צ'יפים לצ'אבי - דיון הטקטיקה והסגל לעונת 23/24

בוא נבחן איך המודל הזה עובד לאורך זמן. כשצ’אבי נכנס לתפקיד, באותו חלון ינואר, הבאתם את אובה, טורס, טראואה ומתנצל אם שכחתי עוד מישהו. שיחקתם כדורגל מסחרר וכולם הכריזו, ודיי בצדק, שהנה ברצלונה חזרה. עונה לאחר מכן הגיעו גם ראפיניה, קונדה, לבא, כריסטנסן, כבר הייתם מוגבלים יותר באופציות שלכם בנוגע לרכש ועדיין רכשתם שחקנים טובים ללא תחרות גדולה. שיחקתם כדורגל סבבה לאורך חלקים מהעונה, נהניתם מאוד לדעתי מהקריסה שלנו אחרי המונדיאל וזכיתם באליפות. העונה יכולתם להוציא פחות על רכש, והרכשים העיקריים הם פליקס וקאנסלו המושאלים וגונדוהן שהגיע בחינם. הכדורגל שלכם אפילו פחות מרשים מאשר היה בעונה החולפת.

אז מה יקרה בעוד כמה שנים אם תתמידו בהן עם המודל הזה? המצב ישתפר? אז כן, יכול להיות שזמנית אתם יותר טובים ממה שיכולתם להיות לולא לא הייתם עושים את הרכש הזה, אבל בפועל, אתם עדיין לא מספיק טובים מחד, ומעמיקים לעצמכם את הבור מאידך. אנחנו רואים שבשיטה הזאת הכדורגל לא משתפר, הרבה כסף נזרק על שחקנים שלא רק לא תורמים למועדון, אלא גם יצטרכו למצוא להם קבוצות אחר כך. בנוסף לזה התדמית לא בהכרח משתדרגת כשאתם מציגים את הכדוגל שאתם מציגים.

אפשר להביא שחקן אחד או שניים, נגיד לבנדובסקי, כדי להצהיר שאנחנו פה כדי להישאר. אבל היו לכם גם רכישות שהן סתמיות רק כי זה מה שהכסף היה מסוגל לקנות. סתם בשלוף, ראפיניה, טורס, רומיאו.

כדי ליצור בסיס איכותי צריך לייצב את ההרכב, לא לעשות שינויים כל פעם שאפשר להחתים שחקן. לייצר היררכיה במועדון ולהיות יותר סבלניים בנוגע לרכש. השלד העיקרי שלכם אלו אותם שחקנים שהיו שם עוד לפני תחילת ‘תהליך ההבראה’ של לאפורטה. פדרי, טר שטגן, דה יונג, אראוחו. כל השאר שימו לב, די מתנדנדים או שיש סימני שאלה עליהם.

אתה מתכוון שדמבלה היה היחיד שלא צריך תבנית משחק מסודרת כדי לבנות מצבים מכישרון אישי, ועכשיו כשלצ’אבי אין שחקן כזה ובאמת צריך תוכנית משחק אז הקבוצה קורסת? כן… נשמע לי כמו מה שאני מכיר מהשנתיים האחרונות.

על כמה שחקנים הוצאתם 60 מיליון כמו על ראפיניה בשנים האחרונות? שים את בלינהגאם והזאר בצד, שני רכשי ענק שחסכתם שנים בשבילם.

לא יכל להסתדר עם שחקן כנף ב10 מיליון ולא לבזבז לנו 60 מיליון אם ראפיניה כזה זבל לדעתו?

שמת לב שמדובר ברכש מהאיכותיים ביותר שנעשו באירופה בשלוש השנים האחרונות, ועדיין אתה רק מספר לי כמה אנחנו משחקים פחות ופחות ופחות טוב?

עם הרכש הזה של כאן ועכשיו היינו חייבים להכניס המון המון יותר כסף. אם זה מהנוקאאוט של ליגת האלופות שנה שעברה (שלא קרה כי צ’אבי חרא של מאמן) או מזכייה בליגה האירופית (שלא קרה כי צ’אבי חרא של מאמן) או לפחות מהבטחת המקום שלנו באליפות העולם לקבוצות (מה שעוד לא קרה כי… תנחש למה).

