צ'יפים לצ'אבי - דיון הטקטיקה והסגל לעונת 23/24

אם רוצים לחזור ל4-3-3 למה לחזור ל3-4-3?

עמדות המוצא הן ב-433 כמובן:

ראפיניה לבה פליקס
פדרי פרנקי גונדו
קונדה אראוחו כריסטנסן קאנסלו
שטגן

אה אוקיי לא הבנתי אותך. כל דבר שיחזיר את באלדה לגודלו הטבעי אני בעד. ככה אולי יהיה לו סיכוי לפתח קריירה…

לא אוהד ברצלונה, אבל יש בעיית נטיה ימינה מאוד חזקה במערך הזה (לפחות בהנחה שתשחקו עם פליקס ולא עם פראן שעוד איכשהו כן אוהב אגף שמאל).
פליקס רחוק מלהיות שחקן אגף, ובטח שלא אגף שמאל. ראפניה שחקן אגף ימין טהור.
כשלכל זה אתם מחליפים את באלדה ששורף את אגף שמאל בקאנסלו שרחוק מלהיות מגן קלאסי במובן הזה, אתם מאוד מצמצמים את המשחק לאגף אחד בלבד.

באלדה, גם מבלי לעשות פעולה התקפית אחת טובה, מחייב את הגנת היריב להתפרש לכל רוחב המגרש ובכך מייצר הרבה שטח לשאר השחקנים שלכם. לוותר עליו מבלי לוותר על פליקס או ראפיניה לטובת טורס יגרום לכך שתצטרכו להתמודד עם צפיפות מאוד גדולה פעם אחר פעם.

לכן, אם תשאלו אותי, הרבה יותר הגיוני שתשחקו עם באלדה באגף שמאל וקאנסלו בימין, גם אם מבחינת סכימת הכישרון על המגרש עדיף לכם לשחק עם קונדה כמגן ימין וקאנסלו בשמאל.

זה כמובן מבלי להתחשב בכך שבאלדה שחקן לא רע בכלל.

מערכים כאמור הם יותר דינאמיים, ה4-3-3 כשבארסה תחזיק בכדור יהפוך בכל מקרה ל 3-4-3.

קו אחורי של קונדה אראוחו וכריס

קישור של ארבעה אליו קנסלו עולה

ושלישיה קדמית.

זה גם בגדול יכול 3-2-3-2

אותו קו של שלושה בהגנה

דאבל פיבוט שמכסה גם על קנסלו

ווינגרים בדמות ראפי וקנסלו עם פדרי מתחת ללבה ופליקס.

הבעיה בגדול נשארת הפער בין ימין לשמאל. אחד הדברים הטובים במה שכרגע עובד לצ’אבי זה חזרה למקורות למערך סימטרי אליו קבוצה מתקשה להגן מולו ולצפות את המהלכים קדימה. מערכים אסימטריים הם צפויים מאוד, והם בגדול יכולים לעבוד בסיטואציה בה יש לקבוצה הנגדית חולשה מאוד ברורה באחד האגפים, או תלות התקפית באגף אחר (לצורך העיניין התלות של ריאל בויני באגף)

אומנם הייתי שמח גם לתת לבאלדה לראות קצת ספסל לעיתים, אבל עקרונית מערך אסימטרי שקונדה או אראוחו מימין מחזיר אותנו את אותם צעדים אחורה בכל הנוגע ליצירת מצבים.

בהמשך לבכי שלי על העומס על קאנסלו, לידיעת הקורא צ’אבי

Cancelo has started all of the 17 games he has played since September 16. He has played more than 25 hours of football in 64 days.

Gündogan has played all 90 minutes of the game in his last 15 appearances for club and country.
החל מ 19 לספטמבר.

אם היו נפצעים במשחק האחרון בנבחרת, בטח בבארסה היו מאשימים את מאמן הנבחרת.

פליקס גם הוא שיחק המון, אבל לרוב מוחלף סביבות דקה 70 וגם היה מחליף ב 3 משחקים.

נ.ב. משום מה , בטראנספרמארקט אי אפשר לראות את הדקות כולל נבחרת וידידות. אבל יש ב whoscored

העיתונאי (והשופר של צ׳אבי) חאבי מיגל: ״אני קורא דעות שלצ׳אבי יש סגל יותר טוב מהעונה שעברה ואני לא מסכים. בגלל הפייר פליי, בארסה לא מצאה באמת מחליף לבוסקטס והשחקנים שצ׳אבי באמת רצה, זובמינדי וקימיך, לא היו ברי השגה. הקבוצה איבדה את דמבלה, שעם כל הבעיות שלו מסביב, היה עדיין הקיצוני שיצר הכי הרבה בקבוצה. הפיתרון הוא קידום של ילד מבטיח בן 16, אבל הוא עוד לא תחליף ראוי״.

