בינתיים יצא גם דיווח בבילד שדורטמונד שוקלת להפסיק את ההשאלה של רינייר.
ושמישהו יסביר למה לעזאזל זה לא קרה בקיץ?
אני באמת לא יודע, אבל נראה שהכסף ששילמו עליו היה מוגזם וחבל.
למה בכלל צריך לחכות שדורטמונד יעשו את הצעד הזה? כל המהלך הרי נועד מראש לכישלון והיה ברור שלא יקבל דקות, אז אחרי עונה שלמה כזו ממשיכים? למה פשוט לא הושאל לקבוצת תחתית בספרד שבה אשכרה היה מקבל דקות משחק?
לפעמים נראה שמקבלי ההחלטות אצלנו חובבנים ברמות קשות.
הם איבדו את סנצ’ו בקיץ, אפשר היה לקוות לקצת יותר דקות. ההשאלה שלו לקבוצה כמו דורטמונד הייתה מוקדמת מידי, אבל לא נראה שיצא ממנו משהו.
בגדול, אפשר לסכם את מדיניות הצעירים של 2018-2020 כהצלחה. קובו נקנה עבור חופן גרעינים אז רק טוב יכול לצאת מזה, ויניסיוס כבר הכפיל את ערכו, רודריגו מסוגל לשמור על הערך וברהים שחקן שחקן.
הצלחה כלכלית, כן? כי באנקר להרכב זה כבר סיפור יותר נדיר.
שאלה, למה תחמת את זה דווקא ב2018-2020?
אני חושב שזו המדיניות עוד מעונת 15/16.
נרכשו בחלון ההוא, אסנסיו, ואייחו וקובא.
בחלון שלאחריו נרכש בעצם רק מוראטה.
וב17/18 נרכשו תיאו הרננדז ודני סבאיוס.
אני לא יודע כמה שווי השחקנים רלוונטי, בריאל מדריד לא מוכרים שחקנים אלא אם השחקן מבקש בעצמו.
לצורך העניין יכולת לכתוב את אותה ההודעה ב2019 כשסבאיוס לכל הפחות שמר על השווי שלו, תיאו הגיע במחיר מציאה ,אודוגר התחיל לתת עבודה בויטסה ושחקנים חדשים כמו ויניסיוס ואודריוזולה הגיעו.
בסופו של דבר רוב השחקנים אצלנו נמכרים במחיר הפסד\רווח מינימלי, ודווקא ברוב המקרים אם הם מצליחים לעשות את הקפיצה הם לא מקבלים מקום בהרכב ומסיימים בחוץ- חקימי, יורנטה, ברהים ואפילו רגילון ותיאו הרננדז יכלו לתרום המון בסגל הנוכחי אבל בגלל כמות השחקנים המוגזמת שהגיעה לעמדה שלהם וכנראה גם חוסר האמונה(טוב, וגם קצת באשמתם) הם הראו את היכולות שלהם במקום אחר.
אני לא מנסה להציג את המדיניות ככושלת אבל אני חושב שאנחנו רחוקים עוד שחקן הרכב\ מכירת גדולה כדי להכתיר אותה כהצלחה. שמו על הבריזלאים+קמבאינגה 180M אירו, זה סכום של שני שחקני מפתח או שחקן אחד ממש-ממש טוב.
הייתי שמח אם כמות הכסף שהושקעה הייתה מתורגמת להזדמנויות או שהיו משקיעים בשחקנים יותר בשלים. אני לא רואה דרך שנוכל לעשות קופה על ברהים וקובו כל עוד הם ידועים כסחורה ולא כשחקני ריאל מדריד. אני גם לא רואה איך סאנצ’ו האלטרניבי שמגיע לריאל מדריד ב2018-19 היה פורץ והופך לשחקן בשווי 70M פאונד.
אני מסכים שהמטרה היא לקלוע לכמה שיותר שחקני הרכב מתוך בריכת הצעירים, וגם שחד משמעית היה עדיף לקנות שני קראקים להרכב ב180 מיליון האלו, אבל כלכלית הפעם לא רק שלא הפסדנו, גם הרווחנו לא רע:
מוראטה, קובאצ’יץ, רגילון, אודגור, יורנטה וחכימי נמכרו במחירים יפים.
