קסטיליה 22/23 :: מבטחנו בראול

כמה חבל בשביל ראול …
אראנדה עם שטות מוגזמת שאסור לעשות באיבוד כדור בשער השלישי

אני ראיתי את המשחק באיכות לא משהו ביוטיוב, ובגדול, הרגיש לי שנעשה איזשהו צדק. היריבה באופן מובהק רצתה את זה הרבה הרבה יותר, והורגש שהשחקנים שלנו כולם צעירים מאוד שעוד לא קשרו שרוך נעליים. היה משהו מאוד ילדותי במשחק שלנו ובתגובות שלהם לרגעים קשים, וקבלת ההחלטות הייתה באופן מאוד סיסטמטי נוראית.

בנוסף, ועל זה אני לא חותם כי השידור היה באמת איכות חרא, הרגיש לי שהפנדל של אריבאס היה הצגה כך שגם כאן נעשה איזשהו צדק. לגבי הפנדל בדקה ה-125 שלכאורה הגיע לנו - שוב גם כאן עד כמה שהצלחתי לראות, לא היה פנדל.

בקיצור, לא נעים אבל הצדק נעשה. הקבוצה הזו לא מספיק טובה, בסוף בסוף בסוף מכל הסגל הזה יש אולי 2-3 שחקנים ששווים משהו (אריבאס, ניקו פז ודוטור). זה לא מספיק, איפה זה ואיפה הקבוצה הקודמת שהייתה בליגה השנייה שחצי הרכב שלה הפכו להיות כוכבי כדורגל.

הבעיה היא שעוצמת החלום כעוצמת הפחד שהוא יתנפץ

עדיף לנסות ולא להצליח מאשר לא לנסות בכלל.
יש הרבה דוגמאות ולרוב שחקן של כוכבי על שניסו להיות מאמנים ונכשלו, ופחות כאלה שדווקא הצליחו, מה עוד שולכל קבוצה יש את הגדרה משלה להצלחה (בריאל, שנה עם גביע המלך, בין-יבשתי וסופר קאפ יבשתי ומנגד אבדן אליפות והגעה רק לחצי גמר צ’מפיונס לא יכולה להיות מקוטלגת כהצלחה).
הבעיה בעיני אחרת- מה אם ראול או אגדת עבר אחרת יהיו מאמנים ממוצעים. איך נשפוט אותם אז? .

שמע אצלי לפחות זה יכול להחזיר חלק מסוים מהריגוש שאבד, לא יודע אם בגלל הזמן והגיל, הכדורגל שאנחנו מציגים, אולי עזיבה של שחקנים כל כך משמעותיים שנכנסו ללב כמו סרחיו ראמוס וכדומה. אני לא אומר שראול מתאים כבר עכשיו, ממש לא, הוא חייב להמשיך הלאה, אבל זה תמיד עניין של אלטרנטיבות, למה שלא בעוד כמה שנים? ראוליטו דווקא נראה תמיד מוגן מהתקשורת במדריד וגם הקהל עצמו אני מניח לא טיפש. הסיכוי שהיה מביא אליפות למשל שווה לאפס? ליגת האלופות זה גדול עלינו, אין התקפה מספיק טובה.

אגב אתמול ראול לא הגיע לעמדת הריאיונות “מסיבות ביטחוניות” נכתב, היה שם כאוס אמיתי באצטדיון אחרי המשחק ובשרוול שם.

אחת הבעיות בסגנון המשחק של ראול(או קסטיליה, אני לא בהכרח אומר שהבעיה אצל המאמן) היא שהקבוצה נוטה ללכת מאוד אחורה כשהיא מובילה והיא לא מספיק טובה כמתגוננת. זה בא לידי ביטוי גם המשחק הזה.

ריאל מדריד ג’, שהוקמה מחדש בשנתיים האחרונות, עלתה לליגה הרביעית. אם במקרה קסטיליה של ראול תרד ליגה, העלייה תתבטל.

המטרה של פלורנטינו היא שקסטיליה תעלה לסגונדה ותהווה בית לכל הויניסיוסים שמגיעים מחוץ למחלקת הנוער, וC תשחק בליגה השלישית כמו קסטיליה עכשיו, עם פחות זרים ויותר כשרונות מבית.

שחקן ברמה של אריבאס למשל, שנחשב לעילוי ושהליגה השלישית נמוכה לרמתו, יוכל לשחק בליגה השנייה וגם לקבל דקות בבוגרת במקביל (רק אם הוא מתחת 23).

אבל העונה לא הלכה טוב לראול, וקסטיליה תתמודד בעונה הבאה על העלייה לסגונדה.

בכלל בינתיים נראה שראול הוא לא הצלחה גדולה יותר מדי. לא שריאל מדריד קסטיליה זה מאוד מייצג אבל הקדנציה הזו לא עשתה לו טוב יותר מדי.

מזלו שהשם שלו הולך לפניו ויסדר לו תפקיד באיזו קבוצת צמרת בליגה הראשונה.

בעונה שעברה הם סיימו במקום השלישי ופספסו הזדמנות ממשית לעליה. בקיץ הם למעשה פירקו את הקבוצה הזאת כשהרבה שחקנים הושאלו או נמכרו, ביניהם רפא מארין, אריבאס, מארוין פארק, פטר, והקפטן קרלוס דוטור. במקומם קודמו שחקנים מהקבוצה הנמוכה יותר והקבוצה התחזקה בג’רמי דה לאון.

לגבי כל הויניסיוסים האלה, יש לנו איזשהו סיכום עם אספניול שעבר מתחת לרדאר, שאנחנו נעזור להם והם יפתחו לנו שחקנים.

אותו מאמן אספניול, לואיס גרסיה, הגיע בסיום העונה מהC כדי להציל אותה מירידה, אבל פוטר לפני כמה חודשים כשהקבוצה בליגה השנייה.

אם אספניול לא תעלה בסוף כנראה שנראה שם לא מעט שחקנים מושאלים.

הבנתי אז מכל מיני כתבות בנושא (שעכשיו אני לא מצליח למצוא), שזה הסכם שהוא ברמת מועדון והרעיון הוא שזה ישמר לאורך זמן. הרעיון הוא שלמאמן של אספניול, מי שזה לא יהיה, תנתן אפשרות להשאיל שחקנים מקאסטייה שיכולים לעזור לו. סוג של יחסי קח ותן, אתם תקבלו שחקנים, והם יקבלו ניסיון משמעותי. כרגע אי אפשר לשלוח שחקנים כמו גולר או ניקו פס לליגה השניה, אבל בקרוב יכול להיות שכל ההשאלות האלה ילכו בעיקר לקבוצה אחת.

כן זה קורה בדרך כלל בין מועדונים. מירנדס מהליגה השנייה עושה הפוך, משאילה כשרונות מהקבוצות הגדולות, ותמיד הם מתפתחים שם יפה ומגיעים לליגה הבכירה.

מה שמפתיע זה שזה לא עובד כל כך טוב אצל ויאדוליד עם רונאלדו. למרות שנראה לי שנמאס לו והוא ימכור את המועדון בקרוב.