אתה לא אוהב את הרכש של כאן ועכשיו. אני טוען שמאמן שמוציא למעלה מ-200 מיליון אירו במועדון שקובע משחקי ידידות באמצע העונה כי אין לו כסף - לא יכול להחזיר עם תוצאות כאלה. ולא יכול להתלונן על הרכש שהוא הביא. צ’אבי הוא כישלון קולוסאלי, לא פחות מהתפוז המנוול.

בסופו של דבר כדי להפוך מקבוצה טובה שנמצאת במקום השלישי לקבוצה שלוקחת אליפות, אתה צריך שחקנים שעושים את ההבדל בזכות יכןלת אישית. אז יש לכם את דה יונג, יש לכם את פדרי, יש לכם את אראוחו וטר שטגן, שחקנים שמנצחים משחקים בזכות גאונו אישית לבדם מדיי פעם. בהתקפה אין לכם אחד כזה וזה משמעותי.

עזוב את ריאל מדריד בצד. לנו יש מדיניות רכש שונה ב180 מעלות, ואנחנו שמים סכומים כאלה על שחקנים ספציפיים. בשנים האחרונות שמנו סכומים כאלה על בלינגהאם טשואמני ואנדריק, כשהשניים הראשונים היו רכשים מאוד ממוקדים של המועדון ואנדריק הוא הימור לעתיד, שאנחנו מסוגלים לקחת כי המצב הכלכלי של המועדון בסך הכל טוב.

ראפיניה, טורס וקונדה, שלושה שחקנים ששמתם עליהם סכום בסדר הגודל הנ"ל, לא הגיעו כרכש ספציפי, אלא סרקתם את השוק, זה מה הכסף הספיק לו וזה מה שקניתם בכסף הזה. צריך לזכור גם שכיום 60 מיליון יורו לא קונים לך שחקן וורלד קלאס, אלא שחקן בינוני, או צעיר מדיי, או מבוגר מדי, ואם אתה ממש בעל מזל אז נפלת על שחקן חופשי או כזה שמתקרב להיות כזה.

לגבי ראפיניה, הוא הגיע אחרי עונה דיי בינונית בלידס. זה מה שקניתם וזה מה שאתם מקבלים. האם זה היה רכש נחוץ והכרחי? כמובן שלא, בטח כשבאותה תקופה היה נראה שדמבלה מתחיל לממש את הציפיות. אבל זו עיקר הטענה שלי, שאצלכם הרכש הוא בעייתי מכיוון שאתם קונים את מי שאתם מסוגלים לקנות ולא מי שאתם צריכים.

קונדה, בלם ימני, הגיע על המשבצת של אחד מחמשת הבלמים הטובים בעולם. מאז מחלטרים איתו, או עם אראוחו, בעמדת המן הימני ואף אחד לא מרוצה מהעניין.

הנקודה שלי היא, שהעובדה שהשקעתם הרבה כסף בשחקן לא מעידה על כך שזה הגיע אחרי שיקול מדוקדק וספציפי. קניתם שחקנים שיכלתם לקנות, במחיר הנמוך ביותר שהשגתם. בקיץ המועדון רצה לרכוש את רובן נבש רק כי האחרון עמד לסיים חוזה, כשצ’אבי בכלל לא היה מעוניין בשחקן. את פליקס הוא התנה בכך שקאנסלו יגיע. אין דרך למועדון, מביאים את מי שאפשר איך שאפשר. אתה לא רואה את הבעיתיות פה?

זו בדיוק הטענה שלי!! אם אין לך כסף לרכוש את מי שאתה באמת צריך, תסתדר עם מה שיש ואל תזרוק כסף לחינם. אתם כבר שנים מנסים למצוא קבוצות לכל מיני שחקנים שאתם מתחרטים שקניתם ואתם לא לומדים דבר.