״מכל החיזוקים של הקיץ, קאנסלו גונדואן ואיניגו מרטינס כרגע עומדים יחסית בציפיות, גם הם הגיעו במעט כסף בגלל הפייר פליי. ז׳ואו פליקס הכריע כמה משחקים אבל ציפו ממנו ליותר״.

״הבעיות העיקריות של בארסה הן החיסרון של בוסקטס, שהשפיע גם על ההגנה, החיסרון של קיצוני שובר שיויון כמו דמבלה, האימפוטנטיות של לבנדובסקי והפציעות המרובות״.

איזה אפס. איכס.

הוא שכח שהוא לחץ על ראפיניה ב-60 מיליון? מה זה אם לא תחליף לדמבלה? איזו גניבת דעת זה לכתוב שנשארנו רק עם לאמין.

הוא מעז ללכלך על לבנדובסקי שהוא זה שהתעקש להביא אותו ב-45 מיליון? שהוא זה שמשחק בשיטת משחק עלובה שמנתקת אותו משאר השחקנים על הדשא? שהוא זה שלא נותן לו מנוחה, ושוחק אותו דק דק? שכח שהוא לא רצה להשתמש בממפיס כדי לתת לו מנוחה? ומה עם פראן ב55 מיליון? פרח מזכרונו? מכרנו את אובה כדי לממן את הרכש הביזיוני שלו של קונדה!!

ואם כבר קונדה, אז העזיבה של בוסקטס השפיעה על ההגנה? באמת? שכח שקונדה שלו עלה לנו 50 מיליון? ועוד אחרי שכבר היה את כריסטנסן? מה עם אריק גרסיה שנותן עונה חלומית בג’ירונה והוא לא ידע להוציא ממנו כלום? מי אשם שבזבזנו 50 מיליון על לחזק את ההגנה והיא נחלשה? אף אחד לא ידע שבוסקטס בן 90 והוא רוצה לצאת לפנסיה?

ועוד מתלונן על זה שקאנסלו, וגונדוהאן הגיעו במעט כסף? שני שחקני הרכב בכל קבוצה באירופה. אההה, חבל שלא עלו גם הם כל אחד סביבות 50 מיליון, והתגלו כרכשים כושלים. אתה לא יכול לעשות רכש ב210 מיליון דולר על פאקינג 4 שחקנים ולבכות שהם לא טובים. לך הביתה יא אפס.

זה מראה שצאבי מבין שזה הסוף .

מתחילים התירוצים…

סוף עצוב אבל ידוע מראש.

לקרוא לדמבלה זה שיצר הכי הרבה בקבוצה כשהבנאדם נפצע בזמן הכי קריטי של העונה שעברה ומעולם לא באמת הותיר חותם על תוצאות המשחקים, זה לגמרי עלבון לאינטיליגנציה. גם אם הוא עושה דריבלים מוצלחים ומושך אליו שחקנים, כמות הנזק שהוא גורם לה במשחק נתון עולה על כל תרומה.

אתה קצת מתעלם מזה שבעונה הקודמת (או זו שלפניה? אני לא זוכר הכי טוב את הדברים האלה) הוא היה המבשל המצטיין ובהחלט היה שם בשביל להכריע משחקים.

עם כל ה"אי-סימפטיה" לדמבלה, לא מוצדק להוריד מהיכולת הטובה שהייתה לו. לא מוצדק המחיר ששילמנו עליו, שמח שהיום אנחנו בלעדיו, אבל מקצועית הייתה לו תרומה ועוד איך (גם אם לא עמד בציפיות).

דמבלה היה היחיד בקבוצה שלכם שהיה יכול ליצור שער מכלום. היום אתם צריכים לעבוד קשה בשביל כל שער. עכשיו כשלבנדובסקי פחות מאיים ודמבלה אינינו אין לכם שחקן התקפה שגורם ליריבות לחשוש. אני כן יכול להבין את הטענה הזאת. אמנם יש מחליף לדמבלה אבל הוא לא באותו קאליבר.

תזכיר לי מה הוא עושה בפסז?

היה יכול… אבל לא יכל…

מה עושים עם פוטנציאל שמסרב להתממש?

נותנים לו שנה

ועוד שנה

ועוד שנה

ועוד שנה

ועוד שנה

ועוד שנה

ועוד שנה

ואחרי 7 שנים אומרים חלאס

אני מבין את התסכול שלכם ממנו, הוא מעולם לא עמד בציפיות, אבל הוא בכל זאת הוסיף משהו שאין ממנו היום גם אם המשהו הזה בא עם חסרונות. בסופו של דבר צ’אבי בנה על השחקן הזה, כשהיה כשיר הוא היה שחקן מפתח אצלו, ועכשיו הוא כבר לא זמין לו. בעיני צ’אבי הוא היה שחקן משמעותי שלא הגיע לו תחליף.

