מחזור 23 :: תיקו 1 מול אתלטיקו

אבל התחלנו לשחק טוב מאוחר מדי וזה לא היה משחק שלם טוב אלא מחצית. ויש לנו כלכך הרבה איכות וכלים אז מה הגלאקטיקוס האלה לא יכולים להבקיע עוד שער?

אם אתה מנצח אתמול אתה מלחיץ את ברצלונה, שובר מחסום בדרבי וזורק את אתלטיקו ארבע נקודות בפער. נכון שההפסד בשבת שלומיאלי אבל הוכחתי לך - אין אליפויות בלי לנצח באף משחק גדול זה די נדיר - קח את 13-15 כרפרנס.

סיטי עם התקפה מפלצתית תנצח בדו-קרבים ותנצל את העמידה הטקטית שעדיין מופקרת. לא בית זונות אבל לא וואו.

מה שמרגיז/מעלה חששות במיוחד, זאת העובדה שכפי שנאמר ע"י כמה חברים פה - כולם היו טובים אתמול, ללא יוצא מן הכלל (ואני אוסיף - כולל אנצ’לוטי) - ובכל זאת לא הצלחנו לנצח. זה מעלה חשש לגבי היכולת שלנו לנצח משחקים גדולים גם בהמשך הדרך.
מצד שני, חשוב לזכור שזאת תופעה שקורית לנו לפעמים גם מול כל מיני חטאפה, ככה שלא הייתי מייחס לזה יותר מידיי משמעות, על-אף הבאסה המובנת לגמרי של איבוד נקודות מול יריבה ישירה.

בשורה התחתונה, והחשובה יותר - עלינו מול היריבה המשמעותית ביותר שלנו בליגה (כפי שרבים מאיתנו סימנו בתחילת השנה, וגם לאורכה), יריבה שנראית נהדר לאורך רוב העונה, עם שחקנים מוכשרים ומצויינים, וכשאנחנו עולים עם הרכב שנראה כמעט מופקר מרוב שהוא התקפי - ונראינו הרבה הרבה יותר טוב מהם לאורך כמעט כל המשחק. כמובן שהיו דפיקות לב בכל פעם שהכדור הגיע לאיזור הרחבה שלנו, עם חוליית ההגנה המוגבלת והמטולאת, אבל בסוף בסוף שלטנו בכדור ובמשחק, שכבנו על השער שלהם לאורך מרבית המשחק, וייצרנו מספיק* כדי לנצח את המשחק. תנסו להיזכר רגע איך אנחנו עולים ואיך אנחנו נראים בד"כ במשחקים גדולים, כולל מול קבוצות בסגנון של אתלטיקו. אם נעלה ככה גם מול סיטי, אני בטוח שנעבור אותם, בקלות אפילו.
כמובן שכל זה לא מוריד במשהו מהפאשלות האדירות של אנצ’לוטי במשחקים הקודמים השנה מול קבוצות גדולות והמאזן העלוב שלו במשחקים מהסוג הזה, ובפרט מהמחדלים נגד ברצלונה.

*לשם המחשה - עברתי על כמה אתרים, ובכולם יש לנו לפחות שער אחד יותר ב-xG מאשר אתלטיקו, ואם מורידים מהצד של אתלטיקו את הפנדל (לא כי הוא לא היה מוצדק (אני לא רוצה להיכנס לוויכוח הזה עכשיו), פשוט כי לא מדובר במצב אמיתי שאתלטיקו ייצרו) - זה יוצא הפרש של כמעט שני שערים ב-xG. לנתון ה-xG יש כמובן את המגבלות שלו, אבל הוא בהחלט מעיד על הכיוון שבו המשחק הלך אתמול, ושיכולנו לראות בעצמנו.

אני מת על ההתקרבנויות האלה. ועוד מאחד שמקלל את הקוון בפנים שלו ולא נענש. בליגה שעל תנועה מתחת לאף הרחיקו פה לא מזמן שחקן אחר לשלושה משחקים.

לא נראה שהייתה שם התקרבנות. הייתה שם טענה שהשיפוט בספרד גרוע, וזה יכול לגרום לבלינגהאם לעזוב את ריאל.

