צ'יפים לצ'אבי - דיון הטקטיקה והסגל לעונת 23/24

אני חושב שכדורגל התקפי זה מאסט.

בונקר ומתפרצות זה סגנון מגעיל ובהקשר הזה אז כן: אמנות או נמות.
אבל יש גם כדורגל יפה לעין שהוא לא טיקי טאקה. הרבה שנים ברצלונה שיחקה כזה כדורגל ולאף אחד לא הייתה בעיה.

במצרים יוסף עלה ממעמד של עבד למעמד של פרעה. העברים חיו טוב והמצרים אהבו אותם לזמן רב, עד אשר “קם דור אשר לא ידע את יוסף”, עשינו ריסטארט למצב העניינים וחזרנו לאנטישמיות הרגילה.

כנראה שעד שלא יקום פה “דור אשר לא ידע את פפ”, כולנו נידונו לשמוע בכי ונהי אין סופי.

זה לא שהבכי לא מוצדק, אנחנו ידענו את ברצלונה של פפ, ראינו את הכדורגל הכי מרגש ששוחק אי-פעם מול עינינו המשתאות והלא מאמינות. דור של מאניטות שבוע אחרי שבוע וקסם שיוצא מכובע קסמים בלתי נדלה. אף זין של אף כושי כבר לא יהיה מספיק טוב עבורנו. נידונו להשאר לא מסופקים שוב לעולם :disappointed_relieved:

מקבל, בונקר זה מגעיל. אני לא חושב שיש אוהד של בארסה או ריאל שיתנגד לעיקרון הזה.
אבל מה זה בונקר? וברמה היותר הפרטנית, באיירן של היינקס או של פליק זה בונקר, ריאל של מוריניו זה בונקר? הם גם נתנו ליריבה את האפשרות להחזיק בכדור וליצור (עד כמה שהם יכולים…). אבל היו רצים להתקפות מעבר דרך האגפים בכל מחיר ובכל הזדמנות. זה נחשב בונקר לדור הפפשיזם?, יש הבנה שזה דור שכנראה לא יחזור לעצמו אפילו אם פפ עצמו יבוא?

אני יודע שאני חוזר על זה כמו תוכי, אבל צאבי לא נכשל כי הוא נאיבי ומנסה לשחק כמו הפפ טים, שזה גם לא הדרישה שלנו, צאבי נכשל כי הרבה משחקים הוא מנסה לחקות את צולו סימואנה באתלטי . ולראיה האליפות של שנה שעברה עם שבירת השיא של 1-0 . אפילו צולו צחק עלינו בקשר לזה.

הלואי שהכישלון של צאבי היה נובע מנאיביות.

תלמד לקרוא. אני מאשים את לואיס אנריקה בהתרסקות של הקבוצה של לואיס אנריקה. מה שעבד לו מצוין בשנת 2015 התרסק לקרקע המציאות ב-2016 ו-2017. כדורגל זה לא משחק של אינדיבידואלים, וכשאתה הופך את הקבוצה שלך לכזו, אתה תמיד תפסיד לקבוצות מגובשות שיודעות לשחק משחק קבוצתי.

מכרו לו שחקנים מבלי שהוא הסכים, הוא רצה להיפטר מפיקה וססק ולא נתנו לו. לא פלא שהוא ברח.

לא חייב לשחק 4-3-3. צריך לשחק כדורגל שלא יגרום לי לעקור לעצמי את העיניים. או אם לצטט את משה:

תראה, לא כל כך ראיתי משחקים של ריאל באותה תקופה, אבל מה שראיתי אני יכול הגיד כן, זה בונקר. דווקא ריאל של דל-בוסקה למשל שיחקה כדורגל יפה.
טוב, זו לא חוכמה, היה לה את זידאן הקשר…

בגדול אני חושב שהשאיפה להחזיק בכדור היא הגיונית, אבל לא מקודשת. עדיף לעתים לשחק יותר ישיר ולהסתכן באיבוד הכדור מאשר להניע אותו מצד לצד בחוסר תכליתיות מסביב לקבוצה שמתבנקרת.

