הכוונה היא שאחד רק צריך לנצח ואחד צריך לנצח אבל בדרך מסוימת גם כשאין לו את השחקנים המתאימים לכך.
סקאלוני מאמן נהדר ועשה עבודה אדירה בנבחרת ארגנטינה, אבל כשהמטרה היא רק לנצח יותר קל למאמן לעבוד.
זה ברור לגמרי- המאמן היחיד שקיבל את השחקנים של פפ בצורה הכי קרובה כרונולוגית למה שפפ קיבל. הוא גם היה חצי שנה חולה ובטיפולים בחו"ל ואימן מהוואטסאפ ועדיין עשינו 100 נק וחצי גמר צ’מפיונס עם אפסנאי על הקווים. אומר הרבה על תפקיד המאמן.
@Aimarito, כשאתה אומר שהכדורגל של ואלוורדה לא היה מספיק טוב זה לבד מוכיח את הטיעון. לאיזה כדורגל טוב אתה מצפה מכולל סגל עם קישור והגנה איטיים מאוד והתקפה מאוד איכותית אבל מבוגרת? כדורגל לוחץ על כל המגרש ללא הפסקה? חילופי מקומות וקצב אינטנסיבי למדי? הרי ברור שללא הסגל המתאים לכך זה בלתי אפשרי. אם רוצים כדורגל מסוג אחר הדבר הראשון שצריך הוא להחליף את השחקנים הרבה לפני המאמן.
לגבי צ’אבי יחסי הציבור שלו הם לטובה ולרעה. הוא הגיע עם תווית של היורש של פפ אבל למועדון במצב חרבנא עם סגל נוראי. הוא אכן קיבל כמה שחקני רכש חשובים ואכן הקבוצה השתפרה ממרכז הטבלה של קומאן לקבוצה שלוקחת אליפות ומנצחת קלאסיקואים. אם הציפייה היא עדיין כדורגל “פפי” אז זה פשוט לא ריאלי.
הסגל לא בעייתי? קשר אחורי זאת העמדה אולי החשובה ביותר לכדורגל של 4-3-3 ולבארסה בפירוש אין אחד כזה. מי שחושב שדה יונג יכול לשמש כקשר אחורי בודד במערך כזה אז אני בפירוש לא מסכים. רומיאו הוא שחקן ברמה מאוד נמוכה.
לגבי שחקני התקפה וייצור מצבים- איזה שחקני התקפה של ברצלונה הם שחקנים של מספרים? נגיד ולבנדובסקי, למרות שהוא בן 35 ובפירוש מעבר לשיאו אבל בכל זאת מדובר במכונת שערים עקבית לאורך הקריירה. יש עוד שחקן שנתן עונת מספרים אחת ראויה בקריירה שלו בסגל של ברצלונה? תן לי קבוצה גדולה אחת שהצליחה ובנוסף שיחקה כדורגל התקפי ומלהיב עם שחקן אחד בלבד (וזה שאני זורם איתך שלבנדובסקי הוא מכונת שערים גם היום) שהוא שחקן של מספרים בסגל.
לגבי ראפיניה- הוא לא היה מכונת מספרים בשום שלב בקריירה שלו, לא בלידס, לא בראן ולא בנבחרת ברזיל. מה גם שמיותר לציין שמה שמתאים ללידס ממש לא בהכרח מתאים לברצלונה.
ולמרות כל זאת, אפשר להצליח עם הסגל הנוכחי של ברצלונה, אבל בעיניי זה לא בסגנון ובדרך שאוהדי בארסה חלמו שצ’אבי יצליח לייצר בקבוצה. אם הוא ינסה לשחק ככה הוא יהיה אכזבה ללא קשר לתוצאות, אם יבוא מאמן אחר וינסה לשחק ככה הוא יהיה עוכר קטאלוניה. כאמור, מצב בלתי אפשרי למאמן.