דווקא נראה כאילו אתה מסכים עם הטענה שהשיפוט גרוע:

לא ניראינו פגיעים אתמול, אולי מלבד האיבוד כדור הקבוע של ואסקז בהתחלה.
וזה גם משהו חיובי שאני לוקח איתי לסיטי.
אמנם בחצי הראשון היה מאוד קשה והתוכנית של קרלו עם ויני באמצע לא עבדה טוב, אבל כל כך אהבתי את התפקוד של ג’וד במחצית הזאת. זה שחקן שמסוגל חלץ כדור מכל דריבליסט בעולם.
זה שחקן שגם כשכבר הפלת אותו עדיין לא גמרת את העבודה, והוא ימצא את הדרך להזדחל ולהילחם על הכדור.
יש מצב שאני אוהב אותו בתפקוד הגנתי יותר מהתקפי :grin:

מת לשמוע מה העונש הראוי בעיניך לקריאת “fuck off”

חולה על ההיתממות הזו כאילו אנחנו לא יודעים מה תנועה של אצבע על האף אומרת,לדעתי להגיד לשופט שהוא מסומם גרוע בהרבה מפאק אוף שזה כמו להגיד אחי באנגליה.

המשחק הסתיים בתחושה של החמצה, כאשר רק שעה קודם לכן כמעט נרדמתי מהשיעמומון שנקרא ריאל. עם הרכב כל כך התקפי, כאשר 4 שחקנים משתדלים לעשות את “המינימום האולימפי” כדי להיראות באטרף של לחץ על היריבה ובפועל לא מדגדגים ולא מרגשים את ההגנה. זה נראה כל כך פאתטי כשעושים הכל איטי ושבלוני עד איזור הרחבה ומשם המסירות רק יכלו להיות יותר מדוייקות גם לו היו עוצמים את העיניים לפני המסירה.
כנראה שבמחצית השחקנים חטפו כאפה רצינית ועשו ריסט. זה נותן קצת תקווה להמשך אבל למה כולם עולים באטרף למשחקים וריאל רק מנסה לשרוד ולהגיב?
מעבר לפנדל שלא היה נשרק אלמלא כל ההילולה השבועית שקדמה, מה המסר שג’וד ניסה להעביר מסר לרמת השיפוט בצעקה על הקוון- שהוא לא יודע ספרדית או שהשופטים לא מבינים אנגלית?

כמה מקבלים היום על פאק אוף לשופט בכל ליגה אחרת?

בגדול, מקבלים בחזרה fuck off מהשופט, בליגה האנגלית כל משחק אומרים את זה 3857282 פעם.

לא צריך לצאת מהאיחוד… שחקנים בליגה הספרדית אומרים אחרי מצבים כאלה “פוטה מאדרה” בכל משחק. זה בדיוק אותו דבר.

עוד קצת ממעלליו של קורבן המערכת. אבל רק שלא יישבר שלא מענישים אותו ויעזוב אותנו.

אוי ואבוי,רק אל תגיד לי שהוא אמר כוסאמק

אגב,עונה שעברה הוא הורחק בולנסיה על שאמר לשופט “its a fucking goal” זה היה רשום בדוח שיפוט.

רק ששם זה כבר היה אחרי שנשמעה השריקה :slight_smile:

אי אפשר לנתק את המחצית הראשונה בה רק רודריגו שיחק. ושוב אף אחד לא היה ‘סוחף’, זה לא ציון 8-9, אלא 6-7 במקרה הטוב. קיליאן אמבפה הבקיע אבל האם הוא הצטיין? ג’וד בלינגהאם ממש לא הרשים אותי, לא בניהול המשחק, לא בעזרה להגנה, לא בסיומת הלקויה שלו.

כמובן שהייתי לוקח ללב - כי ככה אני, ובטח בגלל מצב הטבלה, זה דרבי ואנחנו מתקשים נגדם. אבל אם במשחקים גדולים אחרים, נניח נתמקד בליגה - כן היינו מצליחים לנצח אז הייתי מגיב לזה אחרת. השיפור הוא לא גבוה מספיק מבחינתי ביחס לתחושת ההחמצות. אגב, דיברו פה על אספניול ושזה לזרוק לפח שלוש נקודות - גם הדרבי הראשון זה לזרוק נקודות לפח - שתיים, ולתת להם אחת. איזה כיף היה בטבלה אם ריאל הייתה מנצחת בדרבי הראשון והיו לה כעת 52 ולא 50, ואז לאתלטיקו היו 48 ולא 49.

