בגלל שפתחת פה, קיבלנו חודש לראות איך מסתדרים בלי פדרי.
מעניין מה האופציות של הצ’אבי עכשיו.
קשר אחד מרכזי פחות, זה אומר שגאבי חוזר לפתוח (ליאור, גם אני הקאתי בפה קצת) אבל האם טקטית הוא יעז להגיע ל 4-3-3? לבה לא משהו, ראפיניה חוזר רק עוד משחק, פאטי וטורס עובדים כמו חמורים ובהחלט נראים קצת יותר טוב משנה שעברה ויש גם ילדון אחד לאמין שצריך לקבל קצת דשא. כל אלו נכנסים לעמדות ההתקפה, לא שווה להרחיב מ 2 ל 3 את ה slot?
פחחחחח מדובר בצ’אבי. עד לפציעת הקשר הבא.
המשחק מול ויאריאל לא רלוונטי לבדיקה, מ-2 סיבות -
- אין קאנסלו, לפחות בינתיים.
- אין עולם בו צ’אבי עולה מול קבוצה ברמה של ויאריאל עם פחות מ-4 קשרים, גם אם פדרי היה כשיר. כלומר - גאבי, גונדואן, פרנקי ורומאו ינסו לעשות משהו מועיל, מול קבוצה שלפחות לא תתבנקר. עד שצ’אבי יזרוק את פראן, פאטי, אבדה, לאמאל וחלב למגרש בדקה ה-75.
אולי נראה משהו במשחק שאחרי, מול אוסאסונה. בדגש על ה"אולי".
אולי זה מאוד אופטימי ביחס לצ’אבי.
נחכה ונראה (ונתבאס)
מה שאמר דורון.
לבה יבש כי הוא מבודד, כי צ’אבי האידיוט פשוט מסרס את המערך בשם אעלק תמיכה ושליטה במרכז המגרש.
עריכה:
איל! העברת את ההודעה שלך וההודעה שלי יצאה חסרת קונטקסט. ישך נס שאני עדיין מנהל (אין לי מושג למה…) והעברתי את ההודעה.
צפה לפגיעה
א. היה נראה לי שזה מתאים יותר לדיון הזה.
ב. לא הבנתי שהגבת לדורון בהמשך לתגובה שלי.
ג. עם ברצלונה הנוכחית אני גם ככה צופה פגיעה על בסיס שבועי. וגם צופה בפגיעה.
אנסו פאטי בצ’אבי-טים זה דבר שאני לא מצליח להבין. כשצ’אבי רק התחיל אנסו בדיוק נפצע והושבת ואז חזר ושוב נפצע מיד. בפועל אנסו פאטי היה כשיר באופן רצוף החל מאוגוסט 22. מאז יש לנו סאגה לא ברורה שנמשכת כשנה ומסתיימת בהשאלה מרגיזה. במהלך אותה סאגה היו 45 משחקים (אם מתעלמים ממשחקי ידידות ואימונים).
מתוך אותם 45 משחקים אנסו פתח רק ב-13 משחקים והשלים 90 דקות רק פעמיים ורק פעם אחת לא שותף בכלל. כלומר יש לנו 11 משחקים בהם אנסו מוחלף, 2 שהוא מסיים, 1 שהוא לא בסגל ו-31 פעמים שהוא נכנס כמחליף.
מתוך 31 המשחקים כמחליף 13 פעמים הוא נכנס אחרי הדקה ה-75. עולה פה טענה שפאטי קיבל המון הזדמנויות ולא ידע לנצל אותן, אבל אם יש משהו ששחקן צריך כדי לצבור מומנטום וביטחון זה המשכיות. בכל פעם שפאטי פתח הוא מיד חזר לאחר מכן לספסל. הפעם היחידה בה קיבל שני משחקים ברצף כשחקן הרכב (תחת צ’אבי) הייתה באוקטובר.
כולנו יודעים מה אנסו פאטי שווה, כולנו ראינו את הכישרון המטורף ואת חכמת המשחק. מאמן נורמלי אם היה מקבל את אנסו ברצף לשנה היה מוציא ממנו כל כך הרבה יותר. אם לשאר המאמנים יש נסיבות מקילות בדמות פציעות לצ’אבי אין. הוא פשוט חירבן את אנסו פאטי.
או בקיצור
מה מפריע לך לכתוב את אותו הדבר על פראן או אבדה?
תן להם לפתוח 40 משחקים ברצף כדי לדעת אם הם שווים משהו או לא. למה לקטול אחרי 3 משחקים כמחליפים?
זה שאנסו עלה כמחליף בדקה ה 75 היה אמור להקל עליו. מגן עייף, אולי עם צהוב כבר. כל שחקני הספסל רואים בזה הזדמנות להראות מה הם שווים, טורפים את המגרש, מנסים להרשים.
פאטי ממש לא הרשים, לא כשהיה מחליף ולא כשפתח.
אני ראיתי מספיק והגעתי למסקנה שלי. עדיף לו לנסות את מזלו בחוץ.
פראן דווקא קיבל קרדיט לתקופה די משמעותית בעונה שעברה עד כמה שאני זוכר. וגם ממנו אפשר וצריך היה להוציא הרבה יותר. אני כן חושב אבל שהכישרון של אנסו יוצא דופן ושפראן מעולם לא הראה את הניצוצות של פאטי.
מעבדה אין לי שום ציפיה או אכזבה כי מעולם לא ראיתי ממנו משהו יוצא דופן.