בסופו של דבר כשאני מסתכל על הסגל שלכם, רק ארבעה שחקנים משם ראויים בעיני לחולצה של ברצלונה. אראוחו, טר שטגן, פדרי ודה יונג. כל השאר שחקנים בינוניים שאם הייתי אוהד ברצלונה, הייתי רוצה שימצאו להם פיתרון. המושאלים, המבוגרים והבינוניים צריכים לפנות את הבמה כדי לייצר בסיס איכותי לאורך טווח. כרגע אתם בלופ של לבנות את הקבוצה כל שנה מחדש וככה אתם לא תגיעו רחוק אף פעם.

לדעתי אין דבר כזה כאן ועכשיו בכדורגל וגם לכן זה לא עובד. רק העונה, תראה את צ’לסי שהחליפה קבוצה, תראה את פסז, תראה את ריאל שהתחילה את העונה בגמגום, תראה אתכם, אפילו סיטי שאיבדה את גונדוהן ודה בריינה מגמגמת. תעשה שינויים ואתה תצטרך זמן עד שהדברים יתחברו מחדש. כאן ועכשיו זה לא עובד, ותם רק מוכיחים את התיאוריה הזאת.

כמו שאסף אמר, נדבר כשתצעקו לפטר את המאמן הבא. אתם מתעסקים בתפל ולא בעיקר.

צ’אבי נשפט גם לפי הפנינים שהוא מפזר בתקשורת, יש לו פה מלוכלך והוא שחצן, הוא שכח שצ’אבי השחקן היה פנטסטי והיסטורי וכמאמן הדרך עוד ארוכה ושיותר קל להצליח בקטאר מאשר בברצלונה או כמאמן גדול. זינדין זידאן לא קשקש כמוהו גם אחרי הצ’מפיונס השלישי ברציפות. קרלו אנצ’לוטי מעולם לא הבטיח כדורגל יפה וסוחף ואמר כמה שזה מעצבן לשמוע שריאל מדריד תגן בקו הגנה נמוך ותצא למתפרצות. האם זה מתאים נגד אוססונה? כנראה שלא. צ’אבי לפי דבריו וגם עקיצה ליריבות קידש את הדרך והפך את סגנון המשחק למשהו חשוב לא פחות אם לא יותר מהתוצאה.

אני כן חושב שסיכומים עושים בסוף העונה וצ’אבי לא מצליח, עדיין לא משתמש במילה כישלון. אבל הוא גם לא רעב ללחם. הוא החליט או שזה נעשה באישורו להביא את רוברט לבנדובסקי בסכום מסוים ובשכר גבוה מאוד, ובעיקר הצטרפותו של ראפינייה שזה שחקן טוב אבל מעולם לא אמרתי ‘וואו איך אני רוצה שהוא יהיה כאן’.

אוסיף ואומר שאלא אם כן מדובר בדור ביניים ילדותי שראה את ברצלונה ההיסטורית של פפ גווארדיולה או של ה-MSN בתקצירים (לא שזה לא נכון אלא פשוט מפאת הגיל), האוהד המפוקח וההגיוני והרציונאלי מבין שקבוצה כזו לא תחזור יותר וזה בטח לא הרף. ברצלונה יכולה לשאוף לשחק, סתם זורק קבוצה ואל תיכנסו לקטנות - אסתטי ומהיר כמו ארסנל.

זה ממש ממש ממש לא נכון. צ’אבי ממש התעקש עליהם ולא היה מוכן לשמוע שום דבר אחר. לך לדיונים של שנה שעברה ותקרא את הביקורת שלי על הרכש של ראפיניה וקונדה, כשהיה לנו את דמבלה וכריסטנסן. אפשר היה לשמור 110 מיליון בשביל קשר אחורי שצ’אבי כל כך מתלונן שאין לו.

ומי אשם בזה?

אני רואה את הבעיתיות. יש מערך מקצועי שרוצה להביא שחקנים שהם הזדמנות בשוק, ויש מאמן פח שלא יודע לעשות שום דבר עם שחקנים שהם לא הכי טובים בעולם בעמדתם.

תחליף בין האלנד ולבנדובסקי ובזמן שהאחרון היה הופך לפלופ לבנדובסקי היה מבקיע כמו בבאיירן.

למה אתה חושב שלברצלונה הייתה אלטרנטיבה יותר טובה מראפיניה?