גם ראפיניה יכול ליצור מצב מכלום , ועושה את זה באותה תדירות.
פעמיים בשנה בערך.
בשבילי ראפיניה הוא מחליף ראוי לדמבלה בימין, ולא הפסדנו כלום בשמאל כי ראפיניה היה גרוע שם.
פליקס יותר טוב מראפיניה בשמאל, אז הרווחנו לעומת שנה שעברה.

יותר ויותר נראה שצ’אבי מסתמך בעיקר על חומרי גלם והרבה פחות על בישול… קצת כמו שף שמקבל לידיו מסעדת עילית ומתקשה לקבל את העובדה שלמשקיע אין כסף לקנות סטייק ואגיו מיושן ופטריות כמהין. שף טוב יודע להכין גם חביתה וכנפיים.

נסכים שלא להסכים, ובכל מקרה צריך להבין איך צ’אבי רואה את הדברים. גם אם הוא העריך יתר על המידה את דמבלה, לדעתכם כמובן, מבחינתו הוא צריך להסתדר עכשיו עם שחקן פחות טוב שם. צ’אבי מאוד העריך את דמבלה ודחף שישאר הרי.

הבעיה שהרגילו את הקהל לוואגיו, ואת הקהל הזה צריך להאכיל. בינתיים הציפיות שלכם לא יורדות, כאשר לקבוצה כבר אין את הכלים לשחק את הכדורגל שאתם רוצים לראות.

אני חושב שצ’אבי מנסה להסתדר עם מה שיש לו. למרות שיש לו שליטה מלאה או כמעט מלאה בנוגע לרכש, עדיין יש דברים שהוא היה רוצה לעשות אבל מוגבל מאוד ונאלץ להתפשר בגלל התקציב. עכשיו כשהשניים בקישור חזרו מהפציעות שלהם אנחנו רואים את הפער ביכולת בין מה שהם מביאים לבין מה שהיה שם לפני שהם חזרו. אמנם חשוב למועדון לפמפם למשל את באלדה גאבי פרמין וימאל ככוכבי כדורגל כבר היום, אבל הם דיי רחוקים כרגע מהרמה הדרושה להיות שחקני סגל בבארסה, בטח שלא בהרכב.

עכשיו שלא יובן לא נכון, אני לא מגן פה על צ’אבי ומנקה אותו מכל אשמה באיך שהקבוצה נראית, אבל גם הוא נאלץ להתפשר, ולא מעט. לא בטוח שמאמני טופ אחרים ירצו לקבל על עצמם את האחריות הזאת ויסכנו לעצמם את השם והקריירה.

השינוי צריך להתחיל לא מצ’אבי, שלאחריו יבוא מאמן שיאלץ להתמודד עם אותן הבעיות. השינוי צריך להיות בתפיסה ובדרך, כי כרגע המועדון ממשיך להתדרדר. כבר שנים שאני כותב על כך שצריך דרך והמשכיות, בניה לטווח ארוך וסבלנות בנוגע לרכש, גם בנוגע אליכם וגם לריאל. לדעתי האישית והכנה, בברצלונה עושים את כל הטעויות האפשריות בדרך שלהם. הרעיון של לקנות את ההכי טוב במה שהכסף מספיק לו הרסני בעיניי. קניתם מספר שחקנים שבדיעבד מתגלים כשחקנים לא טובים מספיק, ואז מחליפים אותם בסיום העונה עם עוד שחקנים בינוניים כי זה מה שהכסף מספיק לו. כבר כמה שנים שההרכב שלכם לא יציב ומתחלף. השנה נכנסו לשם קאנסלו פליקס וגונדוהן, שניים מהם מושאלים ואחד יחסית מבוגר, ומה יהיה שנה הבאה? שוב פעם מושאלים אחרים ושוב פעם שחקנים בינוניים שיעלו מחיר בינוני וזה מה שהמועדון מסוגל לו? איך יקרה השינוי אם ימשיכו בדרך הזאת?

לסיכום אני חושב שצ’אבי עושה טעויות, אבל גם הוא לא מרוצה מאיך שהקבוצה נראית וזה לא הכדוגל האופטימלי בעיניו. הוא בהחלט לא המאמן הטוב בעולם אבל גם אין לו את הבוצה הטובה בעולם. ברצלונה צריכה לשנות את הדרך שלה הרבה לפני שהיא משנה את המאמן.

בסוף כשנסגר חלון ההעברות מאמן נמדד על מה שהוא מוציא מהסגל שיש לו. צ’אבי לא קיבל ואגיו ואני לא ציפיתי לאכול ואגיו. מה שצ’אבי עושה זה לשרוף כנפיים. וזה לפני ששאר מאמני הליגה יטענו בצדק שלא בכנפיים עסקינן.