לעלות בדקה 75 בקבוצה של צ’אבי זה לעלות לבלגאן. זה אחרי שכבר מעט ההיגיון שעוד היה ירד באסלה.
הפער הוא מאה ומשהו דקות לטובת פראן, לא משהו מופרז. פראן לא קיבל את כל הדקות של פאטי. גאבי השתלט על המשבצת שלהם.
הדקות המצטברות קצת מרמות. השאלה באיזה ריכוז אתה מקבל אותן…אם תיתן עכשיו לפאטי 3-4 משחקים שלמים תוכל לראות תהליך. אם תיתן לו את אותה כמות דקות על 10 משחקים לא תראה שום תהליך.
בכל מקרה גם פראן פוטנציאל לא ממומש. יש הרבה כאלה לצ’אבי.
פראן ופאטי שניהם קיבלו מספיק הזדמנויות מהספסל ולפעמים גם פתחו.
שניהם הסריחו ושניהם קיבלו על הראש ממני בכל הזדמנות. פראן גם לא בעמדה שלו בניגוד לפאטי.
אני לא מבין למה אתה שופט את פאטי אחרת ולא דורש עשרות משחקים של 90 דקות לפראן כדי שיוכל להוכיח מה הוא שווה.
אתה כאילו חושב שפאטי זה אותו שחקן של לפני 4 שנים ואם רק צ’אבי היה נותן לו, הוא היה חוזר לאותה רמה. אבל הוא לא מראה שום דבר כזה. אתה הרי לא רוצה להחזיר את אומטיטי בגלל שהיה אדיר ב 2018?
על עבדה כולם כולל אני הגיעו למסקנה שזה דמבלה לעניים, על סמך 3 משחקים שלו. אנחנו לא צריכים 1400 דקות כדי לגבש דעה על שחקן. אני בטוח שגם אתה מחזיק בדעה על שחקנים אחרי שראית אותם משחקים כמה משחקים בודדים.
חולק עליך שפאטי הסריח. 90% מהפעמים שהוא נכנס למגרש משחק הנעת הכדור השתפר. יש פה נטיה למדוד שחקנים ביחס לעצמם ומה שמתפספס זה ההשפעה על המשחק הקבוצתי. כמה זמן לקח לפורום הזה לקלוט שגאבי זה בלון ופדרי טוב אבל לא מספיק משפיע?
כשפאטי משחק בארסה טובה יותר. כשפראן משחק זה לא משפיע.
אז אני חושב שפאטי לא שיפר את בארסה בכלום.
אני אפילו אומר שהמעבר ל 4-4-2 הוא התוצאה שלא מצאנו קיצוני שמאלי. לא פאטי, לא פראן, לא ראפיניה לא הצליחו שם. זאת הסיבה שגאבי הועדף על פני קיצוני נורמלי. לא חושב שצ’אבי הגיע עם ה 4-4-2 שלו מהבית, אלא שהשחקנים שיש לא התאימו ל 4-3-3 והיה לנו בור בצד שמאל.
אני רציתי את קראסקו הקיץ מהסיבה הזאת. בסוף נקבל עוד שחקן בלי עמדה כמו פליקס, שהצוות המקצועי לא רוצה אבל הנשיא מתעקש.
יש דשא יש משחק. אפשר לדבר על הסגל:
טר שטגן, פנייה
קאנסלו, באלדה, כריס, אראוחו, איניגו, קונדה, רוברטודו, אלונסו.
דה יונג, רומאו, פדרי, גאבי, פרמין, גונדואן
לבה, לאמין, ראפיניה, פליקס, פראן
מה הייתי רוצה שנראה:
טר שטגן
באלדה אראוחו, קונדה, קנסלו
פרנקי, גונדואן פדרי
פליקס, לבה , ראפיניה
מערך שיכול להשתנות ל:
אראוחו פרנקי קונדה
באלדה גונדואן פדרי קנסלו
פליקס
לבה ראפיניה
בפועל פליקס יוקפא, קנסלו יפתח מגן שמאלי, לאמין יטחן עד אבק וגאבי ימשיך באגף.
סתם לכיף, יש עוד רעיונות לסגל הקיים?
אני חושב שלא מעט פעמים נעלה עם קאנסלו או עם באלדה, ועם 3 בלמים (או שניים ו-He’s here, he’s there, he’s every fuck where).
לפחות עד הדקה ה-70, כשצ’אבי יקלוט מה המערך של היריבה.
יש לנו שלושה בלמים מעולים ושני מגנים באוריינטציה מאוד התקפית.
הייתי פותח עם חמישיה אחורית כששני המגנים רוב הזמן עולים למעלה.
כל האופציות פתוחות בפני צ’אבי. כשכולם בריאים, יש לו את כל הגמישות שבעולם.
בפועל, הרבה תלוי בכושר של השחקנים. האם קאנסלו יתחבר לקבוצה ישר? האם באלדה יקבל קצת שכל? האם לאמין, אם ימשיך לקבל קרדיט בימין, יעזור גם בהגנה וגם יהיה לו שיתוף פעולה עם קאנסלו?
הרבה שאלות, סגל טוב, צ’אבי צריך להראות מה הוא יודע לעשות. הוא קיבל את כל מה שרצה, למעט ברנארדו, וקיבל את פליקס במבצע 1+1.
שלא יתלונן עכשיו על דשא קצר ושמש בעיניים.