השחקנים היחידים שיכולים להגיע לברצלונה הם אלו שבמועדוני הטופ כיום לא רוצים אותם. אמבפה בקיץ שחקן חופשי ומקושר לריאל, כל מועדוני הפריימרליג הגדולים. ברצלונה? צרצרים.

זה שצ’אבי שחצן בעיניך לא סותר את זה שבברצלונה מי שלא משחק 4:3:3 שכולל משחק לחץ מדהים והנעת כדור מופתית וכמובן מגבה בתארים הוא מאמן גרוע שיש להחליפו מיד לפי תפיסת האוהדים. יש לנו יותר מדי דוגמאות כאלה מאז פפ. זה תמיד אותו סיפור.

יש איזשהו מיתוס שכל שחקן שנמצא בברצלונה הוא איזה כשרון עצום שרק חסרהמאמן הנכון ונחזור לשחק טיקי טאקה משובח.

שחקן כמו דה יונג שהוא שחקן טוב מאוד וגם משחק טוב השנה (בניגוד לעונות קודמות, וכמובן במערך של 4 קשרים), אבל הוא לא קשר אחורי קלאסי ל4:3:3 וגם לא קשר 50-50, מרוויח הכי הרבה כסף באירופה אחרי אמבפה (!!!) במועדון שנואש לכל שקל. למכור אותו ולהביא בכסף שנקבל עליו ובשכר שהוא יחסוך קשר אחורי אמיתי מהטופ ועוד קשר 50-50 איכותי זאת החלטה יצירתית ומצוינת. כל אוהדי ברצלונה כאן שתציע להם את זה יגידו לך שאתה שיכור, רק צריך להחליף מאמן.

בוא נשים בצד את דעת הקהל ואת הפרשנים, צ’אבי מוציא את המיטב מברצלונה הנוכחית? לדעתי לא. האליפות הייתה אמורה לתת ביטחון, העובדה שהגרלת שלב הבתים בליגת האלופות הייתה נוחה ולא באמת הוטל ספק במקום בשמינית הגמר וכן הלאה. והוא קיבל מתנות יפות כמו ז’ואאו פליקס וז’ואאו קאנסלו וגם אילקאי גונדואן זה אחלה רכש. אני החמאתי לצ’אבי על לא מעט דברים בעבר וגם על שילוב הצעירים, אם זה גאבי למשל וכן הלאה. לא אמרתי שברצלונה תביא את קיליאן אמבפה וגם ברנרדו סילבה מבחינתי היה שמועה קצת הזויה אם כי נראה שהיו דברים בגו. לדעתי כפלסטר גאבי יכול לשחק את הקשר האחורי, כשהוא היה בריא…

הדבר שכן יכול להקשות על ברצלונה העונה זה היעדר מגרש ביתי אמיתי לדעתי. אני לא חושב שכל מאמן שהוא לא פפ נדון לכישלון בברצלונה על כך אני חולק עליך. אלף אלפי-הבדלות, במנצ’סטר יונייטד היו מאמנים ראויים אחרי אלכס פרגוסון, סבירים וכאלה שהם…לא מאמנים.

אני לא יודע האם צ’אבי הוא הסמכות הבלעדית או רק סמכות מאוד נחשבת אבל לא הבלעדית. ברור לי שלכל הפחות הוא יכול לעצור את הבית זונות הזה, גם בהקשר של ראפיניה וקונדה. יש לו חלק גדול בזה. עם זאת, זה חלק מהדיאנאיי שלכם. קניתם אז את איברהימוביץ’ למרות שהוא לא התאים לשחק את הכדורגל של פפ, דרך רכשים כמו גריזמן וקוטיניו שהיה ברור שלא יצליחו כי הם דרכו על האצבעות של הכוכבים הקיימים, ועד ימינו אנו. זה משהו מטומטם שאתם עושים מאז שאני התחלתי לעקוב באמת.

אז צריך דבר ראשון לטפל במערך המקצועי, ואז כשיהיה סגל בריא ואיכותי יהיה אפשר לשפוט את המאמן.

