אני חושב שזה אחד הדרבים שהכי חיכיתי לו בעשור האחרון, בטח ביחס ל-“דרבי רגיל” בליגה (נניח ב-20-21 רצנו מולם ראש-בראש בקרב על האליפות). ליגת האלופות הרי זו לא חוכמה, וגם לא משחק שאתה הולך לראות בסנטיאגו ברנבאו.
כאוהד ריאל מדריד אני יודע שבדרך כלל אנחנו מפשלים במשחקים החשובים האלה בליגה וזו הסיבה למאזן האליפויות הדל שלנו (בעונת הדסימה לא ניצחנו אותם, וגם לא ב-2014-15, ואני יכול להמשיך), ועדיין הרשיתי לעצמי להתייחס לסנטיאגו ברנבאו כיתרון גדול, לתקווה שהקבוצה תבוא “לנקום” ולדמיין תסריט אופטימי של 6 מ-6 בשבוע הקרוב, V על אתלטיקו מדריד ו-V על ג’ירונה – ואמנם יישארו הרבה מחזורים אבל נרגיש ממש נוח בליגה.
ובחזרה למציאות: ריאל מדריד מודל 2023-24 הייתה יכולה ליפול הרבה פעמים ותמיד היא הצליחה להתמודד בכבוד, להיות זקופה. בין אם אני מדבר על הגנה כושלת, בין אם פציעות של שחקני מפתח בכל חלקי המגרש וגם סגל קצר מקדימה. יש קסם בקבוצה הזו השנה. וזה סוג של ‘משחק אליפות’ ואני מצפה שנדע להתמודד. כן, גם אם נראה אלתור נוראי בעמדת הבלם בלי אנטוניו רודיגר – אתה רמבו בכל מקרה! אולי כדאי שינוח לקראת ג’ירונה?). גם אם אנחנו עייפים אחרי יום חמישי (למרות שלא ממש התאמצנו נגד חטאפה). לקבוצה יש הרבה אליביים ותירוצים פוטנציאליים – אנחנו לא רוצים להשתמש בהם.
קודם כל תשוקה, טירוף, לעלות למגרש וללחוץ מהדקה הראשונה, בחוכמה. לשחק עם הרגליים והלב והראש. לא לחכות לאף אחד. ככה אני מדמיין את ריאל פותחת משחקים בסנטיאגו ברנבאו. לא לחשוב עד כמה הם מסוכנים מקדימה אלא לדעת שאתלטיקו פגיעה מאחורה העונה יותר מבשנים קודמות.
ואם כבר פגיעה – בול פגיעה יהיה לשחקן עם חוסלו. הוא לא פתח באף משחק גדול העונה וזה אבסורד. אתלטיקו משחקת עם שלושה בלמים. הנוכחות שלו יכולה כל כך להקל על ג’וד בלינגהאם שקצת פחות טוב לאחרונה, הימצאותו תאפשר לנו קצת משחק אווירי, גם מישהו עם יכולת לשמור על כדור ועוד-ועוד. רודריגו לא מראה שמגיע לו את חולצת ההרכב. מעבר לפרס ראוי לחוסלו – זה יכול לאפס את רודריגו ששוב נרדם. כי לרדת לספסל נגד חטאפה זה דבר אחד – ‘נהה, בטח אני אפתח בדרבי, זה מהלך של מנוחה’ – ולפתוח על הספסל נגד אתלטיקו זה עניין אחר. מה גם שקבוצות די למדו אותנו, צ’ולו יודע למה לצפות והוא ניצח את קרלו אנצ’לוטי טקטית.
הייתי אומר שלהפסיד להם פעם שלישית העונה זה כישלון אבל גם תיקו יהיה כישלון מבחינתי בטח במשחק בית. תראו לי שאתם רוצים את האליפות הזו, תראו לי שוב שאתם ווינרים. אתלטיקו תמיד באה בטירוף נגדנו, יותר מאשר אנחנו. טוב, הם אנדרדוג נצחי, ועדיין…להילחם על כל כדור אבוד, לשחק עד לדקה ה-90 – כמו בגמר הדסימה שהנה מצאתי דרך להשחיל אותו…
לרוב כשקוטלים את נאצ’ו כל כך הרבה הוא עונה באיזה פארטידזו ואני זוכר את מאורעות ה-0:3 בוויסנטה קאלדרון ב-2017. אני גם סומך עלך דני קרבחאל כבלם, האריה שלנו, בהופעה ה-400. זה מצ’אפ כל כך קשה עם אלבארו מוראטה – חוק האקסים והוא בעונת שיא – אבל הוא יעשה כל מה שהוא יכול.
האלתור הזה דורש גם עבודה בצד ימין, לוקאס ואסקס פותח אופציה מעניינת בהתקפה כפי שראינו אבל גם אם הדרבי היה נקודת שפל שלו בעמדה – אז צריך לומר שלעתים הוא לא חוסם מספיק את ההגבהות מהכנף, וכמובן משחק הראש לוקה בחסר – של כל ההגנה, בלי רודיגר וטשואמני.
אני מצפה להרבה מאוד מפדה ואלוורדה וחייבים לצפות ממנו. עבודה בכנף ימין, יציאה קדימה עם הכדור, שיהיה ‘השומר’ של טוני קרוס. אדוארדו קמאבינגה גם שחקן חשוב, היציאות החכמות קדימה, הקלילות, זה שברוב הפעמים הוא שובר לחץ בקלות – רק יותר אחריות ושידמיין שהוא עולה מהספסל בדקה ה-46 ויעלה בטירוף.
שלוש פעמים ג’וד פגש את אתלטיקו ולא הבקיע או בישל, וזה בסדר. היום אנחנו זקוקים לו. אני עדיין קצת מופתע מהטיפשות שלו - למה להיכנס ‘לפינה’ הזו עם מייסון גרינווד, בזמן מסוים, מעבר לכך שזה לא יפה – חששתי שייעדר מהדרבי. נצטרך את ג’וד שמנהל משחק ברמה הכי גבוהה שיש, זקוק לרגע אחד לשחרר מסירה טובה, וגם מאיים על השער. במשחקים האחרונים זה קורה הרבה פחות.
אסור שהקבוצה תקום ותיפול רק על מצב הרוח של ויניסיוס ג’וניור. הנה ראינו שיש חיים בכנף ימין במשחק הקודם. ויני במשחק בית חייב להתרכז רק בכדורגל. אולי ינהמו לעברו בחוץ, לא יודע, בשורה התחתונה יהיו איזה 75 אלף אוהדים שמעריצים אותו, הוא בתקופה טובה. קצת חוכמה מול השער, לא להחטיא ברשלנות כמו נגד חטאפה. והמסירה שלו לחוסלו הייתה נהדרת, זה אחד המהלכים שלו השנה שהכי אהבתי. ניצול מצבים יהיה חשוב מאוד במשחק הזה לצד האחריות ההגנתית.
הייתי חולה-גמור בחמישי-שישי, הניצחון של ריאל זירז לי בכמה אחוזים את ההחלמה. חולם להגיע לפוד קלאסיקו בשני ולדבר בשמחה גדולה על הניצחון שלנו בדרבי. תנו לנו את זה! האללה מדריד!