בסיפור עם חכימי לא ברור מי רצה פחות - הוא או המועדון.
יורנטה הוא הפתעה ענקית ובאותה מידה יכל להתגלות כעוד בלאנקו חביב.
אודגור וקובאצ’יץ’ לדעתי לעולם לא יהיו שווים יותר מהסכום בו הם נמכרו.
לגבי סאנצ’ו הבא, דווקא לדעתי הסיפור בשלוש שנים האחרונות הוא שהפרה רוצה להניק יותר משהעגל רוצה לינוק. אסנסיו, ויניסיוס ורודריגו לא היו מקבלים כל כך הרבה דקות ביחס לרמה שהציגו בשום קבוצה רצינית אחרת.
מבחן מעניין לאנצ’לוטי השני יהיה עם פדה וקאמבינגה, כשקרוס ולוקה יהיו כשירים.
את רובם החליף פלופ יקר יותר או באותה הרמה- זה לא שווה הרבה שעשית 70M על מוראטה אם זרקת שנתיים אח"כ 60M על יוביץ’ ולא נתת לו הזדמנויות.
על רגילון ומנדי כבר כתבתי, אבל גם אציין שמסתבר שבמועדון חיכה פרוספקט די רציני על אותה עמדה ככה שלסחוב עם רגילון שנתיים עד שמיגל מוכן לגמרי\ אלאבה הופך חופי היה הרבה יותר הגיוני-מנדי עלה כפול ממנו ויושב על משכורת הרבה יותר כבדה.
יורנטה וחכימי מבחינת איכות שווים 11 בריאל הנוכחית בלי ספק.
בלאנקו הוא לא וזה היה די ברור גם בתקופה אצלנו כשהצטיין. אגיד יותר מזה- זה שהוא נתקע בהשאלות ובקסטיליה עד גיל ~23 זה מחדל של המועדון שמחפש כשרונות ב40M במקום ילדים מוכשרים שגדלו במועדון, עשו את זה גם עם רגילון, נאצ’ו ועוד הרבה שחקנים שהתגלו כפחות מוצלחים אבל לגמרי יכלו לשמש מחליפים לא-רעים.
אסנסיו פתח בהרכב באיזה 70% מהמשחקים כל עוד היה כשיר וזה בגלל שכבר נחשב ל"מבוסס". גם אם מבחינת סט יכולות הוא היה בדיוק ויניסיוס\רודריגו הוא היה פותח בהרכב.
בכל מקרה זו תוצאה של מחסור באיכות ולא ב"רצון" לתת להם הזדמנויות. גם פדה ומיליטאו שהם לגמרי שחקנים מבוססים נמחקו לתקופות די ארוכות.
אם הרעיון במסע הרכש היה לשלוח את הצעירים לקבוצות אחרות שישביחו אותם ולאחר מכן לנסות להרכיב את המוצלחים, כשמי שלא נכנס- נמכר, לא הייתי מטיל ספק באסטרטגיה לרגע.
אבל די ברור שזה לא המצב- רודריגו, וינסיוס ורנייר כולם בילו כמה משחקים בקסטיליה, השניים הראשונים משחקים על אותה העמדה והשלישי בעמדה שאין במערך שלנו. השיטה היא לתפוס כמה שיותר כשרונות בתקווה שמישהו יהפוך לכוכב אבל כל עוד זה בא על חשבון ההשקעות האחרות יש בעיה.
כבש שער לזכות איסלנד מול צפון מקדוניה
אם כבר על קאסטייה עסקינן, הקבוצה הודיעה היום כל הארכת החוזים של סרחיו אריבאס ומיגל גוטיירז.
ללא ספק שניים מהשחקנים המוכשרים ביותר בקאסטייה שכבר קיבלו לא מעט דקות בקבוצה הבוגרת.
השבוע שניהם הציגו משחק מעולה בקאסטייה בניצחון 2-0 על סן פרננדו. אריבאס עם שער ו-2 בישולים ומיגל עם שער ובישול.
הביצועים של אריבאס:
הביצועים הביצועים מיגל:
החל מהשנה התחרות בליגה השלישית קשה פי 2 לפחות. כמות המועדונים שמכוונים לליגה השנייה קטנה הרבה יותר, כי היריבות קשות יותר.
