פרמייר ליג 23/24 :: טופ 8

מה בעצם חדש פה? הוא רק מאשר פומבית מה שהודלף על ידו מזמן.

לא בטוח אם הודלף אבל זה בהחלט היה מאוד צפוי, ולכן מוזר שכינו את זה פצצה (אפילו קיבל פוש בווינט). אחרי עשור של הצלחות בקבוצה אולי העשירה בעולם בליגה אולי הטובה בעולם, היה יותר מפתיע אם הוא היה עובר לקבוצה אחרת מאשר לא עובר. כמו שלא דמיינתי את פרגי ואת ונגר עוברים קבוצה, וכמו שאני לא מדמיין את קלופ חוזר לאמן קבוצת על שאינה ליברפול.

א. כמובן שתמיד יש הבדל ומשקל אחר לגמרי בין כותרת בעיתון/“הדלפה”, לבין הצהרה רשמית.
עד שפפ אמר את זה בעצמו, אני בקלות יכול לדמיין לדוגמה אוהדי בארסה שחלמו על קאמבק של פפ אצלם - מן הסתם אוהדים ממוצעים ברחבי העולם, אבל גם אוהדים “מפותחים” יותר, כמו פה בפורום (אאל"ט התקווה הזאת אפילו בוטאה כאן כמה פעמים לאורך השנים). גם אם בכל מקרה היה אפשר להעריך ברמת סמך די גבוהה שזה לא סביר, ההכרזה הזו של פפ חותמת סופית את הגולל על מהלך כזה.

ב. יש את העניין של הטיימינג - כפי שכתבתי בהודעה הקודמת, ההצהרה הזאת של פפ באה דווקא באמצע עונה מעט בעייתית של סיטי (מה שהיה עשוי לגרום למישהו לדמיין אולי שינוי מקום עבודה מצד פפ), ומיד אחרי החתימה שלו על חוזה חדש. בגדול, המשמעות של זה היא שככל הנראה השנתיים הקרובות הן ההזדמנות האחרונה לצפות בקבוצה שפפ מאמן (אני שם בצד את כדורגל הנבחרות, שהוא סיפור אחר לגמרי). כשמדובר על אחד מגדולי המאמנים בכל הזמנים (אם לא ה), אני חושב שיש לזה משמעות לא מבוטלת עבור כל אוהד כדורגל באשר הוא, קל וחומר עבור אוהדים שמעריכים את פפ במיוחד.

ג. כך או כך, כתבתי שזה אכן לא מאוד מפתיע.

נ.ב. אני לא מסכים לגבי ההשוואה לוונגר ופרגוסון, ובוודאי לא לקלופ.
בניגוד לפפ, ונגר ופרגוסון היו מאמנים של מועדון אחד (ברמות הגבוהות), והיו מבוגרים בהרבה כשהיו בדרך לעזוב את המועדונים שלהם (בגילאים צעירים יותר דווקא כן דובר על זה שוונגר לדוגמה יבוא לאמן בריאל, ואם עמדת המאמן בריאל באותה תקופה לא הייתה דלת מסתובבת על סטרואידים, לא מופרך בכלל שהיה מגיע).
קלופ, בניגוד לפפ, לא בדיוק ‘השיג את הכול’ (טראבל לדוגמה), וגם אם כן אז בכל מקרה ההצלחות שהוא חווה במהלך הקריירה שלו הרבה יותר ספורות וספורדיות. אני בקלות יכול לדמיין שקלופ הרבה יותר רעב מפפ לעוד הצלחות ברמת המועדונים, ולכן לא אופתע בכלל לראות אותו חוזר למועדון-על כלשהו שאינו ליברפול.

צ’לסי בתגובה:

1000128844

פפ האביון, כואב הלב שאין לו כסף. בטח כשהתחרות שלו היא מועדוני ענק במימון מדינות כמו ליברפול וברייטון.

כל כך עצוב שזה מה שנהיה ממנו. הוא פעם היה מאמן שיודע לשלוף פתרונות מהכובע ודברים תפקדו בגלל שכל השיטה עבדה. היה שולף גם ילדים מהנוער אם היה צריך. היום? תלוי רק הרכש ושחקנים חדשים. באסה לראות את זה, אני מתחיל לחשוב שב state of mind שהוא נמצא כרגע לו היה מצליח להניע את את בארסה הנוכחית כמו פליק.

