בכל הכבוד הוא לא בא לעשות לנו צדקה. להגיע לברצלונה זה היה קידום בשבילו וקומאן בתור מאמן שמחבב אותו גם הבטיח לו את הדקות שהוא רצה. הוא קיבל שידרוג מקצועי וגם לדעתי במשכורת.
אני לא מבקש ממנו ללכת להרויח מינמום או לסיים את הקרירה שלו . לפי מספר עיתונאים יש לו הצעות מהפרימיר ליג וגם יובה מרחרת בכיון שלו, לעזוב בשביל אשכרה לשחק כדורגל בפרימיר ליג זה לא לעשות רק לנו טובה.
אני לא כועס על פיאניץ וזה בגלל שאני מבין אותו אין שום קבוצה היום שתיתן לו את המשכורת שהוא מרויח פה ובטח שלא בדרג של ברצלונה. אז אני מבין אותו (לא סובל אותו מסיבות אחרות אבל זה אופטופיק) אין לי טענות אליו למה הוא לא רוצה לעזוב.
אני קראתי שהוא כן ויתר על הצעות גבוהות יותר ועל מענק החתימה.
להגיע לבארסה היה הימור בשבילו. אם יצליח, הקריירה שלו תנסוק. אבל אם לא, אז הוא שוב נכשל בקבוצה גדולה, זאת כבר תווית.
הוא גם ידע בקיץ שמצבו של קומאן לא בטוח. כבר אז היה ריב מתוקשר בינו לבין לפורטה.
כמו שאני רואה את זה, זה היה הימור גדול שממפיס לקח, תוך ויתור מסוים על כסף. הוא נכשל, ובארסה לא צריכה להיות חזירה וללחוץ עליו לעבור לקבוצה שמציעה הכי הרבה כסף לבארסה
דימטרי אם הוא לא היה מגיע הוא היה נשאר לשחק בליון בליגה הצרפתית. במקרה שלו זה שידרוג. איזה אלטרטיבה היתה לו? עובדה שלמרות שהוא לא הצליח בברצלונה הוא עדיין מועמד לקבוצות יותר טובות מליון גם עכשיו. השידרוג לברצלונה עבד לו.
שהוא הגיע קומאן היה מאמן וזה הנתון. ריב או לא ריב.
הוא ויתר על כסף? לא נראה לי, אולי הוא הסכים להגיע בפחות כסף מאחרים… זה דבר שונה.
*אני חושב שהוא שיחק בליון אבל לא סגור על זה.
המשכורת שלו סבירה יש לו הצעות מקבוצות טובות בליגות טובות. בברצלונה הוא לא יראה יותר מידי דקות. שיעזוב.
הוא היה שחקן חופשי בקיץ. למה אתה חושב שלא הייתה לו אף הצעה אם לא היה רוצה רק ברצלונה? אחרי עונה טובה בליון, כן?
קומאן היה מאמן על כיסא מעורער. זה הימור.
עם זה אני מסכים.
כל מה שאני אומר זה שבארסה לא צריכה להקשות עליו. אם נניח יובה רוצה אותו, והוא רוצה ללכת לשם, אבל יובה לא רוצה לשלם את מה שבארסה דורשת, בארסה צריכה לעשות מאמץ בשבילו, גם פיננסי.
אתה חושב שריאל מדריד או באיירן מינכן היו הולכים עליו?
ברצלונה גם במעמדה הרעוע (מבחינה השם) זה שידרוג בשבילו. כל דבר בחיים זה הימור. לא חושב שהוא עשה לנו טובה וצדקה. (בכל מקרה ההימור הצליח הוא גם עכשיו מועמד לקבוצות טובות יחסית).
ברצלונה לא מקשה עליו. זה כל הטענה שלי. לא אומרים לו " לך שחק במכבי חיפה במחיר סימלי". נותנים לו אלטרנטיבה טובה. לא רוצים לעשות עליו איזה קופה של חמישים מיליון. הוא פשוט רוצה לעזוב שנה הבאה.