בשנה שעברה בהחלט הוציא את המיטב וגם בעונה הראשונה כשהגיע באמצע. גם אם בינתיים הקבוצה מקרטעת הייתי חושב קודם איך לשפר את הסגל במקום להתעסק במאמן שצריך גם המשכיות כדי להצליח.

אנשים פה שורפים את צ’אבי אחרי חצי עונה ומפנטזים על מאמנים לא מוכחים אחרים או כאלה שהצליחו רק בקבוצות ללא שום שאיפות.

@Raulito-7, זה לא משנה אם אתה חולק בפועל מאז פפ לא היה מאמן אחד בברצלונה שהיה קונצנזוס בקרב הקהל. זאת עובדה.

אני יכול להתייחס רק לדברים שאני אמרתי. לרגע לא אמרתי שצריך לפטר את צ’אבי וגם אם מיקל ארטטה שהוא כוח עולה היה מגיע זו לא שירה בתנועה מהיום הראשון. מה רלוונטי עכשיו מה צ’אבי עשה ב-2021-22? לעתים נוח לבוא כמשיח תרתי משמע. המשפט על ז’וזה מוריניו וקלאודיו ראניירי מפעם…
כל מאמן והסגל שהוא אימן, ולדעתי לואיס אנריקה בברצלונה היה הצלחה גדולה (ואת דעתי עליו בפ.ס.ז’ העונה או בספרד במונדיאל אפשר בקלות להבין - פח אשפה), זה בסדר “להמר” על שלוש מפלצות מקדימה גם במחיר של 55% החזקת כדור ולא 60%. היו לו שחקנים היסטוריים אבל מולו הייתה גם ריאל מדריד פנטסטית לטעמי לפחות גם אם רפא בניטס חירב אותה חצי שנה. אתה כבר יורד לרזולוציות של ביקורת ואני מניח שאפילו על פפ הקדוש הייתה ביקורת כלשהי מתישהו או שהייתי מוצא משהו אם הייתי בודק בארכיון. מוכן להכניס גם את ארנסטו ואלוורדה למשוואה הזו של מאמן שהיה בסדר גמור.

צ’אבי אכן הוציא את המיטב בשנה שעברה ויש נסיבות מקלות כמו הפציעה של פדרי למשל (עוסמאן דמבלה? זו הפתעה כשהוא בריא), אבל עם כדורגל שהוא כשחקן יריב או כמאמן יריב היה מקיא עליו וקוטל אותו בכל משחק.

אם היית צריך לנתח את אריק טן האח במנצ’סטר יונייטד שזה מועדון הרבה-הרבה-הרבה יותר חולה מכם מקצועית אבל במצב טוב יותר כלכלית - נו מה, שם אין את הצל של פרגוסון או עשור בלי הצלחה ולחץ עצום מצד קהל ותקשורת?

ברור שלואיס אנריקה הצליח ברמת התוצאה. אבל גם עליו היו ביקורות כאן כי הקישור לא היה מספיק טוב.

איך אפשר להשוות את לואיס אנריקה לצ’אבי מבחינת מצב המועדון וסגל השחקנים? מדובר בסיטואציה שונה לגמרי.

ביונייטד יש תקציב בלתי נגמר וזה כשלון מקצועי מהדהד הרבה יותר מברצלונה. שים שם את פפ לפני כמה שנים ואני בטוח שהמועדון היה נמצא באיזור אחר לגמרי. בברצלונה אני לא משוכנע ולא סתם לדעתי פפ ברח, הוא אדם חכם.

ומי אמר שביונייטד אין לחץ? בוודאי שיש ולכן הקדנציה של טן האח שם היא אינדיקציה הרבה יותר רלוונטית מאשר הקדנציה באייאקס כאשר אנחנו מדברים עליו כמועמד לברצלונה.

וואי, הגזמת ברמות.
הוא לא מרוויח יותר מהאלנד או סלאח.
בשנה שעברה היו פה כמה אוכלי חינם שביחד הרוויחו הרבה יותר ממנו. נפתרנו מרובם , וזה עדיף על פני מכירה של דה יונג.

אני לא יודע כמה אתה חושב שהוא מרוויח, אבל תזכור שאנחנו מעל תקרת השכר. נגיד ומכרת את דה יונג ועכשיו מותר לנצל 40% מהשכר שלו. את מי כבר נביא ?