ופפ מפסיד למקום שלישי נוטינגהאם פורסט וזה כבר לא מרגש בכלל. איזו עונה גרועה לסיטי מחד, מאידך, הוא עדיין מקום רביעי (צ’לסי יכולה לעקוף כשתשלים את המשחק החסר) אז איזו עונה גרועה לליגה האנגלית. למעט ליברפול המפלצתית וקצת ארסנל, אין בשורה של ממש.

וניוקאסל יכולה להשתוות בנקודות.

אני חייב להגיד שליברפול בתקופה האחרונה לא מפלצתית בכלל, נראה לי שהם הגיעו לשיא מוקדם מדי ומאז ינואר יש שם ירידה ניכרת ביכולת, עדיין יש תוצאות, אבל היכולת מאוד גרועה.

אני חושס שבכך נמדדת גדולה של קבוצה, לנצח גם כשלא הולך והמשחק לא שוטף.

למה ריאל גדולה? כי היא יודעת איך לנצח. זו המעלה הראשונה הרבה לפני כדורגל אטרקטיבי או משיכת שחקני על.

כל קבוצה תחווה במהלך עונה ירידות, אבל אם אתה מאבד מינימום של נקודות תוך כדי, ואפילו מנצח את פריז ששחטה אותם, אז זה חוסן עצום וכך בדיוק לוקחים תארים.

היא גדולה בגלל מה שתיארתי, אבל היא היסטורית כי היא יודעת מתי להגיע לשיא. מסכים עם סארי, היא כרגע נראית בירידת אינטנסיביות.

אני חושב שזה יותר בגלל שהפרימיר ליג די מוכרעת והם שומרים כוחות לצמפיונס

הם עדיין פיבורטים מס 1 לזכות באלופות.

מול ריאל בחצי שם על ריאל ת’כסף

מול ריאל בחצי, דקה 89 של המשחק השני, ליברפול מובילה 38383:0 - אני עדיין שם את הכסף על ריאל. לא חוכמה.

בד"כ מסכים, השנה לא.

אבל נראה. אני תמיד בעד ליברפול במשחק ניטרלי.

תשמע, זה לא רק בליגה, ראית את המשחק מול פאריס? הם לא חיברו 2 מסירות במשחק…
הבעיה העיקרית של ליברפול לדעתי הינה הסגל, יש להם איזה 13 שחקנים וזהו, זה מאוד בעייתי לעונה כל כך ארוכה…

תשמע אני לא עוקב הדוק אחריהם. אבל כנראה שהמאמן שם מבין שעם סגל כזה אתה חייב לשמור על מאמצים.

בכל מקרה, הוא בדרך לדעתי להיות מאמן השנה. להשיג אליפות באנגליה עם כזה סגל קצר זה מרשים. העבודה שנעשית שם מבחינת האימון זה טופ.

אבל אני לא אובקיטיבי :slight_smile:

מחשבה שעלתה בראשי, מבלי להוריד מהקרדיט של ארנה סלוט - אז יורגן קלופ הוא זה שהחזיר את ליברפול לאופנה, הביא לה את גביע אירופה וה-0:4 על ברצלונה, בעיקר זכה באליפות הראשונה מאז 1990 משהו שקצת נהרס בגלל הקורונה, לפרקים הקבוצה תחתיו שיחקה את הכדורגל המלהיב באירופה מה שהעונה לא ממש קורה. הוא לא תיאר לעצמו שמנצ’סטר סיטי תהיה חלשה יותר ובכל מקרה קצת היה עייף. תארו לכם שהוא היה נשאר בשנה הזו ומוליך את ליברפול לאליפות ה-20 בתולדותיה - משתווה למנצ’סטר יונייטד. לא שהוא ‘חייב’ את זה כי הוא אגדה גם בלי קשר, ועדיין.

קצת התאכזבתי מהמשחק שלה נגד פריז סן ז’רמן, אבל זה משחק חוץ וגם להם מותר להישען פעם אחת על אליסון באמת-באמת, וזה מוכיח שזה העונה שלה. אהה, בעצם יש גם את ברצלונה.

אליסון דור אליסון.

לא נראה שלי שזה היה משנה לקלופ משהו. הוא עשה את שלו בגדול. נגמר לו האנרגיה, וזה לגיטימי.

עושה רושם שהאנרגיה שיש לפפ מגיעה על חשבון החיים האישיים, ואולי קלופ לא רוצה להגיע למצב הזה.