אחד הדברים שלא רואים מאז דור המסי זה דאבל פסים.
דאבל פסים זו דרך מצויינת לפתוח בונקרים, וקבוצה שאין לה את מסי וצריכה למצוא פתרונות יכולה להשתמש גם בכאלה (שאגב אהובים עליי במיוחד גם אם זה לא טיקי-טאקה).פריצות מהאגף כמו שחואקין ידע לעשות זה גם כדורגל יפה. פאק, לרוץ קדימה ולתקוף… מה רע בזה?

פוזיישן זה טוב כשיש שחקנים שיכולים לבצע. כשאין עדיף ללכת לפתרונות אחרים.

אבל בונקר?.. עדיף להתאבד :gun:

כל הזמן מדברים פה על זה שבארסה צריכה להפסיק לשאוף לכדורגל שלה כי הוא בלתי מושג. השאלה היא האם הכדורגל הוגדר מחדש מאז הפפ-טים? האם פספסתי משהו?

הרי במאקרו מה שקרה זה שהפפ-טים שיחקה משחק מושלם של החזקת והנעת כדור ופירקה את כולם.

בתגובה עולם הכדורגל נהיה אינטנסיבי יותר ולמד לייצר משחק לחץ מלא יותר על כל המגרש.

קבוצות שמנסות בתגובה לשחק התקפי, מקדשות את המשחק הישיר יותר והמהיר יותר.

השלב הבא באבולוציה הטבעית (שאחריו בארסה אמורה להתחקות) הוא: הנעת כדור ושליטה על המגרש בקצב גבוה יותר. כלומר הפפ-טים רק מהר יותר ואינטנסיבי יותר.

צ’אבי בכלל לא בספרה של הובלת קבוצה שכזו, לא פרגמטית ולא רעיונית. הוא פשוט לא ברמה. הוא לא יכול לנהל את בארסה. אני לא מבין בכדורגל אז לא יודע מי כן. צ’אבי לא. לצערי.

עזוב התפתחות אבולוציונית. אנחנו לא משחקים אפילו את הכדורגל של אז. כבר שנים שהקישור שלנו לא מתפקד. אסף הגיב משהו בנוגע לזה בפוסט אחר, ועוד לא הספקתי להגיע אליו - אבל כמו שאתה אומר יש איזה שקר כזה שבארסה מנסה לשחק את המשחק ההוא ובגלל זה היא לא מצליחה. בארסה מנסה לעשות גועל נפש שלא קשור לכדורגל ובגלל זה היא נכשלת. הכל גרוע ומגעיל.

אני לא אמרתי שבארסה מנסה לחקות את המשחק של בארסה ההיא, מה שקורה הוא שהמאמן מגיע (you name it), מבין שהסגל הזה לא מסוגל לעשות את הקפיצה שליאור מדבר עליה, ואז מנסה ללכת על בטוח על מנת להוציא תוצאות טובות, לשרוד בתפקיד ולהכניס את הקבוצה למוד של בטחון.

במקביל, גם אם יש תוצאות, הקהל של בארסה מקציף שהכדורגל לא דומה לכדורגל אותו הוא מדמיין שבארסה צריכה לשחק, גם אם הסגל לא בנוי לכדורגל מהסוג הזה, מה שמערער את הקבוצה.

היחיד שניסה להתעקש ללכת בכל הכח ולשחק את הכדורגל ההתקפי המבוסס על “עקרונות קרויף” בכל מחיר הוא קיקה סטיין. אני לא מתכוון להרחיב איך זה נגמר.

אתם ממשיכים לתת רק את הדוגמא של קבוצות של פפ כמודל שאתם חושבים שבארסה צריכה לשאוף אליו.

אז יש אחת משתי האפשרויות הבאות:

1. פפ גווארדיולה הוא אלוהים עלי אדמות והוא יכול ללמד כל קבוצת כדורגל חביבה לשחק את הכדורגל הטוב והיפה בעולם (פחות מאמין בזה). גם אם זה נכון, אז כל עוד פפ לא רוצה להגיע לבארסה, אין מה לקוות שזה ייראה כפי שמקווים.

2. פפ גווארדיולה קיבל את הסגל המוכשר ביותר בכל הזמנים בתוספת השחקן הגדול בהיסטוריה בשיאו, ובפעם השנייה קיבל את הקבוצה העשירה ביותר בעולם עם יד חופשית לעשות ככל שעולה על רוחו. גם זה לא המצב בבארסה שהיא קבוצה במשבר כלכלי עם מרווח טעויות קטן פי כמה מסיטי כשאנחנו מדברים על רכש.

