הליגה האירופית 22/23 :: סביליה ברבע הגמר (חמישי 22:00)

הרכב לגומלין:
דה חאה
דאלוט-לינדלוף-מגוויר-ואן ביסאקה
קאסמירו-אריקסן
סאנצ’ו-סאביצר-אנתוני
מרסיאל

ראשפורד ושואו חוזרים לספסל.
הרכב שעל הנייר אמור לנצח את המשחק למרות החיסרון של ברונו, אבל כולם יודעים מי היריבה.
התסריט הקלאסי הוא שליטה מוחלטת, החמצה של 3-4 שערים בטוחים, ואז סופגים מפנדל מונפץ לחלוטין. בכל מקרה גם אם עפים שיהיה ב90 דקות בבקשה.

ראשפורד מהספסל זה חתיכת אס. מעריך שסביליה תוציא הרבה אנרגיה בהגנה לאורך המשחק, וכניסה שלו בדקה 70 יכולה למוטט להם את כל המערך. נקווה שלא נצטרך אבל טוב שזו אפשרות.
אני דואג לבריאותם של מרסיאל ואריקסן.

אנחנו יכולים לנצח את המשחק עם ההרכב למרות העייפות והפציעות, אבל אנחנו בעיקר צריכים לקרוע אותם כנקמה על שבוע שעבר. משחק שהשאיר טעם מר מדי.

אני מאמין שזה הקש ששבר את גב הגמל , הוא לא יהיה פה אחרי הקיץ.

מאז שפתחתי כאן את הפה על אליסון דה חאה מתגרה בי. מי מוסר לשחקן כזה דביל בין 3 שחקני יריב? ממגווייר אני לא מצפה לכלום, אבל בחייאת דה חאה תהיה חכם יותר.

פעם הוא היה חכם יותר:

למזוכיסטים ביננו שווה לראות מחצית שנייה.
הנאחס של סביליה חזק מכל דבר , לא משנה כמה קבוצה מחורבנת הם יהיו תמיד יהיה מגוויר בתפקיד ליצן החצר וכמובן שהואר מפספס פנדל לטובתנו.

מישהו כתב בטויטר שמגוויר פצע את מרסיאל בקרן.

Called it.

אני אומר לכם, משהו מכושף קורה לסביליה ולריאל כשהן משחקות בליגה האירופית ובליגת האלופות בהתאמה. אחרת אין שום הסבר אחר למזל שלהן ולטעויות של שוערים מולן. תנו להן את הגביעים האלה בכל שנה ונגמור את העניין הרבה יותר מהר :man_shrugging:

אני מתעודד מכך שבדיעבד אין מה להתבאס מהמשחק בשבוע שעבר, כי גם אם היינו מנצחים 2-0 במשחק הקודם היינו עפים :slight_smile:

קשה לי להתייחס רק למזל במשחק הזה. כן היו שתי טעויות שלא מחוייבות לציאות, אבל סביליה נתנה בקלות את המשחק הכי טוב שלה העונה. גם הטעות של מגוייר מגיעה כתוצר של משחק לחץ אינטנסיבי של סביליה כששלושה שחקנים עטים על הארי. היו גם מצבים מצויינים לסביליה שלא נגמרו בשערים, מנגד יונייטד הצליחה לייצר רק שלושהמצבים למסגרת.

זה לא היה רק מזל, יונייטד לא הייתה מוכנה לאינטנסיביות איתה הגיעה סביליה.

למי ששאל את עצמו כמה ברונו חשוב אצל טן האח קיבל תשובה, חשוב לא פחות מאשר אצל סולשיאר. הקבוצה נראתה אבודה לחלוטין בלעדיו והשחקנים עלו מתוך אמונה שלמה ביכולת של סביליה לעלות.
הפציעות וההשעיות פשוט גומרות אותנו, המחשבה שניתן לשרוד עונה בכל כך הרבה מפעלים עם כזה סגל קצר התבררה כאשליה מוחלטת.
מגיעים חפויי ראש ועם בלם אחד כשיר לחצי גמר נגד ברייטון המצויינת בראשון, לא אתפלא אם נודח מעוד טורניר תוך ארבעה ימים.

הרוב פה דיברו על מגוואייר, אני חייב להגיד שאני מאשים הרבה יותר את דה חאה בגול הראשון.