שוב, אתה מתמקד בבעיה שהיא לא הבעיה העיקרית. גם אם צ’אבי יכל להוציא יותר מהקבוצה, אם מסתכלים על האינפי, החלפה שלו לא תפתור את הבעיה שלכם. אתם בלופ הזה עם כמה מאמנים כבר.

קודם כל, אם אני אצטרך למצוא את הרגע שבאמת ברצלונה עוברת מ"תקופה רעה" או “משבר” ל"התפוררות הפרוייקט" זה הרגע בו הכתבה הזאת יצאה. אחרי שיוצאת כתבה כזאת שיורדת על חלק מהשחקנים ומאשימה את כולם השאלה היא לא “האם צ’אבי צריך לדאוג?”, אלא “מתי הוא יסיים את דרכו?”.

כמה טענות חשובות:

1. אני לא חושב שאפשר לטעון שברמה האובייקטיבית ראפיניה טוב מדמבלה. מחוייב ככל שיהיה הברזילאי, וטיפש ככל שיהיה הצרפתי, היתוש נולד מוכשר ממנו, והוא לחלוטין יכול להיות מוגדר כ “אוטונומיה התקפית”. שחקן שלא תלוי באף אחד אחר כדי לייצר מצבים. רטפיניה מוגבל יותר ממנו. זה לא אומר שבהינתן העובדה שכרגע יש את ראפיניה ולא דמבלה זו סיבה לא לעשות התאמות ולהפסיק לנסות לתקוף מהאגפים.

2. המודל של ה"כאן ועכשיו" הוא מודל שלא בהכרח בא להחליף את העתיד, אלא מדובר על ניסיונות לשמור את ברצלונה עם הראש מעל המים מבחינת תודעה. תאורטית, אפשר היה לא להביא כוכבים ולנסות לצמוח לאט עם שחקנים צעירים מהנוער, או לעשות רכש מקבוצות קטנות בספרד בליגות נמוכות (פדרי ופבלו טורה לדוגמא), מנגד, זאת התאבדות ברמת התודעה והפרסום, וכשזה נעלם, ההכנסות נעלמות מה שמגדיל יותר את הבור הכלכלי של המועדון. המטרה היא לא לייצר גלקטיקוס בקלטאלוניה, אלא לעזור לה למשוך כמה שנים כדי להצליח לבנות בסיס.

3. הבעיה העקרונית שלי היא שמגיע מאמן שטוען ש"אם היה לי את השחקן X או Y הכדורגל היה אחר". אני לא חושב שאם היה לנו שחקן כמו זובימנדי בקישור האחורי היו נפתרות יתר הבעיות בקבוצה (חלוקת דקות או סגנון משחק), אלא הייתה נפתרת לנו בעיית הקשר האחורי. גם אם בוסקטס הייתה לנו בעיקר הגנה טובה יותר, ולא התקפה מבריקה. כשמאמן מפיל את כל האיכות של הקבוצה שלו על איכות של שחקן כזה או אחר זה אומר לא מעט על היכולת שלו להוציא את המקסימום מהשחקנים שלו. התלות הזאת היכולת האישית של השחקנים (אם אין את דמבלה אז אין משחק אגפים, או אם אין את פדרי אין כדורי עומק) אומרת המון על היעדר השיטה אצל צ’אבי. הדוגמא הראשונה שאני חושב עליה ישר היא סקאלוני וארגנטינה שהצליח לייצר כדורגל לא רע עם שחקנים שאפשר להגדיר אותם כ"אפורים" בסטנדרטים של ארגנטינה.

4. זה לא שאין בעיה בשיטה או במתודולוגיה במועדון. שלא תטעו, החלום הורוד שלי היה שצ’אבי יעבור בבארסה ב’ ויעזור למועדון מבפנים בסביה פחות לחוצה, כך הוא היה מצליח להטמיע את מה שהוא רוצה בלי רדיפה ולחץ אחרי תארים, ומחלקות הנוער היו נראות טוב יותר. יש בעיות גם בלי קשר לצ’אבי.

5. הכדורגל של ברצלונה עקר, ובמועדון אין שקט. צריך מאמן, אבל צריך עוד אנשי מקצוע טובים שיצליחו לבנות יסודות במועדון. המון מהתקווה שלנו בצ’אבי הייתה הבנייה הזאת ולא רק לקחת את התואר בעונה שעברה. ביחס למצב, הוא קיבל לא מעט מהדרישות שלו (ראפיניה, קונדה, קנסלו, לונדובסקי ועוד), וביחס למה שהוא קיבל קשה להגיד שמעבר לאותה אליפות ביכולת פושרת ראינו תמורה.

צ’אבי צריך ללכת, אבל בכנות גם יש לי הרגשה שצריך להעיף את דקו, מארקז ומי שאחראי על המתודולוגיה במועדון.