסייע.

ביחד עם פוגבה, מרסיאל השחקן הכי כישרוני ומסוכן. בעיניי הוא עדיף בהרבה מהכדורגל שלוקאקו מכתיב, או -רחמנא ליצלן- מהסטאטיות של זלאטן.

לוקאקו לא מכתיב שום דבר. אף אחד לא ניסה לשחק איתו כדורגל זורם. הבחור מהיר, לעומת זלאטן, עושה תנועה מצוינת למקומות הנכונים ובעיתויים מדויקים, ומסוגל לסיים מצבים בנגיעה.

מוריניו רוצה טנק כמו דרוגבה. לוקאקו נראה כמו מרכבה 4, ויאמר להגנתו שאת התפקיד הזה הוא ממלא בצורה מצוינת. הבעיה היא שמוריניו אוהב את הדרך שלו, ואת הדרך שלו בלבד. גם אם ינסה לשנות, ברגע שתהיה חריקה קטנה, הוא מיד יקפל את כל החגיגה ויחזור לכדורים ארוכים ללוקאקו ופלאייני.

אם מוריניו יכתיב לשחקנים שלו לשחק על הרצפה גם כשלוקאקו בחוד, כשפוגבה חופשי, ומרסיאל וג’סי לצידו, כולם ירוויחו מזה. הנוכחות הפיזית של לוקאקו תהיה פשוט יתרון נוסף ולא התכונה היחידה עליה אנחנו משחקים.

חייב לדבר קודם כל על לינגארד, השחקן שמאכיל אותי הרבה כובעים העונה.
בא לתת את הנשמה כל משחק, ראינו את זה כשנכנס נגד ברנלי והוביל את המהפך כשהקבוצה נראתה ביזיון והיום היה בכל מקום כששיגע את ההגנה של אברטון ביחד עם מרסיאל. מעדיף אותו בכל יום על גבי הבדיחה המנטלית המהלכת העונה לשם מחטריאן שלא מבין באיזה מועדון נמצא ועושה לנו טובה שמשחק מול האוהדים הנפלאים שלנו.
אין מילים על השער הענק שכבש והלוואי וימשיך כך , שער של שחקן תוצרת בית שהגיע מלמטה וכבש את חולצת ההרכב תמיד מתוק יותר.
קצת ממה שפרגוסון אמר עליו ב-2012
“Jesse’s going to be some player. He’s 19 and is built like Jean Tigana was for France but he never got into the limelight there until he was about 24, and I think that will be the same with Lingard. As an attacking midfielder, he’s got a really good talent."

משחק טוב מאוד של כל הקבוצה : מההגנה שנראתה בטוחה יותר ( רוחו נראה כמו שאנחנו רוצים שיראה מינוס הריגות הציפורים בהתקפה) כולל לינדלוף שלא ידעתי איך לאכול אותו בצד ימין ונראה סביר , הקישור שסוף סוף מספק משחק טוב ונראה שכדאי להמשיך כמה שיותר 3 קשרים באמצע ( חובה רכש בינואר ) וההתקפה שסיפקה רגעים רבים של גאונות .
לקראת ינואר, יש למוריניו כמה מושאלים שמאוד מעניין אם יכולים לחזור כבר עכשיו - לפי הבנתי יש לפריירה סעיף בחוזה כך שיוכל לחזור לקבוצה בינואר אם מוריניו ירצה בכך אך המצב הנוכחי מראה שהוא רוצה לשחק כמה שיותר ואת זה כרגע הוא מקבל בולנסיה ( אצלנו יהיו לו גם דקות ואולי אף בליגת האלופות ).
מועמד שני הוא פוסו מנסה שיכול לתת אחלה גיבוי לולנסיה , אמנם הוא מקבל ניסיון בסטוק שנאבקת בתחתית אבל אנחנו זקוקים לו במצבנו הנוכחי.
כאשר ראיתי את המשחק לא הצלחתי להבין למה ואיך שחררנו את מייקל קין במחיר זנות לברנלי, אם אני לא טועה זה קרה בתקופתו של ואן חאל וזו עוד התנהלות מביכה שלנו בגזרת הרכש בשנים האחרונות- לפחות אם לא היו בטוחים בו היינו שמים סעיף רכישה במחיר הגיוני וסוגרים סיפור .

כמה נתונים מהמשחק ומהעונה:
Since the start of December, only Harry Kane has scored more Premier League goals than Jesse Lingard.

Paul Pogba vs Everton:

85% pass accuracy
7 chances created
4 shots
2 assists
2 take-ons completed

Paul Pogba in the PL last season:

Games - 30
Assists - 4

Paul Pogba in the PL this season:

Games - 12
Assists - 6

Hazard - 2 Assists - 5 Goals
Martial - 3 Assists - 7 Goals
Lingard - 4 Assists - 7 Goals

Jesse Lingard’s game by numbers vs. Everton:

1 goal
1 key pass
2 tackles
5 shots
5 dribbles
60% dribbles completed

הבעיה היא כמו שאמר sharks לא לוקאקו אלה מוריניו. מוריניו יכול היה לבחור לשחק כדורגל חכם עם לוקאקו וזה היה מסתדר. הבעיה שכשנותנים למוריניו שחקן פיזי הוא מיד עובר לכדורעף

לא חושב שלוקאקו יודע לשחק על שטח קטן, לרוץ עם הכדור צמוד לרגל, לשחק עם הפנים לשער נגד צפיפות. הוא פשוט לא יודע את זה וזה עוד מהתקופה באברטון.

באותה נשימה - ברור לי שאנחנו לא מוציאים ממנו מה שצריך ומה שניתן, אבל בכל מקרה, את סוג הכדורגל שראינו אתמול - לא נוכל לראות עם לוקאקו.

@tomram
רק תיקון - פוסו מנסה משחק בפאלאס ולא בסטוק.

אם לוקאקו יקבל את השירות שפוגבה נתן להתקפה, הוא יהנה מאוד. גם אם אין לו בארסנל כדורגל על שטח קטן הוא יכול לתת לנו מימד נוסף שאין לנו בלעדיו, יכולת לכבוש עם הראש. הבעיה היא שמוריניו לא יודע לשלב. הייתי שמח לראות חוד של מרסיאל לוקאקו

המועדון עורך הצבעה לשחקן חודש דצמבר, כשפיל ג’ונס, חואן מאטה וג’סי לינגארד המועמדים.
זה מה שהיה לחואן מאטה לומר בנושא:

אני חייב להגיד שמאטה היה מצויין החודש, היה בכל המגרש ואי אפשר שלא להעריך את התרומה שלו אבל אין ספק שג׳סי בחודש מדהים. אני אישית קטלתי אותו אבל משהו השתנה אצלו הוא נראה מאוד קליל ומפוצץ בבטחון, שחקן אחר לגמרי ממה שהיה בעונה הקודמת, והסיומת שלו פנטסטית. כמעט כל החלטה שלו היא נכונה וכל כדור עם כתובת במחשבה קדימה, על התנועה שלו אין בכלל על מה לדבר, שחקן שרץ במשך 100 דקות בקבוצה מאוד סטטית - ראוי להערצה. רק שימשיך בקו הזה, מאושר שהוא פורח ורק שימשיך.