אתם חושבים שהבעיה היא צ’אבי (לא היה שחקן שזוהה יותר עם השיטה של פפ מאז ומעולם- אני נותן לו את הקרדיט שהוא מכיר את העקרונות בשיטה זו)? הרי הוכח כבר שסגלים אדירים מצליחים גם ללא מאמן גדול על הקווים.

אז אתם חושבים שצ’אבי כל כך נוראי שבאמת כל מאמן סביר אחר שיחליף אותו ובארסה כבר תהיה קבוצת כדורגל נפלאה כיאה לסגל המדהים שטל מספר שיש לנו- אז נפגש כשצ’אבי יפוטר ויגיע המאמן הבא. יש לי תחושה שהדברים יחזרו על עצמם כמו תקליט שבור.

הדבר הכי חשוב עבור העתיד של בארסה הוא מה יהיה עם הסופר ליג והאם יש אופק כלכלי כדי שהמועדון הזה יוכל להביא את השחקנים הכי טובים בשוק כאשק הפופולאריות של הפריימרליג רק עולה ומספר המועדונים שנרכשים על ידי מדינות הולך וגובר. אחרי זה נדבר על סגנון, מאמן וכו. כרגע זה לחלוטין זניח, ועד אז הייתי מעדיף מערכת שמודעת לעצמה ומבינה שהיא לא קבוצת הכדורגל הטובה בעולם ולא מתביישת לשחק כל סגנון של כדורגל שישמור אותה תחרותית בטווח הקצר.

זו בדיוק הבעיה. לא קיבלנו פעם אחת מאמן סביר. ולא, מאמן שעושה מקום 12 עם סלטה ויגו או בילבאו הוא לא מאמן סביר. מחליפים פח זבל בפח אשפה, ומתפלאים שהכל ממשיך להסריח.

אם נחזור שנתיים אחורה נראה שאני האחרון שעמד לצד לאפורטה כשהאחרון לא פיטר את קומאן (מאמן חרא ואיש חרא) בטענה שצ’אבי יכשל ושצריך לחכות למאמן טוב כמו גאז’רדו או טן האח. גם אחרי שהתפוז פוטר טענתי שצריך לתת לפימי את הקבוצה עד סוף העונה ולא להביא את צ’אבי.

ממש מפתיע שהמאמן שאמרתי שהולך להיכשל נכשל.

בוא נראה את גאז’ארדו באירופה.

טן האח? אנחנו מדברים על ההוא שסיים מקום אחרון בבית עם קבוצה שמתחרה עם מכבי תל אביב על האליפות כן? ובשנה שעברה הודח באירופית לקבוצה עלובה כמו סביליה כן?

אני דווקא צופה מדי פעם במשחקים של יונייטד, תשאל את האוהדים שלהם האם הם נהנים לצפות בקבוצה שלהם. על התוצאות אני לא מדבר כי בשביל זה אפשר לפתוח טבלה ולראות שאין זו מציאה.

הכישלון הכי גדול של ברצלונה זה ברכש, ואני מודה בטעות, זה לבנדובסקי, אין לי משהו נגד הפולני והוא שחקן אדיר. אבל היה צריך להשתמש בכסף שלו להביא קשר אחורי נורמלי… זה היה יותר חשוב מחלוץ. בדיעבד, זה טעות קריטית שגם אני טעיתי, כנראה שאני לא מתאים להיות בברצלונה :-). חשבתי שחלוץ כמו לבה יספיק לבדו. בדיעבד הוא חסם לנו הגעה של שחקן הכי חשוב וקריטי.

אני מדגיש שזה לא ביקורת על הפולני. אלא על אי הבאה של קשר אחורי.

אני רוצה מאמן שיקבל את התפקיד בזכות היכולת שלו ולא בגלל כמה דקות הוא שיחק בברצלונה או ההילה שלו.

צאבי הוא לא הבעיה היחידה בברצלונה. אבל הוא אחת הבעיות. אי אפשר להתחמק מזה, ואי אפשר להתחמק מזה, שהיו פה כמה שכתבו את זה עוד לפני שהוא הגיע.

