הדקות המצטברות קצת מרמות. השאלה באיזה ריכוז אתה מקבל אותן…אם תיתן עכשיו לפאטי 3-4 משחקים שלמים תוכל לראות תהליך. אם תיתן לו את אותה כמות דקות על 10 משחקים לא תראה שום תהליך.
בכל מקרה גם פראן פוטנציאל לא ממומש. יש הרבה כאלה לצ’אבי.
הדקות המצטברות קצת מרמות. השאלה באיזה ריכוז אתה מקבל אותן…אם תיתן עכשיו לפאטי 3-4 משחקים שלמים תוכל לראות תהליך. אם תיתן לו את אותה כמות דקות על 10 משחקים לא תראה שום תהליך.
בכל מקרה גם פראן פוטנציאל לא ממומש. יש הרבה כאלה לצ’אבי.
פראן ופאטי שניהם קיבלו מספיק הזדמנויות מהספסל ולפעמים גם פתחו.
שניהם הסריחו ושניהם קיבלו על הראש ממני בכל הזדמנות. פראן גם לא בעמדה שלו בניגוד לפאטי.
אני לא מבין למה אתה שופט את פאטי אחרת ולא דורש עשרות משחקים של 90 דקות לפראן כדי שיוכל להוכיח מה הוא שווה.
אתה כאילו חושב שפאטי זה אותו שחקן של לפני 4 שנים ואם רק צ’אבי היה נותן לו, הוא היה חוזר לאותה רמה. אבל הוא לא מראה שום דבר כזה. אתה הרי לא רוצה להחזיר את אומטיטי בגלל שהיה אדיר ב 2018?
על עבדה כולם כולל אני הגיעו למסקנה שזה דמבלה לעניים, על סמך 3 משחקים שלו. אנחנו לא צריכים 1400 דקות כדי לגבש דעה על שחקן. אני בטוח שגם אתה מחזיק בדעה על שחקנים אחרי שראית אותם משחקים כמה משחקים בודדים.
חולק עליך שפאטי הסריח. 90% מהפעמים שהוא נכנס למגרש משחק הנעת הכדור השתפר. יש פה נטיה למדוד שחקנים ביחס לעצמם ומה שמתפספס זה ההשפעה על המשחק הקבוצתי. כמה זמן לקח לפורום הזה לקלוט שגאבי זה בלון ופדרי טוב אבל לא מספיק משפיע?
כשפאטי משחק בארסה טובה יותר. כשפראן משחק זה לא משפיע.
אז אני חושב שפאטי לא שיפר את בארסה בכלום.
אני אפילו אומר שהמעבר ל 4-4-2 הוא התוצאה שלא מצאנו קיצוני שמאלי. לא פאטי, לא פראן, לא ראפיניה לא הצליחו שם. זאת הסיבה שגאבי הועדף על פני קיצוני נורמלי. לא חושב שצ’אבי הגיע עם ה 4-4-2 שלו מהבית, אלא שהשחקנים שיש לא התאימו ל 4-3-3 והיה לנו בור בצד שמאל.
אני רציתי את קראסקו הקיץ מהסיבה הזאת. בסוף נקבל עוד שחקן בלי עמדה כמו פליקס, שהצוות המקצועי לא רוצה אבל הנשיא מתעקש.
יש דשא יש משחק. אפשר לדבר על הסגל:
טר שטגן, פנייה
קאנסלו, באלדה, כריס, אראוחו, איניגו, קונדה, רוברטודו, אלונסו.
דה יונג, רומאו, פדרי, גאבי, פרמין, גונדואן
לבה, לאמין, ראפיניה, פליקס, פראן
מה הייתי רוצה שנראה:
טר שטגן
באלדה אראוחו, קונדה, קנסלו
פרנקי, גונדואן פדרי
פליקס, לבה , ראפיניה
מערך שיכול להשתנות ל:
אראוחו פרנקי קונדה
באלדה גונדואן פדרי קנסלו
פליקס
לבה ראפיניה
בפועל פליקס יוקפא, קנסלו יפתח מגן שמאלי, לאמין יטחן עד אבק וגאבי ימשיך באגף.
סתם לכיף, יש עוד רעיונות לסגל הקיים?
אני חושב שלא מעט פעמים נעלה עם קאנסלו או עם באלדה, ועם 3 בלמים (או שניים ו-He’s here, he’s there, he’s every fuck where).
לפחות עד הדקה ה-70, כשצ’אבי יקלוט מה המערך של היריבה.
יש לנו שלושה בלמים מעולים ושני מגנים באוריינטציה מאוד התקפית.
הייתי פותח עם חמישיה אחורית כששני המגנים רוב הזמן עולים למעלה.
כל האופציות פתוחות בפני צ’אבי. כשכולם בריאים, יש לו את כל הגמישות שבעולם.
בפועל, הרבה תלוי בכושר של השחקנים. האם קאנסלו יתחבר לקבוצה ישר? האם באלדה יקבל קצת שכל? האם לאמין, אם ימשיך לקבל קרדיט בימין, יעזור גם בהגנה וגם יהיה לו שיתוף פעולה עם קאנסלו?
הרבה שאלות, סגל טוב, צ’אבי צריך להראות מה הוא יודע לעשות. הוא קיבל את כל מה שרצה, למעט ברנארדו, וקיבל את פליקס במבצע 1+1.
שלא יתלונן עכשיו על דשא קצר ושמש בעיניים.
לא קיבל גם את זובימנדי/קימיך. מסכן.
תשמע, הוא צודק. אין לנו קשר דפנסיבי ברמה גבוהה.
בינתיים אני מרוצה מרומיאו ואף פעם לא הבנתי מה מיוחד בזובימנדי.