אנשים מדברים פה על איך התמודדנו עם אתלטיקו מדריד כשאין לנו הגנה. אתלטיקו לא קבוצה דורסת והיא לא מחפשת את הכדור. 0:5 על חטאפה זה אחלה אבל זה לא שזה הרף שלהם. יש שחקנים איכותיים, לא אומר שלא, אבל הם לא השתוללו. וכמובן שיש הבדל בין משחקי הבית למשחקי החוץ. במשחק הבית הקבוצה המארחת אמורה להיות דומיננטית יותר, להכתיב את הקצב, ולרוב, גם אם הקלאסיקוס ב-20 השנים האחרונות גרמו לנו לחשוב אחרת - לרוב הקבוצה המארחת, כשאין פער גדול בינה לבין היריבה - היא זו שתנצח.

@goldi רוצה לציין גם את מה שאמרת, השחקנים נתנו לנו להרגיש שהם מבינים שזה דרבי כשהם עשו לקהל ‘ואמוס!’, ‘ואמוס’! ואולי בחימום אבל זהו. לא חשבתי שנראה אותם כל כך אדישים ומעצבנים בדרבי ביתי.

אני לא יודע כמה המקור הזה Flashcore הוא מדויק - על פניו זה נראה הגיוני:

אז לא עפתי מהסטטיסטיקה. שמונה הצלות ליאן אובלאק כאילו, אחת-שתיים מהן גדולות, גג. ג’וד בלינגהאם החמיץ פעמיים והבעיטה של רודריגו כשהיה די פנוי והלכה בחצי גובה החוצה.

מילה לגבי ה"היינו יותר טובים"- שליטה (בעיני לפחות) היא ממש לא החזקת כדור או הימצאות בשטח היריב, לוקה-טוני- קאסמירו בשיאם היו מאסטרים בלתת ליריבה תחושה טובה שהנה השד לא כל כך נורא, שהכדור ברגליים שלה ושהנה עוד רגע הכדור נכנס רק כדי לקבל 5 דקות מומנטום שמחסלות את המפגש מהצד השני.
לא הגענו למצב אחד ב45 דקות הראשונות של המשחק וגם אם היו 15-20 דקות שהשחקנים של אתלטיקו “סבלו” באופן כללי בכל 180 הדקות נגדם היינו בדיוק איפה שסימאונה רצה אותנו, זה נכון גם לגבי המפגש שלו עם בארסה.

דעתי, ויכול להיות דל’'פ, זה אחד השקרים הכי גדולים בתולדות המשחק, אגדה אורבנית, משהו שמישהו כמו שגיא כהן המציא ואנשים האמינו.
השלישייה אגדית, אבל שלטו נגדנו לא כי זה משהו שהשלשייה רצתה, שלטו נגדנו כי הצליחו לשלוט נגדנו והיינו קטלניים מהצד השני כי רונאלדו.

הם עשו את זה גם בלי רונאלדו אלא עם בנזמה, ויני ורודריגו ב2022 לדוגמא וגם בעונה שעברה.
טוני ולוקה בשיאם היו שולטים בטמפו של המשחק כמו שמעטים בהיסטוריה שלטו זו ממש לא אגדה אורבנית ולא שגיא כהן, היה אפשר לראות בקלות מתי אנחנו במוד סובל ומתי אנחנו מעלים הילוך ולוחצים וזה משהו שמאד חסר לנו היום.

אני ממש, אבל ממש לא מסכים, אבל לא אתעקש לפתוח פה דיון שבו אני טוען נגד לוקה וקרוס.
רק הערה קטנה מאחר ומודריץ’ הוא בטופ5 שלי יחד עם מרסלו שזה לא היה באשמת לוקה.

אנחנו מגדירים שליטה כנראה בצורה אחרת, בכל מקרה נסכים שלא להסכים.

מגדירים שליטה בדיוק אותו הדבר ועדיין לא מסכימים.