בקבוצות הבת הציפיות ירדו, נוכח העובדה שרבע מקבוצות הליגה יורדות ליגה (5 יורדות לבית), וקבוצה אחת מכל בית עולה ישירות ועוד 2 קבוצות בלבד מפלייאוף של 8.
לצורך העניין, לקסטייה מחכים משחקים כמו נגד קבוצות הבת של בארסה, ויאריאל, בטיס וסביליה אבל גם נגד 3 היורדות מהסגונדה (קסטיון, אלבסטה, סבאדל) ושאר הקבוצות הקטלאניות שתמיד נאבקות בצמרת.
מצד שני, החלוקה של 40 קבוצות לשני בתים תמיד נתונה לשינוי בכל עונה מחדש (יכולה להיות צפון-דרום אבל גם מזרח-מערב).
הנה מצאתי את הדיון סוף-סוף, זמן טוב להקפיץ אותו:
הערב ב-21:00 יום חג לראול וקסטיליה או להיפך. החבר’ה יתארחו אצל אלדנסה, שלא הפסידה באף משחק בית העונה, בתקווה להשלים את המשימה בגומלין גמר הפלייאוף ולהעפיל לליגה השנייה לאחר עשור. במשחק הראשון? תיקו 1:1 כמובן. “הכל או כלום עבור קסטיליה”, נכתב באתר הרשמי על רקע התמונה המרגשת הזו שמזכירה את המשחקים הגדולים של ריאל מדריד בליגת האלופות עם המאמן באמצע והשחקנים במעגל.
“הכדור האחרון של ראול”, זו הכותרת ב-AS שם מתייחסים לכך שזה יהיה אולי משחק הפרידה של המאמן. סרחיו אריבאס שכבש במשחק הראשון יחזור להרכב (בשל הפציעה שעבר זה עדיין לא קרה לו במשחקי הפלייאוף) וגם רפא מרין ינסה להוביל את קסטיליה. “ראול היה שחקן ענק במשחקים המכריעים וכעת הוא יוכל להעביר את זה לחניכים שלו ו’לחייו השניים’ והפעם כמאמן. הוא הוליך את נבחרת הנוער לזכייה ראשונה בליגת האלופות ב-2020 וכעת הוא מחפש את ההצלחה הגודלה שלו בקסטיליה”, נכתב. גם אלבארו רודריגס שדי מאכזב יפתח בהרכב. נכתב כי החום הכבד בספרד - 30 מעלות, וגם קהל צפוף - יהיו עוד מתנגדים. האם הקפטן דוטור, ניקו פס וגם איקר בראבו יפתחו על הספסל?
“זה גמר ואני מקווה שננצח בו”, אומר אריבאס, השחקן מספר אחת של קסטיליה העונה, אחריו יעקבו לפי הדיווחים סקאוטים של תשעה מועדונים מהבונדסליגה כפי שהיה במשחק הקודם ואושר על ידי הבילד הגרמני. “אנחנו הולכים למגרש שהולך להיות מאוד צמוד, אבל אנחנו קבוצת החוץ הטוב ביותר העונה, מאמינים בעצמנו ורוצים לעלות ליגה ולעשות היסטוריה עבור המועדון”. המאמן ראול: “הגיע רגע האמת, זו עבודה של שנה שלמה ויהיה הרבה מתח. הם משחקים בבית וזה נותן להם אנרגיה נוספת, אבל קסטיליה התחרתה טוב מאוד בחוץ השנה”.