מאז שפפ עזב ואני שם את טיטו מסיבות מובנות מחוץ לרשימה, לא הגיע לברצלונה אף מאמן בשיעור קומה. לואיס אנריקה היה בסדר, אבל מאז כל הבינונים מגיעים לברצלונה אחד אחרי השני, זה כתב אישום נגד הצורה שמאמנים מתקבלים לברצלונה. קומאן וואלורדה וצאבי (שלב הזה של הקרירה) בחיים לא היו מתקבלים לאף מועדון כמו ריאל או באיירן מינכן . למה אנחנו צריכים לקבל את זה?

למה צאבי אלונסו מוכן ללכת ללברקוזן, ראול לילדים של ריאל מדריד זידאן לקסטיה של ריאל או איך שהם קוראים לה פפ התחיל בברצלונה ב (אותו דבר לואיס אנריקה וטיטו) למה אנחנו צריכים לקבל שהוד מעלתו חושב שהתפקיד היחיד שהוא ראוי אליו זה הבוגרת של ברצלונה? @asafbarca למה אסף?

למה בגלל שהוא נסיך שצריך לקבל את הירושה שלו?

פפ היה מעמד דומה לצאבי. לא רק שהוא התחיל בברצלונה ב , הוא נסע לאיטליה לדבר עם סאקי לדרום אמריקה לעבור קורס אצל ביילסה. אם אני לא טועה הוא בחר לסיים את הקרירה באירופה בברשיה בגלל המאמן שם כדי ללמוד ממנו.

צאבי לא היה מוכן לשמוע על לעזוב את קטאר וללמוד. לא היה מוכן לשמוע להתחיל לעבוד בברצלונה ב ואפשר לאהוב את זה או לשנוא את זה אבל זה היה הטעות שלו. טעות שיכולה לעלות לו ביוקר, וגם לנו.
זה לא קשור למעמד שלו.

עם כל הכבוד לאלונסו בריאל, צ’אבי בברצלונה זה עולם אחר. מדובר בשחקן שהוא, בכבודו ובעצמו, כשחקן ייצג את השיטה של ברצלונה. פעם @Ganjo אמר עליו משפט אלמותי, שאם מסי הוא השחקן הטוב העולם אז צ’אבי הוא הקבוצה הטובה בעולם. עד כדי כך ההשפעה הקבוצתית שלו כשחקן הייתה יוצאת דופן.

אז כן, כשאתה מגיע לרמה כזאת של דומיננטיות, יש גם קיצורי דרך. יכול בהחלט להיות שאתה צודק ושזה היה מוקדם מדי, יכול להיות גם שצ’אבי לא מאמן כזה גדול ושברצלונה יכולה להשתפר בעמדה הזאת. אני עדיין חושב ש-90 אחוז זה השחקנים שיש לך, ההתעסקות הבלתי פוסקת בצ’אבי בעיניי פחות רלוונטית.

לא יודע…
היית מביא קשר אחורי והיינו בוכים שאין לנו מגן ימני.
היית מביא מגן ימני והיינו בוכים שאין לנו חלוץ.
ברתומיאו הצליח,
השמיכה קצרה מדי,
ואין כסף להביא שחקנים במקום הגזורים שהנחיתו לנו פה.

ההנהלה החדשה עושה עבודת קודש אבל בהרבה מקרים אין לה ברירה אלא לכבות שריפות.
ההנהלה החדשה גם עושה טעויות.
דבר אחד חייבים להגיד: הם עובדים בשביל בארסה ומתמודדים עם ירושה נוראית.
תירוץ?
אולי…

אני חושב שהפער ביניכם הוא לא צ’אבי, אלא הערכת הסגל. אלו שמאשימים את צ’אבי חושבים שהסגל מספיק איכותי לייצר כדורגל טוב וצ’אבי מונע זאת ממנו, בעוד אסף (ואני) בדעה שהסגל לא מספיק טוב ולכן לצ’אבי אין יותר מדי מה לעשות מכיוון שהוא מוגבל. רק אחרי שנתכייל על הנקודה הזאת יהיה אפשר להתקדם עם הדיון.

מה שחסר לנו עכשיו וזה ברור זה קשר אחורי. יכולת לחסוך על לבה ולהביא גם מגן ימיני וגן קש"א.