דה יננג מרוויח את מה שהוא מרוויח בצדק כי הוא שחקן מעולה. גם טר שטאגן.

אני אחזור לעמדה שלי בדיוני ה120 מיליון על דמבלה ו-140 על קוטיניו. לא לקנות! אפשר היה לחסוך את הכסף. היה לנו את דמבלה, שצ’אבי התעקש להשאיר. אז למה אנחנו חייבים להוציא 60 מיליון על שחקן שמגיע לעמדה שכבר מכוסה לנו?

אגיב לך על זה בפוסט ההוא שהגבת תגובה ארוכה. בגדול זה ממש ממש ממש ההיפך.

או… לא למכור את הקשר הכי טוב באירופה ובמקום לזה לא לקנות את קונדה וראפיניה לעמדות שמכוסות לנו. הנה 110 מיליון אירו, תתפנק בקשר אחורי ואחרי שתשאיר את קאנסלו ישאר עוד עודף.

הביקורות היו שהכדורגל שהוא לוקח את המועדון אליו יפרק אותנו בטווח הלא מיידי ונחש מה קרה אחרי עונה וחצי שלו?

כמובן, כמו כל דבר שקשור למשכורות, וכמו כל דבר שקשור לספורט5 - לא ברור שהמספרים פה נכונים.

אני טועה או שדה יונג מרוויח הרבה העונה בגלל שהסכים לדחות חלק גדול מהשכר שלו בתקופת הקורונה כדי לעזור לברצלונה לאזן את הספרים ?

אשכרה אתה מאשים את לואיס אנריקה על ההתרסקות של בארסה כמועדון. כאילו לא היה נשיא פושע ובחירת שחקנים הזויה בסכומי עתק בהמשך ללא שום קשר ללוצ’ו. אתה דמגוג רציני מצטער.

נסה לחשוב לבד למה פפ עזב כשההנהלה התחלפה. וזה לא בגלל שביקשו ממנו לשחק בטקטיקה אחרת. תירוצי ה"עייף" הם מצוצים מהאצבע כשאתה רואה כמה שנים הוא נשאר בסיטי עם הנהלה שהוא מעריך ותקציב מותרות.

דה יונג הוא הקשר הטוב באירופה כמו שלבנדובסקי כיום החלוץ הטוב באירופה. ואם הוא הקשר הטוב באירופה זה בטח לא כקשר אחורי בודד או כקשר 50-50 ב433, המערך שאני מניח שאתה שואף ורוצה שבארסה תשחק בו.

דה יונג מרוויח כמו השחקן הכי טוב בעולם, קונדה וראפיניה לא מתקרבים אליו בהיבט הזה. אם דה יונג רוצה להצדיק את השכר הזה אז שישחק כמו השחקן הטוב בעולם או משהו שמתקרב לזה או שיימכר ויפטור אותנו מהעול הכלכלי הזה. או שיקצץ משמעותית.

דה יונג זאת הפרה הקדושה הכי גדולה שהייתה בברצלונה, לפחות בפורום הזה, ולכן גם השחקן הכי אוברייטד שלבש את המדים. אנשים מדברים עליו ומתייחסים אליו כאילו הוא מסי בשיאו.

ושוב אני אגיד, הוא שחקן טוב מאוד שלא מתאים ל4:3:3 כדי למקסם את יכולותיו ורחוק מאוד מלהצדיק את היותו המשתכר הגבוה ביותר בכדורגל האירופאי.

אמנם טל נסחף עם “הקשר הטוב באירופה”, אבל אני חושב שהעונה דה יונג מציג יכולת של שחקן וורלד קלאס. כשהוא משחק ברצלונה הופכת ליריבה שמאוד קשה לשלוט בכדור מולה וללחוץ אותה. יש לו יכולת החזקה בכדור מאוד מרשימה, טווח מסירה טוב, ויכולת הובלת כדור. גם ללא הכדור הוא שחקן טוב הגנתית והתקפית. אשמח מאוד אם הוא יעזוב, בטח לאור בחירות הרכש הכושלות והשחקנים שככל הנראה יבואו במקומו.