מגיואייר ביקש כדור במצב לא טוב, אבל מגוואייר היה עם הגב ולא הבין איך שחקני סביליה רצים אליו, מי כן יכל לראות זאת בצורה מדויקת? דה חאה. השוער ראה את הלחץ של סביליה ועדיין בחר למסור למגוואייר למצב מאוד מסובך שאין לו הרבה מה לעשות עם הכדור במצב כזה. גם כאילו כדי להוסיף חטא על פשע, דה חאה מסר כדור חלש שהקשה על מגוואייר הרבה יותר.
ברור שיש גם אשמה על השחקן שלא היה מספיק מודע למה שקורה סביבו אך בכל זאת ביקש את הכדור, אבל בעוד מגוואייר טעה בתפיסה המרחבית שלו, אצל דה חאה מדובר בשגיאה בתפיסה של מה שקורה לו מול העיניים!

כמובן שהשער השלישי שבאשמתו הישירה של דה חאה רק מוסיף לתצוגת הנפל של השוער.
אגב, גם השער השני לטעמי היה צריך להעצר על ידי שוער כמו דה חאה, אבל זו לא טעות ישירה.

נראה היה שכרגיל, פשוט אין לדה חאה תיאום עם ההגנה שלו. הוא שוער נהדר מבחינת עצירות כדורים, אבל בכל הקשור בארגון ההגנה שלו פשוט אין לו את זה.

לכתוב כמה הארי מגווייר בלם עלוב זה בזבוז זמן, כל כך מסורבל, עצם ההחלטה שהוא קיבל זה משהו שאי אפשר להבין. בכל מקרה, המשחק הזה, מתנצל, שם תחת מאזניים קצת את “התהליך” של מנצ’סטר יונייטד. אם אריק טן האח בעצמו אומר שיש לקבוצה יותר מדי ימים רעים…השער הראשון שסביליה קיבלה במתנה, וסביליה אחת הגרועות ביותר ב-15 השנים האחרונות, רק אומר, הגיע בדקה השמינית. מאז, ועד לדקה ה-48 כשהגיע השער השני - לא היה שום אות חיים ממנצ’סטר יונייטד, לא היה רגע שאתה מרגיש שהגול מתקרב. לא יכול להיות שבלי פרונו פרננדש הקבוצה לא יכולה לחבר שתי מסירות (אולי כריסטיאן אריקסן היה צריך לשחק בעמדה קדמית יותר). הוא מושעה וזה נאחס, אבל הוא תמיד משחק ונשחק עד תום, ועלולות להגיע פציעות במוקדם או במאוחר. גם אם הוא שחקן שבריא כל הזמן. הנה גם לוקה מודריץ’ שור, לא נפצע גם בגיל מאה בערך (טפו-טפו-טפו!) וב-2014/15 הוא שיחק פחות מ-30 משחקים וריאל חטפה בגלל זה.

אני יכול להוסיף שוואן ביסאקה שחקן מתסכל כל כך ולא משנה אם אתה אוהד יונייטד או לא, ואני לא. הוא הגיע למצב כל כך טוב ברחבה, בתנופה, אף אחד לא שמר אותו, הייתי מצפה משחקן כדורגל לבעוט טוב גם ברגל השנייה אבל זה הגיע לו לרגל ימין. הוא אפילו לא סחט הדיפה וריבאונד, קרן, כלום, גילגל לו את הכדור. הוא מסוג השחקנים שאתה חושב שוואלה הוא מהיר ויציב אז אם הוא היה נשאר בכל אימון שעה שלמה לתרגל את הפס האחרון אז אחלה - אבל זה שורף בעיניים. הוא לא יודע להוליך כדור, הוא אנטי.

אם השיקול של לשחק עם הארי מגווייר זה כדי שהמצב יהיה פחות גרוע ואולי יהיה אפשר למכור אותו לכל האברטון למיניהן ב-40-50 מיליון אז ניחא. אבל השאלה אם עוד משחקים כאלה לא פוגעים בקבוצה עוד יותר ומורידים את תג המחיר שלו. אני באמת חושב שכמאמר הקלישאה עדיף שחקן מהנוער. הוא כבר לא יוכל להיות שחקן נורמלי אצלכם.

במשחק הראשון סביליה חזרה באולד טראפורד מ-2:0 ל-2:2 ככה די בפוקס, ממש מכלום, במשחק טוב של יונייטד שהייתה חייבת להאמין שהיא יכולה לעשות את אותו הדבר בצד השני.