מחזור 22 : מתרסקים מול ויאריאל בבית 3:5 (גונדוגן, פדרי ועצמי)

עכשיו מגיע לנו. חחח

אסור לתת לצאבי לפתוח את הפה במסיבת עיתונאים הוא עוד יגרום לנו עוד נזק עם הפה הגדול שלו.

בפעם הראשונה מאז 63 חוטפים חמישיה בבית .

זו לא רק החמישייה - מתוך 15 המקומות הראשונים בטבלה, רק 2 קבוצות ספגו יותר מאיתנו, והן ממוקמות במקומות ה-12 וה-14.

כשברצלונה הבחירה בעולם כיום היא ברצלונה דה גואייקיל מאקוודור

#צאבי_די_לך_הביתה

27 בינואר. אותו תאריך.

שורקים את זה ב 10\1 מקרים וה 1 זה לטובת ריאל.
זה בחיים לא פנדל. היד צמודה, במצב טבעי, בעיטה ממטר שאי אפשר למנוע את הנגיעה ובנוסף הוא מסתובב עם הגב.
גם השער השני שפסלו לויאריאל בעייתי. זה לא מקרה ודאי , וצריך ללכת עם ההחלטה של השופט ולא לבדוק בואר. זה עיקר הטענות שלי נגד השיפוט במשחק של ריאל-אלמריה.
אני הייתי פוסל את השער הזה אבל לא בגלל נבדל של סורלות’ אלא בגלל העבירה של באאנה על קונדה. הוא בעט לו ברגל תוך כדי נפילה ומנע ממנו להגיע לכדור לפני ג’ררד.
אני לא חושב שהשופט היה נגדינו היום, לא בגללו הפסדנו.

אחרי 10 דקות אמרתי לעצמי שסוף סוף פותחים טוב את המשחק , תוקפים ולא סופגים.
ואז בדיוק זה נגמר, הפסיקו לתקוף, הפסיקו למסור ללאמין, הפסיקו ללחוץ. ואז הגיעו הטעויות בהגנה בנוהל.
לבנדןבסקי צריך לרדת לספסל קבוע, אין לו מה להציע. תנו למחמיצנים אחרים לרוץ, אולי עוד ייצא מזה משהו, עם לבנדובסקי זה אשכרה לשחק ב 10 שחקנים. עוד ייתנו לו אסיסט על השער של גונדוגן, אבל הוא פשוט בושה.
מה יהיה עם ההגנה אני כבר לא יודע. אולי יביאו את מוריניו, נחנה את האוטובוס ולא נספוג?

אני מכון את הדברים לא נגד דימטרי חס וחלילה אבל אך ורק נגד צאבי.

לא רציתי שיפטרו אותו אותו באמצע עונה (אפילו במחצית כתבתי את זה) . באמת שלא. אבל אם אחרי שאנחנו חוטפים מניטה בבית מקבוצה שיותר קרובה לרדת ליגה , הוא מעיז בכלל לדבר על שופטים. ולא אכפת לי פנדל לא פנדל נבדל לא נבדל. רק על זה הוא חייב ללכת הביתה. לא צריך אלא חייב. לא מחר אלא היום. וזה שהוא לא מבין את זה הופך את העסק ליותר חמור.

אני מבין שהוא לא אשם בהכל ומאמן חדש לא יעזור לשנות יותר מידי אבל יש גבול לכל תעלול.

ולא שכחתי מהשחקנים. ביזיונות אחד אחרי השני. כולל דה יונג שאני פאנבוי שלו.

xavi out

השחקן היחיד שאני חושב שנקי באופן יחסי מאשמה זה גונדו. לא רק היום אלא בכלל. אני עצוב שצאבי רימה אותו ומשך אותו מסיטי הshitshow של ברצלונה לא מגיע לו .

מה שבעיקר מדהים זה עד כמה בארסה פריכה מנטלית.
אחרי שער השיוויון של ויאריאל, בדקה 84, אף-אחד מהשחקנים שלה לא רץ לקחת את הכדור מהשער ולחדש את המשחק. הם היו לגמרי מרוצים מתיקו. דקה לפני שער הניצחון השוער שלהם עוד נשכב על הדשא ומשך זמן.
ויאריאל לא חיפשה בכלל לנצח את המשחק. בארסה פשוט הגישה לה את הניצחון במתנה. גם כל המהלך של השער הרביעי הוא כזה, כאילו בארסה מתעקשת לתת לשחקנים של ויאריאל עוד ועוד הזדמנויות עד שיצליחו.

זה מתקשר מאוד למה שנאמר כאן קודם על היעדר אינטנסיביות. גם אם מצליחים לייצר אינטנסיביות - היא נגמרת אחרי 10 דקות. ואפילו כשמצליחים להתעלות מנטלית ולייצר מהפך נדיר מבור של 2-0 - לא מצליחים להחזיק על מתח מקצועני וריכוז מנטלי עד סוף המשחק. וכבר אמרו חכמים ממני שלבצע מהפך מבלי לדעת לשמר אותו לא שווה כלום.

אני בגדול לא דוגל בשיטה הישראלית הידועה של להחליף מאמנים כמו גרביים מסריחות, בתקוות (שווא) שיתחולל איזשהו קסם עם חילופי המאמנים. אבל ברצלונה נראית כל-כך שבורה וחסרת מעוף וכיוון, כשהשלם כל-כך קטן מסך חלקיו, וצ’אבי נראה כל-כך אובד עצות ושאיבד לחלוטין את חדר ההלבשה, שאני חושב שמדובר באחד מהמקרים המועטים שהכנסת דם חדש יכולה לחולל שינוי של ממש.