תן לי להציע את השכר הגבוה באירופה לשחקן לבחירתי ואני אשמח למצוא שחקן כזה. אני מכיר אחד כזה שמסיים חוזה בקיץ.

דה יונג משחק כמו וורלד קלאס בעיקר כשבארסה משחקת עם 4 קשרים כשהוא יכול להיות חופשי לעשות את הפריצות שלו עם הכדור.

הוא שחקן אינטנסיבי וטכני וזה שילוב שאין לאף קשר בברצלונה ולכן הוא נראה לאנשים כמו הכלאה של מסי ורונאלדו. הוא עדיין לא מספיק טוב כדי לשחק כקשר 50-50 כי הוא לא מוסר מספיק טוב על שטח קטן או מספיק יצירתי ויש לו בעיטה גרועה. הוא לא יכול לשחק כקשר אחורי בודד כי הוא מזעזע בstick to position והוא לא יודע להתלכלך.

אם בארסה הייתה מועדון בריא כלכלית הייתי מחליק והייתי אומר שהוא nice to have, במצב הכלכלי הנוכחי, ובטח ובטח אם בארסה מכוונת ל4:3:3 כמערך קבוע אפשר להביא שחקנים יותר טובים ומתאימים על חשבונו. לפחות 2.

ברור שאם אתה יוצא מנק הנחה שלבארסה מדיניות רכש עלובה ואנחנו נביא את דני פארחו במקומו אז ברור שאני לא רוצה שנמכור אותו אבל אז כל הדיון על מאמן כזה או אחר הופך לעוד יותר מגוחך מלכתחילה.

אמבפה אם לא יאריך חוזה בפסז ככל הנראה יגיע אלינו, אבל גם אם נשאיר את הצרפתי בצד אתם צריכים להיראות קצת יותר טוב בשביל למשוך שחקנים בדרג הזה. התחרות עליהם מאוד קשה. וזו הנקודה שלי, גם אם יהיה לכם כסף, להשיג שחקנים ברמה הזאת ולנצח את היריבות במרדף אחריהם זה מאוד קשה. השתנה הרבה מלפני עשור שאז בארסה הייתה חלומו הרטוב של כל שחקן.

בתקופתינו קשה יותר למצוא שחקנים זמינים בשוק מאשר למצוא כסף להחתים ולהחזיק אותם. עד שיש לכם אחד כזה אתם לא יכולים לוותר עליו בכזאת קלות.

לגבי החיסרונות שלו, הוא לחלוטין לא שחקן על שיכול לעשות הכל, אבל בסופו של דבר התרומה שלו למשחק היא גדולה ופדרי משלים אותו בצורה טובה. אני לא יודע אם הוא לא יכול לשחק ב433, והייתי שמח ליותר הסבר למה אתה חושב ככה, אבל ממה שאני רואה בינתיים העונה כשהוא משחק ביחד עם פדרי אתם יריבה שמאוד קשה לשחק מולה.

וכן, אני יוצא מנקודת הנחה שאם בארסה מוכרת אותו, היא ממשיכה לעשות רכשים מטומטמים. אני חושב שיש לי בסיס טוב כדי להניח את ההנחה הזאת.

אני קורא הודעות שלך בימים האחרונים. הודעות שאני מסכים עם כל מילה שלהם (גילוי נאות, אוהד ריאל). אבל אני חייב שאלה אחת (שמיועדת לכל אוהדי בארסה לסוגיהם), אולי אפשר לצאת מהתבנית משחק של פוזיישן בכל מחיר ולתת למאמנים מצוינים אחרים להתאים את השיטת משחק שלהם בהתאם לסגל שכבר יש?.
אני אישית חושב שפליק הוא מאמן טופ 3 והוא פנוי (למרות שבינינו, כולם יודעים שהוא יחזור לבאיירן). אבל לעניין, הוא כרגע פנוי והוא תלמיד של היינקס הגדול. מאמן כזה או אחר שהוא טופ במקצוע שלו לא שווה שינוי סגנוני?, זה באמת רק אומנות או נמות?.
אגב, אני אשמח לשמוע מכל המשתמשים פה את הדעה שלהם.