ההרכב המשוער: לואיס לופס| פאבלו רמון, קאריו, רפא מרין, מארוול, אובראדור| מריו מרטין, פטר, אלבארו מרטין, סרחיו אריבאס| אלבארו רודריגס
קסטיליה ב-2011-12 הייתה “מפלצת” במונחים של הליגה השלישית. השיגה מאזן 13-5-1 במשחקי הבית בליגה הסדירה, הוליכה את הטבלה מהמחזור ה-14 עד הסוף ובפלייאוף? היא השיגה ניצחונות כפולים מרשימים – 0:3 על קאדיס בחוץ ו-1:5 בגומלין הביתי ופעמיים 0:3 על מיראנדס בגמר. חוסלו כבש צמד ב-0:3 על קאדיס בחצי הגמר, אלבארו מוראטה הוסיף. השניים הבקיעו גם בגומלין, חסה רודריגס כבש ראשון וגם פדרו מוסקרה להט עם צמד. נגד מיראנדה חוסלו כבש את השער הראשון בגמר בפנדל בדקה ה-44, חסה הכפיל מבישול של חוסלו וחוסלו בעצמו כבש את השלישי מבישול של אלבארו מוראטה. נציין כי השוער של היריבה, אדריאן מורסיה, הורחק בדקה ה-44. הגומלין היה די לפרוטוקול ואיפשר לשחקני קסטיליה לשפר את הביצועים. מוראטה כבש ראשון בדקה השלישית אחרי מסירה של דניס צ’רישב, דני קרבחאל בישל את השני לחוסלו והחלוץ השלים צמד בפנדל אחרי שהוא בעצמו הוכשל.
שידור?
Vamonos
השידור הפך לפרטי… לינק אחר?
אגב 1-0, שער של רפא מרין
עריכה, לינק חדש https://www.youtube.com/live/UGT917eiGto?feature=share
הקפטן קרלוס דוטור מכפיל
https://twitter.com/FabricaMadrid/status/1673037863968034818?t=tJbVntutQMEN_yuf5yK9HQ&s=19
עריכה - הווינגבאק השמאלי שלנו רפאל אוברדור נפצע. ויניסיוס טוביאס מחליפו כאשר פבלו רמון עובר שמאלה. מאני טיים
אוברדור הציג יכולת מצוינת אך הוחלף כאמור בשל פציעה. דקות ספורות לאחר מכן אלדנסה צימקו כתוצאה מכדור רוחב היישר מהבלטה שלו.
וואו איזה באסה. עשר דקות פלוס-מינוס קסטיליה הייתה צריכה לשמור על היתרון. כשזה קרה ב-2012 לא ממש ייחסתי חשיבות להישג הזה וגם לא ידעתי עד כמה הרכב השחקנים אז הוא ‘אגדי’ במונחים של הקאנטרה ובכלל - דני קרבחאל, נאצ’ו, אפילו אלבארו מוראטה וחסה רודריגס, מאחל לחבר’ה כאן שיעשו חצי מההצלחה הזו, זה מה שחשוב באמת. זה ממש משנה הכל כשהאלוהים שלך על הקווים, ראול, ובטח כשזה עשוי להיות משחקו האחרון. זה נשמע רע אבל בלעדיו רמת העניין שלי במשחק הייתה צונחת ב-50%. בכל מקרה ראוליטו חייב להשתפשף בקבוצה אחרת, אולי בבונדסליגה, שיראה כמו צ’אבי אלונסו. אסור לבזבז עוד עונה בקסטיליה, ברור מה החלום של רבים כאן.
-ראיתי כמעט הכל, אווירה של ליגה בכירה וגם קצב מעולה לכל דבר, שאפו גם ליריבה שיכלה להתגונן כי תיקו בהארכה היה הורג אותנו וזה אכן קרה.
-אם היינו עולים כמה סמלי שסרחיו אריבאס יכבוש את השער, הוא היה חסר לי בהרבה דקות במשחק במחצית השנייה ובהארכה, הקבוצה תקפה המון בהארכה דרך צד שמאל והוא לא נגע מספיק בכדור אולי היה צריך גם ‘לשבור את הסכמה’ של ראול. היה צריך לקחת את הכדור בכוח כיאה לכוכב.
-יש לנו מיליון קשרים באמצע והסיכוי שדוטור יהיה עוד איזה אנטוניו בלאנקו הוא די גדול אבל התלהבתי. לוחם אמיתי, נמרץ, גם הדריבל טוב.
-ויניסיוס טוביאס נראה מהיר אבל קצת מפוזר, כמעט תמיד מעדיף לכדרר ולא לשחרר את הכדור בזמן ובהגנה אני לא חושב שהוא וואו. אבל מה נאמר ומה נגיד על הטעות בהגנה בדקה ה-114, איזה מטומטם. כמה חבל.
כל העונה התבאסתי על אנצ’לוטי שהוא לא נותן צ’אנסים לצעירים. הערב הבנתי למה.
לא הבנתי ,אין פנדלים??