דרך אגב נכנסתי לבארסה מניה היום אחרי אולי כמה חודשים שפעם אחרונה שביקרתי וראיתי שהשיטה שלהם לא משתנה אחרי עוד כישלון של צאבי:

פוסט ראשון בוחרים שחקן התקפה כדי להפוך אותו לשעיר לעזאזל (הפעם רוקה)

פוסט שני ידבר על שחקן הגנה כלשהו שיספוג את האש

פוסט שלישי יכתבו כמה פנייה ספג.

פוסט רביעי כמובן שיפוט.

פוסט חמישי ישימו ציטוט של שחקנים שיש להם אינטרס להגן על צאבי כמה צאבי לא אשם ובוא נזיל עוד דמעות עליו.

ומי יוצא עוד פעם נקי? נחשו לבד.

אבל הם באמת אמרו את זה. אראוחו ופרנקי אמרו ש"אנחנו השחקנים אשמים". קאנסלו הגדיל ואמר שהיה לו משחק זוועה והוא אשם בגול.
גם צ’אבי לא התרכז אך ורק בשיפוט אלא אמר שהאחריות היא קודם כל שלו.

נו די בחיאת אל תיתמם פה עכשיו

שחקנים רוצים שהוא ימשיך כדי שהם ימשיכו את הבית זונות שלהם. אני מאמין רק לארוחאו ולגונדו.

עצם שזה שהוא מדבר על שיפוט אחרי משחק כזה זה אומר הכל. לא אכפת לי קלישאות של “אני אחראי”

זהו נגמר העידן שלו. צאבי הודיע שהוא עוזב אחרי סוף העונה.

https://twitter.com/BarcaTimes/status/1751349642040574286

𝐁𝐑𝐄𝐀𝐊𝐈𝐍𝐆 & 𝐎𝐅𝐅𝐈𝐂𝐈𝐀𝐋: Xavi Hernandez announces in the press conference that we will leave his job as Barça coach after June 30th. BOMBAZO

שכחת את זה שהאשימו את הצוות הרפואי ומחקו לי את התגובה שבה כתבתי שצ’אבי פיטר אתכל הצוות הרפואי הקודם וכל הנוכחי זה מינויים שלו.

פיספסתי משהו משה?

אני גם עצבני ומתוסכל כמוך אבל אתה לא תראה שחקנים שיוצאים נגד המאמן שלהם במיוחד במצב כל כך רגיש. נדיר שזה קורה בטופ העולמי אם בכלל. אני בטוח שבחדרי חדרים נשמעים קולות אחרים אבל מה שהם אומרים לתקשורת תקין לחלוטין ומצופה מהם לנהוג ככה.

מה שכן מכעיס זה הדיבורים של צ’אבי על השיפוט דווקא במשחק ככ ביזיוני.

לא ביקשתי שהם יצאו נגד המאמן. ההפך אם זה היה קורה זה היה עוד ביזיון שלהם.

אבל אני לא מתיחס להגנה שלהם על המאמן ברצינות. זה לא נובע מהאצילות שלהם. תראה סרטונים שהופצו של איך אימונים בברצלונה מתנהלים. זה בית זונות (ואני מוציא שם רע לבית זונות , שמה הזונות עובדות יותר קשה מהם). לא קבוצת כדורגל. אני מאמין להם שהם רוצים שהוא ישאר בתור מאמן שלהם אבל לא מהסיבות הנכונות.

אני לא חולק על האמינות של הדברים. אבל כך תקשורת עובדת, שהיא רוצה לאתרג מישהו ואותו ארגון נכשל הם יהפכו את כולם לאשמים חוץ מאותו אחד שמאותרג. כך בארסה מניה עובדת. בגלל זה כל הפוסטים שלהם זה לא על צאבי אלא כל העולם שאשם חוץ ממנו.

תחזור לעידן של מאמנים כמו קומאן וואלורדה. ותראה איך אחרי כל הפסד הם ירדו קודם כל על המאמנים .

מדוע העיתונים נותנים לפניה ציון הכי נמוך מכל השחקנים?
הוא לא אשם באף שער, אם כי אפשר לצפות ליותר מעצירה אחת מתוך 6 בעיטות למסגרת.
אבל היו שחקנים שפישלו בענק, כמו קאנסלו, רומיאו, כריסטנסן, פליקס ולבנדובסקי, אז למה יורדים על פניה?

כי הציונים האלה הם סטטיסטיים ולא תמיד משקפים את המציאות.
פנייה כן יכל לעשות יותר בחלק מהשערים למרות שהוא לא היה אשם ישיר באף אחד מהם אבל בסוף מסתכלים מתוך כמות הבעיטות כמה הוא ספג וכמה הוא הציל והתוצאה חד משמעית.

מלבד העובדה ששוער תמיד חוטף אש יותר מאחרים, פנייה הוא צעיר ובלי יח"צ וקל להפיל עליו את התיק.

את קונדה ולבה הם צריכים לראיונות …

לא משהו אישי נגד פנייה, אבל כל מי שחשב שטר שטגן אשם וניסה להפוך אותו לבעיה בהתחלת השנה מוזמן לראות כמה אנחנו סופגים בלעדיו.

טר שטגן אף פעם לא היה הבעיה שלנו.

גם במשחק בזיוני השיפוט צריך לראות פעמיים יד ברחבה.

אני מצפה מעיתון ספורט ברצלונאי לתת ציון אמיתי לברצלונה. זה לא אתר כללי שנותן ציונים לכל המשחקים בעולם.
אני חושב שמישהו אנושי נתן את הציונים וזה מוזר.