אבל כן, זובימנדי וברנארדו לא הגיעו. במקומם הגיעו קאנסלו, לעמדה הכי בעייתית, גונדוגן במקום ברנארדו, ורומיאו.
צ’אבי לא יכול להתלונן.
כואב לי הלב כמעט. כמו לפני 6 שנים כשסיפרו לי יומם וליל למה מגיעות לוואלורדה הנחות כי ניימאר עזב וקבוצה עם מסי וסוארז לא שווה כלום.
רומאו הראה סימנים מדאיגים מאוד לגבי היכולת שלו להתמודד עם לחץ.
לא חושב שאפשר להשוות אותו לזובימנדי או קימיש
אני חושב שזה היה קשור לטענה שהוא לא שיחק 4-3-3, ובסוף ה 4-4-2 שהוא הראה בעונה הראשונה הראה תפוקה לא רעה.
מסכים, אבל אין מאמן בעולם הזה (טוב כנראה חוץ מפפ) שמקבל את כל השחקנים שהוא רוצה. צ’אבי לא קיבל את הקשר האחורי הספציפי שרצה וברנרדו סילבה, את כל היתר כן. אין ממש תירוצים לכדורגל לא טוב עם הסגל הזה.
אין תירוצים?
לבנדובסקי נראה שחקן גמור ואין לנו מחליף עד ינואר, יש לנו קשר דפנסיבי בינוני מינוס, מגן שמאלי שלא יודע לעשות הגנה, אין שחקן אגף שמאל אמיתי נורמלי ובאגף ימין יש ילד בן 16, ועוד כמה אופציות בינוניות.
אם היה לנו כסף, כנראה שהמועדון היה מטפל לפחות בחלק מהבעיות האלו.
המחליף לחלוץ, והקשר האחורי אלו הדברים היחידים בהם היינו אולי מחפשים מחליפים ביותר כסף, אבל:
יש לך את קו ההגנה הכי טוב בספרד פלוס קאנסלו. אותו ילד שלא יודע לעשות הגנה, היה לא רע כחלק מאותו קו.
ראפיניה היה מייצר המצבים הכי טוב באנגליה לפני שהגיע אלינו.
לוונדובסקי מצד אחד נראה כבוי לגמרי, מצד שני השחקנים האחרים לא מצליחים לייצר לו מצבים.
פדרי ודה יונג קשרים מעולים, ואני חושב שפליקס בשמאל כאופציה ל second striker, יכולה להיות מעולה ולהוציא ממנו יותר.
הסגל ככלל הוא לא רע, וסימן השאלה שלי הוא על צ’אבי. אפשר לדבר שהסגל התגבש רק ביום האחרון של החלון ולא הייתה מספיק הכנה, ועדיין, אני מקווה שעד ינואר נראה כדורגל טוב יותר. יש גבול לכמה שחקנים מאמן צריך לקבל בשביל להצליח לייצר כדורגל.
אם מחליפים בין פפ צ’אבי, אז תוך חודשיים האלנד מת וסיטי מסיימת עונה בלי תארים, בזמן שלבנדובסקי נראה החיה של באיירן, ואנחנו פייבוריטים לטרבל.
אולי מי שמוצץ את המיץ מלבה כאילו הוא שחקן בן 20 יש גם אחריות לזה?
ואו מצד אחד מגרשים את השחקן שיכול היה לבריטון ומצד שני מתלוננים שאין מחליף עד ינואר.
דרך אגב שאתה מביא שחקן בינואר ויש לך את לבה אז קשה בדיוק להביא עוד שחקן מחליף לעמדה הזו כי אין הרבה שחקנים בכירים שיסיכמו להיות בסופו של דבר המחליף של לבה בברצלונה לשלושה ארבעה חודשים…
RDT תסלח לי אבל אף מאמן בעולם לא מקבל 100 אחוז ממה שהוא רוצה. צאבי קיבל כמעט כל מה שהוא רצה בשנתיים האחרונות. הוא קיבל באופן יחסי יותר ממאמנים אחרים שהיו פה לפניו, להזכיר לך (אתה זוכר את טאטא מרטינו מתחנן לפקאינג בלם אחד ואחרי זה מביאים לו את סונג?)
אין לו יותר שום תירוצים . אני לא מבקש אלא דורש ממנו תוצאות להשקעה הזו.
א. כדורגל יותר יפה ושנראה כמו קבוצה שרצה לאליפות ולא כמו חטאפה הגירסה הקטלונית שלה.
ב. להילחם בצורה רצינית על אליפות
ג. להגיע לשלבים המאוחרים של ליגת האלופות
זהו
דרך אגב אני גם מאוד סקפטי בלשון המעטה שהוא ימלא אחר הדרישות האלו.
(מתנצל אם זה כבר נכתב)
שאלה - אם כולנו קצת מיצינו את מערך 4 הקשרים של צ’אבי, ורוצים לחזור ל-433, האם זה אומר שבהרכב האידיאלי שלנו כשכולם כשירים (אוקיי אולי צריך לכתוב את זה בדיון הפנטזיות) קאנסלו בשמאל, ובאלדה בספסל?
הסבר - במערך מהעונה שעברה לא היה לנו קיצוני שמאלי אמיתי, ולכן באלדה שיחק שם כאשר גאבי יורד לאמצע לייצר קופסה עם שלושת הקשרים. אם נחזור ל-433, עם פליקס או פראן בשמאל, אז כדי לשמור על העליונות באמצע, לא עדיף שקאנסלו ישחק מגן עם רגל הפוכה ויצטרף לאמצע? משהו כזה:
ראפיניה לבה פליקס/פראן
פדרי גונדו
פרנקי קאנסלו
קונדה אראוחו כריסטנסן
שטגן
דעתכם?