דרך אגב לפרנקי עושים לו שימיינג כל הקיץ ואיתו מתיחסים בצורה מכובדת. נותנים לו דקות לשחק בעמדה שלו. יחסית קיץ שקט. אם הוא לא יעזוב מרצונו, אני יצדיק כל פעולה כוחנית (חוקית כמובן) שהמועדון ינקט נגדו. דרך אגב אותו דבר בריטויט.
אני קורא אחרת.
יובה רוצה אותו, הוא מתלבט, בארסה רוצה 20 מיליון ויובה לא מוכנים לשלם.
אם בסוף זה ייפול בגלל הדרישות של בארסה, בארסה בהחלט מקשה עליו.
אם ממפיס הוא זה שהחליט להישאר ולפסול את כל ההצעות, אז לא יהיו לי סנטימנטים. שיהיה האחרון ברוטציה.
אני לא מצדיק מה שהמועדון עושה לפרנקי ולא אצדיק מהלך דומה מול ממפיס.
אני כן אצדיק מול ברייטוויט. הוא לא שיחק שנה שלמה, לא נלקח לארה"ב. אם יישאר , זה רק בגלל הכסף כשהוא יודע שהוא לא יראה דקה על המגרש, בניגוד לממפיס. במקרה של ברייטוויט, אין לי בעיה שינסו לדחוף אותו החוצה בכוח (חוקי כמובן)
אני מבטיח לך שברצלונה מספיק נואשת שבסוף תמכור אותו גם בחמש מיליון,. זה לא הבעיה. הוא מערים קשיים. אני לא מצפה שברצלונה ישר תבוא ותגיד “היי יובה קחי אותו בחינם” ברור שהיא צריכה לנסות ולמקסם את המחיר מבחינתה. מבטיח לך שזה לא הבעיה. אם הוא יסכים לעזוב את הקבוצה זה יפתר.
נכתב על זה בספרד אגב אבל זכרתי את זה עוד קודם - פומאס זכתה בטורניר גביע הברנבאו בקיץ 2004 והיא ‘חולמת’ לעשות את זה גם נגד ברצלונה. דניאל אלבס דיבר על החזרה שלו ואמר שיהיה מוזר עבורו לשחק נגד ברצלונה (“אני אוהב את המועדון הזה והצבעים האלה יותר מדי, אם אבקיע - לא אחגוג”) ובעיקר: “מה שמפריע לי זה שאני מגיע לכאן ומשחק בלבן”. צ’אבי התייחס אליו ואמר: “כשאמרתי לו שהוא חייב לעזוב את המועדון - אמרתי לו והבטחתי לו שתהיה מחווה עבורו. דיברתי עם הנשיא כדי שזה יהיה מציאותי”.
“פומאס היא יריבה עם קצב טוב, העונה שלה כבר רצה, יש לה מאמן טוב. עם שחקנים טובים, מעבר לדני, יהיה קשה מולה. הם בדרך כלל משחקים עם קו של שלושה בלמים, זו תהיה יריבה מסובכת ואינטנסיבית. זה המשחק האחרון לפני תחילת הליגה ואחלק את הדקות”. על קדם העונה: “הקבוצה מאוד טובה, רואים את האימונים ויש לנו תחושות מאוד טובות. כולם מתאמנים טוב מאוד. באינטנסיביות, עם קצב טוב. מחנה האימונים היה טוב. התאמנו השבוע, עם חום, אבל זה מה שיש. הקבוצה יצרה התלהבות רבה, ראיתי את זה אתמול כשרוברט לבנדובסקי הוצג. אנחנו גם מאוד נרגשים. המטרה השנה היא לזכות בתארים ולשחק כדורגל טוב. אנחנו רוצים לשמח אנשים, זה מגיע להם”. המאמן ביקש את תמיכת הקהל: “אנחנו צריכים את האנשים, ההתלהבות שלהם היא בסיסית. ננסה לגרום להם להרגיש גאים בקבוצה. זו מסיבה. ניתן הכל וננסה לגרום להם להיות גאים בנו”.