ההודעה שלי היא לא אנטי הנהלה. הטעות היא גם שלי, אני יכול להבין אותם. אם היה כסף היית מביא גם את לבה וגם קשר אחורי…

אתה לא טועה. חלק לא קטן מהשכר שלו העונה הוא תשלום דחוי משנים קודמות.

איך חלוץ זו הבעיה ולא כנף ימין או בלם, כשכבר היה לנו את דמבלה וכריסטנסן? הבעיה היחידה עם לבה זה שהוא עובר סדנת עינויים ע"י צ’אבי. הוא לא נח, שיטת המשחק מבודדת אותו, הוא לא מקבל הצטרפות מקו שני או כדורים שהם לא הגבהות חסרות סיכוי.

יש הרבה בורות בסגל של ברצלונה, אבל לדעתי השנה חיסרון של קש"א זה הכי קשה. אל תיקח אותי למקום של ביקורת על הפולני כי אני לא מבקר אותו, יותר מזה, הוא משמש בתור “שעיר לעזאזל” אבל בתור מועדון שהצמיח או קנה כמה מהקשרים האחרונים היותר טובים לתוכו, לראות את רומיאו זה פשוט עצוב.

ואפשר לרדת יותר נמוך לתהום של דני פראחו.

תראו, גם היום הסגל שלנו קצר, אין כסף לרכש וטבאס ממרר את החיים לכלל הליגה.

זו תגובה גם למשה וגם לחנן, קל לדבר על ״מה צריך״, אבל בלי תקציב מה שנשאר זה ״מה שיש״.
עושים רכש זול, מחפשים בשוק מציאות בחינם, משאילים שחקנים. בקיצור, מחזיקים את האף מעל למים.

הרכש הכי חשוב שאיבדנו העונה היה אלמאני. באמת שקל לבוא בביקורת, אבל אין בזה הגיון. מבחינת הפייר פליי אנחנו אפילו לא ב 1:1. שלא לדבר על רכש לא מוגבל.

צר לי, על קבוצה שהייתה מגיעה לכל כך הרבה מצבים במשחק וכבשה 121 שערי ליגה אתה לא יכול להגיד שהיא משחקת בונקר. ניסינו לשחק ב-4:2:3:1 הרגיל שלנו וזה היה מוקדם מדי בקלאסיקו הראשון והושפלנו עם 5:0 עצוב. פפה עלה בקישור האחורי כמה פעמים ב-2010/11 וזה איזן את הקבוצה. לריאל היה חסר וורלד-קלאס נוסף באמצע ואולי מגן ימני. היה לנו קשה נגד ברצלונה ובאיירן מינכן להיות דומיננטיים וזה בסדר גמור. גם היינו מחזיקים בכדור המון. עם כריסטיאנו רונאלדו סילון, אנחל די מאריה וגם גונסאלו היגואין אפילו ומסוט אוזיל היה לנו קל יותר לכבוש שערים במתפרצות.

זה אולי פסיק בדיון אבל לצ’אבי כרגע עם רונאלד אראוחו בעיקר וגם ז’ול קונדה שפתח את העונה טוב ודעך ואפילו אנדרס כריסטנסן - יש לברצלונה שחקני הגנה טובים יותר מאשר היה לה זמן רב. פדרי זו בעיית פציעות אבל כמה שחקנים יש טובים משמעותית מפדרי ומאילקאי גונדואן שהגיע? נגד ג’ירונה הוא גם כבש שער ענק שאני לא חושב שצ’אבי למשל מבקיע בשיאו עם סיבוב כזה ובעיטה ברגל שמאל. אם אני מנסה לעשות השוואה גסה ראפינייה הוא אפילו יותר שחקן שמתאים לסגנון של פעם וזה לא שהוא לא עושה אחד על אחד אבל הוא הרבה פחות עוסמאן דמבלה שמנסה מאה פעמים לעבור את השומר שלו במשחק. ראפינייה יותר ‘שחקן מוסר’ (תחושת העין שלי, אין לי איזה נתון לספק לכם).

אני לא זוכר את זינדין זידאן מתחנן מהתקשורת לעזוב אותו. הוא פשוט היה קר, אמר קלישאות ואת אותן הדברים. כנ"ל קרלו אנצ’לוטי שלא אמר שהוא רדוף או ביקש יחס לא הוגן.